418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Renegade
    azért keményen érződik a 3 napos őrület hatása, gondolom ennyi t9-10, csak soft wipe után volt. Mondjuk kár, hogy sejthető az eredmény általában (akinek a több obj-704ese és t-54ese van, az nyer)

• ximix #20113
    Vagy a műholdas map alapból szürke lenne és csak azt látnák amit a baráti tankok úgy mint a láthatósági ábrán kb .
    pl a baráti tank áll a ház mögött akkor a körből az a cikk amit a ház kitakar nem látszódna stb.
  • lammaer
    MUKODJ!!!
  • Szakesz
    Szerintem jelentkezhetnél mentalistának, vagy valami Delphoi jósnak.
  • lammaer
    Cifura sok dologban felnézek, de hogy ezt nem akarja belátni... :)
  • BoneDragon
    Hehe
  • SirAlo
    hat akkor en azt csak closed betanak hivnam... igy nem volt ertelme az opennek:(
  • lammaer
    Azt, hogy elolvasod a FAQ-t.
  • Renegade
    azt, hogy resetelik az accodat, ha indul az éles, tehát minden tank, legény eltűnik, és lehet kezdeni előlről
  • bazza
    Scoutok által "lehívható" automata tüzérség kellene. Így újra lenne értelmük. Vagy vmi hasonló. Adni egy jelet valahova a mapon, mondjuk látótávolságon belül, és oda egy 20-35m körben 6-7 töltet csapódna.
  • Renegade
    nekem is az az érzésem, hogy megpiszkálták, mert marha macerás X-es német ágyúval molesztálni
  • SirAlo
    SOFT WIPE NEM LESZ! CSAK HARD WIPE LESZ ez mit jelent?
  • Wlanseraf
    hozza tenném hogy szopok minden mással de a KV3 meg pénznyomda most... nem tudom mi van vele.. KT 3-4 killel/nyert meccsel nem kapok ennyit.

Tier6 a pénznyomda most szerintem.. Shörmanóval is megnézem mindjárt
  • nobodyattis
    nekem mondod vesztes csata meg még ki is lövik a Mausomat ja és ellövöldözök vagy 15-20 lőszert az minimum mínusz 20-25000.-
  • Wlanseraf
    valamit variáltak , de most meg ez volt

Defeat
    Battle: Erlenberg 2011. január 21. 23:27:58
    Vehicle: KV-3
    Received Experience: 1 054, credits: 38 127
  • Eagle16
    Naaa nem :) Oroszon T29-esem van meg a kis nyolcas sörmen, és igaz hogy lassan, de egyre több kreditem lesz. Szerintem Tier 9-10-től nem lehet fenntartani a nehéz tankokat. De venni kell mellé egy Tier V-öst és megvan oldva.
  • nobodyattis
    csak 210mm es
  • yossarianHUN
    Nem játszunk, a kevesebb xp meg pénz miatt anyázunk
  • nobodyattis
    de majd holnap)) rettegjetek a 220 mm es ágyúmtól:))
  • nobodyattis
    de jó nektek hogy játszotok én meg itt rohadok a munkahelyen
  • BoneDragon
    IS-7el volt 6 killem, belelőttem még 4 tankba, győztünk és 1100xp. Biztos, hogy kevesebb xp jön és pénz.
  • Eagle16
    Ja értem. Amúgy ezért nem veszek a jövőben TD-t se (kivéve amcsit :) ), mivel nem tud fedezékből lőni, állandóan eltalálhatja egy SPG. (most a lassabb németekre gondolok)

Most nekem sincs SPG-m, a franc se gof grindelni még 100k-t GW Párducban, csakhogy meglegyen a GW Tigris, amiben megint kell 65k az ágyúhoz...uuuncsiii.
  • yossarianHUN
    Ez lesz a poén hogy a véglegesben a legnagyobb tank amit premium nélkül fent lehet tartani a PZ III lesz
  • [NST]Cifu
    Passz. Ma is vagy iszonyú répázás volt, ahol nevetségesen kevés XP-t kaptunk, vagy olyan imba kör volt, hogy rogyásig kaptunk mindent.
  • yossarianHUN
    Bizony, régen egy jobb vesztes csata után jött 1100 xp meg mondjuk 30 kiló, most egy vért izzadós, homloktörölgetős győzelem után 700 xp meg valami 20 000 pénz. Na most ez minden szempontból remek, mert a BL-9 44 000 xp, tehát a 700-asokat feldughatom, a pénz meg nézzük csak 12 000 a javítás, 8000 a lőszer, 3000 a javítópakk ha elhasználtam. Premiummal. Na most akkor mi van?!
  • BoneDragon
    Akkor add el, 5x szorzó óta senki sincs pénz szűkében! :)
  • [NST]Cifu
    A játékbeli implementációjára ez valamennyire igaz. Itt jönne elő, hogy a TD számára roppant fontos a jó tüzelési pozicíó. Csak az elképzelésnek keresztbe tesz a korlátozott látótáv és kissé illogikásan felépített láthatósági rendszer (spotting range). A TD számára a megfelelő távolságtartás lenne a lényeg, de ezt a játékban nehéz lesz megvalósítani.
  • lammaer
    "akkor pont 1 éve fogok tesztelni "

