418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• ilsalon
    A te oldaladról nézve értem, de az én oldalamról nézve meg nem ez a dolga az IS3-nak. Amíg szépen szpottolgatok, addig nem tudok odaérni a csatába és ledarálhatják a többieket. Viszont ha előre török, spottolni is tudok és tud supportolni a support. Mert, hát ezért hívják supportnak.

Viszont ez a WOT és itt szerintem egy a lényeg, hogy a poziciót megszerezd és tartsd, majd ha fölényt szerzett a csapat, akkor támadás. Ha a support támogat, akkor viszitek a csatát, ha nem akkor bukó.
  • ROMOTO
    Akkor a vita kedvéért én is beszállok.
    Pár dolog ami eszembe jutott a német bulldog kapcsán:
    a legmostohább MM et kapja a 8 as prémek közül.
    a játékban jelenleg teljesen funkciót vesztett járműtípus, a szerepkörüket, ha volt ilyen átvették a 10 es medek amik sokkal komfortosabban és univerzálisabban játszhatóak. Bár a wg igérgeti hogy visszahozza az eredeti funkciójukat, a tüzérség basztatását és az aktívabb flankelést és derítés szerepkört, a pályák és a kialakult játékmechanika nem kedvez ennek, szóval a szórvány, mostohán kezelt light fan réteg van megcélozva a gyüjtők mellett.
    light fannak lenni ilyen viszonyok között meg folyamatos tréninget igényel, átlagon felül kell dolgozni a jó eredményért, aki nem gyakorlott az vért fog izzadni vele mivel a 9-10 mm no meg meg a páncélzat hiánya nem tolerálja a hibákat.
    az átütése nem valami combos ott ahova dobálja, goldammo nélkül oda a teljesítmény, és mivel nem szívesen kockáztat az ember egy két esetleges lepattanót a jó win8 miatt cserébe a farmolás is ugrik (persze egy ilyen tanknál nem is lehet a farmolás cél).
    gyakorlatilag spic és ru251 kívül nemigen van értelmes legénység húzási lehetőség hozzá.
    a játékélmény sem nyújt semmi extrát, mivel a menettulajdonságai, a löveg, lövegkitérítés és egyéb paraméterei is teljesen átlagosak a többi lighthoz képest.
  • Bee
    Kezdőként a szokásos hibákat követtem el, azaz a német ágon indultam el (a Tigris, a TIGRIS, A TIGRIS!!4!). Az akkori MM és a tapasztalat hiánya gyakorlatilag a vérvörös first blood kategóriába nyomott be. A sikertelenség miatt abbahagytam, fél évre rá folytattam, akkor az orosz ágat is elkezdtem. Majd az amerikait, franciát, ráadásul heavy, med, TD vonalakat is grindeltem egyidőben mindegyik nemzetnél. Emiatt egyszerre sok tankot kellett vennem, amire nem volt elég kreditem. Megvettem a Löwe-t. Akkoriban a frontot érő találat automatikusan gyújtotta, elég hamar meguntam a szenvedést. Vettem egy T34-et. Több, mint 1500 csatát tettem bele, már nagyon untam, de a kredit kellett, így vettem egy SU-122-44-et. Ez viszont a drága lőszer/alacsony pen kombó miatt nem volt jó kreditfarmra. Időközben klánbeli haverok tierlimites prémmel nyomták, amihez nem volt tankom, így vettem egy JT8.8-at (ezt már zsoldból). Utoljára pedig a Panther 8.8-at szereztem be, és most gondolkodom egy agilis prém vásárlásán.
    Ez így soknak hangzik, de Ilsalonnal értek egyet: ez a hobbim már lassan ötödik éve, így nem tartom pocsékolásnak a beleölt pénzt (az időt már annál inkább).
    Ezeken kívül egy TOG, egy Excelsior, T23E3, VK7201, Stug IV, T28 C áll a garázsban, napokon belül jön a T55A és pár hónapon belül remélhetőleg a T22.
  • András77
    Az SP-vel van 1100 csatám, szóval kicsit unom, de ennyi az összesen a negatívom, amit el tudok róla mondani, meg lassú.

Az egyik, ha nem a legjobb kredit termelő tank.Nálam ott volt az áttörés SP ügyileg, amikor feladtam a nulla arany lőszer elvet. Kell benne használni, akkor különbség van az apcr és a normál között, hogy bolond, aki nem használja ki, persze ésszel. Ha kiszedsz egy 2-3 lövéses ellenfelet, amit egyébként normál lőszerrel nehezen tudnál, akkor tovább tudsz menni, több sebzés, több kredit. Simán kitermeli, értsd több a bevételed mérsékelt arany használat mellett, persze ki kell aknázd a helyzetet, amikor arany lőszerrel megtisztítottad a terepet.

