418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Nirz
    A pz 2 j elég gyengus szerintem, tier 3 ban TD vel bármikor át pennelem, ha hozzáadjuk hogy a gunja tier 1-es és csak golddal tud tier 3 ban is pennelni, kijelenthetjük nem jó tank, a tier 4 ben még golddal sem igazán, szóval játékonként -25k- -50k kredit minimum ahogy hallom, lassu, rossz gun, a páncél max noobok ellen tier 3 ban akik nem TD-t vezetnek.
    Lehet hogy régen jó volt nem tudom de jelenleg kétlem, az elmúlt 100 csatában 1-szer láttam de vezető statját elnézve nem sokszor használta 50 játék kb.

A micro mausra emlékeztet ami ugye a játék kezdetekor op volt de mostanra a powercreep után senki nem használja
  • Kotomicuki
    Az SP nerf-re (és visszavételre, gold-ért) akkor került sor, amikor már minden csatában volt 2-3 oldalanként belőle - a Type 59-ről már nem is beszélve.
    Most, hogy megint kezdünk elérni arra a szintre, nem látom a wg részéről azt az akkori aggodalmat, sőt, mintha tényleg kiárusítást tartana és olyan modelleket is előhúz, amit pedig már régen "megígért", hogy soha többet nem fog (pl. Pz II J).
  • M0RN1NGST4R
    +1

ez a beszéd. A HE lövedékek például azokon a tankokon amikkel szívesen megyek olyan szinten megbízhatatlanok lettek a HE nerf után, hogy az ilyen szakaszokon kiválóan lehet tesztelni őket.

Nem túl régi példa bélával, behozott egy WZ120 egy KV1-et 10-es csatába. Na az első lövedék amit töltöttem az HE volt és ment is a KV-ba. nem is sebzett sokat, 120 vagy ilyesmi. WZ zokon vette és jött arcoskodni, bekaptam tőle 2 lövést, mire ő kék lett, valószínűleg kapta is az instant bant, mert a második lövése után már nem mozdult. Ha csak 1 órás tiltást is kapott, már megérte, legközelebb elgondolkozik, hogy kit hoz magával a csatába.

Egy szó mint száz, szerintem ez a legcélravezetőbb, mert simán ki lehet provokálni, hogy bant kapjon, a jelentgetés meg úgyse ér lószart se.
  • Plata
    Akkor saját magadat is ki kellene lőni.
  • WR104
    "...nem azt fogja gondolni a csapat hogy hülye aki bejött ekkora tier különbséggel,hanem azt hogy na itt egy idegbeteg hülye..."

Pont leszarom, hogy mit gondolnak azok akik szerint tok jo buli behozni egy toyboy-t.
    Kilovom a picsaba es lesz ami lesz. Vagy ha mar kek vagyok eredetileg egy hasonlo idiota szakasz miatt kovetem a nagyobbikat es mikor kimegy fedezek mogul beallok moge es az ellenfel elvegzi a munkat helyettem.
    Arty-val meg tiszta sor, hogy kicsapom ha tudom mind a kettot.
    Ha nem tetszik a csapatnak lojjenek ki. Majd pont egy jatekban fogok udvariaskodni meg toleransnak lenni a hulyekkel.
  • weoczeiagoston
    Elég nagy bajban lehetnek ha aCromiB-t megint beteszik a shopba. Sokszor az az érzésem, hogy az összes prémium járműveket, beleértve a copykat is el akarják mind egy szálig sózni.
  • tigrincses
    Tier 1 és 2 annyira gyenge már, nem is élvezem,szervezetlen. Tier 3 csak a Toldi miatt érdekes :) bár néha elég jó tud lenni. Tier 4 erős is meg nem is, keveset hoz, az igazi a Tier 5 , mert élvezetes is és termel is a konyhára,főleg prémiumoknál.Tier 6 és 7 abszolút játszható szintek. Tier 8 is, elég érdekes csatákat lehet menni ezekkel. Tier 9 és 10 , veszteséget termelnek és szerintem idegesítő is, nagyon ritka mikor élvezetes. Klán csatákra ajánlott, nem hiába.
    Utoljára szerkesztette: tigrincses, 2016.05.11. 12:26:55
  • weoczeiagoston
    Gyakorlatilag mindenki tudja, hogy ez egy hiba a fejlesztőkön kívül ? Nem lehetne ezt az információt eljuttatni valahogy hiozzájuk, hogy de bakker gondolkozzanak is néha ?

