418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• yossarianHUN
    Érdekes kérdés ez a WoT 2.0, nem vagyok túl optimista vele kapcsolatban. Már az AW kapcsán bebizonyosodott, hogy nem tud két tankos játék megélni egymás mellett a piacon, legalábbis nem akkor, ha ennyire hasonló a játékmenetük. A WG-sek szerintem azon logikát követve vágtak bele ebbe a modern WoT-ba, hogy az Obsidian biztos csak elcseszte a dolgot, és majd most ők jól learatják azokat a babérokat, amiket az AW nem tudott. Na most ez lehet (biztos), hogy részben így van, de szerintem főként nem erről van szó. A WoT leginkább a játékmenetével hódította meg a piacot, nem a témájával. Szerinted a jelenlegi, több milliós játékosbázisuknak mekkora hányada tankrajongó? Garantálom, hogy egy számjegyű százalék.

Ebből pedig az következik, hogy az AW sem azért bukott meg, mert annyira szar lenne. Mert nem annyira szar, csak már volt egy játék a piacon, ami (mondjuk ki) jobban tudta mindazt, mint az AW, ráadásul rendelkezett egy komoly, évek munkájával kiépített játékosközönséggel. Ezek után az AW-nak max akkor lehetett volna esélye, ha annyi fronton tudott volna pozitívan újítani az alap, WoT-koppintás játékmeneten, amennyi elég lett volna a játékosok átcsábításához és ott tartásához. Ezt meg is próbálták (az artyk kapcsán például többé-kevésbé sikeresen is), de nem sikerült a megfelelő mennyiségű innovációt behozni, plusz amit itt-ott újítottak, azt máshol hülyeségekkel elcseszték (átlőhetetlen MBT-k, shot delay, combos gépigény).

Tehát ezen a gondolatmeneten továbbhaladva leszűrhetjük, hogy a WoT-ot Ctrl+C Ctrl+V áttenni X évvel későbbre nem célravezető, mert mint ahogy azt fent kifejtettem, a WoT-ot a játékmenete viszi el a hátán, azaz pusztán egy más korbeli milliő nem jelent elég vonzerőt a játékosoknak. Ebből akkor mi következik?

1. Szerintem ez a legvalószínűbb. A WoT 2.0-t a WoT-osok nagy része kipróbálja, de aztán visszatér a WoT-hoz, mert esze ágában sincs megint nulláról kezdeni a grindelést, egyébként meg hol érdekli őt, hogy világháborús, vagy 21. századi tankban ül. Eredmény: a WoT 2.0 hamvaiba hull, mielőtt még ténylegesen elindulhatott volna.
    2. Ez már jóval valószínűtlenebb. A WoT-osok nagy része kipróbálja a 2.0-t, aztán ott is marad, mert a játék ugyanazt nyújtja, mint a WoT, de az újdonság hatásával hat, aztán mire ez elmúlik, addigra a többség már megszokta, nincs kedve visszamenni. Eredmény: a WoT elvérzik, a WoT 2.0 lesz az új WoT. Sok pénz és idő semmiért.
    3. Szerintem ez a legvalószínűtlenebb. A WoT és a WoT 2.0 között egyenlően, kb. 50-50 arányban megoszlik a játékosbázis. Mindenki örül. Eredmény: mindkét játék talpon marad, de egyik sem lesz annyira sikeres, mint eddig a WoT volt, plusz a megfogyatkozott játékosbázis miatt meghosszabbodnak a várakozási idők.

Na most ahhoz, hogy ezen jóslataim ne jöjjenek be, az kéne (és szerintem a WG erre bazíroz), hogy a WoT 2.0 annyi (vagy közel annyi) új, friss, WoT-tal eddig életében nem találkozó játékost vonzzon magához, mint az utóbbi évek során a WoT. Fentebb elmagyaráztam, hogy ez szerintem miért igencsak valószínűtlen.

Még egy megoldás lehetne, hogy a 2.0 megtenné azt, amit az AW nem tudott, és annyi újdonságot hozna a játékmenetbe (nem, nem új tankokat), ami miatt megérné miatta itt hagyni a WoT-ot. Csak akkor részben megint a WoT-tól szipkázná el a játékosokat, plusz a WoT-veteránok fel lennének háborodva (joggal), hogy az ő játékukat miért nem fejlesztik.

