418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Met
    A Toolbox hasznosabb mint a Binocular ugye?
  • MauroN
    Valaki leírná nekem hogy hogy kell a tankomat fejleszteni, vásárolni hozzá? Mert nyomkodok mindent de a karakterisztikánál nem változik semmi.
  • spiczi91
    Én nálam ez egyáltalán nem akar működni, többször próbáltam már. Leopardon van camo+a legénységnek is van egy kis skillje már, de előremegyek, beállok egy bokorba, ott állok fél perce és aztán agyonlő a semmi, a nehéztankjaink meg vígan menetelnek tovább az út közepén, őket persze nem látják meg...
  • De8Vent
    Aham okés köszönöm :)
  • BoneDragon
    Lánctalp kell neki
  • De8Vent
    Sziasztok.

Szeretnék segítséget kérni.
    Van egy SU-85B-m és arra vettem egy 85mm-es löveget és nem engedi felrakni, nem biztos h jól értettem, de kell még egy loader hozzá?
    köszönöm a választ.
  • BoneDragon
    Nagyon szeretnek bannolgatni. Ezzel elismerik, hogy szar.
  • a.carkey
    Ahelyett, hogy a visszajelzéseket és kritikákat figyelembe vennék, tényleg tisztességes értékeket írnának be legalább az EU verzióba majd, és így realizálnák a tankokat egy valóságosféléhez, inkább büntetnek.

Kicsit John Smedley-s a dolog szinezete. Vagyis tipikus effekt, hogy ŐK a balfaszok, de aki megmondja nekik mi a gáz, min kéne javítani, hogy NE LEGYEN ESETLEG - ebben az esetben a nem ruszkibuziknál se bukás -, azt bannolják.

Szép.
  • [NST]Cifu
    Megkaptam én is a 3 napos RO-t, mert beraktam azt a táblázatot, amit Ximix ide beszúrt. Plusz kielemeztem...

Hát köszönjük Wargaming.net, a részemről ennyi volt a beléjük vetett bizalom. A hivatalos fórumot ezzel elkerülöm a jövőben, és most azt mérlegelem, hogy van-e értelme a játékkal játszanom esetleg. Annyi szent, hogy ezek után egy fityinget nem látnak tőlem...
  • Eagle16
    De biztos nem annyiszor mint egy Tigrissel, vagy Párduccal :)
    Ezekkel akár minden 10 csatából 2x is előfordul...
  • Eagle16
    Itt van hogy pontosan hogy működik az egész:

One more example:

Take "beloved" IS-4 and 10.5 cm L/68 gun for KT. (distance - 100m, AP shells, shooting from the front)

1) front hull armor of IS-4: 160mm@60deg
    2) 10.5 cm L/68 gun - 225mm penetration, with 25% random it makes - from 169,75mm to 281.25mm
    3) take account of normalization effect of the shell, for 10.5 cm L/68 it is 10deg, so the armor slope of IS-4 with normlization is 60-10=50deg
    4) IS-4 effective armor: 160 * (1/cos(50)) = 249mm. approx 5/6 of shots won't penetrate (normal distribution)
  • BoneDragon
    Hát már jó párszor kigyulladt az is3-am szemből. Sőt ráadásul tegnap egy stug belelőtt a t29 lánctalpába, az leszakadt és kigyulladt a motor, le is égtem max hp-ról...WTF
  • Eagle16
    Szerintem csak német tankokon lehet kilőni szemből a motort, mert azokon elöl van a váltószerkezet...és ez még nem is lenne akkora baj, de a váltó is kigyulladhat :D Hát aki ezek után német tankot vesz...

Amúgy oroszon olvastam, hogy lesz egy második fajta T-54-es is, 100mm-es döntött páncélzattal, szóval a mostani marad 120-on. Akkor viszont Panther elad, helló T-54.
  • lammaer
    "Tehát az összes tanknak a különböző dőlésű páncélzatával átszámolják a páncél vastagság értékét, hogy "reális" legyen?"

