418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Eagle16
    Azért tűntek el mert a láthatatlan tankok a bokorból letudták kempelni őket. Ha átdolgozzák a láthatósági szabályokat akkor über T-54-es nélkül is visszajönnének a med.-ek, én is vennék újra Párducot.
  • Eagle16
    Oké, de a sebessége nem azért van hogy belemássz egy heavy arcába aztán közelről lődd szét. Azért gyors hogy szinte mindenhol ott legyen ahol segíteni kell, visszamászhatsz vele a bázisodra is a fél pályáról ha éppen foglalják a zászlót, ha éppen a pálya felénél vagy és a többiek cappelnek akkor odaérhetsz 1 percen belül hogy segíts neki stb.

A teleportálós hadviselés kicsit megkavarta dolgokat.
  • erdos
    Én nem is lőttem messzire egyet sem, csak egyet egyet a scoutokra. Szóval nem tudom, nekem a scoutok ellen bejött. :-)
  • TDantes
    De ez a játék egy újabb bug-ja miatt van.
  • erdos
    Én. Mert a peccs után ez volt az egyedüli használható módja a lammaer által leírtak miatt. A többi tuti halál. El is tűntek a med tankok a játékból egy időre.
  • Eagle16
    Ilyet még nem nagyon láttam, max. olyat hogy dombos terepen tűnt el valami hirtelen, de akkor azért mert kiesett a tank látószögéből.

erdos: áááá az nem úgy működött. Az auto-aim ugyan lekövette a teleportáló tankokat, de kb. úgy nézett ki, hogy látod a tankot és előtte van x távolságra a célkereszt. Következő pillanatban ugrott egyet a tank, ekkor pontosan rajta volt a célkereszt, na most ha abba a pillanatban lőttél mielőtt épp ráugrott volna célkereszt, akkor eltaláltad. De ennek nagyon kicsi volt az esélye.

Emlékszem párszor ilyen szerencsés találattal sikerült messziről eltalálni valamit.
    De ha a rossz pillanatban nyomtad meg a gombot akkor semmi se történt, a gránát messzire elkerülte a célpontot.

Én így emlékszem rá, de mondjátok ha nem így volt.
  • TDantes
    Ki mondta, hogy azt jelenti?
  • erdos
    Megértelek én is csak azzal nem értek egyet hogy az ésszel használat azt jelenti hogy te is beállsz a nagyok mögé és kempelsz. Mert arra felesleges a med tank, mozgékonyság nem kell csak tűzerő meg böhöm nagy páncél. Egyszerűen nem erre való. Most legalább a t54 visszahozott belőle valamit.
  • TDantes
    Ésszel használni: arra használod a tankot amire az adott helyzetben való .
  • TDantes
    Én KT-vel jelenleg ritkán lövök mellé. Régebben a teleportálókat nem találtam el.
  • stork13
    Sajnos a T-54-et nem lehet ésszel használni. Ha "beleülsz" akkor az ész kint marad. :D Legalábbis az esetek nagy részében.
  • lammaer
    ésszel használni - úgy érted, képezzem ki a tank személyzetét mentális hadviselésre, és erősen koncentrálva égessem ki a szemben álló azonos tierű heavy legénységének az agyát?

Ez nem sakk, a mednek egy előnye van, a sebessége és az agilitása. Ha ezt az előnyt elveszed, mert 500 méterről is ellőnek akármennyire nyomod neki és kavarogsz, akkor dobhatod a diplomát ahova akarod...
  • erdos
    Erre volt jó az autoaim. Ha valaki csak ment egyenesen, rátettem és jónapot. Most meg direkt úgy van beállítva hogy mögé lőjj. Nekem az a játékstílus jobban bejött úgy hogy a KT-vel mentem a legtöbbet. Volt harc, élet, pörgés, adok kapok, megkerülés, minden amitől lehet élvezni egy ilyen játékot. Most meg traccsparti az erdőben...
  • stork13
    Ment az IS az utca közepén és megállt, majd eltűnt. Nem volt semmi fedezék ezért volt meglepő, akár a Maus.
    A fedezékből kilépőt még megértem mert a játék így kezeli le. Azzal nincs is semmi bajom.
  • lammaer
    *csak azért mert megállt
  • TDantes
    A teleportálás alatt a teleportálást értem. Nézd, én megértem hogy nektek az jó volt, de a játék hibáinak kihasználása helyett, inkább ésszel kell a közepes tankokat használni. Szerintem meg ez a jobb.
  • lammaer
    Tessék élő példa, T20-ban ültem, 250 méteren tűnt el egy T29-es sík terepen csak azért mert megálltam.
    Tier 7 mint én, ripityára is lőtt utána és még csak vissza se tudtam lőni.

