418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• András77
    A személyes ráhatást erősen alábecsülöd. Egy alsó tier tank is nyerhet, ha tudja, mit csinál, ha máshogy nem, akkor befoglal, amikor kell.

Volt már sok olyan csatám, de a legutóbbira emléxem, amikor karelián nagyon sz.rul álltunk a hegyek aljában, de a másik oldal jól nyomult én meg gondoltam egyet és az fv4202-vel elindultam abba az irányba a hegyektől. Azzal a sebességgel is odaértem az ellen foglalóköréhez, pedig jókora kanyart tettem meg és segítettem kiszedni egy kempert és ketten éppen hogy befoglaltunk. Ennyin múlt a győzelem, ha ott maradok, akkor talán többet sebzek, talán nem, de biztosan elveszítjük.

Kronos79: talán azért nem tudnak róla beszélni, mert egyiknek sincs halvány f.ngja sem az RNG progarmozásról. Egyébként is undorító egy téma, mint a térképek beragadása. 4x mellé lősz, akkor mi történt? Beragadt, mint a térkép szokott és ugatsz érte vagy megmagyarázod ahogy a fogalmatlanok szokták, hogy ez jól van így mert a szóráskép miatt, esetleg picit remegett a kezed és idegesebb volttál, nem tudtál koncentrálni és ez így van jól egyébként is. Először némi fogalma kéne legyen nekik, hogyan kell RNG-t programozni és utána próbálkozzanak a magyarázattal.
  • ilsalon
    Erre van hivatalos válasz is WG-től: az, hogy te mit látsz a kliensen, még nem jelenti azt, hogy a szerveren is az történt. Ebből eredhet a különbség, de mindig a szerver oldal a döntő. A hálózattal kapcsolatos hibalehetőségekbe bőven belefér és nagyon ritka az előfordulása.

Nekem ezt akkor írták, amikor visszabújtam a ház mögé és akkor kaptam be a sebzést.
  • realcsabi
    Nagy kár hogy nem láttam, nagyon érdekelt volna.

"A győzelmi esélyt én is kikapcsoltam, mert messze nem adja vissza a valódi esélyt. Nyertünk már meg 15%-os csatát és buktunk 90%-ost."
    Mi a különbség az esély és a valódi esély között? Ezt hogy lehet értelmezni? A 90% esély is csak annyit jelent hogy ott a kis rés hogy minden 10. esetben bukta. :) Az lenne a bizarr, ha nonstop minden 60-95% közötti intervallum automatikus győzelemmel végződne. Erre mondom hogy nem véletlenül nem igent és nemet ír ki az xvm csata előtt. :)

• Kronos79
    Egész konkrétan itt dobott be valaki egy replayt, amiben rálőtt többek között egy Panterre. A Panter egy dombon állt. A lövés a célzás helyétől feljebb indult és a Panter közben elkezdett tolatni, így a lövés a kupola fölött ment mellé. Aztán a következő pillanatban elkezdett szikrázni a kupola és sebződött a tank.
    A győzelmi esélyt én is kikapcsoltam, mert messze nem adja vissza a valódi esélyt. Nyertünk már meg 15%-os csatát és buktunk 90%-ost. Ráadásul itt a fórumon rengeteg játékos megfordult, akinek az a legnagyobb baja, hogy egész nap nem volt 50% fölötti győzelmi esélye, 40 feletti sem nagyon. Persze általában lemarad a hozzászólásukból a mennyi is lett az aznapi WR rész.

Angelus: azért írtam őket, mert mindketten csináltak videót a 12 pontról, de egyik rosszabb lett, mint a másik. Inkább ne csinálták volna.
  • ilsalon
    Szerintem elég nagy bug, ha percekig áll ötven méteren belül egy ellenfél és nem spotolod. Lehet már máskor is történt velem ilyen, csak olyan rövid ideig tartott, hogy nem tűnt fel, max bosszankodtam egyet, hogy került ez ide hirtelen. Most viszont percekig megvolt a jelenség, gondolom ezért jeleztek vissza pozitívan.

