418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Sherman0070
    Na végre valami izgalmas meccs
  • yossarianHUN
    Szóval te sosem tettél olyat a játékban, ami alapján egy másik játékos indokoltnak tartaná a géped vírussal való megsütését? :P
  • Kryon
    Az lehet, de egy időre garantáltan távol tartja a gyökeret a játéktól...
  • Pales27
    és még panaszkodjon valaki az mm balanszra
  • yossarianHUN
    Nincs is annál érettebb dolog, mint valakinek százezres kárt okozni, mert megsértette a lelki világod egy játékban:)
  • csagataj
  • joe662
    Az Ohonk megjegyezte,játsszak inkább tetrisz-t
  • sempike
    Apropó ST-1. Tegnap szembesültem vele, hogy a kupolája már nem weak spot. Legalábbis 265-ös pennel nem tudtam beütni és a mögöttem campelő (t9-es 110) heavyk sem. Mondjuk lehet csak jó RNG-t kapott a csóka mert ő aztán beütött mindenkit mindenhol... Ment is az anyázás chat-ben erősen.

Ja, és az ilyen, mondjuk úgy RNG ügyileg furcsa helyzetekben jön különösen jól egy két WT meg RHM az ellennél, nehogy ki tudj menni a noob protected marharépa mellé, ha már szemből nem lehet sebezni.
    Utoljára szerkesztette: sempike, 2016.02.17. 15:20:33
  • Angelus1991ster
    Ezt bevezethetnék :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Meg néha ezt is.
    [spoiler]
    [/spoiler]
  • Sherman0070
    Ez a játék kibaszottul de el van fajulva. Egy meccsben 5-en kezdenek el pofázni nekem hogy egy idióta balfasz vagyok (én hülye 57hp-val nem mentem spottolni T10-es medek ellen) erre saját FV td-nk kilő.
    Enemyből meg egy 2000WN8-as fogyatékos kezd nekem dumálni hogy én sírok (jó hogy 4 perccel hamarabb elkezdett az a fogyatékos azért sírni hogy nem tud engem spottolni)
    Bárcsak ezeknek a fogyatékosoknak le lehetne nyomozni az IP-jüket és tönkrevágni a gépüket valami jó kis vírussal....de úgy hogy tönkrebaszódjon a Processzor-videókártya is
  • yossarianHUN
    "While the notion of destroying enemy targets with one shot might seem entertaining at first glance, such unbalanced vehicles would have to be compensated by having poor armor and mobility. This results in gameplay which can be both frustrating for the player and their opponents."

Na ez az, amire a WG 5 éven keresztül nem bírt rádöbbenni az artyk kapcsán.
  • Angelus1991ster
    XD
    Mintha a replay nem ezt szolgálná. Néző kamera / free camera módot behozhatnák.
    Nem kéne móddal csesződni. Nekik is csak pár kattintás lenne megcsinálni.
  • lammaer
    Az interfész kikapcsolása arra jó hogy csinálhass csini kis screenshotokat.

Pl ilyet:

