World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Remélem WG-től nem olvassák ezt a fórumot, ne adj nekik ötleteket... 😊

Ez tiszta sor. De látod te sem azt írod, hogy Szergejevics Puncinyalovics felküldte a drónját és azon keresztül real time képen közvetlen találatokkal lövöldözte ki a gaz németeket. Az egész ebből az abszurd irrealitásból indult ki.
De így ezzel a szabadon értelmezett megközelítéssel, azt is lehetne írni, hogy a tankok ellen rendszeresen csatahajókat küldtek harcolni, mert azok is lőttek olyan területet, ahol páncélosok is voltak...

Oddball29: szerintem a napalmot, inkább a légierő szórta rájuk, de mindegy...
Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.05.19. 15:48:59

Az ardenneki csata alatt egyébként ez már csak rosszabb lett a páncélosoknak, ugyanis a szövetséges tüzérség elkezdett napalmmal lőni.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Olyan ez mint a repülés. Kicsi az esélye, de ha mégis pont a te géped zuhan le, az pech.

Maala
"Az egészből csak a tetőpáncél és a lövedék találkozási esélyeire kellene asszociálni, de erre jön ez."

Talán arra próbáltam utalni, hogy nem tudod 75 év távlatából egy szaros számmal leírni az egészet? Milyen kényelmes megkérdezni a fotelből, hogy miért fosott a baka a tankban, mikor csak 1 az X-hez volt az esélye, hogy bekap egy gránátot. LOL.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Arra írom, hogy tüzérséget aktívan használtak páncélosok ellen a második világháborúban is. Ha nem is közvetlen pusztításra, akkor "mission killre". Gyalogság nélkül vak vagy, nem mehetsz tovább előre. Illetve mehetsz, csak az első pakfront le fog vámolni még könnyű páncéltörőkkel is.

De ha a felfejlődés szakaszában már lő az ellenséges tüzérség, az a legbiztosabb jele annak, hogy felkészülten várják a támadásod, és inkább vissza kéne fordulni.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.05.19. 15:40:38

De most ezt mire írod? Ki állított olyat, hogy a tüzérség teljesen ártalmatlan volt? Az egészből csak a tetőpáncél és a lövedék találkozási esélyeire kellene asszociálni, de erre jön ez.. Lefogadom 2-3 perc után jön még valami malaa v2 aztán ő is elkezd moralizálgatni egy olyan dolgon ami még csak szóba sem került.
Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.05.19. 15:20:35

Ha jól tudom, az oroszok ezt hívták leválasztásnak, amikor is a gyalogságot, meg az esetleges légelhárító egységeket zevarták el a páncélosok mellől irányított tüzérségi zárótűzzel, amihez használtak elég sok repeszgránátot is.

Volt az oroszoknak egy, a 30-as években kifejlesztett F22-es ágyújuk, ami mindenre jó volt, légvédelminek, páncéltörőnek, tüzérségi ágyúnak. Sőt, a II Világháborúban még létezett, kifejezetten páncélosok ellen kifejlesztett tüzérség is.

Maala
Cica, egy kis empatikus készséget fejlessz már.

Képzeld el: Háború van, távol vagy a családodtól, mert valami retardáltnak világmegváltó tervei voltak, amit persze a népével kell megvalósíttatnia... Aztán kinn találod magad egy konzervdobozban, miközben melletted 150kg-s bombák csapódnak a földbe, másodpercenként minimum 1.

Szerintem még ha békeidőben valószínűségszámítást tanítottál valamelyik egyetemen, akkor is húzod vissza a beledet a biztonságba, hogy legalább az esélyt megadd magadnak, hogy Fostalicskaané-t viszontláthasd pár hónap/év múlva.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Szerinted mennyi esélye volt annak ha 15-20 kilóméterről tetőpáncélt ért a tüzérségi találat? Arra inkább a repülők voltak veszélyesek nem az artik!

Meg most komolyan, ki a franc szerette, ha szórta a környezetét a tüzérség?? Nem egy egészséges állapot, hogy körülötted folyamatos robbanások vannak... német közepes harckocsizók, lol, meg amerikai shermanek, meg szovjet vágómarhák, meg fel lehetne sorolni mindenkit.

