418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Sunsetjoy
    Tegnap volt egy fura meccsem skoda t-40-el (vagy t-34/100?), bázisukon cappeltem, visszaértek az ellen heavyjei (2, amiből egy hamar bedöglött), mi ketten a körben (egy amx light-al). Berongyol egy házon át az ellen O-ni tankja (vagy O-ho) és rámdurrant egy majdnem nullázót, de maradt 8 hp-m, motor, ammo, rádió sárga, lánc piros. És megállt tőlem 3 méterre, nagyjából rám fordult a löveg is.
    Én meg szépen megvártam, míg elindulhattam, elkezdtem ide-oda mozogni, hogy talán a következő lövését kikerülhetem...

Csak éppen nem volt következő lövése... ott állt és tornyát sem mozgatva tűrte, hogy ketten szétlövöldözzük. Na most vagy lefagyott a kritikus pillanatban, vagy éppen azon volt felbaszva, hogy közvetlen pofángyűrésemet túléltem noobprotection-nal...:)

Ezt csak arról, hogy csak a negatívat jegyzi meg az ember, hogy őt szívatja a játék ilyen random eseményekkel. Áll az ember a péló jó oldalán is néha :D
  • asolyom
    Ja, a francia papír tankokat én is szeretem, bár múltkor egy Panther is kigurította az oldalát az O Ni-m elé, és abba 900+-t vertem bele.
  • patchaou
    Ja, persze... hallottam ezt mástól is és érdekes módon 230-al volt nagyobb az átlag sebzése full golddal mint nekem átlag 1-2 prémlőszerrel, pedig nem vagyok unikum :) Elég pontos az ágyúja ahhoz, hogy lehessen gyenge pontokat lőni. És annyira nem lassú hogy ne lehessen vele olyan pozíciót keresni ahonnan hatékony lehet.

Szerk.: Szerintem a prémlőszer használat soha nem "indokolt", csak leegyszerűsíti a dolgokat :)
    Utoljára szerkesztette: patchaou, 2016.07.22. 12:17:26
  • Plata
    Tegnap 1 azaz egy darab csatára felmentem,persze T49-el,nem volt rossz csata,azért amikor félpályáról 773-at vertem t9 francia heavybe vicces volt.Lehet többet is ütött volna de csak ennyi hp-ja volt,kidugta a tornyát domb mögül én meg telibe.Asszem 2 killem lett meg pár sebzés.
    Meg asszem conquerort lőttem ki szintén fél pályáról.Lakevillen voltunk,középső úton mentem,a bázis előtt nemsokkal van egy domb amire fel lehet menni a vízparton,onnan kukkoltam és lőttem.
  • András77
    Az SP alját beviszik a tier8 nehezek ágyúi, de valamiért nem azt lövik, hanem a tetejét, amit valóban nagyon pontosan el kell találni, amit az RNG nem enged általában. Meg a szemből balra levő géppuska nyílás is gyenge pont, azt sem lövi senki valamiért. A torony alját már nem védi az extra páncél, de szintén úgy kell belőni kb, mint ahogy a skywalker tette a torpeóival Az igazi móka vele a jól eltalát orr-side-scrap, ferdén kirakott orr rész kiválóan pattogtat és ha ellőtte magát az ellenfél, akkor lehet osztani utána.

Valaki írta, hogy pattog az arany lőszere az IS3-ról, ezt nem tapasztaltam, legalábbis célzott lövés nem nagyon fog pattogni, mert elég pontos az SP, jó célzás idővel, de az IS3 esetében már egy kis mellé lövés is pattanhat. Inkább általánosan igaz az IS3-ra, hogy pattogtat bármit, ha lecsúszik a lövés a legkisebb mértékben.

A fő gond talán nem is az, hogy beüti vagy sem, hanem a kicsi alfa az IS3 390-el szemben és ha nem hülye, akkor nem várja, meg hogy te 2x rálőjél, hanem csiki-csuki van, amikor 240 vs 390. Így sem esélytelen, de nyilván pengésen kell nagyon harcolni az SP-vel.