Én textúra hibákat, lebegő objecteket viszonylag sűrűn reportolok. Egyszer még egy lyukat is találtam, hol kiestem a pályáról. Eddig max köszönő levelet írtak, vagy semmi visszajelzés.
  • realcsabi
    Akkor had alapitsak meg itt és most egy új halmazt, mert az én véleményem nem kiforrott a konteo létjogosultságáról. Nem tudom kizárni azt hogy nincs, viszont engem még senki nem győzött meg a létezéséről, illetve szerintem nagyon jól modellezve van a véletlenszerűség.
    Vélemény következik, ha valaki hibát talál, szabad jelezni:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egy kis eszmefuttatást szeretnék erről a winrate-ről, ahogyan én látom, mi is az a határ amit egyedül önállóan elérhet egy játékos. Egy kis matek, magammal példálózok de csak elméleti sikon hogy ne személyeskedjek.
    Veszek egy 20000 csatás játékost, jómagamat. Nekem ugye 1/15öd részben van hatásom a győzelem megszerzésére, a maradék a társakon múlik. Szóval elméletileg, hangsúlyozom elméletileg, mert a valóság nem így működik de elméletben így is lehet modellezni, szóval minden 15. csatára jön ki úgy a lépés hogy rajtam múlik hogy nyerő avagy bukó. Az előző 14-re eszerint nincs hatásom, akkor a csapatomon múlik hogy mi a végeredmény, ennek a 14 meccsnek kéne lehozni az 1:1 arányt nyertes és vesztes csata között.
    Szóval 20000 csatából minden 15-et megnyerek az aktuális csapatomnak, ez 1333 csatát jelent ami rajtam múlik, 18667-et, ami a csapattársaimon. Ennek a 18667 csatának ahogyan emlitettem 1:1 arányt kellene kihozni, szóval a felének győztesnek kell lennie. Ez ~9334 csatát jelent ami győztes, ehhez jönnek hozzá az általam lehozott csaták, igy ha nagyon király vagyok össze tudok hozni 9334+1333, azaz 10667 győzelmet a lehetséges 20000ből. Ez a csaták 53.4%-a
    Tehát az elméleti winrate határérték ami elérhető, az 53.4%.
    Még egy hatás van, ami ezt befolyásolja és illik figyelembevenni, ugye az én csapatomban vagyok én és 14 játékos, a másikban 15 játékos, adódik hogy nekem mindig van egy aktuális "párom" akinek a teljesitménye szintén hatással van az én győzelmi arányomra. Ez már nehezen megfogható mert minél jobb játékos vagyok annál nagyobb a valószinűsége hogy a párom a másik csapatban gyengébb nálam. Mivel határértéket számolok ezért azt az eshetőséget tekintem hogy kivétel nélkül jobb teljesitményt hozok le mint ő, ezért azok a csaták amiket neki kéne lehoznia azokat elbukja, mert egyszerűen nem hagytam érvényesülni. -isméltem elméleti modell- Szóval a fenti számitást megismételve pepitában a másik oldalon ez a játékos az egyes csatákban szereplő aktuális "párom" szintén 1333 csatában van hatással az eredményemre, ha pedig 100%os mérleget akarok tartani, akkor ez szintén +3.4%-ot jelent, összesen a fentivel együtt 56.8%-ot.
    Tehát elméleti sikon ha végig szakasz nélkül játszok, és a csapatok erőpotenciálja ennyi csata után kiegyenlítődik, akkor a lehető legjobb winrate amit elérhetek az 56.8%. Ha ennél nagyobb (vagy 43.2%nál kisebb) az arányom, akkor az már szakaszozás eredménye, tisztán önállóan ezeket az eredményeket is csak a legjobb/legroszabb játékosok érhetik el.
    Szóval ha a linkelt blogger úriembernek az a problémája hogy nem nagyon engedi 55% felé a játék, akkor ideje elgondolkozni azon, hogy talán azért mert az már közel van a max határhoz. Még fejlődéssel lehet rajta javitani egy kicsit, amúgy jelentősen már csak jó szakasztársakkal.

