418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Angelus1991ster
    -War Thunder-ben ez a HP-s rendszer hiányzik, no meg a fizika az egy agybaj, csúszkálás összevissza. WoT fizikája messze jobb és élvezhetőbb, jobban érzed a tankot.
    -Játékmódjaikon is látszott a beleszaromság, ahogy a Sandbox-on is érezni ezt a bűzt.
    Azzal a dühöngős játékmóddal volt is baj bőven. Csak t8-10-esek mehettek, valamint, hogy az ott lévő IM is túl gyér volt. Persze nem kifiztetődő szórni a népeknek a "prémium" reward tankokat.

-Komolyabb fejlesztőgárdája kiknek van? Max akik a GTA és Total War szériákat gyártják.

Új tankokat én is szeretnék venni :D Sőt van is egy, amit már nehezen tudnának elbaszni (ahogy szokták).
  • lammaer
    De hát megy a bóóót... ha belegondolsz, a népnek nem kell más csak új tankok. Prémesek is.

Bármi más csak fintorgást hozott (lásd új játékmódok), akkor azt mondják minek erőlködjenek... komolyabb munkához komolyabb fejlesztőgárda kell, és utána is csak rizikós a dolog (lásd WT - mennyivel igényesebb azt nézd meg...)
  • Angelus1991ster
    Két kokócsík közepette érdekli a hq-sokat ez?
  • Rammsch31n
    Majd akkor próbálnak meg pozitív irányba változtatni, ha már nem megy a bolt...de már késő lesz.
  • Angelus1991ster
    Ha már ennyire kőgazdagok lettek ezek, akkor nem lehetne egy picit igényesebb a WoT?
  • lammaer
    Biztosan :)

Na gyorsan gugliztam egyet.... nem látszik megalapozottnak hogy olyan nagyon hülyék lennének a pénzügyekhez.
  • Lokker
    Biztos a STO-ra gondol. :D
  • lammaer
    "Nem csodálkozom egyébként, hogy más F2P MMO játékok sokkal több bevételhez jutnak, akár kevesebb játékossal is,"

Milyen adataid vannk a témában? Komolyan érdekel, kivételesen nem kötekszem :)
  • Toweliee
    Dobjatok egy linket ahonnan a patchet tudom letölteni. Köszönöm!
  • András77
    Én kaptam chat-ban-t többet is. Sőt kondukátor miatt volt már 2x1 nap játék ban is. Azért gondolom, hogy kondukátor, mert nem szoktam TK-zni még a legnagyobb barmokat sem, ergó a játék ban az ilyen bosszúszomjas kondukátor miatt, amit persze felturbózott, hogy chat-ben is elküldtem a halál phaszára a szakaszt, akik velem ugattak miután a hősies rohamuk nem sikerült és engem jelöltek ki bűnösnek emiatt.

A chat az egy érdekes kérdés, biztos, hogy nem a sima ugatás miatt bannolnak, szerintem a lengyelezés, amit egy ideig gyakoroltam meg hasonló. Egyszer beszélgettem egy sráccal, amikor éppen chat-ban után visszajöttem és írtam, hogy leírnám, hogy mit gondolok, de épp most járt le a chat-ban és most nem írom le inkább. Egy srác beírta, hogy ő talán 5-6 csatában leírta a H betűs diktátor nevét, lehet, hogy a köszöntést is, bár azt csak én gondolom hozzá és arra kapott chat-ban.

Szóval inkább ilyen tiltott szavak listája, meg hozzá a feljelentés, amit kiválthat chat-ban-t, szerintem.

Amikor kikapcsolt chat-al játszottam, akkor mindkét ban típus megszünt, azóta mióta már nem osztom annyira a népet chat-ban és l.szarom a nagyarcú szakaszokat is, semmilyen ban-t nem kaptam, de előtte összesen 6-8 körül volt. Egy nagy kazal 1 napos chat-ban meg 2x1 nap játék ban.

Úgyhogy ez nem városi legenda, simán kaphatsz bant, de meg kell "dolgozni" érte vagy TK-zol, az a gyorsabb módja.