Ha SP-vel vagyok én nem szeretek aranyat köpni, mert akárhogy is, de kreditet kell termelnem vele, nem funolni megyek, de az tényleg az egyik olyan tank, ahol része a használatnak. A kérdés, hogy mennyit és tényleg indokolt esetben használja-e valaki. Ha azt látom, hogy leküzdök egy ellenfelet arannyal és még tudok utána sebezni, akkor megéri kredit szempontból is. A jó hír, hogy nagyon jó a kredit szorzója az SP-nek, ezért minimális arany használat belefér, sőt indokolt. A gond az ugye, hogy nincs sebessége a flankoláshoz, tehát nagyon gyakran kerül olyan helyzetbe, hogy frontálisan kell nehéz tankokat leküzdenie, mert a saját nehéz tankok félnek, kempelnek vagy elmentek a med helyre vagy szimplán csak hülyék és hamar elhalnak.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.07.22. 11:54:27
  • asolyom
    Egyébként meg persze, hogy szétgoldoz, mivel a sima AP néhány papír tank kivételével semmit nem üt át.
  • Rammsch31n
    Mikor 6-osként 8-asok közt mindkét csapatban te vagy a legtöbbet sebző, akkor elgondolkozom, hogy sárga statokkal (2. acc), hogy ki a hülye...
    Utoljára szerkesztette: Rammsch31n, 2016.07.22. 11:33:52
  • asolyom
    Így valahogy.....
  • Plata
    Szerintem T49-hez nincs is gold,vagy van?
    Tudom hogy ha troll vagyok anyáznak,amikor köcsög goldal lövöldöző SP-ket úgy kapom ki hogy észre sem vesznek,vagy nem tudnak fel lőni hozzám,akkor micsoda ugatás szokott lenni,hogy én hacker aimbotos meg egyéb szar vagyok.
    De az olyan jó móka mikor gold lőszeres prém buzi ugat.
    Az olyat szeretem még szóban is tovább szopatni.
    Azért pár kill után mikor beszólsz nekik hogy resistance is futile.mit tudnak ugatni.
  • Kryon
    A SP az egy érdekes eset. Szerintem rég nerfelni kellett volna a goldját. Az nem állapot, hogy neked célozgatni kell az ilyen RNG mellett egyáltalán nem könnyen eltalálható weak spotjait, míg ő röhögve szétgoldoz. Tipikus noob tank lett belőle (tisztelet a kivételnek). Szemből nem is szoktam ellene próbálkozni, inkább megkerülöm.
  • realcsabi
    Hát ha a perzsát nem a tornyon akarod lőni akkor tényleg használj inkabb goldot. Amúgy maradjunk annyiban hogy egy is-3-nak csemege AP lőszerrel is, tobbet kell célozgatnia a pörinek hogy belőjön téged golddal mint te őt simával.
  • Megamax
    A SP az alap lőszerével szemből majdnem sehol sem üti be az IS3 at , meg az LFP jet sem. Gold lőszerrel is elég nagy az esély ,hogy lepattan a toronfrontrol. Viszont az SP-t elég sok helyenn be lehet lőni nem csak a kupolann.
  • asolyom
    Hát a T49 troll ágyújához nem is kell gold. De ha trollozol, akkor kapod a pofádba, hogy noob vagy.

Egyébként az aranyra visszatérve, én kicsit árnyalnám a képet. Nem túl élvezetes a játék, ha csak folyamatosan pattognak le a lövéseid. Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy céloz vki gyenge pontra, ha éppen csak arra van időd, hogy lőj egyet gyorsan, mert mondjuk aki szembe van veled, az vagy simán átüt, vagy goldot szór és úgy üt át, vagyis semmi időd nincs célozni. Mondjuk egy IS-3 ágyúval mennyit kell célozgass, hogy egy Super Pershing géppuska nyílását eltaláld?
  • Rammsch31n
    Egy Jagdtigerrel most rammoltam le egy 10-es artyt.... kaptam érte egy kamikaze plecsnit, meg egy röhögőgörcsöt a csata végén. :D
    Utoljára szerkesztette: Rammsch31n, 2016.07.22. 08:36:25
  • voivod32
    Amx 50-100 armor buff!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://wotreplays.com/site/2827650#karelia-voivod40-isu-152
  • joe662
    Egy kedves honfitárs
  • Angelus1991ster
    Ezek azok a finomságok amiket a szargamingosok soha nem fognak kipróbálni.
  • Sunsetjoy
    15 ezer, az lóphasz. Amikor 750 legénységi xp kell, és 4 csatából nem jön össze tier 4-es tankkal... a negyedik csata után 3 xp hiányzott még. Na az idegesítőbb, mert rövidebb távon hat :D
  • Angelus1991ster
    Mi a rossebért van az, hogy T49 kifejlesztéséhez már csak 15 ezer xp kell és vereséghuzam van csak azért is?
  • asolyom
    Én is láttam. :-( Tudni vmi közelebbit? Vagy csak egyszerűen kiszáll a játékból?
  • diegho
    Ha egy játékoshoz akarsz mérni mindent, akkor emu87-hez tedd, ő biztosan 1db gold lőszert sem lőtt el, mert abbahagyta mielőtt kreditért lehetett venni. Több száz replayt láttam tőle, biztosan nem használt goldot, persze nem is játszott a mostani rendszerben, de az biztos, hogy a legjobb játékos, neki ebben a rendszer golddal nem is tudom mennyi WN8-a lenne... 8k? 10k?
  • Antimat
    Milkyman befejezte, most olvasom :(
    Vége a sok remek HD modellnek :(
  • Antimat
  • András77
    Aki aranyat köp, az utána is aranyat lőne, csak akkor +1-+2 lövés még kéne neki, több kredit, nagyobb késztetés a valós pénzköltésre. A WG járna a legjobban.