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.02.17. 14:34:58
  • Pales27
    tegnap egy st1 tartott fel egy E100 és t110e5 platoont meg egy e75-öt. 10 méterre voltak egymástól egy sarok két oldalán. Kimentem t54e1el oldalba lőttem 4x. Rám ellőtte magát az st1 és még újra tudott tölteni, én 1600at belevertem, viszont a 3 debil mind lepattant róla.
  • Sunsetjoy
    - Pedig hány alkalommal megvan az, hogy két tank feltart 5-6 ellenséget, mert nincs meg az összejátszás azok között, előre hátra cikáznak, adnak-kapnak pofonokat. És randomban nincs meg az esetek 90%-ban, hogy azt mondják egymásnak, "ni, ott két tank van, mi vagyunk kétszeres túlerőben, rohanjuk le őket, aztán menjen a gangbang". Pedig akármilyen csillagrombolóban vagy atombunkerben ülsz, ha beszorítanak, forognod kell, stb. akkor csak a zöldségeket tudod így kinyírni (azok meg pláne nem beszélnek így össze).
    - Én gyakran, ha tényleg vesztes a meccs, több ellenfél van körülöttem, akkor néha olyannal "öletem meg magam", aki NEM spammolja a goldlőszert, csak mert megteheti (de az én tankomra tök felesleges). Úgy mozgok, hogy valaki más nyírjon ki. Félreértés ne essék, nem vagyok végletekig a goldammo ellen, csak az ilyenekre. Tőlem ne kapjanak fraget :D
  • András77
    Ezek nem néznek a minimapra soha, akár ki is kapcsolhatnák. Pontosabban két dolog van, egyrészt látni, hogy az ellenfél hol van, eddig egyszerű. Utána viszont valamit reagálni kéne és ez nem megy nekik. Hány csatát buktuk olyanon, hogy nem jön oda segíteni, hagyja, hogy az ellenség egyesével leszedjen minket, pedig ez a legnagyobb baromság, oda kell menni, legalább annyira mozogjon együtt a két vagy több megmaradt tank, hogy tudja ugyanazt a célpontot lőni vagy ha az egyiket kilövik, de spotolja az ellent, akkor tudják már lőni a spotot. Fontos lenne a végjátékban egy egészen minimálisat gondolkodni és használni a térképet, de inkább nem is számítok rá, én megyek oda a megmaradt tankhoz/tankokhoz vagy helyezkedek úgy, hogy tudjam lőni a spotot, mert rájuk hiába számítok általában.

bornonfake: igen, a tier9-10 medek olyan szempontból érdekesek, hogy elég drága beléjük a lőszer, szóval normál lőszerre is nagyon szép összeget levon minden csata után. Csak tényleg pár példa tier9-ből, a wz120-nak van a legnagyobb alfás med ágyúja, 1065 kreditbe kerül a lőszer bele, persze ez nem lézer ágyú, sok fog mellé menni, de az átütés legalább rendben van a 249-el. E50, hogy maradjunk tier9-ben, 220pen 390 alfa és 1245 kredit. Nyilván ez egy pontosabb ágyú, de a pen jóval kevesebb és drágább a lőszer, kb 24%-al rosszabb az egységnyi sebzés/kredit mutatója. A tier9 orosz medek még rosszabb aránnyal vannak, obj430ii 219 pen, 320 alfa és 1230 kredit. Ez már közel 40%-al rosszabb érték, mint a wz120. Nem véletlen, hogy ez az obj430ii meg a t54 egy kredit nyelők, szó szerint és mindegyikkel irgalmatlan hosszú a grind, a t54-el talán a leghosszabb a játékban a 2 tier10 tank miatt. Arról ne is beszéljünk, hogy a tipikus núbber arannyal feltölti ezeket. Akkor már simán több százezer kredit elmegy egy átlagos napi xp grindben ezekkel.

A tier10 orosz medek egy fokkal jobbak ugyan, 320alfa/1100kredit és pontos, nagy átütésű ágyú, de a tier10 ellenfelek keményebbek is, tehát több lőszert fog használni, meg a stílus miatt több lövést is ad le, akkor is ha nem biztos a találat.

Valóban drága használni a tier9-10 medeket, ezért nem is nagyon izgatja a WG-t a nerfelésük, hiába mondhatni erősnek, op-nak talán, bár az op szóval én azért vigyáznék, mert a tank lehet, hogy jó, de mindegyikkel meg kell tanulni játszani, amit valahogy sokan elfelejtenek. A tank nem fogja lehozni a csatát, csak a játékos, ha tudja használni. Most ez nekik jó, drága a med tankok járatása, a tier9 grindes t54,obj430ii elképesztő kredit mennyiséget képes elhasználni és nagyon hosszú a grind, utána meg a tier10 medek szintén nagyon drágán üzemeltethetőek.