Utoljára szerkesztette: realcsabi, 2016.04.25. 11:59:36
  • joe662
    A tudjuk ki majd megoldja:-D elèg kitartő hozzà,idővel elhinnèk neki:-D:-D
  • András77
    Bugot találtam az MM-ben, mit kapok érte?

• MrSnail
    Ez már megvan, az új használható prémtankok formájában, lásd: M 41 GF, egész jó és sokan meg is vették.
  • MrSnail
    Bizonyítani egy "WG-s konteót" és zsarolni őket :D (sok sikert)
  • Megamax
    Meg kell találnod hogy keresenek tobb pénzt a játékosokonn de ugy hogy ez a játékosoknak is jó legyen.
  • yossarianHUN
    Mekkora bugot kell találnom ahhoz, hogy egy Type 59-et vágjanak hozzám? :D
  • Megamax
    Megéri bugokat és még sok mást is jelenteni , foleg ha valaki tulzásba viszi a rasszista beszólásokat, én azokra a jelentésekre is szoktam kapni kárpótlást. Lehet hogy ugy tunik a WG leszarja a jelentéseinket de egy szépen megírt minden lehetséges adattal osszerakott jelentést ok is honorálnak.
    Utoljára szerkesztette: Megamax, 2016.04.25. 11:05:16
  • ilsalon
    Szombaton érdekes dolog történt velem. Malinovkán a teli ház mellett mögött bujkáltam. Lövés után szépen mindig mögé mentem. Három-négy lövés után megyek ki felvillan a lámpa, gyorsan gurul vissza. Vártam tíz másodpercet újra nekiindultam, még ki sem értem a ház mögül villant a lámpa. Nem volt senki más tőlünk a pálya azon részén, ezért gondoltam van valahol egy spotter light, én meg wz-vel nem látom. Jó pár percig minden mozgásomra villanok, de én senkit sem láttam. Majd meguntam és elkezdtem hátrafelé menni. Ekkor felvillant egy light a teli ház túloldalán. Proxyból simán kellett volna spotolnom, de semmi.

Hát gondoltam ez bug, ezért beküldtem a supportnak. Válasz:

Dear Player,

thank you for sending as the replay. This is a rare issue in 9.14. and we are investigating the bug.

We send you a little compensation.

Kind Regards

WG

Másnap a garázsban meg ez fogadott:

5xLarge Personal Reserve

Asszem el kell kezdeni komolyan venni a bejelentést. Én sokszor jeleztem bugnak ítélt dolgot, de sosem kaptam érte még semmit.
  • Faboo
    Tudás, tapasztalat, jó helyzetfelismerés, jó reflexek és egy jó számítógép. :)
  • Mydgard
    Ez az egesz konteos temahoz szol, pro es kontra. Van aki szerint van es van, aki szerint nincs. A win rate (random battle) es a WG matchmakingja kozott van osszefugges szerintem (is), epp errol beszelunk.
  • Plata
    Te ide figyelj,ma az első csatám 7 lövés 5 találat,amikor sniper nézetben gondosan célozva lőttem nem találtam,amikor csak úgy mozgás közben közepes távolságból vaktában lődöztem mind talált.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.04.25. 09:39:59
  • Mydgard
    Amugy a win rate (MM es esetleg RNG) mesterseges befolyasolasa helyett, lehet okosabb lenne a WG-nek kiprobalnia a mas jatekokban mukodo (pl. LoL) szintenkenti, balance-olt MM-et, magyarul minden jatekos a tudasanak megfelelo jatekosokkal (2x15 fo) keruljon egy csataba. Igy megszunne a frusztracio (miert veszitek zsinorban n+30x, miert vagyok folyamatosan lowest tier, miert mindig vervorosek a csapattarsak /akik netan WG-s botok/?!) es elobb utobb, mindenki a sajat jatektudasanak megfelelo csoportba kerulne. A casual, tomato-k hagy jatszanak egymassal, a super pro, verlilak meg gyilkoljak egymast es akkor tobbet nem kene konteokat gyartani... Ami nem is az valojaban. Idovel mindenki pont abba a halmazba kerulne, ahova a jatektudasa alapjan tartozik. De valamiert a WG-nek, nyilvan valamilyen penzugyi megfontolasbol ez nem erdeke, hogy igy legyen. Igy marad a frocsoges, a "soha tobbet nem jatszom a WoT-tal" attitud. En ebbol a szempontbol semleges vagyok, mert tudom elvezni a jatekot, tudom helyen kezelni a dolgokat es elfogadom, hogy igy mukodik jelenleg.