(megjegyzem, szeretem a T29-et :) )
  • stork13
    Minden patch hoz magával valamit amitől valamelyik tank/tankok OP(k) lesz(nek).
    Most a T-54, előtte az amcsi heavy-k. Ez szerintem így is marad. Mármint valami mindig OP lesz és a többség törekedni fog a birtoklására.
  • Eagle16
    A városos pályák külön kezelendők ilyen szempontból, mert sokszor van úgy hogy csak akkor mutatja meg neked az utca végéről bekanyarodó tankot amikor már az egész tank kikanyarodott.
    Ez van néha mikor fedezékharc van és pl. egy IS-3 nem látszik hogy előbújik egy szikla mögül hogy lőjön, már csak azt veszed észre hogy teljesen kint van és rád irányul az ágyú. (ez is egyfajta teleport végül is, csak kicsiben)

Szerintem nem csak én láttam már ilyet.
  • erdos
    Persze nem is ezzel van gond hanem azzal hogy nem éri meg közel menni mert a lövegek halálpontosak. Most van egy jó med tank akkor az már op de ha jobban belegondolok az egyetlen a funkciójának megfelelően használható med tankról (tier 9-es medek) van szó. Ez is csak azért mert ütésálló, nem az nem is számít hogy fordulékony, gyors mert lótúrót sem ér, ígyis úgyis eltalálják...
  • Eagle16
    Pedig én tisztán emlékszem hogy viszonylag közel mentek el a felderítők hozzám képest (100m-150m), de még akkor is ugráltak.
  • stork13
    Az csak egy adat. Kérdés a játék mit kezd vele.
    Nyílegyenes utca végén 100 m-ről előtűnő helybenálló Maus, utca közepén megálló és eltűnő IS4/IS-7, hm?
  • lammaer
    Itt voltam.. viszont láthatósági értéktől függelenül tünnek elnyilt pusztában is tankok :)
  • Eagle16
    Azért ez kicsit túlzás, nem lehet átlőni :) 1kmx1km-esek a pályák, a látótáv meg max. 500m. Malinovkán pl. átlőhetsz az egyik bázisról a másikra, de egyik bázisról sem tudsz eltalálni senkit sem a dombon, mert el se látsz odáig, pedig az már igencsak a pálya széle. Max. a templomnál lőhetsz le azokra akik középen akarnak átmenni, de a távolabbi széle már annak is túl messze van.

Amúgy én mondtam hogy nagyobb pályák kellenek, de terveznek 2x2-es és 3x3-as pályákat is, ott ez már végképp nem lesz gond.
  • erdos
    Mit értesz teleportálgatás alatt? Az hogy a világ végére nem tudtál sebészi pontossággal lőni mert nem volt jó a megjelenítés? Mert akkor igazad van, tényleg volt. De közepes távolságból nem volt ezzel gond. Akkor egy t44-esem és egy KT-m volt, nagyon jó volt mindkettő.
  • TDantes
    Láthatatlan heavy-k? Hm. Itt voltál amikor belinkelték hogy mennyi a láthatósági értéke mondjuk a T-54-nek?
  • erdos
    Hát nem tudom, a vk-ban 1vs1 még t54 nem nyírt ki, komolyat üt rajta a maus ágyú. Persze van lepattanó is de nála szintén. a halál beálltát mindig a vele jövő társak okozzák amivel nincs is gond.
  • TDantes
    Nem volt? Akkor álmodtam?
  • lammaer
    Milyen széleken? Ekkora pályán, amikor egyik oldalról át lehet lőni a másikra, és a széleken segitő medeket 3 lövésből szedik ki a pusztában meg bokorban láthatatlan heavyk (TDket ne is emlitsük :) ), függetlenül attól hogy cikáznak és döngetnek?
  • erdos
    Nem volt ott teleportálgatás, 100, 150 méterről már tudtad lőni szépen. Most meg lótúró, úgy ment le most is a kör hogy senki de senki nem mozdult ki csak beálltak védekezni, az utolsó 5 percben volt valami és persze az szívott aki először mozdult...
  • stork13
    Nem jobb, de végre szintben van és nem -0,5 tier-re.