Egyébként elég jól el van normál lőszerrel is. A gyenge pontjait mozgással jól lehet védeni (mellé lőnek, mert kicsik, imádom amikor a tetejét próbálják célozni, akkor előre hátra kell menni, a legtöbben akkora homály mellét lőnek, hogy öröm nézni, ha testre céloznak, akkor meg balra-jobbra, a fülei is fogtak már nagy lövéseket, a hesh, he lőszert megeszi az eleje, ferdén is ki lehet rakni az elejét sarkon, gyakorlatilag mindent lepattint stb), az aljára kell figyelni ilyen is3 belövi, de egyébként összességében nincs panasz a páncélra. 3-5e hárítás nem számít rendkívülinek vele, azaz simán be lehet vállalni vele frontális támadást vagy megakasztani.

Jó látótáv, elég pontos ágyú, erős front páncél. Annyi van, hogy a lassúsága miatt taktikusabban kell használni, ez nem tud odafutni egy jó helyre gyorsan.

Tényleg nagyon jó tank, bár a lassúsága miatt sokan szidják, engem nem zavart, mert csatába vonulok vele általában, akár közelharcolni is, nem futkosásra használom. Az arany lőszerét jól használva

Mivel ráuntam kicsit, ezért most az fv4202-t tolom (ez is egy elfogadható érv újabb prém vásárlására, ha valaki ráun egy tankra, de ilyesmi szerintem 1000+ csata után szokott csak előfordulni), de érezhetően gyengébben termeli ez az FV a kreditet, hiába jobb az ágyúja alap lőszerrel. Legalább 10-20e kreditről beszélek körönként, prémium előfizetés nélkül !
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.04.04. 15:07:51
  • ilsalon
    Bizonyos gépeknél nagyon számít a pótellátmány. Arty, táras járművek. Oda CW-ken illik használni, randomban kicsit pocsékolás (kivéve küldi).
  • yossarianHUN
    Lassú, viszonylag kemény tank, bár aki ért hozzá, az beveri a tornyát, ritkábban a testét is. Az ágyúja elég ergya, DPM-ben se császár, de a 170-es átütése még fájdalmasabb, nagyon kell izzadni vele a gyenge pontokkal, T9 tankok ellen pedig van, hogy ez is kevés. Ezen persze lehet segíteni goldhasználattal, de ha engem kérdezel, goldozzon prém tankban akinek hat anyja van, főleg ha pénzkeresés a cél. Mindent összevetve használható gép, de ha egyes számú fejőstehénként tervezed tartani, készülj fel rá, hogy a lassúsága miatt egy-kétszáz csata után már rohadt unalmas és "kötelességszerű" lesz vele a farmolás (T34 effektus).
  • yossarianHUN
    És lám, mégis lassan minden második ember iPhone-t lóbál az utcán. Nekem nincs iPhone-om, és nem is nagyon értem a hájpot körülötte, de azért nem érzem magam felsőbbrendűnek azért, mert én ilyen pengén átlátok a szemét kapitalista rendszer aljas lehúzásain. Valaki bélyeget gyűjt, valaki érméket, valaki maketteket, valaki... De gondolom te nem vetemednél ilyen világi baromságokra, hisze az 52. bélyeg nem rendelkezik szignifikáns innovációkkal az 51.-hez képest.

Erősködhetsz, hogy én nem értem, hogy objektív dologról van szó, de az az igazság, hogy te nem érted, hogy szubjektívról. Én sem értettem soha, miért gyűjt valaki egzotikus késeket, de azért még nem kezdtem el lebeszélni nekik a magas lóról, hogy hülye vagy, befolyásolható vagy, palimadár vagy, egyik kés olyan mint a másik. Valszleg neki nem olyan, mint a másik, szereti gyűjteni őket, élvezi csinálni, örömét leli benne. Akkor hülyézzem le érte?
  • weoczeiagoston
    Hogy érdemben beleszóljak a vitába a saját esetemet tudom tálalni. Én számomra a prémium tank a kreditfarmolást jelenti, semmi mást. Azt várom egy prémtől, hogy alap fiókkal is bevételt lehessen generálni, hogy eltarthassam a tizeseimet és spec én a SuperPershingtől is azt várom, hogy nagyon jó kredit farmer lesz, mert teszt szerveren azzal tudtam a legjobban farmolni. Most van akció, melynek keretében még 1500 goldot is kapok hozzá meg 15ös 5XP-t. A tervem, hogy 1skillet ráhúzok hétvégén. Mi a véleményetek?
  • András77
    Látom nem akarod megérteni. Persze, hogy érvek, csak parasztvakító érvek ezek eladni ugyanazt más köntösben. Nyilván sokkal egyszerűbb kinyomni a népnek az újabbat, hogy vedd meg, mert máshogy néz ki, kell neked, mert gyűjtöd, mert jól néz ki, mert miért ne?