Cromwell B a shopban van. Ti megveszitek, ha nincsen meg ?

Milyen skillek vannak rajta nektek? Fontos rá a javítás?

Mondjuk poén, hogy a hétvégi szovjet parádé alatt angol tank van a ashopban, míg a szovjet meg a 2.vh-búsban volt, de nem ez az egyetlen gixer
    Utoljára szerkesztette: weoczeiagoston, 2016.05.11. 12:10:56
  • Plata
    Hát hogy magasabb tierben jobb játékosok vannak,az marhaság,Tier 10-el főleg hülye állatok játszanak.
    Tier 6-8 az még jó,de sokszor lószart sem érnek a T9-10 játékosok.
  • DantesHUN
    Vagy, az lenne jó megoldás, ha tier I és tier VIII-as tank egy szakaszban van, ne csak t8-as csatába kerüljenek be, hanem TI-esbe is. Milyen poén lenne( nem)
  • M0RN1NGST4R
    A legjobb, ha bemész a körbe mielőtt "választ adnának" a szivatásodra, így ők azonnal kékek lesznek, meg talán kapják is az órás ban-t. Legalábbis én erre tudok gondolni abból, hogy gyakran mozdulatlan marad ezt követően a bekékült játékos.
  • M0RN1NGST4R
    Irigylem a türelmedet. Jobbára hétvégén találkozok ilyen szakaszokkal és mivel a hétvégéken amúgy is több hülyeséget látni így általában nem tudom megállni a retorziót.
  • patchaou
    Én azt szopatom be aki behozza magával a kicsiket...
  • suba53
    Mintha már gondolkoznának rajta egy ideje, hogy nem engedik be a troll szakaszokat, de valahogy nem akar nekik sikerülni.
    Az lenne a tényleges megoldás, ha ezt a játék tenné lehetetlenné.
    Minden Tier-ü csatában megvan milyen kategóriákból milyen szintű tankok kerülhetnek be.
    Egyszerűen csak ezt kellene alkalmazni a szakaszokra is. Nem hiszem hogy Nobel díj kellene egy ilyen megoldáshoz.
  • suba53
    Persze hogy egy tier 1-2 tank soha nem lesz olyan spotter mint a megfelelő szintű light tankok, de ha eszes a társa aki behozta, akkor beállítja egy bokorba és ha csak annyit tesz hogy felspotolja az ott vonuló ellenfeleket, az már segíthet.
    Az MM meg tud berakni furcsaságokat ettől függetlenül is azt tudjuk.

Én ha meglátok egy ilyen is tankot, akkor nem az az első reakcióm, hogy kilövöm, megadom az esélyt annak hogy mutasson valamit.
    Persze a legtöbb eseteben nem él túl sokáig, de nem jelenti egyértelműen a vesztett csatát.
  • Kotomicuki
    Az a gond az ilyen tier I-est hoz be T VIII-X-be egyénekkel, hogy ezek nem hülyék és véletlenül, hanem tudatosan a statisztikáik felhúzása végett (netán acc-al üzérkedők is lehetnek...) teszik tönkre a többség játékát: csak azzal, hogy belépett egy T X-es csatába a kis szutykával, már 2-3x annyi XP-t vág zsebre - ha meg még nyer is a csapat... - , mintha a saját tier-jében egy jó eredménnyel zárt kört futott volna, csakhogy az utóbbira nincs garancia, míg az előbbihez csak a kész- és csata-gombra kell klikkelnie.
    Tehát, minimum stat padder-ek ezek a nyavalyások, akik a többiek zsírján élősködve húzzák föl azt, amivel majd nagyképűen dobálóznak az általuk is tönkre tett társaik előtt...