Egy szó mint száz, szerintem ezzel a WoT 2.0-val csak melléfogni lehet.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2016.04.17. 22:06:42
  • Angelus1991ster
    Viszont az már nem tudom, hogy a 2. IM-ről beszéltek a bölcs Wg-sek, vagy csak az én agyszüleményem.
    Másként mivel lehetne magyarázni a kliensben rejtőző tankokat: Pz 3 ausf. K, Krupp-Steyr ( t7-es TD), Bathchat AP, Chieftain, Object 777 II, most majd az Object 268 tornyos változata.
    De ott van még a t6-os Object 244 is és még pár fantom tank.
  • András77
    Arról kiba kussolás van, hogy mikor jön az IM 2. sorozat. Szerintem nagyon le vannak maradva a játékosok, ahhoz képest, ahogy nyilatkoztak, hogy hány tízezer t55a-t meg hány ezer obj260-t akarnak kiadni. Obj260 ha hetente egyszer látok, akkor lehet, hogy sokat mondtam. T55a-t kicsit gyakrabban, mondjuk naponta. Egyiket se mondanám gyakori tanknak, pedig ha annyi lenne kint, amennyivel számoltak....
  • aknakukac96
    Köszönöm a részletes választ.
    Az írásod alapján most már egyre inkább partiban van a T-54 mod1 is. Tetszik hogy olyan brutál páncélt kapott, bár nem tudom hogy mire képes 10-es csatákban, ha esetleg erről írnál, azt megköszönném :)
    Az IS-6 nekem nem pálya, a heavyket alapból kerülöm farmolásra.
    Az SP-től brutálisan tartok, plusz igen lassú ami nekem elvesz a fun factorból.
    Lehet, hogy meg kellene várnom a 9.15 teszt szervert és utána dönteni. Bár ha esetleg lenne vállalkozó kedvű, aki pár csatára kölcsön adná az accját az nagy segítség lenne, bár abszolút megértem, ha ilyenre senki sem vállalkozik. :)
  • Angelus1991ster
    Palizer T-25 persze jobb mint a Szenturán.
    Amint lesz akcijó megveszem feláron a T-25-öt. Így a két közepes prémium tank legénysége egy lesz és még gyorsabban fog fejlődni.

A haba a torán az lenne, ha a következő IM kijönne és megszerezhetnénk a Pz III Ausf K-t , mint lehetséges első reward tankot a 2.random csatás IM-ek közül. Szintén 5 fős az a tank. De azért a túró fizetne, még ha 600 hp-ról 650-700-ra emelnék még akko sem.
  • lexlutor
    biztos lehetsz benne ezt mind jol atgondoljak, mint ahogy szoktak :DDDDD
  • lexlutor
    mondjuk h belengettek a wot2 en semmilyen fejlesztesre nem szamitok innen kezdve...
  • András77
    Ideje lenne, de akkor az IM-t is gondolják át vele párhuzamosan. Kapja meg a tiernek megfelelő nehéz tankok átlag sebzését HE-vel, némi pontosság és RoF buff után, aztán ennyi. A ritka nagy lövés helyett legyen gyakoribb kisebb.

Nekem az Fv304 tűnik egy ideális arty mintának. Odacsíp, idegesít, mozgásra késztet, de csak nagyon ritkán sebez nagyot.
  • yossarianHUN
    Ááá, az csak az infó, utána még minimum fél év :D
  • lexlutor
    akar mar juniusban is lehet vmi az aryt rebalancebol..csodas, vegul csak a rubicon ota van rola szo..
    – Rebalance of artillery will come for sure. Info on this will come in May-June. Artillery will be acting more like a support class;
  • asolyom
    Ahogy a statokat néztem a Turán ágyúja pontosabb, és gyorsabb, a T-25-nek viszont nagyobb a pen, és talán a páncélja is kicsit használhatóbb, mint a Turáné.
  • Angelus1991ster
    Kompatibilis.
    Ahogy az összes német közepes tankéval is. Viszont amelyiknek csak 4 fős a legénysége ( Leopardok, E50-ek), akkor másik közepes németből kell kölcsönvenni egy rádióst.
  • Angelus1991ster
    Nem konteózok, meg szíriuszi-atlantiszi reptilián elméleteket gyártok, csak nem kell szidni úgy a játékot, hogy egy mozijegy árát nem csengettük bele.
    Érdekes én nem szidtam a játékot az első 5-6 ezer csata előtt. Oké, a 8.0 vagy 8.1-nél felkúrta az agyam a Pz4 szétcseszése. Habár azt csak előtte pár hónappal vettem vissza. Tessék játszani több ezer csatát, aztán lehet véleményt alkotni a bölcs Wg-ről. Idősebb az elftárs, jobban kéne tudnia ezeket a dolgokat.
  • lexlutor
    erre szerintem terjunk vissza egy honap mulva amikor mar nem kap kedvezobb mm-t es zsinorba megy majd t6-7ben...
  • asolyom
    Nem rossz, csak a lövéseket nem bírja. Az ágyúja viszont elég jó.