A TK része azért sem érintett eddig, mert úgy tudom van olyan szabály, hogy az ellenséget célozva véletlenül találod el a csapattársat, akkor nem számolja vagy nem olyan súlyosan számolja. Sniper nézetben, ahol tipikusan ez megtörténik meg általában az ellent célzom de befutnak oldalról és már nem tudom lereagálni.

Ehhez a rendszerhez hozzá lehet ám nagyon balfasz módon is nyúlni és a bosszú kondukátor feljelentésekkel mehetsz napos banra, olyan nagyon sok nem kell hozzá.

Annyi van még, hogy valamikor feljebb csavarták a tűrés határokat, mert nagyon sok ban bejött főleg a sok kondukátor miatt. Erről olvastam valahol egy fórumban, persze nem hivatalosan, mert nagyon kevés info van a feljelentés rendszer pontos működéséről. Ez is lehet az oka, hogy már egy ideje nehezebb beleszaladni ban-ba.

Ha viszont jön a szép új rendszer, akkor én meg kikapcsolom a chat-et. Kikapcsolt chat mellett soha nem kaptam ban-t, meg valahogy nyugodtabb is a játék, nem is értem, hogy most miért van bekapcsolva Illetve tudom, az IM szakaszozás miatt, mert nagyon sok emberre rá kellett szólni, hogy fogadja már el, de ideje kikapcsolni újra. Az obj szakaszos küldetések még nagyon messze vannak...
  • yossarianHUN
    Valszleg attól tartanak, hogy pont a nimbusza miatt olyan őrült mennyiségű ember venne Tájpot, hogy az lenne, mint anno a megjelenésekor, és elárasztanák a randomot, ami egyébként sem egészséges dolog, de tekintve, hogy limites, még az MM-nek is beletörne a bicskája. Nem hiszem, hogy sokan élveznék a régi szép idők mintájára a 12v12 Tájp meccseket.
  • yossarianHUN
    Lábjegyzetbe megjegyezném, hogy ezeket a

a. túl jó voltam, ezért az ellenfél irigy volt,
    b. túl jó voltam, ezért a csapatom irigy volt,
    c. nem úgy játszottam, ahogy a csapatom akarta,
    d. úgy játszottam, ahogy a csapatom akarta, de emiatt meghaltam,
    e. Pistike az ágyúm elé ugrott,
    f. Pistike ágyúja elé ugrottam, de Pistike hibája volt,
    g...

---> ezért bannoltak - sztorikat sosem tudom komolyan venni. 5 éve játszom ezzel a játékkal, sosem foglalkoztam a random vérpisták taktikai tanácsaival, ellenben sokszor tűrhetetlen stílusban osztom a csapatom a csetben, mégsem kaptam még soha egy árva egy órás bant sem. Pedig így visszanézve egyszer-kétszer még meg is érdemeltem volna. Szóval erős a gyanúm, hogy a fenti érvek villogtatása mögött azért szokott lenni még valami kis apróság, amit a sztori tulaja nem mond el.
  • András77
    De most érted, az egyik esetben nincs bevétele a vállalatnak, a másik esetben szintén lehet vinnyogás, de nagy duzzogva sokan megvennék a type59-t = jön befele a lóvé. Ha mindenképpen van panaszáradat, akkor már válasszuk azt, amiből bevétel is származik.

Amúgy nem értem én személy szerint sem ezt a type59 őrületet, bármikor lehet nyerni, megőrülnek az emberek. Annyira nem jó tank, még a tier limittel sem, szvsz. Nyilván ha lehet nyerni, akkor nagy duzzogva elfogadnám , de most konkréten ezért pénzt nem adnék ki. Sokan meg igen, akkor vajon miért gondolja a WG azt, hogy a helyes viselkedés az, ha keresztbe fekszik a vásárlói igényeknek?