Mondjuk nem tudom, hogy mennyire med specifikus probléma ez, mert előszedtem a t57h-t, hogy gyűjtsem a sebzést és egy nullszaldós ászos kör vele R57 ász, +286 kredit :). Komoly sebzés, spot mellett maradt 286 kredit, királyság. Jó, hát, aki tartósan tier10-ben tolja, annak kell a prémfiók, szerintem sima prém tank nem is elég, mert túl sok idő (volt olyan bukóm a 113-al, hogy 2 kört kellett menjek a wz111-el, hogy visszapótoljam, 5 perces tier10 "élményért" játszanom kellett összesen vagy 20 percet, hogy nullában legyek kredit szempontból).
  • joe662
    Ja szerintem is tők fölőslegesek ezek a funkciòk,a monitort egyszerűbb kikapcsolni:-D:-D
  • Angelus1991ster
    Miért van lehetőség arra, hogy az M gombbal a minimapot kikapcsoljuk? Miért van lehetőség arra, hogy V gombbal az interfészt kikapcsoljuk csatában ( replayben maradna ez az opció)?
    Talán, hogy még több noob szülessen?

Miért nem képesek a játékosok ránézni a minimapra?
  • bornofakone
    Teljesen igaz jó része amit írsz, TD-t, arty-t fenntartani egyszerű, nekem 1 kivételével minden t9-s td bent csücsül a garázsban, és az összessel tudtam profitot termelni prém fiók nélkül. Artyzni nem artyzok...van 1 gw tiger-em meg 1 s51-em de a napját se tudom mikor vettem elő őket, (gw tigert kipörgettem de azt is csak azért hogy a legényeket belebasszam wtpz4-be). Még 10-s td-vel is anno fent tudtam volna tartani magam prém nélkül. De a csőpályák, camo nerf, med hullám és a közelharcra való kényszerítés miatt le is tettem róla h pozitívba nyomuljak majd e3, obj268 és 1-2 t10 td-vel még :) Szóval lehet köze a td nerfnek a nagyobb költségek generálásához, és kisebb részt a sírás miatt. Ott vannak most a medek, jó ideje sírnak miattuk a népek, én is alapvetően mert sokszor baromi idegesítőek ahogy 5-7 med rommá spammolja golddal a pályát és a csatát...de wg-nek ez baromi jó :D Nem nagyon láttam az utóbbi időben medeket érintő igazán komoly nerfet. Majd talán a látótávjuk csökkentése vagy a camo értékeik nerfelése...kíváncsi leszek rá hogy hatna rájuk (pl. 1 bc-nél :D)
    BTW még heavykkel is tudok pozitívba lenni...de óvatosabb játékkal. Viszont medekkel és light-al kb. no way :D Medekkel már t8-ban gondjaim vannak a költséghatékony játékkal :D (perzsával még csak-csak sikerül, de ha megszalad a gold....katasztrófa van :D) De e50-el rohangálok 1 jó ideje és szinte mindig negatívba megy át a költség mutató. Sztem már eltáncoltam vele az utóbbi 2 hónapban másfél millát :D (igaz mocskos mód megakartam t55a mt-15-t csinálni és azért nyomtam goldot is neki...bár nem annyira agyatlanul...de bakker, prémfiók nélkül viszi a pénzt rendesen).
  • Plata
    Az RHM mindig is gyönge volt T49-el szemben,már a legelső troll ágyús csatáimban oneshotolta troll RHM-et.
    De tegnap mákom volt Fv-vel,a hegyem alatt ment el én meg felülről pont a tornya tetejébe belőttem.Szerintem a tornya tetején kb 0 a páncél.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.02.17. 08:33:24
  • András77
    Ez már a sokszoros nerf utáni TD helyzet. Egy nerf előtti rhm szétszedett volna, mint pincsi a lábtörlőt. Ha betalálsz a papír td-be, akkor természetes, hogy nagyot sebzel, ez alapvető dolog, bár egyébként én he-vel már nagyon sokszor megjártam. Sebzett mondjuk 100-at, mert lánctalp vagy valami megfogta, bár a modul és legénység sérülést nem tudom nyilván, az lehet, hogy súlyosabb volt.
  • Plata
    Én azt tudom hogy a TD-be könnyebb sebezni.
    T49-el szemből messziről 971-et lőttem Wt E100-ba.Próbált elmenekülni de spotoltam és belelőttem és szétkapták a maradékát.
    Szintén Wt E100-ba 958,de kilőttem töltőt lövegkezelőt és a lőszerrekeszét.
    Az önjáró budira hasonlító FV-be is majdnem 1k sikerült,de abba már 5 modulsérülés.Igaz tornyon lőttem,felülről.
  • Angelus1991ster
    Megcsinálhatnák azt, hogy ne legyenek azonos árban a különböző típusok.
  • András77
    Lejárt a szerk időm, csak egy gondolat ehhez. A legböszmetegebb TD szerintem a T30, amit még fenn is lehet tartani prém fiók nélkül. Úgy értem, hogy általában nem kerülök vele mínuszba. Most is volt vele 2 csatám, 1 bukó, 1 nyertes, 8e össz sebzés, +30e kreditet hozott. Nyilván ezek nem átlagos csaták voltak, de 2,3x annyi sebzést viszek be vele átlagban, mint amennyit elszenvedek, tehát a javítási költség elviselhető szinten van. Ez kb ugyanaz az arány, mint amit E3-al tudok, de persze annak drágább jóval a javítása, meg az E3-t tolom előre ahogy a motorja bírja, mert azzal imádok trollkodni. Mikor közvetlen közelről nem bírnak belőni, csak kiba drága a fenntartása. A T30-al taktikusabb, hull down kell, lehetőleg arty védett helyeken, de szintén kiba nagyot üt az ágyúja