Akit nem zavar ez a fajta igénytelenség, azt csak sajnálni tudom. Az jut eszembe ilyenkor, mikor még az ifonos haverom is csuklott egy qrva nagyot, hogy jött a marketing, hatalmas fejlesztés, már fehérben is lehet ifont kapni (régebben volt ez, de ultra gagyi egy marketing volt, addig csak fekete volt). Ez igen srácok, hatalmas a hozzáadott érték.

A WG is szórja ki ingyen a prém tankokat, szerintem elég sok összegyült már mindenkinél, innen-onnan, spécibbeket én is megvettem, mondjuk a rudy csomag volt a legdrágább amit beruháztam.

Innentől viszont valami innováció kéne már, amivel rávesznek engem a vásárlásra szerintem, de szerinted meg nem... Evvan, örülök neked, hogy ennyivel beéred.

ilsalon: nem attól leszel noob, hogy mit teszel a tankodra, hanem ha fogalmad sincs, hogy miért és mi a hatása. A másodaccomon már fullos jó ideje a bestia is3, szóval nem a levegőbe mondom, hogy bizony jó szolgálatot tesz. Persze le kell nyeljem a csapat ugatását ilyenkor, hogy miért nem rusholok miután letoltunk egy oldalt, azért nem mert 446m látótávom van és bizony az már alkalmas arra, hogy információkhoz jussak, értsd felspotoljam az ellent olyan távolságból, ahonnan ő engem nem. Nyilván nem egy kimaxolt light tankra gondolok, mint ellenfél, bár ha ellövi magát, akkor mexívja. Pontosan az a kérdés, hogy tud-e valaki mit kezdeni az információval, sőt ott kezdődik, hogy tud-e úgy helyezkedni, ahonnan ő lesz előnyben ha aktiválja a binot. Ennyi a történet. Én a löwére feldobnám a venti helyett az is biztos. Tutira sokkal többet jelenteni, mint a +2,3% hatás a különféle dolgokra, amit a venti ad.
  • weoczeiagoston
    Super Pershing hogy szuperál mostanában? Akinek van, adnak némi tájékoztatást ha megkérhetném?
    Utoljára szerkesztette: weoczeiagoston, 2016.04.04. 14:36:45
  • ilsalon
    Na most már viszont egyről beszélünk. Azért lesz meg az ötödik skill, mert a zseton miatt nyomsz bele sok csatát. Én sem mondtam mást az előzményben.

A söfőrös témánál említettem a három-ötös skilles véleményemet. Simán előjön a különbség. Hamarabb szükül, hamarabb lősz, hamarabb tudsz fedezékbe menni.

Én heavy-re általában venti, stab és töltésgyorsítóval megyek. Csigát csak a noob-ok raknak. :-)

• yossarianHUN
    És mi a baj ezekkel az érvekkel? Neked ezek nem szempontok, másoknak igen. Szerinted hülyeség emiatt prém tankot venni, mások szerint nem. Te ezért nem adnál ki még pénzt, más igen. Te a paprikás krumplira esküszöl, más a vörösboros marhapörköltre. Kinek van igaza?

Nincs sok értelme ízlésről vitatkozni.
  • ilsalon
    Majd leírja más, hogy pontosan mit változtattak rajta a HD modell miatt. A UF dőlésszöge lett más, meg ilyen apróságok. Viszont a sidescrape már nem megy olyan jól vele, mint régen. A seggét rendre átütik nekem. Az eleje továbbra is kemény, hajlamos pattintani, még több mindent elnyelni.

Ami maradt, a sebessége.