Lehet hogy szentsegtores leirni itt, de walert-nek igaza van es ezt nagyon sokan latjak es erzik hasonloan.
  • András77
    Ez a WR manipuláció egy jó kérdés és mindenki lát anomáliákat, de azt azért tudni illene, hogy technikailag egy kivitelezhetetlen dolog, ilyen formában legalábbis, ahogy a szabadalomból spekulálnak sokan. Képzeld el a helyzetet, amikor dr siemka pawel folyamatosan veszti a csatáit és a program meg akarja "nyeretni" vele a következőt. Berakja top tanknak? Igen, de a professzorunk kiáll a nyílt mezőre az ellenséget irtani az E100-ban, hiszen ő a top tank, sebezhetetlen, le fogja tolni azt az oldalt, gondolja és ennek az ellenkezője történik, megy a garázsba vissza elég hamar.

Ha gyengéket pakol be top tankba, akkor azzal pont, hogy csökkenti a győzelmi esélyét. Pawel-t csak egy erősen skill alapú MM-el lehetne csak "megnyeretni" ahol ráadásul a tank arányok is torzak, tehát például sok nehéz tank van medek ellen városi pályán vagy ilyesmi. Még ebben a kombinációban sem garantált a győzelem, hiszen 15 játékostól függ.

Annyit tudok elképzelni, hogy a recent / friss / legutóbbi pár óra WR alapján válogatja a játékosokat, ami részben meg is magyarázná a néha érthetetlen várakozási időket. Egyszóval a WR-t nem tudja direkt módon befolyásolni, csak indirekt módon, nagyon bonyolultan és nyakatekert megoldásokkal, szóval én inkább annak vagyok a híve, hogy ők maguk sem értik ezt és a mellékhatása a rengeteg algoritmusnak. Vannak mondjuk tényleg érdekes jelenségek, már többször jártam úgy, hogy bekapcsolt boosterrel alig lehetett csatát nyerni, utána meg elment az átok. Ez többször és visszatérően megjelenik, de nem szabály, tehát nem azt jelenti, hogy ez tutira így lesz, csak feltűnő, hogy milyen gyakran mégis így történik. Akárhogy is, de még ez sem direkt WR manipuláció, hanem esetleg megint valami olyan mellékhatás lehet, mondjuk boostert bekapcsolom, akkor valami paraméter megváltozik és az MM RNG-je máshogy kezd osztani, ez simán elképzelhető és technikailag egy körüljárható dolog lenne, ha kézben tudnák tartani a rengeteg MM algoritmust, de szerintem nem megy nekik és valószínűleg a WG maga sem érti ezt pontosan és nem direkt dolog, hanem mellékhatás.

Az RNG-t viszonylag egyszerűen tudják manipulálni és a konzervatívok szerint nem teszik, ellenben mindenki látja az anomáliákat. A most már hivatalosan is elismert térkép beragadás egy ékes példája annak, hogy kiba sok egyensúlyozó algoritmus működik és veszi körbe az RNG-t. Azt meg nem mondom, hogy ezek tényleg tudatos cél vagy csak a mellékhatásai a nem jól összeillesztett algoritmusoknak és a WG-nek is kb fogalma nincs, hogy miért történik. A második verziót erősíti az a pár kommunikáció, amit ebben a témában kiadtak.

Ugyanez igaz lehet az RNG működésére mindenhol (lövések, MM), hogy "beragadhat", mert már annyi algoritmust írtak köré, hogy nekik sincs fogalmuk a pontos működéséről és valami mellék hatás lesz ez inkább.