Nyilván lenne érezhető előnye, hogy 1:1 harcban, aki ismeri a gyenge pontokat, annak nem kell arany és szétszedné az ellenfelet. Egyébként meg kisebb bekapott sebzés, nagyobb esély a túlélésre és a válaszadásra.

Azalatt amúgy mit értesz, hogy bizonyos sebzés szám felett? Nem világos. Ha jól tudom, kísérletezik azzal a WG a sandboxon, hogy kissebb legyen az alfa sebzése az arany lőszernek, ami persze nagyjából annyit eredményezne, hogy akkor ennyivel több aranyat kéne rád lőnie az arany lőszert kedvelő ellenfélnek. A használatától nem riasztana vissza senkit, sőt, még többet táraznának be, hiszen kevesebbet sebez, többet kell lőni alapon. A WG járna a legjobban vele, de persze valamennyire az is jól járna, akit arany lőszerrel meglőttek, mert kevesebb hp-t vesztene.
  • Angelus1991ster
    Ha a gold lőszer sebzését 10/15/20/25%-al csökkentenék bizonyos sebzés szám felett? Az hogy hatna a játékra?
  • András77
    Most kevesebbet megyek tier10 környékén egy jó ideje, mert be akarom végre egyszer és mindenkorra fejezni a fejlesztéseimet a WoT-ban. Ő meg leginkább ott tanyázik. Úgy értem, hogy kb fél éve nem futottam össze vele, lehet akkor megváltozott. Pont azért kezdtem őt etalonnak használni, mert rengeteg tankkal ment és akkoriban nem tolta az aranyat feltűnően, rá is kérdeztem nála. Szóval ha ránéz az ember, hogy ő mit tud kitolni egy tankból, akkor kb az a lehetőségek határán van. Vannak nála jobb játékosok egy-egy tankkal, de ők tipikusan specializálódtak arra az adott tankra, dyaebl meg elképesztően sok tankkal tolja elképesztően jól, szóval alkalmas annak felmérésére, hogy kb mennyire ismerem a tankot és kb mennyire tudom jól használni. Ez nekem jobban bejött bármilyen wn8 mutatónál.

Ha jól emlékszem nem volt mindig fame-s, de a klán dolgot nem nagyon követem, de valami N-T-re is emlékszem, ilyesmire. Szóval talán azóta, hogy oda belépett, neki is kötelező a gold spam Van pár nagy (arcú) klán, ahol mintha kötelezővé tennék az arany lőszer használatot randomban, hogy a sok csipasz tanulja ranglétrát.
  • diegho
    Biztos vagy abban hogy dyaebl nem spammel? Én eddig nem kaptam tőle mást csak goldot.
  • voivod32
    Nyugi van! Csak egy szelep leengedéséről volt szó, nem fogok oldalakon keresztül ezen rugózni!
  • András77
    Nem általánosságban fogalmaztam, hanem egy konkrét illető talált meg, pontosabban kettő, de az egyik olyan alja primitív volt, hogy lezártam a beszélgetést vele (mintha az a "nagy" magyar klán bevonzaná ezeket végtelenül ostoba aljadékokat, mert már nem az első, akibe belefutok és nem csak engem vegzáltak, de láttam mit művelnek), a másodikkal legalább lehetett információt cserélni.

Azzal akarta bizonygatni, hogy ő mennyire tud táras tankkal (mert szerinte sz.rul játszottam a skodával, a 20 sec töltés miatt ugye, mert nem védtem őt meg, hagyjuk is ezt, kétlem, hogy sokkal jobbat lehetett volna játszani abban a helyzetben), hogy én mit megyek a battal és ő mit tud, ami kb +250 átlag sebzés.

A csel persze az, hogy keményen tolja az aranyat, mert az ellenfél is ugatott miatta és így nem tudta letagadni. A másik meg, ha arany nélkül csinálja, akkor is mi a +250? Egy 2/3 alfa lövés, szóval kb mintha jobban odafigyelne az ember, szóval kb a lesz.rom kategória nálam.

Én ezt úgy közelítem meg, hogy a wn8 meg a sebzés is mind csak egyfajta iránymutatás, hogy lehet-e még valamit kihozni a játékból a játékos számára, de ez akkor is egy játék marad. Nekem furcsa, hogy vannak ilyen komplexusos emberek, akik mindenáron a másik fölé akarják magukat helyezni. Én is megpróbáltam pár tankomból kihozni a maxot, amit én el tudok érrni, de nem azért, hogy utána nekimenjek másoknak, hogy milyen sz.rok, ezek a nyomorultak meg ezt csinálják. Ha leugatok valakit a csatában, az nem a wn8 miatt van (amit amúgy sem látok, mert nincs xwm), hanem mert kibasz.tt retardált módon játszik és én meg feleslegesen töltöttem az időmet, mert miatta nem tudok szórakozni (mert mondjuk megdöglik a kommandó csapatunk a másik oldalon és pikk pakk a hátamban van az ellenfél).