Ezt a részét nem értem, hogy ez miért egy alapszabály a WG-nél, hogy márpedig type59-t soha többet nem lehet venni és már sok találgatást olvastam erről, az újabbak ugye arról szólnak, hogy tier limites és így már teljesen esélytelen a visszakerülése (nem mintha eddig is lett volna esély rá).

Szerintem azok a kritikák, amik a pénzéhségükről szóltak nem húzhatóak rá a type59-re, hiszen itt a felhasználók akarják, amíg a sok kényszeres replika, használhatatlan f.s prémtank (majdnem az összes új ilyen) meg a szörnyszülött frankenstein (torony innen test onnan) tank már inkább árulkodik a fantáziátlan pénzlehúzásról és az jobban csípi mindenki szemét.
  • yossarianHUN
    Ha meg holnap kidobnák, akkor egy hétig másról se szólna a fórum, mint hogy "a rohadt gané WG-sek megint árulják a Tájpot, ez is csak egy újabb lehúzás, pénzéhes kecsegek, csak a hasznot nézik, a tank már egyébként is fos, csak kihasználják a misztikumot körülötte, rohadjanak meg, most jól megtömik a zsebüket, biztos már a végét járja a játék, holnap lehúzzák a rolót, de előtte még jól lehúznak minket, hurr durr" ésígytovább, ésígytovább. Érted, ha nem árulják, gyakorló szadisták, ha árulják, pénzéhes görények. Ha csak aranyért lehet kapni goldammót, akkor pay to win, ha kreditért is, akkor szétcseszték a játékot. Ha betesznek egy szar mapot, akkor azért sírunk, ha kivesznek egyet, akkor azért, mert miért nem vették ki azt a másikat, ami még szarabb. Ha az új tank ág jó, akkor power creep, ha nem, akkor rohadjanak meg, minek tették be ezeket a szutykokat. Elég régóta vagyok már jelen a fórumon ahhoz, hogy tudjam, tök mindegy, mit csinál a WG, a végén úgyis habzik miatta valaki szája. Általában mindenkié.

Egyébként meg te magad mondtad, hogy a mai viszonyok között már nem OP (ami így is van), akkor meg nem értem, miért sírna utána bárki.
  • András77
    Ismét egy kiváló példa arra, hogy a WG lehet, hogy meghallgatja a játékosokat, de valami igen elb.szott módon képes reagálni a panaszokra.

A probléma nem az volt, hogy a feljelentések egy idő után "eltűntek" és az aljas tankozó újra szabálytalankodhatott, mert kezdjük ott, hogy nem is lehet tudni éppen az aktuális "állást".

A gond az volt, amikor a dezsőke138 feljelent a kondukátor kategóriában, mert szóvá tetted és noobnak nevezted őt, pedig csak a bázist védte a maus-al a bokorból félig kilógva (gondolom ez a Misc. Game Violation kategória).

Ez gond és nem az, hogy a szankciók mennyire súlyosak vagy sem igazából, hogy olyanok "bölcsességére" bízzák a megfelelő kategória kiválasztását, akiknek nehézséget okoz a tank elejének meg a végének a megkülönböztetése.

Ezeket mégis hogyan akarják bekategorizálni? Pár dolgot lehet objektíven, többé kevésbé, bár TK is lehet úgy, hogy beugrik elém a csapattárt, mert sniper nézetben nem láttam, hogy jön, de ha a feljelentési rendszerre bízzák, akkor megint egy egetverő baromságot csináltak.
    We have 4 primary categories for sanctions: Minor Chat Violations, Major Chat Violations, Minor Game Violations, and Misc. Game Violations.
  • András77
    A WG-nél gyakorló szadisták vannak, ez a különbség. Meg mintha direkt arra szakodosnának, hogyan ingereljék a játékosokat. Legalábbis gyanúsan sok ilyen történés van.

Kicsit távoli példa meg van már pár éves is de a tégla formájú Asimov sorozat (talán a legnagyobb gondolkodó sci-fi író) egyes részei horror áron pörögtek a vaterán. Sajnos nekem is hiányzott több és már végleg letettem róla, hogy teljes lesz a sorozat, mert 26e pénzt nem terveztem kiadni a hatos kötetért, mint ahogyan többen ! is megtették az aukciókban. A kiadó felismerte az üzleti lehetőséget és kiadta újra kisebb példányszámban és vadi újat vettem talán 5e pénzért.