Az is biztos, hogy ügyeskedik valamit a WG ezzel az MM/RNG féle dologgal annak érdekében, hogy növelje a játékosok élmény faktorát. Láthatóak olyan MM minták, amikor 1-2 top tank oldalanként, ezzel napjában többször is összefutok. Nagy ritkán én is bekerülök úgy, hogy én vagyok az egyedüli top vagy max van 1 még mellettem, tipikusan arty.

A tudatossággal szemben azt a verziót én inkább elhiszem, hogy van részben tudatosság benne, de nagyobb részben egyszerűen kicsúszott a kezükből a dolog. Mivel RNG-re bármit rá lehet kenni, ezért akármi is van, magabiztosan tudnak mosolyogni és lehülyézni, azt aki egyáltalán felveti a témát.

Amúgy érdekes ez a térkép beragadás témakör is. Nagyon régen olvastam már erről és akkoriban egyszerűen letagadta a WG aktuális trollja, hogy nincs ilyen, mert véletlenszerűen válogat (erre a szóra konkrétan emléxem, hogy az RNG-re hivatkoztak). Utána megrepedt a fal, mert a storm vagy a serb, valamelyik főtroll azt találta mondani, hogy váltsál szervert, ha nem tetszik, de akkor meg jött a shit storm. Most meg már nemhogy elismerik, de kilátásba helyezték a kijavítását ami szerintük kiba bonyolult dolog. Tényleg komolyan kérdezem, mi a phaszom ilyen kiba bonyolult azon, hogy egy RNG algoritmus kiválaszt egy térképet? Erre a lehetséges magyarázat az, amit írtam, hogy kicsúszott a kezükből a program, annyi kiba algoritmust írtak már az RNG köré és nem illesztették össze (nem tesztelték?) ezeket, hogy már fogalmuk sincs, melyik okozhatja. Ha valakinek van jobb magyarázata szívesen meghallgatom, de azt tudni kell, hogy egy sima véletlenül kiválasztok egy térképet program az kb 1 program sor. Ha megsúlyozom a térképek kívánt gyakoriságával, akkor kell egy táblázat, térkép név + elvárt gyakoriság és ebben az esetben némileg hosszabb az RNG program, mondjuk úgy 20-50 program sorra becsülöm, mert a súlyozást (ami nem különösebben bonyolult egyébként) bele kell építeni. Innen kell kiindulni, hogy ez még nem bonyolult, szóval, akkor miért is lesz bonyolult?

Utoljára szerkesztette: András77, 2016.04.25. 09:17:29
  • realcsabi
    Aha, és ezzel melyik bekezdésemre szerettél volna válaszolni? Merthogy egyikben sem érintettem a WG matchmakingjét.
  • Mydgard
    "44. Wargaming.net also has intellectual property protecting one or more innovative nd novel features that upon information and belief are utilized within at least the most recent version of World of Tanks®. For example, Wargaming.net is the owner of United States Patent No. 8,425,330 (“the ‘330 patent”), issued April 23, 2013, and entitled “Dynamic Battle Session
    Matchmaking in a Multiplayer Game,” a copy of which is attached as Exhibit B.
    45. The ‘330 patent is directed to methods and systems for matching client devices based on a permissible range of battle levels for each vehicle based on vehicle type and vehicle
    tier."

This lets us know that the patent is in operation in WoT and Wargaming is prepared to fight competitors using it. You can't have your cake and eat it.

If you mention any of this on the World of Tank's forums you will receive a lot of counter feedback, some of it rude and some of it very persistent. It seems that there are some that appear on every discussion of the matchmaker putting down any possibility that the matchmaker is 'rigged' in any sort of way. They appear to want to suppress discussion on the matter. These trolls state that the patent is not in operation when Wargaming itself says it is.

• Mydgard
    Egy tanulmany, amit egy jatekos keszitett tobb ezer csata statisztikaja alapjan, hogy nyul bele a WG a win rate-be. Csak random csata es csak win rate. Eszerint 55% fole nem igazan fog engedni a jatek. Az is kiderul, hogy a premium fiokot hasznalok elonyt elveznek a gyozelmi arany tekinteteben. Az un. super unicum, "lila" statok SH-ban es CW-en erhetok el csak (65-70% win rate), ott nem nyul bele a WG a jatekba (MM es RNG).