A light mellé pakolt azonos, vagy kisebb tier-ű szakasztagokat meg egyszerűen tilthatná a wg, már a szakasz összeállításánál is, csak akkor megint a fönti, egyre gyarapodó és túlságosan hangos söpredéket lehetetlenítené el - és tenne keresztbe a saját játékában a p2w-nek, pedig a wot-ot istenítők között ez utóbbit kihasználók is szép számban akadnak.
  • suba53
    Nem csak azért érdemes magasabb tierekben játszani, mert ott már jó játékosok vannak. Ez sajnos nem ennyire egyértelmű.
    Ha nem sajnálod a hobbidra a havi kb 3000.- forintot, akkor prém fiókkal sokkal gyorsabban lehet fejlődni, és még a tízes tankokkal is simán lehet plusszos az egyenleged.
    Én nem igazán élvezem a kis fingógépekkel a rohangálást. Valahogy a nagy vasak adják az élményt.
    Nem is értem azokat, akik a 20-30 ezer csatájuk zömét tier 1-3 környezetben élték le.

Ha párhuzamosan viszel több ágat, így minden kategóriában fejlődsz, és nem rohansz nagyon, akkor mire eléred a Tier9-10 es szintet addigra elvileg megjön az a rutin, gyakorlat, pálya és taktika ismeret amivel már tényleg sokat tudsz hozzá tenni a játékhoz még akkor is ha az MM miatt csupa félkegyelművel sorsolnak össze.

Az tényleg lehangoló tud lenni, ha a csapatod fele nulla sebzéssel hullik el, de bőven kárpótolnak ezért a győztes meccsek főleg akkor, ha az élbolyban szerepelsz a végén.
  • M0RN1NGST4R
    Hát én nagyon úgy látom/láttam eddig, hogy amikor behozzák a kis tankokat, azért nem igazán jár mondjuk több magasabb osztályú tank kompenzációként. Épp ellenkezőleg, inkább azt tapasztaltam, a szakasz legmagasabb tierű tankja számít csak a picik meg figyelmen kívül vannak hagyva.

Az esetek 99%-ában, pedig - te is tudod jól - hogy ezek lószart sem fognak csinálni, nemhogy spottolni. A kis tier-ek látótávja nem is teszi alkalmassá őket, ha meg belefutnak az ellenfél spottereibe, mondjuk egy T54 ltwt, amx 13 90 vagy német bulldog, akkor hadd ne mondjam azok mit fognak velük csinálni. T54-gyel még lőszer sem kell, hogy egy tier 3-ast kivégezzen. Azt se hiszem, hogy rendes legénység vagy felszerelés lenne az ilyeneken. Egyébként nyílván egy ELC-t nem fogok tier 9-10-ben kilőni, ha odakerül a társával.
  • Kotomicuki
    Plata #374835: Ennek én nem mondtam ellent...

Régen...
    Régen betöltötted az akkor még működőképes HE-t az M4-edbe, aminek akkor még nem is szórt ennyire és gyorsabban is töltött a 105-se és 1-2 lövéssel megfelezted az ellenfeled kezelőszemélyzetét és/vagy a moduljait - na, nem is mertek a mostanihoz hasonló pofátlansággal rávetődni a kisebbekre, mert ma már a legtöbbször ártani sem tudsz a 2 tier-rel nagyobbaknak!
    Megnéztem volna anno a Type 58-at +3 tier-ben, amikor most a sajátjában éppen, hogy... Akkor biztos, hogy lett volna neki is egy 122-es derp kiutalva!
    Sz'al, ha felhozod (nem csak te), hogy régen +3 tier-rel följebb lévőket nyomorítottál meg a csatáidban, akkor tedd hozzá, kérlek, hogy akkor azért még a wot is más volt és könnyebb volt azokban a +3 tier-es csatákban érvényesülni, mint most a +2-esekben, mert anno sokkal több lehetőséged volt a nagyok ellen, mint ma!