Ahogy én figyelgetem, kb 1,8-2-es arány kell tier8-ban és 2-2,2-es arány kell tier9-ben, tier10-ben 2,5, hogy prém nélkül se menjen mínuszba a tank. Persze van még az assziszt, WR, ezek is befolyásolják, de átlagos WR-t és minimális asszisztot feltételezek. Szóval inkább nehéz tankra, medre meg TD-re igaz ez. Arty más tészta, kevés hp, de nagy sebzés kombó, light-nak meg sok az assziszt elméletileg, ott elég kevesebb sebzés.

Nekem egyébként meggyőződésem, hogy a WG a nagy TD (meg arty) nerfet nem csak kizárólag a sok sirám miatt hajtotta végre (mert sirás mindig van, az alapvető), hanem azért is, hogy ne lehessen a nagy tier vasakat prém előfizetés nélkül fenntartani. A nerfelési meg pálya átalakítási hullámok előtt egy tier8-10 TD-t, arty-t simán el lehetett tartani, pusztán a magasabb sebzés és kevesebb elszenvedett hp veszteség miatt. Ez nagyon csíphette a szemüket, de ha így nézzük, akkor sikeresen megoldották ezt a problémát is. Én nagy tier artyt nem tudok eltartani, persze nyilván nem is értek hozzájuk eléggé, de nem is akarok ennél több időt velük tölteni, IM-et valahogy kiszenvedem velük oszt jónapot, 800-1000wn8-at tudok kipréselni belőlük, azaz nagyon kevés sebzést, ergó bukok egy csomó kreditet minden csatában. A TD-k meg kénytelenek közelharcolni most már a legtöbb pályán, ami nem mindegyiknek fekszik (az említett t30 pl mehet előre, csak tudja takarni a testét), a wte100-t például már nem is tudom mikor vettem elő utoljára, mert egyszerűen gyötrelem vele játszani a mostani rendszerben. Az a baj, hogy a jpze100 se sokkal jobb, nem is álltam neki annak ágnak, talán a grille15, mint klasszikus TD használhatóbb lesz...
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.02.16. 23:36:02
  • András77
    Prém lőszerre nem is gondolhatok, ma 1 darabot sem lőttem el, mert most vettem meg az stb-1-t és alig maradt kreditem. Ezt is úgy kapartam össze, hogy átnéztem mindent és minden fölösleges felszerelést eladtam. Meglepően sok kredit összejött a fölös felszerelésekből.
  • Sunsetjoy
    Én a misszióra gondolva választottam hónap elején pont ezért olyan csomagot, amiben volt 1 prémhónap is, hogy tudjam finanszírozni a meccseket :)

