418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
A megoldás: vegyél te is egyet... -
Na ma ismét egy jellegzetes csata. 5 t-54 az ellenfélnél (nálunk 1).
Közénkrohantak, kivégeztek mindenkit. Egyszerűen semmit nem lehet velük kezdeni, ha tömegesen jönnek.
Asszem felmegyek wot fórumra aztán kibanoltatom magam. Szórakozzanak az @@@@@ @@@@@@-kal -
exoterm #18152 Tier 5-6-os cuccokat még jó, hogy kicsinálsz egy tier8-as gépezettel...Ahogy te is fogalmaztál, a t23-at nem lehet úgy használni, mint a többi med tankot. -
Tervezik, hogy lerakják a T23-at tier7-es szintre, ami szerintem hülyeség, mert ha választható lenne a T15 90milis ágyú rá, egy használható tűzgyorsasággal akkor felülmúlná a T44-et és a párducot. Én nagyon szeretem. -
yossarianHUN #18150 Hát azért láttam már T23-at a csapatomban úgy megtáncoltatni tier 8-9 heviket hogy csak néztem. Persze, nem arra való hogy utat törjenek vele de ha a háttérből puffogtat csúnya meglepetés. Tier 5-6 cuccokat pedig lazán kicsinál ha értelmes ember ül a volánnál. -
Nem tudom ki mondta a Tier 2-es zsákmány francia német prémium tankot, de valami hatalmas az a jószág. :D (A valóságban egy kuka volt, de ingame nem rossz. :) ) -
exoterm #18148 Szerintem szánalomra méltó a t23. Nagyon gyenge páncél, löveg és a mozgékonysága se egy húha. ("még az IS 7 is felhördül"? wtf?) Tier 6-7 környékére raknám, ha én lennék a boss. :P -
yossarianHUN #18147 Ebben a szolgáltató keze lehet vagy a tűzfal nincs teljesen jól konfigurálva. Nethez nem nagyon értek majd lammaer vagy egy másik hozzáértőbb személy eligazít. -
De ebben az esetben a pingnek is meg kéne ugrania, meg a lagometernek is át kéne váltania pirosra nem? Mert azok 10ből 1szer változnak... Mondjuk szeretett upc van, úgyhogy nem lepődnék meg.. -
Ez tuti net hiba, ha ennyire szakadozik a játék. Mikor még "gagyi" netem volt, előfordult pár játéknál ugyan ez. Net hiba, egyértelmű. -
De az a baj, hogy ilyenkor is randomra jön elő, meg nehogy már 4giga ramon ne tudja elrendezni a dolgokat... -
yossarianHUN #18143 Akkor zárj be közben minden háttérben futó dolgot az nem árthat ha azután se javul meg akkor lehet keresni a netben a hibát. -
Aza fura, h főleg akkor jön elő, ha mondjuk megy mellette a mediacenter mert tvzek, vagy alttabolok (ablakban játszom). A netem 15/3v5ös, annak azért elégnek kéne lennie... És ha egyszer előjön, akkor hiába van csak 100-150es pingem, percekig nem változik.... a kellett neke mfelhozni a témát, megint előjött....
t20ast eleinte nagyon utáltam mert stocknak iszonyú szar volt, aztán mondjuk megkedveltem :D Mondjuk a kedvencem az a sherman easy8, eléggé allrounder, bár a sima m4 se rossz. -
yossarianHUN #18141 Ez lag, lehet a te neted miatt vagy mert a szerver van vicces kedvében. Mikor még gagyi nettel dolgoztam nekem is volt ilyen gyakran el is rontotta a mókát ha gyakran tapasztalod akkor valószínűleg nálad van a hiba. -
yossarianHUN #18140 Főleg akkor volt nagy pofáraesés mikor először futottam össze KV3-mal egy T23-assal magamban azt mondtam hmm nem tom mi ez de ha jól emlékszem valami szaros kis amcsi med szét lesz tépve. Aztán egyszer csak azon kaptam magam hogy úgy belémdurrantott hogy azt se tudtam hova kapjak. Én visszalőttem a 122-essel de az lepattant róla ő viszont kábé minden lövésével komoly darabokat kanyarított ki belőlem. Még két lövést tudtam leadni abból egy lepattant a másik meg 25-6 százalékot vitt tőle aztán kipurcantam :D. Csúfos volt, de azóta átértékeltem az szaros amcsi medekről alkotott véleményem. -
Mondjuk dbvel se volt nehéz egy párducot eltakaritani, azért is vagyok kicsit csalódott... Amenynire vártam még pz3/4 idején a párducot, annyira nyüszögök most :D
Más: nálatok is előfordul oylan, h elkezd sercegni, akadni a hang, és irányíthatatlan lesz a tank? gázt adsz, az animáció meg a hnag megjön (billen a tank, mintha indulna) de nem mozdul, aztán pár másodperc mulva elkezd lassan gurulni meg oldalra csúszkálni, és irányíthatatlan az egész? persze az ellenség meg teleportálgat összevissza.... Nem egyszer fordult már elő éles szituációban, ahol ott is hagytam a fogam... -
yossarianHUN #18138 Én nem vagyok szakértő a témában de ellenségként sokszor futottam össze T23-asokkal és annyit mondhatok hogy mocskos kis dögök
. Elég gyakran pattognak róluk a dolgok a nagyobb ágyúkkal pedig akkorákat harapnak hogy abba még az IS 7 is felhördül. Ez azért úgy általában a Párducra is igaz, de arról ritkábban pattan le a skuló, plusz nagyobb is így jobb célpontot nyújt.