A legjobb az lenne, ha a mozgékonyság/páncélozottság/tűzerő szentháromság mixet szépen elosztanák köztük (tier 9). Aztán mindenki a habitusa szerint választhatná azt ami megfelel neki.
  • Eagle16
    Ez így van, de a közepesek szerepe amúgy sem az hogy leállnak a nehéztankokkal 1 vs. 1-ben és köröznek míg meg nem pusztul az ellen.

A közepesek a széleken segítik a támadást, majd ha a heavy-k áttörtek akkor visszamennek és a legyengült részeken segítenek. Ezt most is meglehet csinálni, teleportálás nélkül. A teleport egy hibás taktikát tanított meg a közepes tankosoknak és aztán persze hogy mindenki eladta amint látta hogy már messziről is eltalálhatják.

erdos: akkor hozzuk vissza a teleportáló tankokat mert úgy sokkal jobb volt? hát...nem tudom mióta játszol, de mikor kijavították igazi megváltás volt. Pedig én is Párduccal kezdtem, igaz akkor még max. Tigris I-esek meg IS-ek voltak az ellenfelek, de egy szerencsétlen felderítőt nem tudtam 100m-ről eltalálni.
  • TDantes
    Nem jobb? A vk45-val nem tudom leszedni a T54-eseket. Jó, lőttem már ki, és sebeztem is T54-est, de tíz esetből nyolcszor lepattanok róla. Ellenben a T54 minden lövése sebez engem, valamint sokkal mozgékonyabb.

A TD-ket hagyjuk, a mozgékony közepes tankok, jobban mint bármelyik TD, mert a TD nem tudja a tornyát forgatni.

Az IS4 meg olyan mint a T54, erről is lepattan a lövések nagy része.
  • TDantes
    Igen tudom. De nem is lövöm a tornyukat.
  • erdos
    Na de komolyan, amivel egy szintűnek számít: VK45, IS-4, Object704, JT és sokan mások. Hol lehetne rá mondani hogy jobb ezeknél? Másabb de semmivel sem jobb.
  • TDantes
    A Maus-ról mégis mi pattan le? Ha tudod hol kell meglőni, vége. Én mindig csak szitává lyugatott Maus-okat látok.
  • Szakesz
    Próbáltad lőni a amcsi tankok tankok tornyát? Nem? Mert arról is pattannak lefele elég szépen a lövedékek.
    Érdemes kipróbálni, vicces lesz. :)

• TDantes
    Nem . A patch előtt a nehéz tankoknak nem volt esélyük a közepessel szemben, mert messziről nem tudták ki lőni, mert teleportáltak. Aztán a közepes tank ide-oda teleportálgatott , majd hirtelen lerohanta a nehéz tankot is ki lőtte.

Rendben közelharcban a mozgékonyság miatt legyen az előny a közepesnél. De messziről meg legyen a nehéz tanknál. A patch előtt nem így volt. Most így van.
  • lammaer
    A Zojjekt TD is :)
  • lammaer
    Sokan gondolják igy, offense vagy nem. Ezért van pl a buff PandP brothers topik is a WOT hiv fórumon csúcsra járatva.

Biztos vagyok benne, hogy a P2 és Pershing tulajok is jobban örülnének, ha többet tudnának tenni a Tier9/10 heavyk és TD ellen mint annak, ha lerángatják a szintjükre a T-54et, és együtt siránkoznak azon hogy megint World of Heavy Tanks lett a játékból :)