Technikailag igazán nem bonyolult az átszámítás.
    ahelyett hogy simán csak megnézik hogy pen > armor, el kell még osztani az armor vastagságot a függőlegessel bezárt szögének cosinusával.

Tehát a vizsgálat első körben kb ennyi: pen > armor / cos (slope).

Ebbe semmilyen szervernek nem kéne beledöglenie :)

Persze lehet utána zanzásítani, megbolondítani azzal hogy ugye a tankok eleve szögben állnak egymáshoz képest, de sztem a játék céljaihoz messze nem kell feketemágia.

sloped armour
  • lammaer
    Ott a pont. Szeretnék sok ilyen agydaganatos scoutot látni. Rengeteget.
  • lammaer
    Érdemes lehet megkérdezni a DEvs cornerben a hivataloson. Majd bedobom nekik holnap
  • I.C.ram
    Pedig kempelnie is kell. Annak semmi értelme, hogy berohan az ellenség közé, szarrá lövik 2 másodperc alatt, és a saját tüzérsége még be se töltötte az első skulót. Nem értem, hogy miért csinálják ezt a scout-ok.

Sokkal hasznosabb, mikor előre megy, ott bekempeli magát, de nem lő senkire, nehogy észrevegyék, viszont sorba spotolja az ellenfeleket, jóval előbb, mint ahogy ők észrevennék a mieinket.
  • davidbog
    Az ágyúknál megadott átütési értékek függőlegestől 30 fokos páncélzatra vonatkoznak (vízszintestől 60 fok). A német és az amerikai ágyúké biztosan, azok többé kevésbé a valós értékek. A szovjeteknél fene se tudja, valamelyik 30 fokos páncélra, de van ami nagyobb, van ami kisebb a valós értéknél. Gondolom a balance miatt.

Szerintem a játék ezeket a 30 fokos átütéseket használja. Véleményem szerint amelyik harckocsinak a páncélzata jobban van döntve mint 30 fok azt se számolja át függőleges vagy 30 fokos páncélzatra. Hanem egyszerűen minél jobban döntött annál többször pattanhat le a lövedék. Ezért olyan gyakori a magas szintű orosz gépeknél a lepattanás, azoknál 60 fok körüli a páncél dőlése a homlokpáncélnál.
    Tehát nem számol ki semmit a játék motorja, hanem amekkora vastagság meg van adva (amit leprogramoztak) azt hasonlítja össze az ágyú/lövedék átütésével. Vagy átviszi vagy nem. De ehhez még hozzájön a páncélzat dőléséből adódó módosító. Ami talán egy %-os érték, hogy mekkora eséllyel pattanhat le itt meg itt ilyen meg ilyen szintű ágyú lövedéke.

Véleményem szerint így működik a páncélátütés a WoT-ban.
  • lammaer
    Biztos vagy ebben? Ezt gondold át szerintem....
  • Szakesz
    Attól függ hol teszi ezt!
  • yossarianHUN
    Hát ahhoz hogy a scout beüljön a bozótba kempelni agydaganat kell -.-
  • bazza
    Tehát az összes tanknak a különböző dőlésű páncélzatával átszámolják a páncél vastagság értékét, hogy "reális" legyen? Hát ez elég hihetetlen...
  • lammaer
    Szerintem ahhoz mák kell inkább mint skill, a rohangálásos scoutolás sikere tisztán szerencse kérdése :)