-
Van köztetek aki a német vagy amcsi medium ágat nyomja? Folyton csak azt látom, hogy ilyen is7/maus meg jgt/obj viták mennek, meg néha t54 anyázás. Én most szereztem meg végre a panthert, de még nem túl mókás vele harcolni, alap motorral, meg a db ágyújával... kell rá freexp. Viszont azon csodálkoztam, hogy csak 100al több hpja van a dbhez képest. Amcsi t23 mennyire jó? még csak t20am van, és nem tudom, hogy ezt az ágat gyúrjam inkább, vagy a németet. -
lammaer #18136 Na erre mondanám azt, hogy lehet játszani ilyen átnevezgetést, de itt jön be a balance kérdése. Most attól nekem semmivel se tetszene jobban, ha vennék a rakétalőszert és arra hivatkoznának hogy IRL is ekkora volt a pen.
Ez játék kiegyensúlyozás romboló, nincs mentség rá hogy átírják a lőszer tipust azt csókolom.
Azonos tierű TD, azonos kategóriájú ágyúja NEM szabad hogy jelentősen gyengébb legyen egy területen miközben máshol nincs előnye. -
davidbog #18135 Hát ezt csúnyán elcsalták. Pedig ez csak rajtuk múlott. Csak annyit kellett volna csinálniuk, hogy a 100 mm-es ágyúbál a lőszer típúsát BR-412B-ről átírják BR-412D-re. Ugyanis volt hozzá elég jó tulajdonságokkal rendelkező lőszer. Akkor már jó is lenne az a 175 mm-es átütés. Az előbbi hozzászólásomban az a 186 mm-t kicsit soknak tartom, kiváncsi lennék honnan szedték a tarrif.net-esek. De olyan 170-175 mm körül lehet a jobbik AP-vel az átütése. -
lammaer #18134 Mondom mindezt úgy, hogy abszolút nem vagyok németpárti "tigrisbuzi", van mindenféle nációbol tankom, amelyik OP, azt használom.
De amikor a valós adatok megmásítása pont a kiegyensúlyozás ellen van, az szégyen. Hörr. Megyek a 3 napos RO-ért :) -
lammaer #18133 Egyetértek, kiegyensúlyozás kell, akár a történelmi adatok rovására is.
De ha vesszük ezt a két ágyút (JPZ IV 3. ágyúja a SU100 3. ágyújával szemben- ugyanolyan tierű TD-k ugye) akkor kéne hogy egyensúlyben legyenek, többé kevésbé.
Ehhez képest mi van?
100mm D10S 230/230/330 175/235/50 9.82 78,180
7.5 cm StuK 42 L/70 135/135/175 138/194/38 17.54 56,000
A damage/ROF tök jól ki van egyensúlyozva, senki nem szólhat semmit, az orosz ágyú ritkábban lő de nagyobbat sebez, ergo a DPM kb azonos 230*9.82 = 2258 szemben 135*17.54 = 2367
Ez igy oki.
Viszont a penetration az csúnyán megkavarja, az igenis gusztustalan orosz buff hogy 175, mig a német csak 138. Ég és föld a különbség a kettő között, és történelmileg is teljesen hiteltelen.