Ha jó kezed van és tudsz weakspotokra lőni, akkor kevesebb arany kell hozzá. Prémmel simán hozza a 70-80k-kat. Ritkábban megy 100k fölé nekem, mint a Lőwe. Viszont ha végig arannyal lősz, akkor sem leszel mínuszos.
  • András77
    A számok természetesen nem számítanak, hiszen csak az számít, hogy te mit tapasztalsz. Ha az RNG-ről beszélnénk, akkor még igazat is adnék neked, de ezeket az értékeket a srácok lemérték vagy átvették olyantól aki ténylegesen lemérte. Még egy videót is láttam erről egyszer, ahogy gyakorlóban méricskélték a távolságokat oroszok. Fáradtságos munka, de megcsinálják, persze lehet, hogy pont a löwe esetében rosszul mértek vagy elírták az adatokat.

A löwére egyébként simán el tudom képzelni a periszkópot, lassú tank, pontos ágyúval. Alkalmas a távolsági harcra. Meg ahogy te beszélsz róla, nekem erősen úgy tűnik, hogy főleg lesipuskást játszol vele, ami nem baj, mert az ágyúja alkalmas rá, de akkor meg miért nem dobod rá fel a binot? A spot sebzés is jönne mellé, jó kredit az. Nekem pl az SP-n fenn van és 521m-t ad így, tehát a 445m határon már a tankok 90%-t spotolni fogom. Sőt mondok mást, is3-ra is rádobtam, mert az van ugye, hogy bika erős tank, általában túléli a csetepatékat egy flankon és utána szoktak kidögleni, mert nagy távolságból kiszedik. Na most bia+bino kombóval már lehet vele taktikusan is játszani, nem csak az abba irányba fordulok és megyek, ahonnan lőnek. Meghálálja, azt kell mondjam. Kamot mondjuk nem tennék rá, csak sokadiknak, ha már tényleg nincs más értelmes.

Egyébként milyen tank áll melletted, akit felspotolnak, amíg te vígan lövöldözöl közben a löwével? Egy e100 vagy maus? Mutass egy replay-t, ezt tényleg érdekelne, megnézném a másik tank adatait az alábbi linken, meg az ellenfél távolságát, hogy mit dob ki.

Arról viszont továbbra sem akarunk beszélni, amit mondtam, hogy vegyünk egy 3 skilles tankot meg egy 5 skilles-t és okoljuk meg, hogy márpedig kell venni mondjuk 10e pénzért egy prém tankot, hogy felhúzzuk 5-re, 1000-1500 csatán keresztül. Nonszensz szerintem, baromság, ha amúgy is megyek vele (így vagyok az SP-vel), akkor meglesz, jól van örülök neki, de hogy erre rápörögjek, hogy márpedig legyen 5 skill, mert a 3 nem elég, hát nem kicsit noob dolognak tartom.

M0RN1NGST4R: Pont erről beszélek, hogy a WG-nek ez kéne legyen a házi feladat, valami értelmes célt kitalálni a prém tankoknak, hogy érdemes legyen továbbiakat venni. Eddig ezek az érvek voltak: Miért ne, érdekel, hogy milyen? Megtehetem, hát megveszem! Tetszik a kinézete!

weoczeiagoston: a pótkaja megfelel a bino+venti hatásának, tehát gyorsabban lő, jobb az álcája, messzebb lát a tank. Ha azt kérdezed, hogy ki lehet-e termelni, akkor a válasz, hogy talán, de csak prém tankkal és akkor is csak az akciós 10e kredites árat. Meg kellene nézni mondjuk 100csatát nélküle és vele. A másik gond, hogy gyulladós tankra nem igazán ajánlott rakni, mondjuk mégis rakják, ezért van, amikor ég a kék-lila játékos, mint a fáklya, mert pótkajás.

Ha tényleg érdekel a hatása, akkor vegyél akcióban 10-20 darabot és próbáld ki. Nyilván előnyben lesz a tank, amelyik használja. kb 4,6%-ot dob a látótávon, meg mindenen segít kicsit, javításon, kamon stb.

Ez hasonló téma, mint az 5 skilles legénység vs 3 skilles. Számít, de nem annyira sokat.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.04.04. 14:23:45
  • Plata
    Nekem több száz ilyen vackom volt már,küldikből meg egyéb hülyeségekből,mind eladtam.
  • weoczeiagoston
    Láttam streameken pro playereknél szinte állandóan pótkajával mennek még kis tierben is ág húzásakor. Csoki,kávé,kóla stb. Ezek vajon valóban érnek valamit? Ti ezt érzitek vagy ez csupán egy unicum rögeszme?

