418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• yossarianHUN
    "Sehol nem írtam hogy indokolt lenne a csalás" -> "Amikor a követelmények elérhetetlenek, és ezt a követelmények kitalálója BE is vallja, akkor valami nagyon el van b@szva. Az élelmes nép kitalálja az ellenszert" - Azaz csal. De tudom, te nem erre utaltál. Mondom, lehet játszani a szavakkal, csak felesleges.

"Egyébként hol van az lefektetve, hogy nem lehet összeszámolni?" - Megint mondom, csűrjük csavarjuk, de a csalás az csalás. Az sincs benne konkrétan a törvénykönyvekben, hogy nem kenheted be szarral a Parlament falát, de azért koppanna a fejed a rendőrautón, ha megpróbálnád. Mert vandalizmus. Az összeszámolás meg csalás. Egyébként meg ezzel hiába jössz, mert az összeszámolás csak az első fázis, utána a megbeszéltek alapján a banda egyik része hagyja sebezni/kilőni magát a másik által. Ezt meg már te sem mentegetheted (bár tudom, fogod).

"Az ominózus idézetem kapcsán pontosan mi is lenne a formai hiányosság ? Tudod én már csak ilyen kötekedő vagyok, pontosan olyan mint Te." - Az, hogy erősen vulgáris, mondhatnám alpári nyelvezetben íródott. Annak örülök, hogy kötekedőnek érzed magad, de én szerintem nem vagyok az. Ki kell hogy ábrándítsalak, az, hogy valaki nem ért veled egyet, nem jelenti automatikusan azt, hogy kötekedik (ez egy elég gyakori emberi tévedés).

A fórum mentálhigiénéje meg teljesen más lapra tartozik, de ha már felhoztad, felőlem beszélhetünk erről is. Először is, hogy gondolod, hogy betartassam a szabályokat? Törölni tudok, illetve menni a moderátorokhoz intézkedésért, akik jobb esetben leszarnak, rosszabban még engem kezdenek oltogatni. Nyugodtan kipróbálhatod, hátha te több sikerrel jársz.

De ennél fontosabb kérdés, hogy mégis mit szeretnél, mi alapján rugdossak ki innen embereket? A személyes szájízem szerint? Ki határozza meg, hogy hol a határ a trollkodás és a személyes szájízemnek nem tetsző hsz-ek között? Nem egy, és nem kettő tomboló trollt takarítottam el innen, és nem nagyon volt olyan eset, hogy utólag ne kaptam volna meg valakitől, hogy csak a zsarnoki hajlamaimat éltem ki. Szóval magyarázd el, hogy te mi alapján és hogyan szűrnéd ki és torolnád meg azokat a hozzászólásokat, amik egyértelműen trollkodási/flamekeltési szándékkal születtek. Mert ami nem ebbe a kategóriába tartozik, azt védik a szólásszabadság szabályai.

• viper07
    Hááát, tudod félre értettél . Sehol nem írtam hogy indokolt lenne a csalás, sőt azt sem, hogy ez csalás lenne. Ezt Te szajkózod. Tehát ebben nem értünk egyet. Egyébként hol van az lefektetve, hogy nem lehet összeszámolni ? Ez valahol olyan mint a Lottó társulások, vagy az adó elkerülés - nem pedig az adó csalás -. Az ominózus idézetem kapcsán pontosan mi is lenne a formai hiányosság ? Tudod én már csak ilyen kötekedő vagyok, pontosan olyan mint Te. Élvezem az ilyen jellegű pengeváltást :) . Egyébként az idézetem a kötekedő, felszínes, semmit pluszt nem adó faszfejeknek szólt. Jó lenne ha tágulnának a Fórumtól, ami pedig valahol a Te kompetenciád is,- észrevetted gondolom. hogy többen is léptek a sok kis hülye miatt. Neked mint adminnak sokkal tökösebbnek kéne lenned.
  • yossarianHUN
    Ha összeszámoltok, akkor igen, mivel befolyásolod a sorsolási rendszert. A szavakkal lehet játszani, de a csalás az csalás. Ami, mint mondtam, engem annyira nem fog meg (ebben a játékban legalábbis), csak az indoklásod szúrt szemet. A mellverés alatt azt értettem, hogy miután kifejtetted, hogy szerinted megengedett, sőt, indokolt a csalás ilyen nehéz feltételek mellett, még olyan, elegáns dolgokat is hozzátettél, hogy "Faszfej rinyálók, elmehettek a picsába!". Aminek a formai hiányosságaitól eltekintve némi túlzással az az üzenete, hogy "csaltam, és büszke vagyok rá". Függetlenül attól, hogy ténylegesen kiriggelted-e a tankot vagy sem.
  • Angelus1991ster
    "gold cancer" - ezt a kifejezést még nem láttam.

Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2016.05.11. 23:20:34
  • viper07
    Mégiscsak állást foglaltál :) . Szívesen disputálok veled, mert értelmes embernek ismertelek meg. Elgondolkodtam azon, hogy a riggelés mennyire is számít csalásnak. Amennyiben a Tőled független sorsolási rendszer mégis csak összesorsol, és ez esetben kihasználod a lehetőségeket az csalás ? Szvsz. a lehetőséget optimális kihasználása. De azt áruld már el, mikor vertem én a mellemet ? - merthogy nincs meg a tank, és nem is lesz meg, mert nem vágyom rá.
  • yossarianHUN
    +1
  • yossarianHUN
    A T-22 riggelés ügyében nem foglalnék állást. Nem szeretem a csalást, de őszintén szólva hidegen hagy, hogy ki mikor hogyan riggelte ki. Ugyanakkor azért az érvelésed kapcsán azért azt remélem te is érzed valahol, hogy az, hogy egy általad áhított dolog nehezen (vagy akár sehogyan sem) elérhető, az nem jelenti azt, hogy te fel vagy jogosítva arra, hogy csalással szerezd meg, legyen a csalás folyamata könnyű, vagy nehéz. Meg hogy utána még verd is a melled, bár ez már más tészta.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2016.05.11. 22:42:35
  • viper07
    Was makogsz du ? Adó csaló ? Én .. ? Dehogy ! Viszont a pénz beszél a kutya meg ugat ... .De most komolyan : Miért fájnak ezek a dolgok oly sokaknak ? Megmondom, mert savanyú a szőlő. Olvassátok La Fontaine : A holló meg a róka meséjét itt. Ezt más sokadszorra írom, de sajnos igaz.
  • Pales27
    stab mindenre kell, amire felmegy, alapszabály
  • Angelus1991ster
    Azt hittem, hogy az illető egy pszichopata XD de tévedtem, azok nem vallanak be semmit ilyen szintű esetben. Ő meg bevallotta. És a legszebb missziókat egy év után javítják. Főleg a gyújtóssal sokan hónapokig szívtak.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kis kívánságom lenne, hogy a missziókat horribilis kreditek (és még plusz free xp) árán ki lehetne váltani.

Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2016.05.11. 22:19:13
  • bekescsaba
    E5-öt húztam ki.

Kell egy prém 5-ös tank, fontos, hogy med legyen, és ne amcsi.

T25 jó választás lehet, féláron.

Azért az E5-öt választottam, mert a T1. M6,T29 egész jól játszható, a T32 kissé nehézkes, az M103 megint jó.

Az E5 mellett szól az is, hogy amikor elérsz a T32-höz, csak egy torony, és egy lánc kell, minden más modul adott lesz rá.

Az M103 nál meg csak 25 000 xp a közepes ágyú, egy 23 000-xps torony, meg 45 000 a motorkell, és mellőzhető a 60 000 -es top ágyú, és 24 000 xp-s lánctalp. mivel teljesen jól el van az ember a közepes ágyújával is.

Mire elérsz az M103-hoz, már meg lesz fullosan a Heavy IM misszió (cirka 1,2 millió)
    A t25-el teljesíthető a med Im misszió (1,2 millió)

Egy hónap alatt prémmel kényelmesen megvan az E5.
  • yossarianHUN
    Mintha egy adócsalót hallanék
  • viper07
    Riggerkedés ? Csalás ? Ot3p, leszarod a kritizálókat, jól teszed. Először is : Amikor a követelmények elérhetetlenek, és ezt a követelmények kitalálója BE is vallja, akkor valami nagyon el van b@szva. Az élelmes nép kitalálja az ellenszert, ami tegyük hozzá, igencsak kínkeserves, időt és creditet zabáló tevékenység. Ki lehet próbálni, ez sem a selyem út ám ! Legyenek nehezen teljesíthető feltételek, de teljesíthetőek !!!- és akkor OK. Bér tankozás ? Még jó, hogy van rá lehetőség :). Pénzem van, időm nincs, kívánságaim vannak, megveszem, na és ? Valahol máshol megdolgoztam ezért. Valahol máshol sokkal de sokkal többet tettem le az asztalra ! Faszfej rinyálók, elmehettek a picsába !
  • viper07
    Nekem megvan régről. Nos a teszt szerveren egy egészen MÁSIK tankot próbáltam. Sokkal , de sokkal jobb lett, remélem meg is marad. Töltésgyorsító + Stab. + Távcső, én ezt ajánlom. A látótáv nagyon fontos, mert tierjében így király, feljebb sem veszett fejsze. Ott úgy sem foglalkoznak veled, lehet jókat menni. Szvsz. a venti sz@rt sem ér. De ez szigorúan az én véleményem. Alig várom a peccset, k@rva jó tank lesz ez.
  • Angelus1991ster
    Gratulálok :) Egyetlen értelmes IM.
    Azt megírnád, hogy mennyi időbe telt és melyik ágon indultál el.