Valahogy így gondolok a type59-re is. Sok embert érdekli, meg tudna mozgatni jelentős összegeket és már régen nem OP tank. Tulajdonképpen semmi de semmi, az égvilágon semmi nem szól ellene, sőt egy első éves közgazdasági és/vagy marketing ismerettel rendelkező ember is megmondhatja, hogy ilyen esetben ki kell adni a terméket. Ha ezt szeretnék a vásárlók és a termék amúgy "legyártható" lenne, akkor egyenesen érthetetlen, hogy miért ennyire érzéketlen a vállalat hozzáállása a piachoz (itt jön be a gyakorló szadista konteó elmélet, mert lehet, hogy ezt valaki nagyon élvezi a WG-nél, hogy mennyien vinnyognak, mert nem vehetnek type59-t).

Nyilván az ár egy kérdés lenne, mert az eredeti árnál magasabb lenne a mostani, hogy illeszkedjen a többi tank árához. Meg persze a bajnok csomag.

Ezzel alá vágnának a type59 másodlagos piacának is, ami nem feltétlen baj.

Az is egy más kérdés, hogy én nem venném meg, mert kínai med tankom 1 van, abban tűrhető legénység (nem kell húznom) és a type59 már nem számít OP-nak, mint a bemutatásakor, úgyhogy nincs ésszerű ok, miért kéne nekem. Ráadásul van kredit termelő tier8 tankom, maximum arra lenne jó, hogy ne az SP-FV-WZ trióval kelljen kreditet gyűjtenem, mert már unom őket, de ez nagyon sovány érv.

Nem csodálkozom egyébként, hogy más F2P MMO játékok sokkal több bevételhez jutnak, akár kevesebb játékossal is, mert talán jobban odafigyelnek arra, hogy mi kell a játékosoknak/piacnak. Lehet, hogy az üzleti modelljuk úgy általában is jobb, ezt passzolom, de ez egy óriási baromság a WG részéről, amikor lenne kereslet egy tankra és semmi nem szól az újbóli árusítása ellen.

Ha a nagy bajuk az, hogy tier limites, akkor meg dobjanak ki egy újat 59-special néven, ami nem tier lmites, de kap valami értelmezhető buffot (meg persze a t34-3 árában lenne kb).