Én ott tartok, hogy nagyon drága, de semmi hatását nem vettem észre és fontolgatom, hogy a ventit is lecserélem másra, mert az a 2.5% amit az ad észre sem veszem. A pótkaja az 10%, de az nagyon kevés, annyit észre sem veszel. Amikor tankot húzok látom, hogy megy 75%-ról felfele, de a 10% az észrevehetetlen. Gyakorlatilag a töltésidőben alig egy tizedes javulás van, az semmi. Ugyanez a célzásidőnél és pontosság is csak egy tizeddel javul. Ezek érzékelhetetlenek. Van ennek valóban értelme?

Hogy ezt az unicumok pszichikai serkentésként teszik fel, amolyan placebo hatással? Ti éreztek valamit átlag játékosok? Tudnátok erről mondani valamit?
  • Plata
    Szerintem semmilyet.
    Achilles szemtől keresztül lövi a tornyát.Pedig annak aztán ritka szar ágyúja van.
  • weoczeiagoston
    Nemrég felbuffolták a Super Pershinget. Megmondaná valaki, ha szépen megkérem hogy konkrétan mekkora buffot kapott és ez a buff konkrétan mit jelent?

Valaki mondta, hogy a páncélja lett erősebb. Ágyú vagy mozgékonyság karakterisztika változatlan maradt. Úgy tudom, hogy kiadásakor a SP kemény OP volt, majd hamarosan lenerfelték és a leggyengébb prémek közt emlegették egészen a mostani buffig, amely után elvileg átvette régi páncélját ismét.

Az a pengefal az lett vastagabb? Az úgysem lötték át, csak a nyakán a szélét előröl és a tetején levő kupolát, illetve a hasa alját sem, csak a géppisztolynyílást. Ez igaz? Most mivel lett jobb? Hogy érzitek? Egész jól farmol elvileg?
  • Plata
    Na összeakadtam M41-el prém M41-el.El sem talált a barom,én meg kinyírtam tárassal.
    Nem tudom stat alapján igaz-e,de mintha sima M41 tornya gyorsabban forogna,vagy csak ez volt béna.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.04.04. 14:06:47
  • M0RN1NGST4R
    egy kicsit had kapcsolódjak be a prémium tankokról folytatott beszélgetésbe. (0.) 6.5-ös verzió óta játszom és azóta láttam ezt-azt.
    Életem első 3 prém tankja a következők voltak:
    T14
    M3 Light
    Type 59

Első kettőt esetén kaptam egy promóciós kódot, amit aktiválva meglett az M3 és kaptam asszem 1500 aranyat, amiből megvettem a T14-et. Mondanom sem kell, hogy egyik sem az a tank, amelyre egy új játékos vágyna. De nem bánkódtam, ajándékba kaptam őket - igaz sokat nem is játszottam velük, kredit akkoriban nem kellett (amúgy sem hoztak volna sokat) a legénység fejlesztése meg nem izgatott, mert nem azt az ágat fejlesztettem, ahol lett volna jelentőségük. Akkori célom egy SU-100-as páncélvadász megszerzése volt, semmi több. Akkoriban kb úgy fogtam föl, hogy a játék is kb addig fog érdekelni. SU meglett, azán valahogy nekiálltam a szovjet med ágnak, meg is szerettem ezt a fajta játékstílust és közben behozták a Type-ot. Az a tank nagyon tetszett, emlékeztetett egy gyerekkori ajándékra és mivel addig semmit nem költöttem a WoT-ra, úgy gondoltam, üsse kő, áldozok rá kb 7000 Ft-ot - kb annyi volt akkoriban a Type 59. Akkoriban meg sem fordult a fejemben, hogy vegyek még egy prémium tankot, a Type-pal dőlt a lé és a játékélmény is kiváló volt. Idővel egyre több prémium tankom lett, java része persze leárazásokból, ha racionális érvet akarnék mondani, akkor talán azzal érvelnék, hogy főként a kíváncsiság volt az, ami leginkább motivált. Ezen kívül meg még talán az, hogy prémium időre úgysem költök, valamint más játékokkal sem játszok, így azokra sem költök, akkor erre miért ne.
  • ilsalon
    Örülök, hogy ezt ilyen jól kivesézted, de szerintem nem egyről beszélünk. Jellemzően heavyre nem raksz optikát, vagy periszkópot. Tehát előnyben lesz a jobb skilles látótávolság szempontjából. Ráadásul a Löwe messzirá lát, simán spottolok más heavyket, akik engem még nem látnak. Ez a Malinovkás eset túl sokszor történik meg, hogy véletlen legyen.