M0RN1NGST4R példája pedig, anno úgy hangzott volna, hogy behozott egy 5 tier-rel kisebbet az a hülye szakasz és azt lőtte ki...
  • Antimat
    Jó, de nem tudhattam, hogy mikor kékültem be, tehát elkezdtek repkedni a 6-7-8-as számok, mintha ekkorákat sebeznék belé (mert hát ez is volt), de menet közben bekékültem, csak arra gondoltam, hogy ha mondjuk nem tudtok lemászni az első 5-6 sbezés után, akkor a. 10. sebzés után ki is bannolnak a 'csába? Mert el tudom képzelni, hiszen mondjuk a 6. után már kékként sebeztem tovább..
  • suba53
    Van ennek egy másik része is. Mivel az MM azonos erejű, pontszámú csapatokat állít össze, így ha valaki mondjuk tier 7-es csatába behoz egy tier 1-2 tankot szakaszban, akkor jó eséllyel több magas tierű tank lesz ebben a csapatban, ami a végső esélyeket javítja.
    Még akkor is, ha a kis tank nem nagyon ad hozzá semmit. Ha meg ügyes, és jól bujkál, akkor spotterként még segít is.

Az tényleg csak az indulatos "észlények" játéka, hogy ilyenkor kilövik a saját csapattársukat.
  • M0RN1NGST4R
    én ezt kicsit másként látom: bejön a kretén tier9-10-be és hoz magával jó esetben egy, rosszabb esetben kettő tier 3-as lightot akik aztán az arty mellett kempelnek, azzal 12-13 embernek teszi tönkre a játékát még mielőtt bármi történt volna a csatában. Ha a csata elején a kis szarok megkapják a jussukat, utána talán elgondolkoznak, hogy akarják-e így folytatni a játékot.

én is emlékszem azokra az időkre. Tedd azt is hozzá, hogy akkor pont hogy az egy csatában szereplő több tier miatt ez nem is jelentett feltétlenül hátrányt a csapatnak.
    Utoljára szerkesztette: M0RN1NGST4R, 2016.05.11. 10:16:51
  • Plata
    És mit érsz el vele?
    Ha megölöd mert kis tier és bejött magas tierbe valami idiótával,attól nem őt bünteted,hanem magadat járatod le,nem azt fogja gondolni a csapat hogy hülye aki bejött ekkora tier különbséggel,hanem azt hogy na itt egy idegbeteg hülye.
    És a csapatot sem viszed előbbre ezzel a viselkedéssel,mert így egyből minusszal indultok.Régen alapból be rakott a játék 3-4 tierrel nagyobb csatába.
    Amikor M4-el bekerültem T8-ba random csatába és megöltem egy Tiger 2 platoont,akkor sem akart a csapat megölni.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.05.11. 10:07:51
  • M0RN1NGST4R
    Én a 3 tier vagy nagyobb különbséggel rendelkező szakaszokon elég gyakran szoktam rituális áldozatbemutatást végrehajtani és volt hogy emiatt kékültem (vagy éppen kékítettem). Ha bekékülés után leállsz, akkor még nem lesz gond. Gond akkor van, ha kékként folytatod a sebzést a csapattárson.
    Utoljára szerkesztette: M0RN1NGST4R, 2016.05.11. 10:03:53
  • Plata
    Nem feltétlen,ha valakit a kezdőkörben lősz meg már attól bekékülsz.
    Nem kell hozzá több kill,1 bőven elég,de néha már sérülésért ad.
  • suba53
    Ez nem mindig van így. Volt már eléggé sok killem úgy, hogy elkezdtem lőni egy tankot, majd eltűnt a sziluettje, de tovább lőttem ugyanazt a pozíciót, és kipurcant.
    Sőt sok esetben, amikor a felspotolt tankról sorra pattantak le a lövéseim, a spot leesése utáni lövésem egyből kinyírta.
  • Kotomicuki
    Szerintem, ahhoz nagyobb dolgot kellett volna csinálnod abban a csatában. A folyamatos bekékülés/1 órás ban inkább több csata után járt volna, ha még ezt 2-3 másikban is előadod, vagy úgy lősz rá baráti egységre, hogy nincs abban az irányban ellenség, vagy többször lősz rá baráti egységre úgy, hogy a lövések közé nem iktatsz be ellenfelet sebzőt - ha 1 ide, 1 oda a lövéseid summája, akkor bekékülés nélkül is ki lehet iktatni a neked nem tetsző szövetségest (pár verzióval ezelőtt ez még működött nekem, azóta meg nem találkoztam erre rászolgálóval).
  • Antimat
    Na, elég vicces dolog miatt kékültem be:
    T50-es Skodával félelmemben (egy IS7 jött szembe, én meg letolt gatyával...értitek) feltolattam egy domb oldalára véletlen, a másik oldal felé harcoló M48 Patton is tolatott, csak ő ügyesebb volt, és a vízszintes talajon tette, de bement alám. Egy bizonyos szög után lecsúsztam, és hozzáértem, erre a súrlódásos kis sebzéseket elkezdte számolni, majd egy jó pár után bekékültem, gyorsan előrementem, így a folyamat megállt.
    Emiatt, ha tovább folytatódott volna, szerintetek egy órás ban is befigyelhetett volna?
    (Replay van.)
  • joe662
    De még mindig nem tudom mit is csináltam ott