És, fárasztó volt a tesztelés? :)
  • nobodyattis
    oké én arty párti vagyok :)de nekem is csak egy van egy GW tiger de jól jön néha ha pénz szűkébe vagyok
  • DummyBoy
    Nekem is gyanús ... irgalmatlan ritkán kapok 1000 xp felett ...
  • yossarianHUN
    Jaja, egy Valentine-nal amit feldughatunk a heddnemondjamhova...
  • nobodyattis
    amúgy meg kár ezen vitázni mert úgyis úgy lesz ahogy ők akarják amikor levették az artyk pontosságát akkor is azért volt mert sokan panaszkodtak majd kiderül mi lesz bár ott járnánk már. Például hogy törölnek e mindent vagy visszakapunk valamit a ful játéknál mert érdekes ha a nyáron jön ki akkor pont 1 éve fogok tesztelni és törölnek mindent sokan ezt nem fogják jó néven venni sokan már unják érdekes lesz hogy mit találnak ki. én bizok benne hogy valamivel jutalmazzák majd a tesztelést
  • yossarianHUN
    A TD egy eleve elvetélt konstrukció gondolj bele, mi történik ha a TD összetalálkozik egy:
    1: light tankkal: a kicsi körbetáncolja, felderíti, 3 másodperc múlva odabasz az arty és a TD egy füstölgő roncs
    2: medium tankkal: ugyanaz mint az előbb csak lehet hogy most a med még röhögve bele is durrant párat mielőtt az arty kivégzi
    3: heavy tankkal: hiába az erős ágyú ha papír a páncélzat (tisztelet a kivételnek), így hát a TD megint csak kiszenved.
    Tulajdonképpen a TD-nek akkor van csak esélye a túlélésre ha rejtve marad, de az ilyen ideális tökéletes esetek száma elenyésző, általában a fent megfogalmazott 3 eset valamelyike következik be.
  • BoneDragon
    De komolyan mi élvezet van az artyba? Elbújsz aztán várod, hogy a térképen feltűnjön egy piros pont és gyorsan odagörgeted a lééézer nyalááábot. Aztán vársz fél percet, hogy összeszűküljön a kőr, ha addig nem tűnik el az enemy tank. Jobb esetbe eltalálod és jáj egy kill és nem csináltam semmit...dejóóóó!! Inkább megyek tankkal, taktikázok és élvezem a játékot.
  • [NST]Cifu
    Én úgy veszem észre, hogy teljesen normális az XP osztás, ugyanúgy ~1200-1400 XP egy jó átlagos kör Ferdivel.
  • yossarianHUN
    Rám is rám jött néha az öt perc és eszetlenül szórni kezdtem a pénz meg a free xp-t a különböző nációk artyjaira, de aztán úgy a tizedik csata táján mindig fanyalgó arccal dobtam a kukába az összeset és ha kellett a pénz nem volt kérdés hogy az arty megy a süllyesztőbe először. Ez a nerf óta ugye hatványozottan igaz.
  • [NST]Cifu
    Ebben a kontexusban sehol. Én abból indultam ki, hogy anno Overlord úgy jellemezte az arty-t, hogy úgy került bele a koncepcióba, hogy kell valami, ami képes megállítani az ellenfél nehéz harckocsijait. Ha tényleg ez az elképzelés, akkor lent van a probléma -> a TD-k hátrányosan vannak érintve, és ez nem volt belekalkuláva.

Az, hogy melyiknek mi az előnye, az egy más tészta. Én személy szerint úgy vélem, hogy a könnyű/közepes/nehéz/TD/arty felosztás úgy, ahogy van egy lópikula, és talán sose fogják tudni megoldani a balance-ot a nélkül, hogy ne harapják meg valamelyik kezüket. A gond az, hogy több nehéz harckocsi is mozgékonyságban képes felülmúlni egyes közepes harckocsikat, holott elviekben a közepes előnye éppen az lenne, hogy mozgékonyabb, mint a nehéz harckocsi. Erre hoznak olyan fabrikált balance-megoldásokat, hogy a medek rükvercben arányában gyorsabbak lesznek, mint a nehéz illetve TD harcjárművek.

Valamennyire követhető az eredeti koncepció, és elvben vállalható is:

Könnyű hk.: Scout, felderítő, az ellenség felderítése, mozgásának követése, "céladatok" a tüzérségnek. Eredendően gyorsak és jól álcázottak.
    Közepes hk.: Gyorsan mozgó harci egységek, amelyek alkalmasak átkaroló, megkerülő hadműveletek lefojtatására, de páncélzat és tűzerő terén kompromisszumot kell kötniük.
    Nehéz hk.: Lassan mozgó egységek, amelyek páncélzat terén a legjobbak és tűzerő terén sincs okuk panaszra. Áttörő egységek.
    Páncélvadász: Vagy távolról ügyködő "sniper" egység, amely a saját csapat második vonalából képes támogatni az első vonalat, vagy a bokrokban bújkáló védő egység. Jól álcázott, és erősen felfegyverzett.
    Tűzérség: Hosszú lőtávú támogató erő, nagy tűzerő, de szüksége van "spotterekre", és kicsi a tűzgyorsasága.

A probléma az, amikor ebbe a képletbe olyan járművek kerülnek be, mint a JSz széria, ami nehéz harckocsihoz mérten iszonyú mozgékony, vagy a Ferdi/JT páros, ami TD létére irgalmatlanul erősen páncélozott, és így tovább.
  • BoneDragon
    Igen ott áll, de meg is lehet nézni mennyit játszottam vele..Ha 40 csatánál többet látsz, akkor visszaszívok mindent és imádom az artyt :D
  • Wlanseraf
    Kikérem magamnak:D 12 tankom van és nincs arty:)
  • Wlanseraf
    aham:)