-
Szerintem a változtatásokat az mmo játéknem hívta életre. Ha valós adatokkal csinálták volna meg, természetes kicsit a német irányba tolódott volna az arány páncélátütésnél. Valóban kicsit eltúlzott, hogy a Kwk42-t a második vh legjobb ágyújának tartották(arányaiban mérve). Ezzel szemben megelőzi egy D10 vagy egy D25. De szerintem szükséges volt az egyik gyengítése vagy a másik erősítése...jelen esetben az utóbbi.
Ami tényleg szembetűnő, hogy az egy tier-be eső ágyúknál elég nagy különbségek vannak, például a tier7-es ágyúknál.
Kwk36, M3, D10t - itt valóban látható, hogy a német ágyú a leggyengébb, míg az amerikai és az orosz kb egy kategóriát képvisel. -
davidbog #18131 Nem néztél be semmit. Csak annyi, hogy más adatokat tudtam a 100 mm D-10T ágyúhoz. Minden távolságon kicsit erősebb, a battlefield.ru oldalán szereplő adatokhoz képest 1-10 mm-el. Lehetséges hogy a tesztpáncél mínősége miatt. Amúgy 30 fokos páncélzat esetén 148 mm-ert ír 100 méterre pár oldal. Ha feltételezzük az anyagmínőségbeli különbséget akkor ez olyan 140 mm körül lenne a battlefield.ru-n. Tehát jól okoskodtál, kb annyi mint a 7,5 cm Kwk42 L/70 átütési értéke.
Gyanítottam, hogy az orosz ágyúknál kavartak a páncélátütésekkel, mert például a játékbeli 122 mm D-25T ágyú is kb 35 mm-el erősebb mint a valódi, ha 30 fokos páncélra nézzük. De ha merőlegesre néznénk akkor meg gyengébb lenne 35 mm-el. :) 100 méteren a D-25T 30 fokos (függőlegestől) páncél esetén 137 mm-ert üt át, 0 fokos páncél esetén (ez függőlegest jelent) kb 200 mm-ert, a játékban pedig 175 mm van.
Igazából nem értem miért így csinállták meg. Az orosz ágyúkhoz többfajta AP lőszer volt. A kérdéses 100 mm-es ágyú esetében például volt APCBC lőszer, ami 30 fokos páncél esetén 186 mm-t ütött át. Egyszerűbb lett volna ha ezt az APCBC típúsú lőszert rakják bele nem az APBC típúsú lőszert, amire kikerested a páncélátütési adatokat. 122 mm-esnél szintén egyszerűbb lett volna a jobbik AP lőszer.
Érdekesség képen említem meg azt, hogy a nagy kaliberű orosz ágyúkhoz nem volt APCR lőszer. Legalábbis a táblázatokban nem szerepelnek és páncélátütést se találtam semmilyen 100 mm feletti APCR lőszerhez. De a játékban van hozzájuk APCR lőszer. -
Renegade #18130 lám-lám, ha borul a szar, akkor legalább dézsával
azért mi munka lehetett benne úgy kozmetikázni az adatokat, hogy csak mostanra váljon általános felháborodás tárgyává a kedves készítők leplezetlen rajongása Sztálin pajtás masinái iránt. -
Szakesz #18129 Ha oldalról lőttük minden esetben elszenvedte a sérülést távolságtól függetlenül, ugye függőleges 76mm páncélzat.
Viszont a T-44/T-54 (jelenleg még csak 100mm ágyúval tesztelve) hátulról, ha közvetlen közel volt, egyszerűen nem tudta sebezni a T32-t. Egyelőre tanácstalanul állok az eset előtt.
-
lammaer #18128 Én pl Jpantherrel rühellem himmelst, mert ahhoz hogy lőni tudjak vmire ugye ki kell állnom, és szemből minden sebez. -
lammaer #18127 Ennyire döntött lenne a T32 segge? Mindössze 51 mm arrafelé, és én határozottan emlékszem hogy 100-assal még oldalról is szépen sebeztem... -
lammaer #18126 Más: beszélgettünk itt arról, hogy az ágyúk penetration értéke függőleges vagy döntött páncélra vonatkozik.
Feldobtam dev topikba, bár nem dev válaszolt, egy srác elég furcsa választ adott:
armor pen values
És valóban, az általa említett 7.5cm KwK 42 ágyú esetében a 30 fokos döntött páncél elleni értéket rakták be egy az egybe a játékba.
Cserébe az azonos tierű SU100-as hasonló kategóriájú ágyúja 100mm D10T a merőleges páncélzat elleni pen valuet rakták be, ugyanarra a helyre, ami ugye kicsit nagyobb.