"ott kiskanállal kell majd összevakarni a temetéshez a maradványokat"
melyik átütő találatnál nem ez történt? Ahol bent robbant fel a lövedék, ott többnyire darálthús született. Jah van olyan is ahol olvadt fémpermet rendezi le a legénységet, vagy kigyullad a tank és szénné égnek. Egyik sem szép halál, de ez megintcsak nem arti sajátosság. Egyébként ezeket mire is írod?
Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.05.19. 15:05:36

régebben nézegettem nagyon komolyan utána xD de wotnál teljesen mind1 ez nem szimu játék szóval már nem annyira izgat
+régebben még hivatalos fórumon is nagy viták mentek de ezek mindent jól tudnak a wg-nél mindenre van érvük és nekik van mindig igazuk
Utoljára szerkesztette: TuskoMobile, 2015.05.19. 14:53:44
patchaou
Nem gyengén zsibbasztottatok le az "artyzáshoz skill kell" faszságotokkal... Beléptem a játékba egy kis bérduplázgatásra, láttam egy ismerős nevet innen a fórumról és rá is köszöntem, majd jó fél perc elteltével esett le hogy Én vagyok ben azzal az accountal XD

Kérdés. Mekkorára kell beállítani a fov-ot hogy ne tűnjenek ilyen tetű lassúnak a tankok? (1980x1020)

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Ha a kísérő gyalogságot leválasztották róluk, az már önmagában elég baj volt.

Volt értelme, mert a német közepes harckocsizók nem szerették, ha elkezdték őket szórni a tüzérséggel. Általában visszavonultak, mert tudták, hogy ha tetőpáncélt ér egy 105-ös, ott kiskanállal kell majd összevakarni a temetéshez a maradványokat.

Mondjuk ez nyugati front, ott minden hadnagyocska rájuk hívhatta 3-5 percen belül a hadosztálytüzérséget, 10 percen belül meg a hadtestét.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.05.19. 14:35:48

"Bocsánatot szeretne kérni.... anyukájától kérjen"

Sunsetjoy
"Itt ülünk már két órája. Ez a hármas szektor, nem a négyes! Nem érdekel, hogy a parancsnok mit mondott! Nem érted Mulligan miről van szó?! Hogy a mi állásunkat vetted tűz alá!
Nem jól hallasz? Eláruljam, hogy miért? Mert az ágyú ott dörög a vonalnak azon a végén, és itt robban a lövedék ezen a végén!
Nem a németek vannak itt! Mi vagyunk itt! Mulligan, minket bombázol, te marha!
Nem tudom, hol vannak a németek, de ezt a rohadt zárótüzet vedd le rólunk! Vége!"

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

lacibacsi
Egy jól vezetett dandár szintű tűzcsapás simán szétkapott egy mozgásban lévő menetoszlopot.

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

Ellenséges felvopnulási, összevonási területeket lőttek tüzérséggel.

Most meg nem mondom, (utána kéne nézzek), hogy hány gránátot jelentet ez hektáronként egy ilyen össztűz során.

Valahol vannak róla adataim, hogy átlagosan mekkora veszteség érte a páncélos csoportosulásokat egy ilyen záró tűz után, de nem érte el 15 %-ot sem, s ezek is javíthatóak maradtak, csak ép nem harctéri körülmények között, ergo a soron következő csatából kimaradtak.

Mardel
A minap néztem wotinfon az egyik zwackos játékát su-122-44-el.

Nála az az ágyú lézer szikeként müködött, nálam meg alig akar valamit eltalálni teljesen becélozva.
Legelső csatámban vele (su-100 legénységével) tiger I-re céloztam himmelsdorfon a hegy melletti hosszú utcán és egy tog II-találtam el aki már befordult az egyik mellékutcába és semmelyik része sem volt látható.

A fent említett videó számomra egyik kedvenc része meg az mikor mondja, hogy tier 8-9-be ritkán kerül.

Ha én megyek vele 10 csatából 6-7ben 8-9-ben vagyok.

Szóval érdekesek az ilyen dolgok.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

okosszöszi26
asszem??

asszem az UFO-k is léteznek

|Származási hely: Degec|

de aszem volt a tüzérségnek külön spéci alakulata is páncélosokra az amcsiknál meg voltak ott spéci APCR lőszerek is csak nem műholdról célozták/lőtték xD + nem HE-vel hogy bumm felrobbantál
Igen, megkapták a tüzérek, hogy a poronyivoska falvacskában (koordinátákban persze) mellett a felderítés látott 30 tankot meg 1000 embert. A tüzérek meg szétbombázták a területet, majd a biztonság kedvéért még ráküldtek gépeket, hogy megpuhítsák az ellenséget és utána ment a biomassza, hogy kiüsse a másik biomasszát a faluból. De még a modern tüzérség is alkalmatlan lenne arra a feladatra amire a wotban használják... Vannak már tesztek speciális "intelligens" lövedékről ami érzékeli a célpontot és gyakorlatilag rávezeti magát a célpontra, de az is a rakéta specialitása nem pedig azé ami kilőtte....