Amikor meg három-négyszáz méter van az ellenfelek között, nagyon is számít a pár százalék camo. Nagyon sok csatában tapasztalom, hogy csak a mellettem lévőt lövik, mert én még nem lettem spottolva. Biztos hozod majd a számokat, hogy ez 0,12% camo bónusz és nem éri meg, de nem ez a lényeg. Ha nekem csak egy fikarcnyival is jobb a camom, akkor nem engem lőnek. És egy bölcs öreg acélfetisiszta koma szavaival élve ebben a játékban a bokor a legjobb páncél. :-)

Nem utolsó sorban a célzás gyorsaságát/pontosságát számos skill befolyásolja, ami sokszor menti meg az irhámat. Előbb tudok célozni és lőni, mint a rosszabb skilles ellenfél. Ezeket jellemzően nem első kettőnek veszed fel, de harmadik, negyedik, ötödiknek már pöpec. pl a söfőr tipikusan ilyen
  • patchaou
    Hogy én mikről maradok le Xd Lehet hogy vissza kellene szoknom a fórumra :)
  • András77
    Jó, hogy eddig az a két érv jött fel további drága prém tank vásárlására, hogy szép a tank (örülök), meg viper mondja, hogy megteheti, hát megveszi, meg szeret velük menni (magyarul gyűjtő szemlélet, de egy gyűjtőnek mindegy, mit ad ki a WG, megveszi, tegye, ezt elfogadom, de nem tartom racionális érvnek). Ezt vártam egyébként, nincs itt semmi csoda. Ha valakinek van már prém tankja, tehát a kredit termelés megoldott, akkor nagyon nehezen tud csak értelmes,racionális érvet kitalálni, hogy miért vegyen egy következő drága (nekem legalábbis drága egy ilyen tank) tankot.

Említed a legénységi skill-t és hogy lealáztál egy másik löwét, bár én nem erről beszéltem, amikor egy teljesen kezdő egységsugarút 50-75%-os legénységgel (meg aztán ki tudja, hogy élt-e még a parancsnoka stb, randomban elég nehéz pontos számításokat végezni) állítasz szembe egy 5 skilles legénységgel, hanem arról, amikor 3 skilles bandája van az ellenfelednek (amit kb egy tier10 grind során eléri az ember)és hasonló modulokat használ (azaz, ha neked van bino, akkor neki is)

Itt ki lehet pontosan számolni tank calc. Az is világos, hogy 100% kamo skill lövés után 2m előnyt jelent, ennyivel lehetsz közelebb az ellenfélhez. Ha erre azt mondod számít, akkor csak magadat minősíted.
    Distance the enemy will spot you if you are: 0% kamo mellett
    stationary - 386.63m.
    moving - 393.21m.
    shooting - 397.34m.

Distance the enemy will spot you if you are: 100% kamo mellett
    stationary - 375.19m.
    moving - 387.40m.
    shooting - 395.06m.

Az egyik tank bino+bia+recon+situational awareness a másik sima alap. A jobbik löwe 445m-ről spotol, tehát van kb 50-70m előnye.

Csakhogy ez történik, ha feldob egy binot a másik tank is (0 skilles a legénység továbbra is), és továbbra is 100% kamo a te tankodon meg a bia
    Distance the enemy will spot you if you are:
    stationary - 445.00m.
    moving - 445.00m.
    shooting - 445.00m.

Esetleg ha optikát, akkor is gyakorlatilag pár métert nyertél csak, de mozgás közben már ő fog felspotolni téged (mondjuk löwére nem életszerű az optika szerintem, de mindenestre megnéztük, mi történik).
    Distance the enemy will spot you if you are:
    stationary - 412.35m.
    moving - 425.96m.
    shooting - 434.50m.

Nem lehet teljesen modellezni, de ezen az oldalon el lehet játszani a látótávval és kamoval és egy 3 skilles csapathoz képest az 5 skilles kb 10-15-20m előnnyel van, ez gyakorlatilag csak lesipuskás harcnál számít valami keveset.