Real world adatok alapján - a fent linkelt forrásokból - a két ágyú kb azonos pennel bir 30 fokos páncélzat esetén:
távolság - 7.5cm KwK42 vs. 100mm D-10T
100m - 138 mm / nincs adat
500m - 124 mm / 125 mm
1000m - 111mm / 110 mm
1500m - 99 mm / 95 mm
(bár a D-10T re nincs megadva 100 m-es adat, mivel a többi távolságon szinte ugyanaz az érték, joggal feltételezhetjük hogy 100m-en is kb azonos a német ágyúval)
Ehhez gépest ingame a két ágyúnál az alábbi pen értékeket látjuk:
7.5 cm StuK 42 L/70 138/194/38
100mm D10S 175/235/50
Vagyis, ha jól látom, a D10 esetén durván megtolták a penetrationt, mert merőleges páncélra adják meg a vastagságot, mig a németnél ugyanolyan beesési szögre vonatkoztatva a döntött páncélnál lévő kisebb pen szerepel. (a linkelt referenciánál,a D10-nél van megadva 90-os páncélra pen, az 500m-en 155mm, 1.11-es szorzóval ami a KwK esetén van ki is jön a 172mm, ami ingame látható).
Benéztem e valamit? -
Szakesz #18125 Az egyik ruszki csoda csikicsukizott a T20-al karöltve, de a másiknak volt annyi esze, hogy megkerült, de tuti a 100mm ágyút használta, mert a hátsó páncélzatot nem tudta átütni.
Amit egyébként gyakorló harcban érdemes megfigyelni, legalábbis nekem először ott tűnt fel, hogy ha lövöm T-44 100mm ágyújával közvetlen közelről a T32 hátsó páncélzatát, akkor lényegében immunis minden találatra. -
mindegy mi csak Artyval ne kerülj oda, de még TDző arty is tud egyet s mást keresni ott. (Leginkább Himmelsdorfra igaz) -
Igen, városos pályák a legjobban. Nyilt terepen megy a bokorcamp... Elalszok közbe. -
Na mi történt a játékkal??? 3. meccsem most és 4-5db is7-el vagyok egy csapatba... -
lammaer #18121 Minden high tier TD és heavy imádja, nincs ezen semmi meglepő. Én is szeretem ha IS4-ben tolom :) -
Az összes városos pályát imádom! Ruinberg, Himmelsdorf, Ensk. Legjobbak. -
Himmelsdorfon még jó hogy nem használható egy olyan tank ami főként mobilitásra alapoz egy olyan tank ellen aminek a hátát kell lőni hogy sebződjön.
No én ezért imádom azt a pályát. :) -
lammaer #18118 Himmelsdorfon még jó hogy nem használható egy olyan tank ami főként mobilitásra alapoz egy olyan tank ellen aminek a hátát kell lőni hogy sebződjön.
Mondjuk hogy 3-an se birtak veled, az gáz, gondolom szemből csikicsukiztak ahelyett hogy legalább az egyik flankolt volna. -
WaseK #18117 "Persze van ellen példa is, tegnap Ruinberg-enm, vagy hol, egy ház mögött kukucskált egy sérült Object, robogtam felé, és amint megláttam , szinte célzás nélkül lőttem, gondoltam próba szerencse. Telibe kaptam és robbant. De ez van ritkábban."
Mindjárt írni fog egy felháborodott object pilóta, hogy bezzeg tegnap jött egy vk45 és becélozni se volt ideje de már pukkantam, biztos csítel
-
TDantes #18116 vk45-el, közvetlen közelről, két leadott lövés pattant le az Object-ről. A célkereszt zöldet mutatott, jó volt a szög is, mielőtt valaki mondaná ,hogy rossz helyrecéloztam, vagy ilyesmi.
Ő meg, ezalatt lazán kicsinált.
Persze van ellen példa is, tegnap Ruinberg-enm, vagy hol, egy ház mögött kukucskált egy sérült Object, robogtam felé, és amint megláttam , szinte célzás nélkül lőttem, gondoltam próba szerencse. Telibe kaptam és robbant. De ez van ritkábban. -
Ha már kiszúrtak akkor mindegy... de amúgy tányleg jó rajta ez a rövid csövű HE löveg, bár pontatlan de ha üt akkor nagyot :-) Kicsit nyomtam vele és a legjobb 3 kill úgy hogy én voltam a harmadik legkissebb ;)