Egyébiránt a Turán és a T-25 legénysége kompatibilis?
  • bekescsaba
    nekem nagyon kézre áll a Turán.

Biztos hogy az 5-ös prém tankok felső harmadába tartozik.
  • lexlutor
    mondjuk lehet ha egy tapasztalt jatekossal menne platoonba az is segitene, de rinyalni azt konnyebb...
  • joe662
    Ez mièrt is èrdekes??
    Ugye most nem az jőn,hogy aki nem fizer az nem làtja az ellensèget:-D:-D:-D
  • yossarianHUN
    Ajjaj, jön a konteó
  • yossarianHUN
    Na ezt jó hallani, épp azon filóztam a minap, hogy ha belátható időn belül nincs jele annak, hogy megint lehet majd kapni a Mutzot, akkor beruházok egy Revára.
  • Angelus1991ster
    Ingyen játszol?
  • yossarianHUN
    Ezért kell a tapasztalat meg a pályaismeret, hogy ne szaladj bele folyamatosan olyan szitukba, ahol láthatatlanul tudnak lőni rád.
  • ratgab
    Lehet lehurrognak majd, de én például az M4 revalorisé-t baromira élvezem. Marhára le van nézve, mert kvázi egy felturbózott m4 sherman...Tier 8-9-ben nem is nagyon veszik komolyan, de amikor odadurrantok a 200-as penes 300 fölött sebző brutális ágyúval, akkor azért jön a meglepődés. Gyakran keresek vele prém nélkül 30-40000-eket is akár, prémmel nem ritka a 100 000 credites kör sem. Sűrűn nem igényli a gold lőszer használatát egyébként, csupán 10-esek ellen, amikből azért lát bőven.

Nem egy gyors tank, nem is a legjobb a látótáv, de az az ágyú az brutáljó tud lenni. Én nem is bántam meg, hogy megvettem 2 hónapja. Az egyik kedvencem azóta is.

• asolyom
    Szóval az a nagy büdös igazság, hogy akinek normális legénysége van, az baromi nagy előnyben van. Én még az első sort sem bírom kihúzni, mert 66% után olyan lassan megy, hogy hihetetlen, közben meg láthatatlan elemek lövöldöznek rám, és persze hiába nézek körbe semmit nem látok.
  • Angelus1991ster
    5 killre jó lenne már egy külön medál. Oké, hogy 4-5-nél van 'Harcos' medál, de még sem ugyanaz. 3-nál persze nem kellene.
    Viszont 7,9,11,12 killnél is lehetne (Vagy ez túl sok a rendszernek?). Régen a 7 killnél volt Boelter csak azt kivették :( a kedves Wg-sek.
  • lexlutor
    talan mert gyenge mint a harmat...
  • M0RN1NGST4R
    Egy ideje már én is a játék rabja vagyok és mivel van pár prémium tankom, talán segíteni is tudok. Az FCM látom, nagyon tetszik, de a játékban eltöltött idő statisztikája alapján elég rossz helyen áll. Hiába a jó kreditszorzó, ha hamar a garázsban találod magad. Az SP számomra a játék legnagyobb meglepetése. 15%-os leárazásban vettem meg hirtelen felindulásból és bár előtte szinte csak rosszat hallottam róla, nekem nagyon bejött. Igaz, én azon kevesek egyike vagyok, akinet a T28, T95, T28Proto játékstílusa is tetszett. És az SP azért lényegesen gyorsabb. A Type59-cel kapcsolatban: sztem a mozgékonyságát úgy szétnerfelték, hogy ez ki is nyírta a tankot, az ágyu is iszonyat pontatlan lett. 100-szor szívesebben megyek a T-54 mod 1-gyel, mint a type-pal. Kicsit gyengébb a tornya és lát 10-es tier-t is, de megbízható tank, az ágyu pontossága szerintem - szovjet tankhoz mérten- kiemelkedő és nem kevésbé mobilis mint a type (jelen formájában). Imádom, emlékeztet a type fénykorára. A lehetőségek közül nem láttam, hogy a kollégák említették volna az IS6-ot, ami nagyon jó tud lenni, ha szereted a közelharcot. Ellenben iszapbirkózáson kívül pl sniperkedésre teljesen alkalmatlan, a legutóbbi accuracy nerf totál kinyírta az ágyuját akár középtávra is. VSTAB, Rammer, VENT kötelező + pontosságot javító legénységi képzettségek. A troll páncél és tier limit viszont kompenzál mindenért főleg hamikor ahhoz van kedved, hogy közelről szétb...d az ellen arcát. CDC-vel én vmiért mindig sok arty-t kaptam, akik rendre rám álltak és miután meguntam, hogy akkor is a garázsban találom magam, ha ők mellé lőnek, már csak a garázsban porosodik jobb időket várva. Emiatt nem nagyon játszom az FCM-mel sem. WZ 111-ről tudok még nyilatkozni, aminek a tornyán kívül az eleje lenne elvileg az erőssége, hát én ezt nagyon nem érzem úgyhogy nem is erőltetem. A JT8.8 iszonyat jól keres, de a játék nagyon felgyorsult körülötte. Összegezve az én toplistám valahogy így néz ki:
    1. T-54 mod. 1
    2. IS-6
    3. SP
    4. Type 59
    Viszont teszt szerveren mindenképp tájékozódj vásárlás előtt.
  • András77
    Meg egy pöttyet drága, persze nekünk magyaroknak belefér, de a fillérb.szók a 750 aranyért kapható t25-höz viszonyítják. Én is hasonlítom, de én valamikor beszerzem majd a turánt. Ha lett volna eszük egy csöpp, akkor a t25-t átrakták volna a cseh ágra más néven esetleg és helyette bemehetett volna a turán, de az a vonat már elment persze.
  • csagataj
    Ötödszörre sikerült vele egyáltalán nyerni, igaz az jól sikerült.
    Hát, nem lesz a kedvenc tankom.
    Utoljára szerkesztette: csagataj, 2016.04.17. 19:11:51
  • barret
    Talán mert prémium tank? :D
  • barret
    volt ma olyan csatám Malinovkán hogy lehajtottam a platóról véletlenül,hátrabukfenccel "popsira" estem,beleálltam a földbe,és úgy maradtam.
    Mint egy fordított felkiáltójel :D Természetesen a tank felrobbant...
  • Angelus1991ster
    Több 'honfitárs' baszogatja Turánt vásárlókat, mint a külföldiek, főpleg a kisantant népei. XD
  • MuldR
    Mert magyar.