Ilyen minimális előnyért (nem csak a látótáv természetesen, de a töltőnek és a rádiósnak elfogynak az értelmes skillek hamar, a többinél meg 3-ba beférnek a hasznosak) szerintem fölösleges ennyi energiát beleölni, mert 5 skill a közel fullos 3-hoz képest legalább +1000-1500 csata. Pláne elkölteni 8-10-12-15e-t vagy még többet.

suba53: a prém tankokkal nem lehetett mindig legénységet húzni ilyen jól. Talá 1,5éve változtattak rajta, hogy +50% legénységi xp-t kapnak. Ráadásul ezt a prém tan normál xp bónuszán felül kapja. Nekem leginkább a tier5 jött be, ott 2,1-es a teljes legénységi szorzó, nagyobb tierben kisebb ez az érték (bár elvileg több alap xp-t lehet szerezni, fene tudja, hogy tényleg így van-e), kisebb tier-ben meg magasabb, de kisebb tierben tényleg észrevehetően kevesebb xp-t lehet szerezni. Ezt még módosítani lehet/kell a csaták hosszával is, szóval ezért lehet jól legénységet tolni kisebb tierben (jobb szorzó, rövidebb csaták). Nekem a tier5 prémek jöttek be a legjobban, mint legénység fejlesztők és gyakran vannak féláras akcióban, tényleg olcsón, ezek megérik, ha ilyenben gondolkodik valaki. Ha még a kredit termelést is mellé veszem, mint szempont, akkor egy t-25, chi-nu-kai abszolút jó vétel lehet (és ezeket odaadják 750 aranyért akcióban, nem 8-10-12-15e pénz) ilyen célra.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.04.04. 12:48:18
  • Kryon
    Első nagy prémiumom E 25 volt, funra és kreditfarmra, amikor akciósan adták mielőtt kivették. Később legénységhúzásra is befogtam, amikor meglett a borsig. Utána rájöttem, hogy kreditfarmra nem valami izmos, akkor vettem t34-et. Az már tökéletes volt erre a célra. Célzottan legénységhúzásra azután kezdtem prémiumokat használni, amikor több megtartós heavy-t kifejlesztettem szovjeteknél és kínaiaknál is, ér nagyon lassan fejlődött bennük a legénység, miközben alig hozták, vagy épp vitték a kreditet. (prémium előfizetés nélkül játszom) Akkor idővel beszereztem a 112-t majd később IS-6-ot. Medekhez van még egy Rudy, ezeken kívül csak a kis olcsó prémek, akciósan.

Vásárlás előtt kipróbáltam mindegyiket teszten, és csak azt vettem meg ami tetszett. Jól hozzák a kreditet, változatosabb a farm mint mindig ugyanazzal menni és a legénység is fejlődik. Úgy veszem, hogy amit más prémium előfizetésre költ azt és prémiumtankra, 3 évre elosztva.

Nem bántam meg egyiket sem, de több prémiumot már nem tervezek venni, mert a meglévőek lefedik azokat az ágakat amiket fejlesztek. Egy amerikai TD hiányzik még, de arra majd jó lesz a t28h, ha végre sikerül megszereznem.

Ha ésszel vásárol valaki, akkor van értelme a több prémiumtanknak, ha határozott céllal veszed és csak azt amit kipróbáltál és tetszik.
  • Plata
    Most találkoztam egy idiótával aki T46-ban ülve gold ammóval lődözött.Legalább is a mod szerint gold volt.
    Igaz Matilda-t az sem vitte át.
  • ilsalon
    Igen éppen tegnap csatlakoztam. De egyelőre még próbaidő van, mindkét fél részéről. :-)
  • Plata
    Látom neked jobb csapat jutott.
  • Bee
    Egyetértek, még mindig jó (szintén táras):

• Plata
    A sima M41 még mindig jó.Bár én táras ágyúval használom.
    Vereség
    Overlord
    M41 Walker Bulldog
    Szerzett tapasztalat:528 Szerzett kredit 17 323

Javítás: -7 640
    Lőszer: -4 860
    Total: 4 823 WN8: 4 211 (100)

Ha nem táras lenne már rég kinyírtak volna,viszont így lorr-t is meg t25/2-t is filéztem.
    Jah az első killem ramm volt.
    Padlógázzal hegyről le elgázoltam t37-et,ő eldurrant én meg kaptam valami 537 sebzést asszem.
  • Angelus1991ster
    Get your special Treat!
  • yossarianHUN

• suba53
    Én már harmadik éve játszom, és röhej, de csak pár hónapja kezdtem el tudatosan használni a prém tankokat legénység fejlesztésére.
    Korábban csak kredit farm volt, és örültem, hogy milyen gyorsan elértem a két-három skil képzettséget.