Éppen használtak, csak nem ebben a formában.

okosszöszi26
mámegin báázz!!
IS3 mindenféle célzás nélkül, kapásból eltalálja a Fosom tetején a békaszem közepét elsőre!
még a tornya sem volt rám fordulva teljesen, mire bekaptam a találatot
köszi RNG
bezzeg ha én vagyok IS3-al, nem hogy ilyen találatom nincs, hanem ha végig várom, hogy beszűküljön a célkör, még akkor is melléföléalálepattanócriticalhitdin'tevenscratchthem

okosszöszi26
nem jelenlegi állapotukban, hanem EGYÁLTALÁN SEMMI keresnivalójuk nincs ebben a játékban, mivel a tüzérséget soha nem alkalmazták páncélozott járművek elleni harcra, amiről ez a játék szól

Hát én másképp látom sőt szerintem ha egy majomra bíznák az is jobban megcsinálná lehet RNG-ben de hát még az is jobb.
Jajah 3pontos ütköző zóna már amikor nem rakják teli kemper zónával és menj előre, képtelenség.

+Amióta átdolgozták fizikával meg újdonságokkal a játékot szerintem még rosszabb lett én ettől konkrétan azt vártam jobb lesz mert átlehet menni dolgokon és több út lesz de nem több akasztó pontot csináltak bele szándékosan ne tudjál átrohamozni sehol se többnyire.
Talán ezt azért hogy védjék az artistákat a light-októl.

Szóval ha egészében nézzük a játékot egy bujkálós bújócska játék és az az ügyes aki a háttérből érvényesülni tud a végén. Legalább is a legtöbb xps köröket nézegetve ez a kifizetődő csak így nem igazán akció játék ez hanem minden körben átlag 6 perc azzal telik el hogy vársz.
popey8
Rage ON Mekkora csaló szájbakúrt játék ez. Heavyvel (hp-m 2x-t kell blokkolni) csak nyílt mapra rak persze min 3 artyval, lighttal meg (2k passzív spot dmg) csak zártra. IS-7-tel sikerült nemrég ez a küldi, de persze nem ez volt aktiválva. Azóta mentem már vagy 50 csatát, de folyton átlövik vhol ezt a szart, nem beszélve az agyhalott csapatokról, akik miatt 3 perc után már körbevesznek. Ha nem kellene még 1 csaj az AMX30-ba már rég befejeztem volna ezeket a direkt szopatásra, idegesítésre meg ki tudja még mire kitalált ótvar küldiket. A fene ott egye meg az összeset a WG-vel együtt. OFF

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Én az IM miatt kezdtem artyzni, most a GWPanthernél járok, és az a véleményem, hogy jelenlegi állapotukban semmi keresnivalójuk nincs a játékban. Hiába teljesen random a pontosság és a sebzés, akkor is össze lehet szedni elég telitalálatot és splasht, hogy stabilan lehessen sebezni. Csak ugyebár a többi tanktípustól eltérően szinte teljesen veszélytelenül potyogtathatják a frontvonalon harcoló játékosok fejére az áldást. Legfeljebb annyit kell csinálnia, hogy lövés után pár méterrel odébb áll. Arról már nem is beszélve, hogy td módban milyen hihetetlenül pontosak tudnak lenni még gyorsan mozgó célpontok ellen is. A td módban való lövés lehetőségét alapból el kéne venni az artyktól, és szerintem ezt az élő képet sugárzó szatellit nézetet is le kéne cserélni valami kevésbé abszurdabb mechanizmusra. De szvsz 99%, hogy a WG már semmit sem fog megváltoztatni az artyk működésén.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

okosszöszi26
öö... bocsi, csak felületesen olvastam el, mert éppen indítottam egy csatát artival <#zavart1>

Úgy látom nem érezted ki belőle az iróniát, ha már így pontról pontra meg akarod cáfolni. 😛

okosszöszi26
"ha nem lennének, akkor 20 perces kempfest lenne a 15 perces csatákban"
szerintem pont fordítva!
azért van "kempfest" a csatákban, ahol arti is van, mert mindenki attól fél, hogy felspotolódik és az artik azonnal szétcincálják
ezért inkább lapít mindenki a bokor mögött, várva a csodát
amikor nincs arti mindenki sokkal bátrabban megy előre, mert nem fél, hogy a klikkerek mozgás közben is telibevágják a tankját
aki ezt kitalálta, hogy azért jó az arti, mert akkor nem kempelnek a népek az akkora hazug, mint bármelyik politikus kishazánkban