Link
  • realcsabi
    "- konkretan latom, hogy moge/melle lottem, de megis betalalok. Ez mar tobbszor elofordult"

Erről van valami replay esetleg? Sose tapasztaltam még és marhára érdekelne hogy is van ez. Feltéve ha nem arrol van szó hogy mellécéloztál de a szoráskörön belül volt a cél és odament a lövedék. Olyan van de az nem boszorkányság.

"- csata elotti gyozelmi eselyt folosleges nezni, mert nem lehet keszpenznek venni. Sokszor pont az ellentetje jon"

Nem fölösleges pont ez a lényege a győzelmi esélynek. Nyilván sokkal ritkábban veszít a jobb képességű játékosokból álló csapat de nem lehet biztosra venni ugyanis barmi kozbejohet, afk játékosok ammorack pizzafutár dekoncentracio stb. Itt csak esélyekről van szó. Ha 65% esélye van a csapatnak az nem azt jelenti hogy kőbe van vésve a győzelem, hanem hogy rohadtul oda kell tennie magat az ellenfélnek ha nyerni akar. Ennyit jelent a győzelmi esély, nem többet. Mert azért lassuk be többnyire érvényesül a papírforma. Amikor pedig nem, na akkor érvényesül az a 35% amit a másik csapat kapott az xvm-től. Teljesen jol működik es hasznos dolog sztem csak talán jól kellene értelmezni. Akkor lenne igazad ha ha az xvm nem esélyeket írna ki hanem annyit hogy nyersz mert jobb a csapatod, vagy ennek az ellentettje. Na akkor lenne rohadtul haszontalan. Így viszont nem az csak tudni kellene értelmezni hogy mit jelent az esély szó.
  • Mydgard
    Udv!

Par dolgot en is erzekelek, ami szerintem nem normalis. Van amikor ellenem, van amikor mellettem, nagyjabol kiegyenlitett a dolog. Par eszrevetel:
    - amikor elmebeteg pancelzatu tankot lo be a fisz-fasz vagy epp ellenkezoleg, azonnal es tobbszor, de a szamokat ismerve eleg lehetetlen modon. Pl. en LTTB-ben JgpzE-100 pattan rolam es ehhez hasonlok, vica versa.
    - konkretan latom, hogy moge/melle lottem, de megis betalalok. Ez mar tobbszor elofordult.
    - csata elotti gyozelmi eselyt folosleges nezni, mert nem lehet keszpenznek venni. Sokszor pont az ellentetje jon.
    - hiaba teszel meg mindent, lehetsz top elso sebzo/xp, ha az MM (csapatosszetetel) olyan fejre is allhat az ember, nem fog nyerni. Kobteo, de erzek rendszabalyozast. Na de miert ne lehetne? Ha a Wg nem nyulna bele, akkor a jatekosok tudasbeli kulonbsege miatt, elmebeteg modon eltorzulhatnanak az ertekmerok (win rate, wn8, stb.).
  • davidbog
    Én erről nem hallottam még, bár nem is követtem mindig a WG-s híreket, lehet hogy ez is kimaradt. A tankinspectorban és a tank.gg oldalon még mindig a valósnak megfelelő védelmű tornyon van a harckocsin.
    Nem baj ám ha nem kerül be. Majd úgyis benne lesz a WoT 2.0-ban.
  • yossarianHUN
    Nem arról volt szó, hogy a Chieftain valami az igazihoz képest gyengített, 190mm (hasamra ütöttem) körüli tornyot kapna? Legalábbis a második verziójában, miután szuperteszten megváltoztatták az alap statjait. Aztán lehet, hogy már keverem, annyi hülyeséget összehordtak körülötte.
  • davidbog
    Igen erre hivatkoztak. Mintha nem kizárólag rajtuk múlna hogy milyen értékeket kap az a löveg. Tolják itt a full kretént...