Elég sok prém jött az évek során, párat megvettem akciósan, és most már tudatosan párosítom őket az éppen fejlesztett tankokkal legénységet cserélgetve. Legextrémebb párosítás a német T-15, RU251. Minden nap leduplázom őket és a közös legények szépen gyarapodnak.
  • Toweliee
    Van klánod?
  • Angelus1991ster
    "De a chipszes matricák, meg műanyag plecsnik max 10-15 éves korig jelentenek marketing értéket."
    - hát azért erre nem vennék mérget. Bár az ilyen fogínybaszó Chio-s chipszbe ne tegyenek XD Inkább Cheetoszba.

"Én inkább komolyabb díszdobozos vodkák, italok, mellé adott szépen kidolgozott fém maketteket tudnék elképzelni."
    - akkor már cigi mellé is járhatna, Hollandiában meg "fű" mellé.

Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2016.04.04. 11:37:55
  • suba53
    Szerintem az RC tankok, és komolyabb makettek forgalma jelentősen megnövekedett a WoT hatására.
    De a chipszes matricák, meg műanyag plecsnik max 10-15 éves korig jelentenek marketing értéket.
    És szerintem nem az a korosztály a fókusz csoport a WoT-nak. :-)

Én inkább komolyabb díszdobozos vodkák, italok, mellé adott szépen kidolgozott fém maketteket tudnék elképzelni.
    Vagy a Burger King vagy meki szendvicsek, menük mellé, kis felárért.

Esküszöm rászoknék a gyors kajákra egy darabig.
  • Angelus1991ster
    Ezek a t8-as tankok túl drágák, 1/35-ös maketteket kapok ezért. Egy ilyen t8-as tank megvételéért, azért egy kis műanyag/fém wg-s plecsnis kitűző is járna. No meg ennyiért komplett játékokat lehet venni.

Persze egy t8-as prém, vagy pár alacsonyabb szintű prém megvételével a játék "alapárát" is "megveszed".
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sőt ezt a marketingesdit nem csinálják olyan túl jól. Chipszes zacskóban kéne WoT-os műanyag plecsniket, kártyákat osztogatni, mint anno a tazókat. Van akkora brand mint anno a Pokémon, Beyblade és Yugioh XD

Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2016.04.04. 10:26:13
  • ilsalon
    Én Lőwét vettem először és most nemrég egy Mucit. Az összes többi ingyen jött a játékban. Véleményem szerint ez egy hobby és a hobbidra nem sajnálod a pénzt. Én azért vettem még egy nyolcas prémet, mert med nem volt és mert a Muci SZÉP. :-)

Ötödik skill tekintetében pedig kiállok, hogy van értelme. Persze nem egy rádiósnál, akinél elég nyomorék skilleket találtak ki, de a többieknek simán találsz még jó skilleket. Mondok is egy jó, megtörtént példát. Ültem a Lőwével Malinovkán egy bokorban Kemp Elek társaságában és a túloldalon szintén egy Lőwe teszi ugyanezt. Én minden lövésére felspotoltam, majd belelőttem, de ő nem spottolt viszont. Nekem minden látótáv növelés és rejtőzés is megvan a Lőwén. Neki kb első skill lehetett meg a pár csatája alatt. A több skill mindenképp előny és mivel amúgy is hergelem a pénzt a Lőwével szépen mennek a skillek felfelé.
  • Toweliee
    Erre még nem gondoltam, de lehet benne valami.
  • viper07
    A múltkor számoltuk össze, asszem 50 körüli prémtankom van a nyolcasok közül úgy hiszem mind megvan, úgy hogy talán van alapja a véleményemnek. Mindenféle anyagi jellegű hozzászólásokat kéretik ignorálni :)! Szóval a válasz egyszerű, ezeket a tankokat nem lehet kihúzni, ezért számomra különlegesek. Lehet, hogy kicsit gyengébbek, mint a társaik, bár ez sem igaz mindre, én mégis ezekkel szeretek menni, lehet pont ezért. Illetve mert a csata végi credit mindig pozitív. Nincs ebben semmi különleges, főleg nincs ésszerűség és matematika - András Rád gondolok, mert ahogy Te kidekázol mindet attól herótom van, ez mégiscsak egy játék nem ? -. Ilyen egyszerű az egész.
  • Mydgard
    Ez mar tiszta politika, ideologiai harc. :D Lehet hogy o eldobja a kesztyut, de te meg felveszed. ;)
    Utoljára szerkesztette: Mydgard, 2016.04.04. 06:18:59