World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

voivod32
Kb fél év után elővettem a játékot. Azt hiszem, kár volt...

Győzelem/Csaták: 6 (20) (30.0%)
Alap XP: 11 416 (570)
Összes XP: 36 448 (1 822)
Szabad XP: 1 705

Ölés: 15 (0.8)
Halál: 17 (85.0%)
Találat/Lövés: 119 / 165 (72.1%)
Átütés: 87 (73.1%)
Kiosztott sebzés: 19 828 (991)
Kapott sebzés: 25 238 (1 261)
Felderítés: 19 (0.9)
Védés: 0 (0.0)
Foglalás: 18 (0.9)

Hatékonyság/WN8: 902 (36) 1 080 (41)

"Cs?döt mond az üreges páncél, prémium nélkül nincsen hátszél." By Lunki88

Exelsior visszavárós misszió csak egyszeri?
Például, ha nincs most megcsinálva (de megjelent a küldetések közt) akkor 2 hónapnyi szünet után újra megjelenik a misszió?

Egy jóbarátnak segítek ezügyben.
Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2015.12.29. 17:58:52

angelus1991ster.blogspot.hu

Megint kiírta:
Receipt
Date: 2015.12.29. 16:33:12
Camouflage added
Camouflage added
Camouflage added
Emblem added
Inscription added

http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png

joe662
Biztos túl sokat reklamáltál a nerfelt Toldi miatt<#hehe><#eplus2><#banplz>

Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

Engem 2 nap Game ban várt XD Mr.Unspo(lák)rtsman Conduct tiszteletét tette nálam. Öröm volt délelöttös után ezt látni XD

Sziasztok!

Ezt az üzenetet kaptam ma, miután beléptem a játékba:
Receipt
Date: 2015.12.29. 15:16:10
Camouflage added
Camouflage added
Camouflage added
Emblem added
Inscription added

Ez mi akar lenni? Nem vettem mostanában semmire ilyeneket, mire adta?
Utoljára szerkesztette: TiborTamas, 2015.12.29. 16:08:35

http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png

Tegnap vettem meg, valami brutális cucc. Jók a legények benne, emiatt az álcájára nincs panaszom, a löveg meg valami hihetetlen.
Utoljára szerkesztette: Toweliee, 2015.12.29. 12:31:22
wot prémium shopban a járművekre 12-40% leárazás van
https://eu.wargaming.net/shop/wot/vehicles/
A SU-122-44 kistestvére. Nagy, papír, de ahhoz képest elég mozgékony, brutál sebzés és jó átütés, kisebb pontosság.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

En jo regen mentem vele utoljara, de nem volt a kedvencem.
Nagy! foleg a felepitmeny es melle legalabb a pancelja nem er semmit. a mozgekonysaga mivel valami kv alvazon van, eleg rossz. traverse speed 26, mig a tobbi su-nak 40 feletti. En anno ugy tapasztaltam h az alacazasa sem valami jo, amin a nagykaliberu agyu is meg ront.
A gold loszere kivetelesen kisebb atutesu, viszont nagyobb a sebzese. A loszerek koltsege sem kicsi.
Legenysegkepzesnel avval leszel bajba, h ket gunner van benne!

Akkor mar inkabb tegyel hozza, es egy su122-44et vegyel.
Utoljára szerkesztette: lexlutor, 2015.12.29. 11:29:04
Kinek mi a véleménye, tapasztalata a SU-100Y-ról?
Valyon mit frissítettek? Kezdtem örülni hátha lesz valami meglepi de nem.
Meg a Tiger II is egy hulladék.<#eplus2>
A 2 top HT odatette magát.Én ezt látom csatáim 90%-ban.Marha jó érzés.
Utoljára szerkesztette: Gyuszopapa, 2015.12.28. 23:46:24

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

joe662
Az semmi,ezt sakkozd ki,vajon mit használt lőszer helyett?<#banplz>

Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

Na sikerült az O-I top ágyújával egy Crusader-SP arty oldalába 90 fokban lőni egy lánctalpat. Köszönöm WG régen nevettem ilyen jót.