Így nagyon xar meccs esetén válik csak mínuszossá egy kör T10-ben. Tier 8-9 esetén mondjuk prém nélkül is az esetek 65-70%-ban legalább párezer kredit nettó profitom van. Nem azért, mert olyan király lennék, hanem szimplán nem használok goldlőszert (amikor mondjuk 50 meccs alatt ellövök 1-2 darabot, az statisztikailag nulla).
  • András77
    Mondom, kicsit megnyomom a sebzést és elővettem a t57h-t, e5-t meg az orosz medeket, ja meg ez E3-t, ezek a legjobb sebző tankjaim. Az orosz med hozza is az elvárt sebzést, de a csapat jó része pikniken képzelte magát siegfried támadás módban. Még jó, hogy tier10 tanknál annyira nem érdekel, hogy leduplázom-e vagy sem. Könyörögtem nekik segítségért, de nem azért sem, egy oho végig ott lapult egy ház mögött, ha bármit csinál, szó szerint bármit, akkor lehozhattuk volna, mert ki tudtam volna még szedni 2-3 ellenfelet, ha lefoglalja őket egy kicsit.

Néha tényleg nem értem én ezeket, mit játszanak? Bújócskát? Elbújnak az ellenség elől és az a dolguk, hogy megtalálják őket??? Hihetetlen.

Ja és ezt a kört +149 kreditben zártam (csak a medál miatt, mondjuk), mondjuk legalább nem mínusz. Prém nélkül ugyan, de hihetetlen mit kell sebezni egy tier10 tankkal, ha nem akarunk nagy bukót kreditben.

Utoljára szerkesztette: András77, 2016.02.16. 22:20:02
  • Angelus1991ster
    Nembaj. Adja csak be nyugodtan Ens-ket, Himmelsdorfot csilliárdszor. Érdekes mód, heavy-vel meg azokat a pályákat alig látni.
  • Angelus1991ster
    Á feladom. Nem akarok agyvérzést kapni a homo wargamicus faj által meggyalázott WoT-ban lévő csudijó mm-től és pályakiosztástól.
    Csak az STA-1-be kellenének a hölgyikék, mert eddig fele-fele arányban vannak a nemek.

Kv-220-nak nekisem állatm. Az is egy érdekes misszió volt 2014 szeptemberében. Type 62-ért kellett volna kiírni a spotos missziót.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "Mai kis epizódunkban megfigyelhetjük a homo wargamicus fajának egy példányát, ahogy épp rajzolni próbál. Lássuk mit is próbál közölni ez az előember"[spoiler]

Eközben egy másik homo wargamicus épp fest:

[/spoiler]
    Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2016.02.16. 20:55:39
  • András77
    Ez azért érdekes egyébként, mert a nagy megmagyarázók ilyenkor mindig azzal jönnek, hogy dehát bmeg ez csak azért van mert jobban figyelsz rá, nem másért és különben is h.lye vagy hozzá, csak ezt így nem mondhatják az arcodba direkt módon.

Az a gondom ezzel a magyarázattal, hogy volt a kv220 akció régebben, amikor naponta kellett azt hiszem 10e vagy 15e spotot hozni és csak spotot. Jelzem, hogy akkoriban is nagyon figyeltem a pályák alakulását, hiszen malinovka, prokhorovka (meg akkoriban még sand river assault és redshire is jó spotos pályák voltak, de azokat szétbaszták, csakúgy, mint siegfried encountert, minden spotos bokrot eltüntettek gyakorlatilag onnan a beton bunkerek mellől) nélkül nem lehetett volna teljesíteni a napi küldetést. Minden nap kaptam, ahogy a nagykönyvben megvan írva, kb 15-20 csatánként biztosan kaptam valamelyiket, de volt, hogy többször.

Most meg tényleg az van, hogy napokat lehet várni egy spotos pályára, ha az ember bekapcsolja az LT14-15-t és 50-60, esetenként több csatát letolni, hogy beadja és ráadásul most már rengeteg light tank van, szinte kizárt, hogy egyedül vagy max ketten menjünk, mint akkoriban és a csapatok is gyalázatos, ahogy helyezkednek, egyszóval jóval nehezebb is játszani a megmaradt 2 spotos pályán.