9.15-ös patch során mégjobban buffolják majd.

Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2016.05.11. 21:49:13
  • lexlutor
    Nalam is mostanaban telt be a pohar, ugyhogy ezennel en is leazrom az sg.hu korszakot. Tenyleg a legalja gyulik mar itt, akiket semmilyen normalis helyen nem turnek meg..
    Koszonom mindenkinek az evek alatt megosztott segitseget, infomaciokat, jotanacsokat!
  • bekescsaba
    amúgy is pontos menetből?
  • TOMSILENT
    Látótáv, töltés, venti...stabi nem kell.
  • bekescsaba
    NA meglett a T95E2 reward tank.

Tanács kéne, mivel ez az első komolyabb amcsi medem.

Milyen felszerelést ajánlatok rá?

390-es látótávja van alapból, egy 3 skilles, bias legénység megy rá.

Szóval a töltésgyorsító, staibilizátor mellé mi menjen rá? Ventilátor vagy Távcső?

Esetleg más kombó?
  • Plata
    Nem én csak T5-ig jutottam,a tankok egyszerűen élvezhetetlen szutykok,nincs egy jó light amivel lehetne ökörködni,AW-ben a tankok lövéseit nem nagyon lehet ki manőverezni,mert a lövedékek nyomkövetősek,és kanyarodni is tudnak.
    Pályák sem jók hozzá,mert igénytelen szarok.
    A heavy és a light ugyanolyan gyors,tök 8 hogy MBT-vel vagy esetleg Light tankkal mész,mindkettő ugyan olyan gyorsan száguldozik,csak az MBT-n van 1 tonna páncél meg fasza ágyú,a light-en nulla armor meg valami istenverése ágyú.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.05.11. 20:10:53
  • yossarianHUN
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az AW-nak több gondja is van, amik közül a pályák és a katasztrofális balansz a legfontosabbak. Meg ugye ott a röhejes shot-delay probléma, ami számomra azért hatalmas csalódás, mert a játék indulása óta képtelenek voltak kijavítani, pedig nyilvánvaló, hogy ki lehetne, elvégre a WoT-ban sincs ilyesmi. Sajnos a problémák javítása helyett az utóbbi hónapokban már csak az újabb, copy paste prémtankok, és a súlyos balanszproblémákat tovább súlyosbító T9-10 járművek futószalagon gyártásával foglalkoztak. Amit nem csodálok, mert a játék koncepciója alapjaiban hibás, és alapjaiban kéne megváltoztatni, de ebbe már nem fognak belekezdeni.

Az a rossz érzésem van, hogy még lehúznak annyi pénzt a játékról, amennyit lehet, aztán hagyják megdögleni az út szélén. Fogni akarták a WoT játékmenetét, és bebizonyítani, hogy ezen lehet változtatni és újítani anélkül, hogy a játékegyensúly rovására menne. Hát nem lehetett.

Erre a legjobb példa a hightier MBT (heavy) helyzet. Úgy gondolták, hogy majd a korszerűség jegyében eszméletlen pontos, gyorsan szűkülő, pontlövő ágyúkat tesznek a tankokra, hogy a játékos érezze a korbeli előrelépést a WoT-hoz képest. Na most ebből egyenes ágon következik, hogy viszont akkor eszméletlen kicsi, egy-két pixeles weak spotokat kell tenni a tankokra, különben pillanatok alatt szétlőnék egymást. Na most ez elméletben működhetett, de gyakorlatban közel sem. Élvezhetetlen pixelvadászat és HE-köpködés a hightier MBT késharc, mert a legkisebb mozgásnál már képtelenség ellőni egy hárompixeles weakspotot, pontos ágyú ide vagy oda. Teljes kudarc. A vége 10-ből 8-szor az szokott lenni, hogy az egyik fél megunja a kopogtatást, és testületileg megindul, majd zerg rush stílusban ledózerolja a másik oldalt, ahol kevesebb tank van.