Látod Yossarian! Kubukli képlinkje walertet igazolja a T34 gyenge <#banplz>
Elo!
Kto PL?
Sukam Clanu?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Azért Löwe-vel is lehet ott alkotni. 😊 Igaz csak 500-600 közötti csataszámmal rendelkezek vele.
Az a húszmilliárd légy nem wotozik. <#nevetes2>
Egyrészt, senki nem mondta, hogy a T34 OP. Szövegértés. Másrészt, nem kell olvasnom róla, mert megvan a garázsban, több, mint 1000 csatám van vele, és 1750 körüli átlagsebzésem, így pontosan tudom, mit tud. Az meg, hogy mit írnak róla a fórumokon, baromira nem releváns, de ha akarod, idézhetem Maala kedvenc fordulatát, azaz "Együnk mind szart, húszmilliárd légy nem tévedhet!".
Nem arról van szó, hogy nem tudok vele játszani, hanem arról, hogy ez a tank, már nem az a tank ! Olvass utána, sokan ezt írják róla a fórumokon. Iszonyat lassan szűkül és teljesen félre lő. Most, ha valóban ilyen OP lenne, ahogyan felvezetted, mindenki a T 34-rt ajánlaná, azonban ez nem így van. Szerinted miért? <#hehe>

Egyébként, ha már felvetettem a T 54 prototype 1-et, mit gondoltok róla? Most vettem meg és annyira OP, hogy én szinte nem is merem ajánlani másnak, mert irígyelném, hogy nem csupán nekem van meg. <#nevetes2>
Köszi . Sikerült
patchaou
Valahol van egy noscroll nevű file, azt kell törölni. Legalábbis régebben elég volt ennyi.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Oks . Köszi
Ezt nekem is csinálta aztán tettem egy új célzót és egy zum módot és újra jól működött.
Valaki tud megoldást arra , hogy mesterlövész módba miért csak a bal sift el tudok belépni , zoomolni ?
Utoljára szerkesztette: Lucifer001, 2015.12.28. 20:13:58
Type 59 G csak ázsiai szervereken van/volt, horribilis pénzért. Vitték, mint a cukrot.

Az első helyen CDC, FCM vagy T34 közül van valamelyik.
Igen, ez történik, ha nem tudod, hogy kell használni a tankot. A T34 alapja a fedezékharc és a hulldown, aki lehetőséget ad az ellenségnek a hatékony visszavágásra, az már valamit régen rosszul csinál. Hulldownban meg van időd célozni, amíg az ellenség izzadva próbálja belőni a kupoládból kilógó 3 centis részt.
patchaou
Jó ez a kis nosztalgia, de hogy is jön ez most ide? 😊

Az első gépünk ilyen volt. Ő is megvan valamelyik szekrény alján talán.

Természetesen hozzá még csak fekete-fehér majd később színes junoszt (vagy hogy hívták) tv volt XD

Utoljára szerkesztette: patchaou, 2015.12.28. 19:50:10

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

©yossarianHUN tévedésben élsz a T 34-el kapcsolatban ! A tizesek megköszönik egy OP dmg-el és neked jobban fog jájni tekintve, hogy jóval kevesebb életből gazdálkodsz és sokára töltesz csak újra. Hiába nagy a penje a T 34-nek, ha dpm-je brutális, nagyon lassan szűkül és iszonyú pontatlan, gyakran mellé lő még teljesen összeszűkülve is.
A tierlimitesek a nyerők.

©András77 Igazából a type 59 szerintem sem jó és habár nagy a hype körülötte és rengeteg unicum esküszik rá, de azért páncélban habár sok nincsen neki, elég jó. Sokat pattint sidescrapelve. Azt hiszem a T 54 proto-nak van csak jobb frontja, de az nem tierlimites ugye és tizesek közt már az picinek számít. A SP-get a nyakán mindenki belövi, de csak közelről, viszont elég jólkeres a dmg-ével. Az IS 6 és IS-3A-t szerintem ne vegyük ide, mert nem beszerezhető.

