banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• davidbog
    Nem néztél be semmit. Csak annyi, hogy más adatokat tudtam a 100 mm D-10T ágyúhoz. Minden távolságon kicsit erősebb, a battlefield.ru oldalán szereplő adatokhoz képest 1-10 mm-el. Lehetséges hogy a tesztpáncél mínősége miatt. Amúgy 30 fokos páncélzat esetén 148 mm-ert ír 100 méterre pár oldal. Ha feltételezzük az anyagmínőségbeli különbséget akkor ez olyan 140 mm körül lenne a battlefield.ru-n. Tehát jól okoskodtál, kb annyi mint a 7,5 cm Kwk42 L/70 átütési értéke.

Gyanítottam, hogy az orosz ágyúknál kavartak a páncélátütésekkel, mert például a játékbeli 122 mm D-25T ágyú is kb 35 mm-el erősebb mint a valódi, ha 30 fokos páncélra nézzük. De ha merőlegesre néznénk akkor meg gyengébb lenne 35 mm-el. :) 100 méteren a D-25T 30 fokos (függőlegestől) páncél esetén 137 mm-ert üt át, 0 fokos páncél esetén (ez függőlegest jelent) kb 200 mm-ert, a játékban pedig 175 mm van.

Igazából nem értem miért így csinállták meg. Az orosz ágyúkhoz többfajta AP lőszer volt. A kérdéses 100 mm-es ágyú esetében például volt APCBC lőszer, ami 30 fokos páncél esetén 186 mm-t ütött át. Egyszerűbb lett volna ha ezt az APCBC típúsú lőszert rakják bele nem az APBC típúsú lőszert, amire kikerested a páncélátütési adatokat. 122 mm-esnél szintén egyszerűbb lett volna a jobbik AP lőszer.

Érdekesség képen említem meg azt, hogy a nagy kaliberű orosz ágyúkhoz nem volt APCR lőszer. Legalábbis a táblázatokban nem szerepelnek és páncélátütést se találtam semmilyen 100 mm feletti APCR lőszerhez. De a játékban van hozzájuk APCR lőszer.