Egyszóval a játékmenet alapjaiban több sebből vérzik az AW-ban, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a katasztrofális szerverpopuláció (annyira kevesen játszanak vele, hogy sokszor perceket kell várni egy meccsre), és a hivatalos fórum. Meg lehet nézni, mára nagyrészt csak fikázás, és a csalódott játékosok sirámai töltik meg a fórumot. Olyanoké, akik az alfa óta játszottak a játékkal és költöttek rá.

Egyszóval ezért szoktam mondani, hogy lehet nyafogni, hogy a WoT-ban rossz a balansz, meg kiegyensúlyozatlanok a járművek, de ez nem igaz. A WoT-ban hihetetlen jó a balansz, őszintén szólva meg is vagyok lepve, hogy hogy tudtak összehozni egy ilyen kényes ökoszisztémát, több mint 400 járművel úgy, hogy max. egy-két olyan szokott lenni, ami nem megfelelően van balanszolva, és belerondít az összképbe (WT E-100 pl.). Aki rossz balanszot akar látni, és azt, hogy milyen az, mikor egy WoT-szerű játék nem rendelkezik a WoT finoman kidolgozott, kényes egyensúlyban álló rendszerével, az játsszon kicsit az AW-val T6-10-ben. Máris jobban fogja tudni értékelni azt, amit a WG a WoT-ban megvalósított.
  • Plata
    AW-nak egy gondja van,szarok a pályák,és a tankok is gázak.Vagy csak nekem nem jött be a modern tank,báár az nem lehet gond,mert réges régen,vagy 13 éve az Armored fist 3-al is multiztam és abban szerettem.
    De az AW-ben nem jönnek át a tankok,nem fogja meg az embert a játék,nincs az az érzése hogy hú most fel kéne menni játszani,vagy hogy fél hónapot fel sem nézek,akkor is max belogolok,begyűjtöm az alapanyagot és lépek is.
  • yossarianHUN
    A vitatkozással semmi gond. A legtöbb ember rosszul tudja (és használja) a vitatkozás szó jelentését. A vitatkozás érvek kulturált, nyugodt, ne adj' Isten baráti hangvételű ütköztetése, melynek célja, hogy meggyőzd a másikat a saját igazadról. Amire sokan a vitatkozás szót használják, az a veszekedés. Na de zárójel bezárva, értem mit akartál mondani.
  • Rammsch31n
    Mint írtam, mea culpa, de engem a riggerkedés (ha a te esetben nem is áll fent), baromira zavar. :)
  • yossarianHUN
    Na igen, az AW is így kezdett, aztán a sok PvE-huszár több hónapnyi szorgalmas nyafogással kihisztizte a PvE jutalmak növelését, és innen már nem volt megállás. Nem érdemes kísérletezni, 10-ből 9 és fél ember úgyis mindig a könnyebb utat fogja választani, és még el is fogja várni, hogy többet nyerjen rajta, mint a nehezebben. Aki annyira PvE-zni akar, annak a rendelkezésére áll egy rakás singleplayer játék. A Mass Effectnél és egyéb Bioware RPG-knél se láttam még sokakat panaszkodni a multi kidolgozatlansága vagy hiánya miatt.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2016.05.11. 18:54:53
  • patchaou
    Könnyű ám átcsábulni a sötét oldalra :) Én még mindig utálom őket, játszani sem szeretek velük - mégis el tudok vigyorodni amikor vakon kicsapok egy mozgó medet
    De egy FV304 platoon is sírvaröhögős másodperceket tud okozni :)
    Utoljára szerkesztette: patchaou, 2016.05.11. 18:52:12
  • Lucifer001
    Engem vitatkozni még nem láttatok :) Csak a véleményem leírtam .
  • Lucifer001
    Dögöljön meg a szomszéd lova is

Más . Obj küldetéseknél tartok cirka 60-70 % megvan . Nem gyúrtam rá , csak mondom kifarmolom belőle amit lehet , továbbra is így állok hozzá . De itt már szükséges a tüzérekkel is csinálni az IM eket Mert ott is lehet farmolgatni , és az is lehet , hogy sikerül eljutnom olyan szintre , hogy itt már kihagyhatatlan , mert tetszene a garázsomban . Lényeg belecsöpögtem a tüzérek világába . És az egyik nemzetnet a pontossága , vagy sebzése , esetleg a robbanás sugara , vagy a belövés szöge a szimpatikus . Tank gyűjtögető révén csak kellenek azok tier 10 esei is a garázsba , mert miért nem ? Na ez pont az amit önmagamról el sem hittem volna annyira elleneztem a tüzéreket még 4 hónappal ezelőtt is .