@Tigrincses & @OTEP. Én még emlékszem az első gépemre, amikor hazahoztam egy használt ZX Spechtrumot, mert itthon még nem lehetett kapni. Elsőre kb semmit sem lehetett vele csinálni, de jó volt. Mis zerettük <#awink><#puszis><#nyes>
tigrincses
<#zavart1> KIRÁLY VOLT

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ »» "Szemem a pályán, odateszem a vasat, nem szarozok, tudok lőni, a célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség." «« ( matyashun ) ®

tigrincses
Ez volt ráírva ... tán onnan 😄

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ »» "Szemem a pályán, odateszem a vasat, nem szarozok, tudok lőni, a célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség." «« ( matyashun ) ®

patchaou
Volt (talán még megvan) a Comodore Amigánk 😊 Bővített memóriája volt, amit fater szerelt be és egy hátsó kapcsolóval lehetett 512kbyte-ról 1Mb-ra!!! növelni a méretét. A Lakón a többi gyerek (már akiknek volt egyáltalán) meg szerencsétlenkedett a C64-el XD Überbrutál állat gép volt 😊

Sunsetjoy
Honnan veszel ilyeneket, hogy Robotron Amiga? A Robotron cég keletnémet volt, Amigát nem is gyártottak náluk (pláne, hogy 90-ben bekaputolt), a képen Commodore Amiga van.

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Én ilyenen tankozok.

@András77: nem kell a type-ba goldammo.
tigrincses
http://www.pic-upload.de/view-29255189/20151228_175127.jpg.html 1998-as szuperszámítógépem! 😄 ROBOTRON AMIGA, ismerős valakinek?

Nem fagyott le, hamar betöltött , játékokat vitte 😄 SZERETTEM.

Szerintem tutira nem a type az... Ráadásul mintha abból kötelező lenne aranyat lőni, szóval a bruttó kredit mellett a nettó még silányabb lehet a végén. Érted, most ide lehet citálni egy jó kört vele, de átlagról beszélünk ugyebár. Mindegyik prém tankkal lehet +100e kört menni.

A kredit termeléshez jó ágyú kell elsősorban, mozgékonyság és jó gun dep (hogy a lehető legtöbb helyzetben tudjon lőni a legkevesebb mogzással) A gun dep az szódával elmegy kategória, de a 2,9-es aim time? 0.39 pont(atlan)osság? Ráadásul most már ritka is. Valami érthetetlen okból a WG csak táplálja a legendáját, pedig szerintem simán visszahozható lenne, semmiféle probléma nem lenne a mostani sokadik nerf utáni type-al és a mostani tier6-9 tankokkal sem. Jó, persze tier limit miatt kilőve a dolog, talán az az egyetlen kézzelfogható előnye. A másik, hogy nem is gyors igazán, megyeget, de még med létére sem mondanám fürgének. Ennek a tanknak már csak a füstje nagy. Persze elfogadnám, mondjuk egy maratonban, de pl 8-10e aranyat már nem adnék érte.

Nem is tudom, de talán említeni se tudnék olyan tankot, amiben össz.szarom magam egy type láttán. Talán a rudy küzd vele, meg az e25-nek is céloznia kell nagyon, egyszóval a gyengébb átütésű, kisebb tier tankok szenvednek vele esetleg, de ez meg gyakorlatilag mindegyik tankra igaz.

Én inkább valamelyik franciára gondolok, gyorsak, jó ágyú, jó gun dep, szerintem ezek az igazán jó NETTÓ kredit termelők. Esetleg még a t34-re gondolok, de ott a mobilitás hiányzik és a célzásidő szintén horror. A nettó kredit azért fontos, mert vannak tankok, amik arannyal egy egészen más ligában játszanak, csak akkor nincs bevétel (példa az SP, ha bedurvulok a sok egységsugarútól, akkor kicsit rátöltök plusz aranyat és még úgyis hoz némi szolid bevételt, de nyilván egy más ligában játszik az a tank a 250-es apcr átütéssel, cserébe kb tier5 prém tank szintű csak a bevétel, vállalható ez is, de ezért kell a nettót nézni, nem a bruttót).

A mostani is3a, meg az is5 is esélyes, hogy trónkövetelők lehetnek, ott ugyan nincs jó gun dep, de az ágyú erős nagyon és brutális testpáncél van.
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.12.28. 18:27:01
Súlyos tévedés, épphogy a tízesek között lehet a legtöbbet keresni, mivel a tízesek sebzéséért kb. kétszer annyi kredit jár, mint a nyolcasokért. Épp ezért kell T34-et venni, mert míg a többi limit nélküli 8-as prém csak töketlenkedik T10-ben, addig a T34 248 penjével még a tízes heavyk is összeszarják magukat, ha kapnak egy sallert.
Ebben a statisztikában az a baj, hogy kevés mintán alapul és a játékosok kredithozamában nem szelektálja a prém és nem prém csatákra, hanem egybe veszi őket. Sajnos ilyen statisztikákkal csak a WG rendelkezik, hogy melyikkeres jobban.