A lopakodós scoutolás, na az inkább igényel némi tudást. Szvsz persze.
  • lammaer
    de, mind a penetration mind a kiirt páncélzat értékek csak a vastagságot tükrözik, a dőlés abszolút nincs benne a pakliban.
  • yossarianHUN
    Hát igen ha értelmes a scout mindjárt jobb a helyzet
  • LeonSilver
    Én élvezem kamperovkát ha jó a csapat és jó az ellen. Az előbb is tök fasza csapattal voltam, iszonyat jó scout volt (7-1 volt az első nekifutás olyan faszán scoutolt a srác a20-al).
  • I.C.ram
    az a malinovka meg komarin is mekkora egy szutyok pályák.
  • yossarianHUN
    Egyébként a megadott pen értékek függőleges páncélra vonatkoznak? Mert akkor végképp érthető a Stug eleje minden csak nem függőleges.
  • yossarianHUN
    Az hagyján, most voltam Malinovkán volt kábé 4 remek scoutunk (2 PZ III, Stuart, Leo) és mindegyik irdatlan balfasz volt. Egyedül a Leosnak volt esze scoutolni, a Stuart beállt a térkép sarkába egy bokorba this bush looks comfortable felkiáltással. Erre persze mindenki anyázni kezdett, de ő kerek perec megmondta hogy nem mozdul el onnan. A két PZ III eközben megállt a dombon és vadul sasoltak nem tudom mire számítottak hogy ők majd megvédik a bázist vagy ilyesmi, 5 perc kemp után befutott egy Tigris és vigyorogva oneshotolta őket amíg ők 50 milissel lövöldöztek rá. Na most erre mit mondjon az ember...
  • lammaer
    Viszont a 65 csak average pen, ergo +- 20%al változhat. És elméletem szerint a HE sebzése arányosan változik a pen és a célpont amorjával. Igy érthető a variancia amit láttál.
  • yossarianHUN
    Hmm ebben kicsit sok volt a HE
  • yossarianHUN
    A karistok a másik amit nem kell készpénznek venni gyakran vannak bugos darabok. A HE pedig persze hogy nem pattan le, az (majdnem) mindig sebez
    csak épp attól függ hogy mekkora kaliberű ágyúval lősz. Egy 50 milissel például durrogtathatsz HE-vel csak épp nem fogsz bárkit is zavarba hozni. Egy 122-es vagy 130-as HE viszont már azért ijesztőbb tud lenni. HE-t akkor használj ha olyasmivel találkozol amiről biztosan tudod hogy az AP nem viszi át a páncélját.
  • I.C.ram
    hihetetlen milyen gyökereknek vannak, milyen tápos tankjaik... Egy majom IS4 beállt keresztbe, és nem tudtunk hátrálni miatta, közben meg jött 1 Maus és kb 6 csatlósa.... Nem éltünk túl sokáig a T32es másik szerencsétlennel... IS4 meg fel se fogta az egészet kb. Volt kis anyázás :)
  • exoterm
    Az egy textúra bug lesz. A HE is lepattanhat, ha túl kicsi a kaliber.
  • SZU
    Lehet, de nekem nem pattantak le a HE-k mert láttam a %-on hogy sebeztem.

Egyébként lehet, hogy így lehet szemből meglőni pl.: a motort? Nagy penetrationnal?

Van, amikor a torony és a test között lőnek meg, és kihal a loader, meg a torony mechanika. Kívülről meg látszik egy szép karist a kaszni elejétől a toronyig, majd egyenes vonalban a torony mögött a kaszni végéig. Tehát átlőtték a tornyot!
  • exoterm
    Nincs.
  • yossarianHUN
    Ezt ne vedd készpénznek nekem is pattant már le a KV3 90 milis seggpáncéljáról 100 milis skuló aminek elméletileg 175 a legkisebb penje.
  • yossarianHUN
    Szerintem nincs, ha már átvitte akkor nyert ügyed van más kérdés hogy ha jól emlékszem utána még valami százalékalapú kalkuláció dönti el a sebzés nagyságát, ezt lammaer vagy eagle biztos jobban el tudja mondani.
  • SZU
    Szigorúan SzVSz van hozzá köze!

Tigrissel mókoltam ki ezt az eredményt ma. Ugyanis csupa low tier közé dobott be. Egy Stugot kilőttem 1-2 lövéssel AP-vel, de HE-vel egy másikat 3 találattal tudtam csak. Pedig a HE 65mm-t üt át, s nagyobbat sebez, mint az AP. A Stug frontja asszem 60, vagy 50mm.
  • FairCO
    a f*sznak kezdtem el ezt a játékot ... nem lehet abbahagyni bazz ...