"valójában ehhez kell a legtöbb skill"
valójában ehhez leginkább szerencse meg türelem kell, a többit intézi az RNG, ami vagy veled van, vagy nem
ha igen, akkor lesz egy jó csatád, ha nem, akkor lehet akármilyen tapasztalatod artival, baszhatod

Egyébként meg nem a mapokkal van a baj, hanem a balanszolás + láthatósági rendszer az ami kiheréli az egész játékmenetet. Innentől kezdve csinálhatnak bármilyen mapot az úgysem lesz jó a fenti okok miatt. Ettől függetlenül persze vannak tényleg rossz pályák. A kedvenc sablonjuk pl. a 3 pontos ütköző zónák kialakítása: ez lehet híd, völgy, sziklák, külön jó amikor felspotolódás veszélye nélkül be lehet védeni az egészet, a támadóknak persze semmi fedezék, aztán megy a csodálkozás, hogy most mivan, miért nem támad senki....

Láthatod milyen karalábéhadosztály nyom rá a csata gombra nap mint nap. Szerinted nekik feltűnnek ilyen apróságok? Van arti, 10-13 perc/ csata, nincs arti 4-5perc/csata. Már persze ha olvasnak bármilyen fórumot. Aki meg aktívan olvassa és érdekli milyen változások történnek a WOT bekein belül azok tudják, hogy baromság, csak már belefáradtak, meg az AW óta azt is megtudhattuk milyen robosztus cenzúra rendszer uralkodik a hivatalos fórumokon is...

A játék készítőket is fejbe kéne rúgni de nekifutásból hogy ilyen fos mapokat tudnak csak szerkeszteni.
"-ha nem lennének, akkor 20 perces kempfest lenne a 15 perces csatákban"

Ezt minden csatában beírom a közösbe, ha sok arti van vagy ha egy sincs.
És milyen érdekes, ha egy arti sincs pörög a csata, ha meg oldalanként 4 figyel egy malinowkán, vhogy senkinek nincs kedve kibújni a házak mögül...

És annak ellenére hogy világos mint a nap hogy az artik mellett szoló érv komplett hülyeség (mindenki láthatja nap mint nap), csak tolják még hivatalosan is.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.05.19. 12:26:30

"de lehet látni a csaták során, hogy mikor kedvez nekünk az RNG"

Én ezt a mai napig a számítástechnika random csodájának tartom. Nálunk is van randomrendszer ahol tesztelem a különféle funkciókat, és simán van olyan hogy 50-50%os odds beállítása után zsinórban 6-7x kapom az egyik értéket. És nincs itt WG meg semmi. Volt már hogy már majdnem jelentettem hogy elromlot a framework mire végre dobta a másik számot.

DE komolyan, tegnapelőtt kinevet a végént játszottunk a purdékkal, és ott is előttem dobta zsinórban a kicsákó a hatosokat, miközben ugyanazzal a kockával én meg szórtam az 1-2t.

A fentiek alapján persze engem is idegesít a WG random, de továbbra sincs üldözési mániám. Egyszerűen túl sok az az 50% szórás amit beállítottak, ezek után nem kell szergej meg a titkos kapcsoló.

Tényleg csak javasolni tudom mindenkinek, vegyen egy dobókockát és nézze meg mi a random... simán lesznek egyes meg hatos sorozatok, nem szépen sorban fog jönni az 1-2-3-4-5-6 😊

Mondjuk az még simán lehet hogy csata elején seedel egyet a random és azt nyögjük utána, de ez megint számítástechnikai sajátosság, nem a gonosz WG 😊

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.05.19. 12:27:20

Így igaz ezt már én is töbször jeleztem de a válasz, tanuljak meg játszani.
Hallottuk őket eleget.
-Bújj el, ha eltalálnak az a te hibád
-tanulj meg együtt élni ezzel mert a játék részei
-ha nem lennének, akkor 20 perces kempfest lenne a 15 perces csatákban
-nem szednek ki soha senkit egy lövéssel, extrém pontatlanok, valójában ehhez kell a legtöbb skill
-még mindig nem sebeznek elég sokat ahhoz, hogy a 10-ből 2 csatában ők döntsék el egyedül a végkimenetelt... (a maradék 8-ban már úgy is ők dominálnak)

"szóval érdekes lehet egy kemény artysta igazsághű beszámolója"

De mindenképpen csak akkor, ha azt mondja, amit hallani akartok... 😊 Egyébként meg hülye/noob/buzi/WG-bérenc/strucc/stb.