• Angelus1991ster
    Úgy kell megírni ehhez a rendszert, hogy ne érje meg állandóan PvE módban rejszolni. Pl. korlátozott csataszámok, napi csak 4-5-ször PvE-zhetnél 3-4 szinten, és minnél több járművet fejlesztesz ki, annál több PvE játszmát játszhatnál.

WoT PvP csatái azért annyira nem rémisztőek.
  • yossarianHUN
    Ízlésről (mentalitásról) vitatkoztok. Nem hiszem, hogy bármelyikőtök is meg fogja tudni győzni a másikat.
  • Lucifer001
    Ez egy hobbi . Szeretnék CW-zni AMX 50B vel . Veszek 1 hónap prémiumot , és kihúzom az ágat . Basszus nem jön össze , közbejött valami . Haver nem húznád ki nekem ? Nincs időm tovább várni . Szeretem a hobbim . Mielőbb akarom . Megcsinálod ? Meghálálom , honorálom .
    Hülye vagyok , ha fizetnék valakinek ? Hülye lenne kihagyni nem ? Irigyek lennének , mert nekem megvan az 50B ? Vagy esetleg irigyek lennének , mert nem hülye kihasználni a hobbijából eredő bevételt ?
  • WR104
    Tudom, te is unicum lennel lazan ha erdekelne a stat, de inkabb kiloveted magad szorakozasbol mert te azt elvezed. A kamikaze stilus nem kifejezetten az okos emberek strategiaja inkabb a tehetetlen, elnyomott vagy buta kisebbseg alkalmazza mert az osszetett gondolkodasra keptelen.

• patchaou
    Bajnak nem baj, engem legalábbis nem zavar, de csak jobb érzés teljesen önerőből kiszenvedni. (még akkor is ha nem magamnak csináltam) Amúgy is megcsináltam volna, csak így gyorsabb volt.
    Anno arra voltam "büszke", hogy prémfiók és prémtank nélkül értem el 4 db 10-es tankot. Ma már tudom hogy szimplán csak hülye voltam mert ugyanannyi csatából kihúzhattam volna 7-et is :)
    Utoljára szerkesztette: patchaou, 2016.05.11. 18:34:24
  • yossarianHUN
    Nem kell PvE mód. Az AW bukásának is részben az volt az oka, hogy a PvE elvitte a játékosokat a PvP-től, mivel egyszerűen könnyebb. Aztán persze egy-két hónap után a PvE-t megunják (egyértelmű), de visszamenni nem tudnak PvP-zni, mert a sok PvE-zés annyira elpuhította őket, hogy PvP-ben lacafaca nélkül pinát hajtogatnak rájuk azok, akik korábban nem csábultak át a PvE-hez. Úgyhogy a frusztráció megteszi a hatását, és ezzel a lendülettel abba is hagyják a játékot.

A WoT-nak, szemben a szárnyait bontogató AW-val lehet, hogy megvan a játékosbázisa ahhoz, hogy eltartsa mind a két játékmódot, de azért nem próbálnám ki, ha nem muszáj.
  • Angelus1991ster
    És ha riggerkedtél volna? Az akkora baj lett volna?
  • patchaou
    Tudom a tényen nem változtat, de nem a riggerkedést vállaltam el, hanem azt hogy megcsinálom a küldiket. Aztán egyszercsak bejelentették, hogy pár hét és annyi. Ha önerőből húztam volna ki most úgy érezhetném, hogy 4 centivel hosszabb a farkam, de sajna nem volt rá idő :)
    Utoljára szerkesztette: patchaou, 2016.05.11. 18:25:41
  • tigrincses
    Warthunder-en ( már ha vagyok ott egyáltalán) van történelmi csata de nem fog már meg, előnye tán a körvonalak hiánya a tankok körül és a gépfegyver használata... WoT-ban jól festene ez a mód, mikor berakták is élveztem, azt a keveset amíg benn volt.
  • Angelus1991ster
    Talán jövőre lesz valami az újravarázsolt történelmi csatából. Olyasmit írtak , hogy 2017 ben vagy azután foglalkoznak vele.

Legjobb az lenne ha az Armored Warfare PvE módjához hasonló csatamódot csinálnának. Csak lekéne másolniuk és második világháborús környezetbe kéne átültetniük.
    PvE rendszer kezdetleges változata már benn van ehhez.
  • Toweliee
    Vagy megnyerik a háborút.
  • tigrincses