A Jagdtiger 8,8 valóban hihetetlen jól keres. Amikor volt szerencsém a "választás agóniájában" megszerezni három napra, hihetetlen sokat kerestem vele, úgy hogy csak kempelni kellett vele <#nevetes2>

Az első helyen - nem vitás - a Type 59 áll ! Nem árulják el, mert már nem lehet kapni. Legendásan csúcs kreditfarmer volt mindíg. Még csináltak is egy Type 59 G nevű változatot, mely ugyanaz a tank gold színben, innen a neve : Type 59 Gold. Ennek a kredithozamát megtriplázták és így nem egyszer 300 ezer kreditet lehetett vele nettó keresni körönként !
ázsiai, kínai szerveren pár éve még lehetett kapni, amikor már a sima typeot EU-n már régen nem.<#rinya>

Hogy ebből a kiosztásból, ami ma megszerezhető, melyik lehet a legjobb kreditfarmer ? Először is egyértelműen egy tierlimites. Hiszen lehet, hogy a 8.-as csatákban többet keresel egy T 34-el vagy CDC-vel, mint egy IS 6 vagy FCM-el, de a tizesek közé téve alig, míg a tierlimites sosem lát top tiert.

Elvileg a tank ára reprezentálja az értékét. Mindenesetre kínai, japánt semmi esetre se vegyél. Ezek jöhetnek szóba : FCM, IS 6, SP (talán).
Pénztermelésük itt.

Szerintem ezek közül T34-el a legkényelmesebb farmolni, a többivel sokkal jobban meg kell dolgozni a creditért, mert vagy az ágyújuk gyenge vagy a páncél.

Ha prémium shop-ban vagy tech fában lenne goldért, mint megvehető tank akkor beruháznék rá. De túl jó prémium tankok ezért csak csomagokban adják ki.

Sentinel IV AC-t várom nagyon.

Cromwell+Rudy= Sentinel IV AC
De elődje a Sentinel IV AC sem rossz. Mindkettő 5 fős és kiváló legénységfejlesztésre. 1200 gold árat ír ki. Ugyanaz mint a T-28E F-30-al tank ára.
http://tanks.gg/wot/tank/sentinel-i
Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2015.12.28. 16:39:51

csak a jagd88 mar nem kaphato..
Bárcsak prémium tankokhoz lehetne tierlimitet venni. Pl. a tank árának feléért.

A WG szerint a második legjobb credit hozamú prem jármű a Jagdtiger88. Az elsőt nem árulják el.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

A tierlimit az, amit megkap az fcm 50T, ellentétben a CVDC-vel, de nekem nem élethalál kérdése. A többi paraméter nálam többet nyomot a latban. Akinek ez megér 5000 aranyat, akkor 50t-t vegyen.
Utoljára szerkesztette: bekescsaba, 2015.12.28. 15:18:10
Ahogyan én látom….

Szerintem a játékban az a jó tank, amellyel gyorsan le lehet reagálnia a váratlan helyzeteket. Ez alatt azt értem, hogy

1., Minél magasabb pennel rendelkezzen
2., gyors, agilis legyen
3., az ágyú karekterisztikája (célzás idő, szóráskép) minél jobb legyen.
4., minél nagyobb gundepression

Ezek azok a tulajdonságok, amikkel bármely pályán el vagy, bármely kialakult helyzethez tudsz alkalmazkodni.