• vasasgabri
    Ha csak olvasnád a ph fórumot honnan tudnám hogy ott vagy? Részemről ennyi volt!
  • Plata
    Hmm,milyen az a wat sonka?
    Hallottam már pármai sonkáról,füstölt sonkáról na meg parasztsonkáról,de ez a wat sonka nekem új.
  • joe662
    Helyzet watsonka?Nem halad a nyomozàs a ph- s troll kommentjeim utàn?Sherlock szabin van?
  • Plata
    Én T8-at szeretem,néha bedob t10-be de nem vészes.
    T8-al is lehet még keresni.
    Sőt vicces de Is7 is hoz pénzt.
  • asolyom
    Akkor nem sietek, jó nekem a T4-6 környéke, ott még lehet pénzt is keresni, meg jó csatákat is menni. Most pl. a T-80-al "élvezkedem".
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.05.10. 19:51:18
  • Angelus1991ster
    350 csatás Su-100 nem bírta elviselni, hogy Skodával kilőttem. Csak cheaterzni tudott. Tank adatokat elolvasni azt , neeem.
    Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2016.05.10. 19:44:23
  • Plata
    Van egy rossz hírem,T10 tankokkal általában agyhalott hülyék játszanak.T8-ban sem túl jó a helyzet de T10 játékosok zöme barom.
  • asolyom
    Ugyebár az a hír járja, hogy nagyobb tierben kell játszani, mert ott jobb játékosok vannak. Nem olyan régen, kétszer is megesett T7 csatában, hogy a bázist kellett védeni, és 2-3 tankunk átszambázott a térkép túlsó felére, közben persze kinyírtak pár ellenséges tankot, ami által sebzésben messze a csapat élén végeztek, csak éppen mindkét csatát buktuk, mert az ellenfél befoglalt, ezek meg nem értek vissza időben.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.05.10. 19:31:03
  • Plata
    Az előbb találkoztam egy fura nevű játékossal.
    worldoftanks122 volt a neve.
    Úgy hisztizett mint egy hagy ne mondjam ki mi.
    Aimbot miatt rinyált a gyökér,mellesleg arty volt,a neve szerintetek eredetileg ez vagy a neve szabálysértő volt és erre változtatták?
  • walert
    Jah, csak nem oda megy.
  • Pales27
    Ez nálam is van néha előjön, ez egy bug állítólag dolgoznak rajta. A "célkereszt tárgyakhoz ragadása" a fejlesztők így hívják, egy kicsivel lejjebb ugrik a célkereszt mint ahova célzol. Ilyen esetben oda kell lőni, ahol a célkeresztnek lennie kéne.