Hülyék, na, ennyivel össze is foglalható.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.08.04. 17:46:12
  • tutyimutyi2
    Van itt egy kis írás arról hogy valami új bannolási és jutalmazási rendszert vezet be a wg habár úgy kezdődik az url hogy na.wargaming szóval lehet hogy ezt csak ők kapták meg. https://na.wargaming.net/support/kb/articles/680 hogy aki 3 hónap-on keresztül jól viselkedik az kaphat prémiumot aki pedig rosszul az 5 figyelmeztetés után kaphat végleges fórum vagy chat vagy acc bannolást.
  • yossarianHUN
    Szerintem jelenlegi viszonyok szerint már a zöld is túl jó. Rontom én azt magamnak szorgalmasan, mikor épp nincs pihenőpályán a játék. Csak egy kis IM artyzás meg scoutolás kell, és voilá. Ezzel a módszerrel lefaragtam már 400 vagy hány pontot az utcsó 1000 csatás véennyócamból :D
  • tutyimutyi2
    Azok a nyomorult WG-sek kiraktak egy olyan hírt a honlapra aminek az volt a címe hogy Premium Shop: A Legend Returns! kattintok is rá hogy nézzem hogy mennyit akarnak az emberekről leakasztani a "Legendával" erre látom hogy a német m41-es elérhető megint a shopban miközben gondolom a nagy többség aki régóta játszik egyből arra gondol hogy Type 59.
  • tutyimutyi2
    Ez az "ember" olyan 3:50 környékén olyat mond hogy pedig ezzel a tankkal 8-9-10 kill-nek kéne lennie?
    ez a szintjelzőröl azt hiszi hogy az az átlag killt jelenti az adott tankkal?
    Meghogy ezt a tankot ajánlják a kezdőknek akkor neki mégis mit kéne ajánlani egy kitámasztós biciklit meg egy csúzlit? :D
  • lammaer
    Ja, hát akinek az a próblémája hogy túl jók a statjai :)
    Add kölcsön, elintézzük. Ez akár egyszolgáltatás is lehetne, WN rontás...
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.08.04. 14:22:47
  • Rammsch31n
    "nyomtam egy esc-ét"... anyád f@szát, azt escapenek hívják, vagy én hallottam félre, de ennyi elég is volt belőle... :"D
    ezt a nyomorékot... :"D
  • yossarianHUN
    Mivel elég gyakran, elég sokaktól (khmm... artyk) direkt a jó statú játékosok kapják a focus fire-t, szerintem ez így win-win. Lehet, hogy el kéne kezdeni botozni :D
  • joe662
    Azért Mr Scheff is,egy ritka nagy troll
  • Plata
    Jah a srác T2 és T5 prém tankokkal tolta,de nem hiszem hogy sokat spotolt volna.
  • robogo81 #378188
    Ez inkább prémfiókkal jövedelmezőbb,nem?
    Meg közepes tierben.
  • barret
    Ha azt nézed hogy egy csata 1-2 perc,akkor valóban jövedelmező,pláne ha lövik is a spotodat :) Lehet több kreditet szerzel adott időn belül,mintha kempelsz egy bokorban :D
    Utoljára szerkesztette: barret, 2016.08.04. 11:10:31
  • lammaer
    Simán lehet egy makrózó ember. Napközben dolgozik a maki, termel vmennyi pénzt (ami nyilván nem olyan sok mintha egy átlag ember ülne a gép előtt de több mint 0), aztán este meg játszik a player, aki akár unikum is lehet, csak hát ugye a maki által letolt szánalmas eredményű csaták száma többszöröse az igazi játékos által elkövetettnek.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Navy Field nevű hajós MMOban műveltem ilyet, azt viszonylag jól le lehetett makrózni, meg is volt mind a 4 nemzetből rengeteg top hajó. Csak ott nem volt axcount statisztika igy nem volt hátránya.... mondjuk vicces, egyszer még a hivatalos fórumra is fel lett posztolva egy kép amin több hajó is fel van akadva egy sziklára (arra nem volt kiképezve a makró), és a hajók közt ott volt az enyém is. Sőt, a posztoló még le is írta a makró viselkedését (volt benne némi random hogy a térképen pl induláskor merre indul a hajóm, nem csak simán előre). Mondjuk ott azért lehetett egy playernek nagyon feltünő, mert a szerveren csak 50-100 ember volt egyszerre max, igy gyakran kerültek ugyanazok az emberek egy csatába.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.08.04. 10:45:33
  • Plata
    Valami okostojás azt magyarázta egyszer hogyha van sok prém tankod úgy kell farmolni velük hogy bemész csatába berohansz ellenség közé meghalsz,váltasz másik prémre,és ezt csinálod amíg el nem fogy a prémtankod,szerinte jól lehet vele keresni.
  • barret
    Ez direkt csinálja szerintem. Van neki tank ász jelvénye :)
  • lammaer
    Meg úgy általában, utólag köníű megítélni egy sziitut, alapesetben énis valszeg a védekezés mellett döntöttem volna, ha fennál a veszélye hogy jönnek vissza resetelni. Arty ellen meg nemvéd semmi.
  • yossarianHUN
    Valszleg azért, mert a lámpa csak 3 másodperccel a tényleges spottolódásod után villan.
  • András77
    Igen, az kicsit félrevezető, hogy sokan úgy mondják, hogy csak 3 tanknak számolja a foglalást. Pontosabban úgy van ez, hogy a foglalás sebességének van egy maximuma, ami nem növekszik 3 felett, hiába áll be 4 vagy több tank. Egy foglalás viszont a legritkábban sima ügy, mert jöhet az ellen resetelni. Ellenben foglalási pontot az összes tank gyűjt és 4 vagy több tankról már nehezebb lelőni a foglalási pontot/resetelni.