Visszatérve a komára, aki nekem jött, én etalonnak a dyaebl játékos sebzését szoktam venni, mert szinte nincs olyan tank, amivel ne ment volna eleget, rengeteg csatája van és róla tudom, hogy kevés aranyat használ. Valahogyan többször összefutottam vele, csapattársként meg ellenségként is (késő este játszik sokat ő is), arannyal eddig csak a locust-ból lőtt meg. Egyszer rákérdeztem és azt mondta, hogy neki arannyal nem kihívás játszania.

Na most a magyar koma még arcoskodott, hogy ott az amx1390, amivel tényleg sokkal többet sebzett, mint én (kb +500) és azt hazudta, hogy arany nélkül. Mondtam neki, kb annyit lőttél össze, mint dyaebl, akiről tudom, hogy nem sok aranyat használ úgy általában, te meg hozzá képest tudásban kb sehol se vagy, úgyhogy "mit hazudol itt, hogy nem aranyozol" (copyright maunika show) Válasz nem jött rá, jellemző....

Meg amikor egyszer egy feltételezhetően unikum (mert a wg féle száma 9e felett van, azt szoktam megnézni, ha valaki különösen jól harcolt és kíváncsi vagyok) E100 ott harcolt mellettem és ő minden lövésével beütötte az ellen E5-t. Tényleg nagyon érdekelt, mert én nagyon nehezen ütöm be E100-al és azt hazudta, hogy normál lőszer és "learn to aim", de nem hittem el neki és megkérdeztem csata után az ellenfelet is, aki mondta, hogy hazudott, mert full arannyal lőtt rá. Ennyi, szánalom a köbön.

Egyébként azért szoktam vitába szállni ilyenekkel, mert jól szórakozom közben, az emberek basz.gatása oda-vissza része a szórakozásnak. Ha szerinte hülyeséget csináltam, akkor vitatkozzunk róla, de az egy ostoba vita, hogy ő arannyal mit lőtt őssze és most akkor ő a király, mert ha tudná, hogy ez engem mennyire (semennyire) érdekel, de ezeknek az agyát mindig jól lehet húzni, ajánlott szórakozás a tankozás mellé, ha belefut valaki ilyenbe az ember...
  • yossarianHUN
    De, van noobprotection. Végig tévedésben éltünk, neked végig igazad volt.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Akkor most már elengedhetjük a témát?
  • HTS s3rg1nh00
    ööö kihagytad azokat a lightosokat,akik mondjuk bekerülnek +3as csatába és még hátulról/oldalról IS kell az APCR :D
  • voivod32
    Most is így volt. Ha megnézted, láthattad, hogy legalább két percig céloztam ugyanoda, meg sem mozdítottam a löveget, modul, vagy személyzetsérülésem nem volt, a távolság sem volt nagy, és mégis. Torony oldaláról pattantam, egy simán elé ment, a következő a lövegpajzsra ment, miközben teljesen tisztán a frontjára céloztam, stb . Mindezt fullos Isuval, legénységgel, BL-10-el. A T29-nek 2690 lepattanója volt, a nyílt terepen, miközben minden irányból lőtték.Az ellenfél "piros" volt....
    Utoljára szerkesztette: voivod32, 2016.07.21. 17:38:05
  • Lucifer001
    3 - ból , vagy 4- ből semmi .....T-29 Nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani , és példázni sem . De vörösökkel szemben sokszor tapasztalok én is ilyeneket , hasonlóakat . Átlag játékosnál veszélyesebbek :D De viszonozva úgy telibever , hogy az ám a csuda :-)
  • Lucifer001
    Érdekes , hogy screenhsotot én is csúnyábbnak látom mint amilyen . Sokkal sötétebb is . HD kliens , normál mód felhúzva maxra .Kivétel extra efektek mesterlövész módban Fejlesztett módot nem szeretem a fények miatt .
  • voivod32
    Kedves barátaim.Nincs noob protection? Az utolsó 1-2 perc a lényeg:Replay
  • joe662
    Milota fizet ilyen jól,ha le Tk-znak

Utoljára szerkesztette: joe662, 2016.07.21. 15:08:33
  • voivod32
    Nagyon szépen összefoglaltad a felhasználói kört!
  • voivod32
    Így van! :D
  • Plata
    Azt csak balfaszok statbuzik vagy noobok vesznek.
  • voivod32
    "Miéééééééééééért! Te is vehetsz goldooooot?"