Hol erősebb ez a torony mint a Chieftain Mk6-osé? Színek alapján ugyanolyannak tűnik. Szerintem csak megfogták a Chieftain tornyát aztán rárakták a T95 testére.
  • barret
    Köszönöm neked,hogy megfogalmaztad a LÉNYEGET! Igen,"legtöbbször jobban jönnek ki belőle". Na ehhez kell a tudás ugye? :)
  • Pares
    HOAX volt CW? És ha volt hogy sikerült?
  • yossarianHUN
    Na ja, van benne valami. Csak azért elmorzsolok egy könnycseppet a régi szép idők emlékére, mikor még nagy néha felbukkant valami konstruktív is a fórumon. Akkor is megvoltak a konfliktusok/viták (én is derekasan kivettem belőlük a részem, ezen nincs mit tagadni), de hjaj, mennyivel értelmesebb volt az egyes tankok használatáról, erősségeiről/gyengeségeiről, de még a goldammó és az arty kérdés lehetséges megreformálásairól is vitatkozni, mint ilyen kapitális hülyeségekről, hogy hol és mikor tekeri le Szergej a tankom páncélzatát a felére, a szórását meg a kétszeresére. Tényleg árnyéka már csak a fórum a régi önmagának. Hiába, rosszabbul élünk, mint négy éve
  • Angelus1991ster
    Az egyik alkalmatlan kommunitinek, a másik mlm-ezik. Érdekli őket ez a dolog? Nem hinném, ha igen akkor már rég készültek volna ilyen konteó elleni műsorblokkok.
  • joe662
    Miért,már megvan??
    Vagy,hogyan fogod összehasonlítani
    Utoljára szerkesztette: joe662, 2016.04.24. 23:09:09
  • Kronos79
    Épp ideje, hogy feladd végre. Don Quijote kutyafüle hozzád képest. Alkalmanként fellángol bennem a "mesélési" vágy, hogy talán lesz valami haszna, de aztán inkább feladom és törlöm a hozzászólást.
    Anno a kis WoT-osok 12 pontja pont ilyen "érdekességekkel" volt tele és már akkor sem lehetett megértetni, hogy nem minden fos, ami annak látszik. Mondjuk a két youtubosunk(Cleverland, Ph3lan) sem igen tett sokat azért, hogy a sületlenségek ne maradjanak sületlenségek.
  • András77
    Ehhez szokjál hozzá. Ráadásul ha be is kerülsz az említett pályákra, akkor is lehet ott egy kazal másik light tank vagy a csapa baxik normálisan elhelyezkedni vagy nem lövik a spotot stb stb

Megkaptam prokho-t egyedüli light tankként a ru-val és 6,6e-ig jutottam mert egy polák is3 megiramodottt a végén és elvett 1,7e spot sebzést, persze beledöglött hamar, sok értelme volt (az ellenséget valószínűleg mindenképpen spotoltam volna kis idő múlva). Úgyhogy ilyenekre fel kell készülni.

Sir circon számolta és a streamben is mindig bemondta, nem akarok hazudni, mert én nem láttam azt, de olvastam róla, hogy majdnem 200 csatáig nem kapott spotos pályát. Állítólag utána másnap azonnal 3x egymás után, meg is csinálta a küldetést.
  • Nihili
    Azon gondolkodom mi a rosszabb: walert a wot világával kapcsolatos "tényfeltáró" hozzászólásait olvasni, vagy egy meccsben a vérvörös játékosok vergődését végignézni, akik mint tudjuk mind szuper unicum játékosok lennének, ha az a fránya wg nem babrált volna ki szegényekkel.
  • walert
    Hamarosan lenerfelik a t22-őt. Kíváncsi leszek, milyen lesz.
  • yossarianHUN
    T95/Chieftain

Tudtommal azért nem rakták be a sima Chieftaint a játékba, mert állítólag túl OP az ágyúja. Erre most berakják ezt az izét, tök ugyanazzal az ágyúval, és erősebb toronnyal. Fuck logic.
  • Lokker
    Szerintem walertra ráférne ismét egy kis pihi
  • Lucifer001
    Nekem van megdönthetetlen bizonyítékom , csak nehezen merek vele elő hozakodni .

Jó éjt . SH hoz sok sikert holnap meló
  • Lucifer001
    Közvetlen utána mikor felmérgeltem magam