http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png

popey8
Hát tényleg buzi mocsadék az összes. Most is T92 el se talál, bőven mellém megy a lövés erre -710 hp.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

okosszöszi26
nemcsak artiknál van ez így
előfordult már, hogy az 5-6 tök természetellenes lepattanó, vagy összevisszamelléaláfölé lődözés után kiléptem egy tankkal a játékból, mert ennyi elbaszás után, amit nem te basztál el, mert gondosan céloztad a weakspotot, már tudod, hogy ebben a csatában semmi nem fog összejönni
főleg, ha közben téged mindenféle célzás nélkül kapáslövésből eltalál 200m-ről az az AMX13-90 is amiről az előbb 3X egymás után pattantál, aminek a célkör beszűkülési ideje amúgy fél óra
jobb hagyni is a fenébe ilyenkor az egészet, mert csak pazarolod az időt, menni egy másik csatába ami jó lehet
Utoljára szerkesztette: okosszöszi26, 2015.05.19. 11:42:49

"Ha van rendes spot és türelmesen kivárod míg beszűkül a kör, nem vaktában lövöldözöl, akkor elég jó arányban lehet találni artyval,"

Ez kérem szépen az egyik legnagyobb tévedés. Sokszor csodálkozunk, hogy a tomató hogyan lőtt meg minket a fordulókörünkön teljes gáz mellett és egyszerű a válasz: RNG.

Lehet azt mondani, hogy összeesküvés elmélet és a WG egészen biztosan nem csinál ilyent, de lehet látni a csaták során, hogy mikor kedvez nekünk az RNG és nem egy lövésnél, hanem az egész csata alatt, ami ugye ellentmond mindenféle szabálynak és logikának, de ez így működik. Magyarázat biztosan van, de most erre nem vállalkozom.

A lényeg, hogy simán elengedi az ember a lövéseket ilyenkor nulla és minimális becélzás mellett és talál vagy legalább a splash elkapja.

Teljes gázzal repesztő LTTB-t kaptam már így el, ami ekkora célzókör mellett nagyjából a lehetetlen kategória és mégis és nem is egyedi eset, mintha az artyk esetében úgy működne az RNG, ha jó számot dobott a kockával, akkor el fogja találni az ellenfelet, mindegy, hogy teljes gázzal repeszt, mindegy, hogy mennyire van becélozva, mindegy, hogy elé céloz-e az ember, mindegy, hogy irányt vált, el fogja találni és kész.

Elég gyakori eset ez, szóval qrvára érdekelne a matematikája, mert én rohadtul nem ezt tanultam a véletlen generátorról, illetve a játék logikája is megkövetelné a teljes becélzást, de mondom, ha látszik a csatán, hogy az erő és az RNG velem van, simán eregethetem a lövéseket bármilyen becélzás mellett, bármilyen sebességgel mozgó ellenfél, bármit csinál, találni fog. Vannak persze olyan csaták is, hogy full becélzásnál rendszeresen mellé megy, ilyenkor meg mondjuk azt, nincs mellettünk az RNG, mert ugye egy véletlen generátor pontosan így működik (irónia, a gyengébbek kedvéért).

Ja igen, a legszebb, hogy amikor elkapom a teljes gázzal repesztő ellenfelet, akkor jönnek a dícséretek, hogy gj arty, pedig a világon semmi nem múlt rajtam, azon kívül, hogy lenyomtam a gombot. Még egy dolog, hogy én keveset artyzom, szóval érdekes lehet egy kemény artysta igazsághű beszámolója, ha egyáltalán lehet ilyent várni egy artystától (jellem kérdése ugye, milyen jellem lehet egy kemény artysta, hmmm)
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.05.19. 11:33:40
popey8
buzi az összes artista 😊

lacibacsi
"Átlagos játékosként semmi nehézséget nem érzek benne"

Nyilván csak én vagyok béna artysta. Ez természetes.

az SG fórumon sem értik meg az ember jogos panaszait

http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png

lacibacsi
Messziről jött ember azt mond, amit akar... Nem lesz róla képe. ez tuti.

lacibacsi
Igazad van. Helyesbítek: ELMÉLETI átlagsebzésed 1000HP/találat. +RNG, +szopatási szabály, +egyebek... De ezek fordítva is igazak: az ellenség is lehet szopóágon.

Master91
Oldalanként 6? gondolom van róla képed is ...
Tono34
Artik ellen a legjobb: kiválasztod az ölj x arti küldetést, ettől fogva alig lesznek 😄

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

okosszöszi26
csakhogy itt HP/találatról van szó, a szopatási alapszabályban pedig, 2X annyi találatról, nem pedig arról, hogy az ellen 2X annyit sebez egy találattal