banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• [NST]Cifu
    Ebben a kontexusban sehol. Én abból indultam ki, hogy anno Overlord úgy jellemezte az arty-t, hogy úgy került bele a koncepcióba, hogy kell valami, ami képes megállítani az ellenfél nehéz harckocsijait. Ha tényleg ez az elképzelés, akkor lent van a probléma -> a TD-k hátrányosan vannak érintve, és ez nem volt belekalkuláva.

Az, hogy melyiknek mi az előnye, az egy más tészta. Én személy szerint úgy vélem, hogy a könnyű/közepes/nehéz/TD/arty felosztás úgy, ahogy van egy lópikula, és talán sose fogják tudni megoldani a balance-ot a nélkül, hogy ne harapják meg valamelyik kezüket. A gond az, hogy több nehéz harckocsi is mozgékonyságban képes felülmúlni egyes közepes harckocsikat, holott elviekben a közepes előnye éppen az lenne, hogy mozgékonyabb, mint a nehéz harckocsi. Erre hoznak olyan fabrikált balance-megoldásokat, hogy a medek rükvercben arányában gyorsabbak lesznek, mint a nehéz illetve TD harcjárművek.

Valamennyire követhető az eredeti koncepció, és elvben vállalható is:

Könnyű hk.: Scout, felderítő, az ellenség felderítése, mozgásának követése, "céladatok" a tüzérségnek. Eredendően gyorsak és jól álcázottak.
    Közepes hk.: Gyorsan mozgó harci egységek, amelyek alkalmasak átkaroló, megkerülő hadműveletek lefojtatására, de páncélzat és tűzerő terén kompromisszumot kell kötniük.
    Nehéz hk.: Lassan mozgó egységek, amelyek páncélzat terén a legjobbak és tűzerő terén sincs okuk panaszra. Áttörő egységek.
    Páncélvadász: Vagy távolról ügyködő "sniper" egység, amely a saját csapat második vonalából képes támogatni az első vonalat, vagy a bokrokban bújkáló védő egység. Jól álcázott, és erősen felfegyverzett.
    Tűzérség: Hosszú lőtávú támogató erő, nagy tűzerő, de szüksége van "spotterekre", és kicsi a tűzgyorsasága.

A probléma az, amikor ebbe a képletbe olyan járművek kerülnek be, mint a JSz széria, ami nehéz harckocsihoz mérten iszonyú mozgékony, vagy a Ferdi/JT páros, ami TD létére irgalmatlanul erősen páncélozott, és így tovább.