Az IS6, WZ 111, 112 vel az a baj, hogy nincsen bennük túl nagy fantázia. Közel kell menni a tankokhoz, hogy találjon, a felbukkanó tankokra nem tudsz reagálni a 3 mp körüli célzás idővel, gyakorlatilag elképzelhető az is, hogy mire ráfókuszálsz egy tankra, leesik róla a spot.
100 méteren túl gyakorlatilag a 0- hoz konvergál a kapáslövés találati esélye, és igen, kb 3 mp-ig kell nyugton állni egy sikeres lövéshez (ennyi idő alatt az arty lövedék 600-800 métert is megtesz). S mellé pontatlan is.
Dühítő, hogy egy 50-60 méteren belül álló tankra is teljesen rá kell szűkülni, mert valami hihetetlenül pontatlan az az ágyú. S az a 175 pen kevés. Amikor szembe jön veled bármely kicsit is jobban páncélozott tank (Is3, Is6, T32), a 9-esekről ne is beszéljünk, akkor megy a gold, - bár az IS6-nál még az se garancia - de akkor meg creditet nem termel.

Az ágyú karakterisztikája az, ami nehézzé teszi velük a játékot. Ha ebből választani kellene, akkor IS6, mert annak a páncélja alkalmas a dogfightra, így ellensúlyozandó a rossz ágyú karakterisztika.

A T34, ahogy ellőttem is írták, egy mocskosul rakolós, lineáris, egyhangú tank. Ott nincsen nagy variáció, szinte minden pályán egy útvonal van, ahol valamit kezdhetsz vele, nincsen sok fantázia benne, nem egy egyedül lehozom a meccset tank. S az ágyúja..na papíron jól néz ki, de érzetre sem a célzásidő, sem a pontosság nem fedi a leírtakat. Egy előnye van, minden tierben tudsz vele sebezni, és nem igényel goldot. Viszont a DPM katasztrófális.

Én a CDC mellett döntöttem, az FCM 50 t ellenében. Az okok, pro és kontra.

15 csatát mentem a CDC-vel, 5 meccsem volt 100. 000 felett, és 3 top gunt lőttem. 2 darab tier 10-es meccsem volt vele. Ami nagyon, de nagyon meglepett, az az, hogy csatánként átalagosan 1000 felett volt kicsivel a spot damegem. Nekem 458 méter vele a látótávom, meglepően sok mindenre elég.
3 olyan helyzetbe kerültem vele, ahol az FCM 50 t páncélja megmentett volna, leopard scout szemből, Cheffe szemből, Panther M10 szemből lőtt szét.

Viszont lényegesen jobb a camója, mint az FCM 50t-nek, jobban tudok vele ez elején supportálni. Nem pozíció foglaló, tartó med, eleinte support, végjátékban szétszórt tankokat felszpotolni, és kilőni. Ez így leírva könnyű, de k.rva sokat kell vele mozogni, átpozicionálni, koncentrálni kell folyamatosan. Egy hiba, vagy egy jó arty lövés, és garázs menet, de az 50T páncéljára se tenném fel a meccset.

Az ágyúja, (gun depressionja, töltésideje, célzásideje, menet közbeni pontossága) jobb. Nagyon jól el lehet vele lenni a dombokon, a tornya szemből kicsi, nehéz eltalálni kapásból. Olcsó a lőszer bele, 6 sebző lövésre - 1440 sebzés - ad nettó 48 000 creditet. Ezért a Rudyval isteni dolgokat kéne cselekedjek, de lazán 2000 felett kéne lőjek vele.

Én ilyen prémtankot kerestem, ezzel úgy érzem, hogy ezzel bele tudok szólni a csatába, nem vagyok egy folyosóra kárhoztatva. Van benne fantázia, lehet vele tervezni, odamenni vele, ahol van mit lőni, visszavonulni ha kell, ki lehet vele menekülni gázos helyzetekből.

Utoljára szerkesztette: bekescsaba, 2015.12.28. 15:15:40
úgy imádom ezt a nyomorult wg banda által kreált MM-et van prémiumom plusz itt van a napi első5szöröző és amíg egy tankal nincsen meg a napi első addig csak plusz2tierbe tud tenni csupa paradicsom közés hogy ha esetleg tudnék valamit csinálni akkor is vereség legyen és ha mégis csak sikerül a győzelem akkor kijön belőle 5szörözővel plusz prémiummal egy olyan xp aminél prém nélkül duplázóval több xp-t csinálok miután megvan a napi első győzelem azután természetesen már képes saját tierbe tenni
Viszont T34-be nem kell gold, 248 pennel el lehet boldogulni T10-ben is.
Nekem sincs prémium.