Amugy baromi jo tank. Nekem tetszik.
  • walert
    Mégis igen keveset látni belőle randomban. Vajon miért ?
  • Angelus1991ster
    T25 II <-ezt, hogy érted?
  • Kotomicuki
    Aztán majd felfedezik SerB-ék is a Turán érdemeit és csinálnak belőle egy újabb, eladnivaló T25 II-t - a wot-ban így megy ez!
  • bekescsaba
    K.O.

And the winner is....

• bekescsaba
    Milyen a Turán III?

1 évvel ezelőtt, ha megkérdeztek volna arról, hogy melyik a legjobb a tier 5-ös prém tank, habozás nélkül a T14-et mondtam volna. Gyenge ágyúja van az igaz, de a túlélési képessége kiemelkedő, nemcsak az 5-ös prémek között, de még a sima 5-ös tankok között is. Így a tovább élsz, többet lősz elvévvel nagyszerűen lehetett vele keresni.

A Turán III megjelenéséig a leguniverzálisabb, leghasználhatóbb tanknak a Chi-NU Kai-t tartottam, az ágyúja elviszi a tankot minden hibája ellenére.

De a Turán III játszhatóbb. Mobilisabb, jó gun dep, meglepően fürge, jó ágyú, mely pontos, és kis célzással elég mindenre saját tierben, fölötte azért nem, de el lehet lenni vele. A pontos és jó szűkülő ágyúját külön kiemelném. Megérte az árát.

Ott van még a T25. egyetlen prémtankom amit eladtam, így nem kívánok tovább írni róla.
  • WR104
    En a helyedben maradnek tier3-4-ben (valami TD-vel pl SU, Marder) es nem akarnek minel feljebb jutni a tech tree-n. Mert ha egybol kihuzod mondjuk az IS3-mat akkor lesz max 1500 csatad amivel meg igencsak zoldfulunek fogsz szamitani es ott mar tele van sokkal rutinosabb jatekosokkal igy megjobban kijon a tapasztalatod hianya. Ha mindenkepp fejleszteni es akarsz ne heavy tankkal kezd mert azok a frontvonalban vannak mindig(legalabbis ott kellene lenniuk) ahol hamar elverzel ha nem vagy jo jatekos. Huzz inkabb egy TD vonalat es lassan megszerzed majd a rutint a tobbi tankhoz is azzal, hogy figyeled hatrabbrol a tarsaid, hogy hasznaljak a tankjaikat. Igy sok idegeskedest megsporolsz.
  • walert
    Köszönöm jó tanácsot ifjú padavan. Nem kell aggódnod, már nem fenyeget a játék befejezése !
    Utoljára szerkesztette: walert, 2016.04.17. 14:53:00