Szóval érdekes, erre ezt lehet mondani. Programozástechnikailag annyira nem bonyolult dolog bizonyos módosítókat hozzárendelni a küldetésekhez (térkép valószínűség például), úgyhogy az nem érv, hogy nem tudják ezt megcsinálni, de tényleg kifejezetten aljas húzás (lenne) tőlük és ugye az RNG-re bármi rákenhető. Ha a következő 2 évben egyszer sem kapnál spotos pályát azt is rá lehetne kenni az RNG-re és mit tudnál mondani ellene? Semmit, peched volt, passz, pofa laposba.

A wotreplays-en nem lehet keresni assziszt-ra, tudtommal, de scout meg patrol medálra igen, hiszen komoly spotok esetében ezt megkapja az ember.

Wotreplays scout medálok

Első oldal : 8 malinovka, 1 fisherman és 1 redshire
    Második oldal: 5 malinovka 4 prokho+fiery és 1 siegfried (de encounter módban, ha nagyon hülye az ellen és nem jön scout középre, akkor még mindig meg lehet próbálni spotolni onnan, de bokor már nem sok marad)

Csak ennyire függ a spotos küldetés a pályától. Nevetséges komolyan mondom. Jó, annyit könnyítettek, mikor rájöttek, hogy elb.sztak 3 spotos pályát és csak 2 maradt, hogy most már a sebzés is beleszámít, ami egy baromság szvsz, inkább a realitásokhoz kellett volna igazítaniuk a spotos elvárásokat.

Egyszer olvastam, hogy ezek a nyílt pályák nagyon terhelik a szervert, mert ugye a lövés nem akad egy el egy házban valahol, hanem lősz egyet és ha keresztben megy, akkor 1km-ig számolnia kell, meg a sok spot és láthatóság miatt is terheli a szervert.

Azt tényleg megtehetnék, hogy mondjuk az elmúlt fél év spot eredményei alapján újra gondolnák ezeket a küldetéseket, bár erre nem sok esély van, hiszen logikus dolog lenne...
  • Angelus1991ster
    Volt aki Doom WAD-ot módolt régebben?
    Szeretném az enemy.jpg, demon.jpg helyére betenni a storm.jpg, wg_bigboss.jpg-t és a wg_mm_dev_director.jpg (és még sok mást).
    Kis wot által keltett feszültséglevezető mód lenne.

Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2016.02.16. 20:32:33
  • vasasgabri
    Hát igen sajnos már t8-ban is nehéz pluszban maradni.
  • Angelus1991ster
    Már nem tudom milyen rosszat kívánjak ezeknek a Pc játék ipari , WoT-ot megrontó démonoknak.
    Mindent elmond az, hogy LT-15 aktiválása után , hogy-hogy csak városi pályát kapok, mellém még 2-3 lightot.
  • András77
    finomhangolni a kredit hozamot, hogy még többen vegyenek prém előfizetést vagy prém tankot, de inkább az előbbit, szóval ezért csak kevés jó prémtankot dobnak játékba, a többség egy mocsok sz.r
  • Rammsch31n
    csak húzzák az időt :D
  • lexlutor
    – no new crew skills will come in the next two patches – the current focus is on solving existing problems; - azt mar vegre valaki elmondhatna, megis mit ert a kedves wg a meglevo problemakon? mert sem az artyk, sem a goldammo, sem a csopalyak nem azok nekik..
  • Rammsch31n
    Ez az FV roham betett a szervereknek is, olyan kurva laggok vannak, hogy játszhatatlan lassan. :O
  • haflac
    Ez nem igaz,mert ez esetben velem tolti ki,és engem lőttek szanaszét.Amíg volt fedezékem azt ki is használtam.Időm nem volt visszatolatni.Amikor elkezdte tolni a roncsot akkor akartam kilőni.
  • András77
    Ma megint van 2x20 arany akció. Esküdni mernék, hogy reggel még nem láttam a küldetések listájában, de mindegy is, lehet én voltam vaksi, de behúztam. Gyanús volt, hogy gyakori a szakasz meghívó.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.02.16. 10:52:34
  • Kryon
    Még egy teljesen idióta csapattárs is hasznosabb élve, mert legalább felfog néhány lövést és azt se a többiek kapják, szerintem hülyeség kilőni őket.