Nem is beszélve a kicsit is gondolkodó stílusú játékosokról, akik tudják azt, hogy az utoljára érkezett tanknak illik beáldoznia magát, ha az ellen fenyegeti a foglalást és olyan a helyzet, hogy csak így lehet nyerni. Már többször megtettem azt, hogy "felkínáltam" magamat ha utoljára érkeztem és minimális foglalási pont veszteség mellett megúsztuk.

Viszont egy dolgon elgondolkodtam, hogy tulajdonképpen a 4+ foglalás nagyon ritka dolog, ezért én a gyakorlatban talán soha nem próbáltam ki, hogy tényleg így van-e, azaz ha beállok negyediknek, akkor én is gyűjtöm a foglalási pontot. Ha ilyen szituációba kerül valaki, akkor nagyon könnyű leellenőrizni, feltéve, hogy sikerül a foglalás, akkor látható a csata végi összesítésben a foglalási pontszám. Másik lehetőség leellenőrizni, ha lövést kap az ember, mint negyediknek érkezett tank, akkor a foglalási idő/sáv mutatónak reagálni kell.

Ha lesz alkalmas csata, kipróbálom, bár a rush miatt mostanában már ritka, hogy foglalni kell.

asolyom: az elc érdekesen céloz, mert baromi jól középre megy a lövés még úgy is, hogy nincs teljesen becélozva. A válasz valószínűleg a puha, láthatatlan statokban van (szóráskép, bár az meg elvileg egységes, vagy mégsem?). A prok tudják jól, hogy mennyire kell becélozni vele, amikor már megbízhatóan fog lőni, mert egyébként tényleg horror a célzás ideje, ha teljesen kivárod.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.08.03. 18:00:09
  • asolyom
    Akadnak gyanúsín jól célzó játékosok. Én az ELC-vel sokszor egy elefántnak is mellé lövök 50 méterről teljes beszűkülés mellett. Most meg alig villant a lámpám, és máris kaptam fülem közé egy láthatatlan ELC-től.
  • voivod32
    Vannak kétségeim afelől, hogy ezt a vérpiros kollégák tudták, de nincs kizárva.
  • lammaer
    Nos, 100%ig nem vagyok biztos benne, de van aki egész szépen leírta egy régebbi fórum postban

Ez alapján a reseteléssel kapcsolatban van előnye annak ha 3 helyett 4 cappel, de nem úgy ahogy én "gondoltam", hanem egy picit másképp: a lényeg hogy amikor egyet meglőnek a cappelő tankok közül, akkor kevesebbet vesztettek volna a cappelésből ha van egy 4. tank is a körben (mivel a teljes cap pontszám nem 3 hanem 4 tank között oszlik el) mint amikor csak 3 volt.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.08.03. 16:44:35
  • Megamax
    Ezt kerlek gondold att alaposabban.
  • voivod32
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    https://www.facebook.com/EztSkubizdMeg/photos/a.353377501404873.82372.353373714738585/1026184637457486/?type=3&theater
  • HTS s3rg1nh00
    16k a bulldog,az 2 nap alatt megvan és legalább a motort át tudom rakni.vk-val még majdnem 40k a SPIC és semmi sem jó bele,még egy rádió sem...ezt már kiszenvedem valahogy,de azért az idegesítő hogy a medium küldiket egy ötössel is lehet hozni,lighthoz meg a hatos kevés..
    (ja és nem lennék ennyire ideges,ha hétvégén nem javítani próbáltam volna a heavy küldiket mikor az OI-val blokkoltam 3300-at és sebeztem 2300-at mire kilőttek...pedig már csak a HT15 hiányzott onnan is :D)
  • Angelus1991ster
    Napi freak: