418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• pett3rson
    ja, most esik le, hogy másnál is nullát sebez a critical hit, már azt hittem Én csinálok valamit rosszul :)
  • Molnibalage
    Na, nekem ennyi elég is volt. Eljött az a pillanat, amikor már inkább idegesítő, mint élvezetes...
  • zsupeti
    Kösz az infókat mindenkitől.
    Mostanság KV-1S van használatban.Kimaxolva fullos 122mm ágyúval egész tűrhető/csak ne töltene olyan gyorsan/.Épp az előbb voltam egy olyan csatában,ahol le tudtam sebezni 29%-ot egy ISZ-7esről 1 lövéssel.Ahogy én is-úgy ő is meglepődött és dobott egy hátraarcot és eltűnt a határban. :D
    De visszajött és megbosszulta.Azért szép halálom volt legalább.Ahogy olvasom lehet,hogy rástartolok még a hátralévő időre az amcsi T29re.
  • pett3rson
    Mennyi a fenntartási költsége a vk3002-nek? egyik nagy hátránya szerintem a vk3601-nek, hogy azért elég sok lóvét visz el a lőszer és a javítás (mert ugye egy-két találat mindig bejön és sebez is sajnos). Nekem PIV még mindig a favorit pénztermelés szempontjából.
    KV elég hektikus, hol jól megyek vele hol szarul és nem megbízható a páncél sem, olyanok ellen bukok akik ellen nem kéne :)
  • TDantes
    Vicces...a Panther 2 tulajok szerint, a T-54 szét szedi őket, a T-54 tulajok szerint meg őket szedi szét a Panther 2. Hogy van ez?

És akkor mit csinál a Phersing?
  • a.carkey
    P2. PII. az más. :)
  • a.carkey
    Detto. :)
  • noname23
    Azért PII-nek csúnya ágyúja van és f2f-ben szét tud szedni egy T54-et.
    Sajna a test gyengécske és nagy, könnyű célpont alacsonyabb teir-űeknek is
    ezért sok találatot be tud kapni és mire sor kerülhetne egy f2f t54-es csatára addigra elég minuszos ezért szerintem jobb vele bújkálni és fedezékből hasznosítani nem az a tipikus támadó rusher tank aminek kéne lennie.
  • noname23
    a mi oldalunkon nem volt nagy platoon használó tumultus a VK45 hozott magával 1 t44-et hát nem túl sok +kakaó a két VK meg tier9-es
  • TDantes
    ,,De ide a rozsdás bökőt, te azok között vagy a játékban, aki ha egy artynak nincs a meccs végére 3+ killje akkor orditod hogy "noob arty", vagy ha éppen melléd csapódik be egy arty lövedéke akkor irod neki hogy "lol, learn to aim"..."

Tök jó hogy így ismersz. Mondjuk kurvára nem szokásom, mert marhára leszarom mit csinálnak, vagy mit nem, de szerintem mondjál még ilyeneket. Rajta. Végülis, persze, ez mutatja hogy mekkora arc vagy. Ugass le, magyarázd meg, hogy milyen vagyok, hogy mit teszek, te úgy is jobban tudod mit én. Nem igaz? Jobban ismersz, mint én saját magamat.

Vagy ha nem így van, akkor talán gondold át, hogy mit dumálsz, rendben?
  • noname23
    a kis ikonok a platoon használók

IS4 re ugyanaz a sebzésű ágyú kerül mint az IS7re ez:130mm S70
  • Molnibalage
    Én meg későn vettem észre, hogy a Pz 38 ág nem harkocsihoz vezet...
  • a.carkey
    UPD:
    Egy tankot hagytam ki amit TILOS kifejleszteni. Ez a Panther 2. Ennél nagyobb szar, ilyen áron nincs még egy. Borzasztó. A sima Panther vagy a Daimler Benz is értelmesebb jószág, mint ez a szar. (Puszta magánvéleményt írtam le. Persze, ez is változhat, ha felcsavarják nála a lepattanási adatokat, vagy vastagítják a páncélzatot, de jelen állapotában - pl. egy T-54 ellen - el lehet felejteni. Ráadásul, kínszenvedés 75össel végigszenvedni az új felfüggesztés-torony kombóig. Kimondottan csak némét buzi mazohistáknak, akik szenvedni járnak ide, nem játszani! :D)
  • a.carkey
    Az arty témát hanyagolnám. Kipróbáltam párat, maxos Hummelem is volt, patch előtti és utáni is, és nem szerettem meg, lehet nélküle élni, liveon nem pazarolok rá majd xpt.

Fejlődés.

Nos, az az igazság, hogy a ruszki ág lényegesen egyszerűbb ág, mint a többi. Eleve a fejlesztők is fehéroroszok. Van egy Lukasenkójuk, aki elég megalomán alkat, szóval ha az elnök fia is játszana ezzel a játékkal, akkor a T-72 is benne lenne, ellenfélnek meg német oldalon a egy Captured Mark IV. állna. (Remélem értitek ...) Tehát, ha eltekintünk attól, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze, de nem szeretjük a szenteket, akkor nem feltétlenül a legjobb választás a ruszki ág. Tény, hogy jobbnak tűnnek a tankjaik, mint a többi, de ennyi. Sok pozitívum abból fakad, hogy a többi ágon érdekesen kezelik az egyes sérülési és lepattanási adatokat. Ha ezek javítva lesznek, teszem azt nem csak ruszki live szerver lesz, és a játékosok teszem azt amerikai ill. német tank buzik, akkor vsz lesz változás. Mert egyébként meg semmi baj a német ággal, sőt, talán tigrisig a "heavy" részt (leszámítva a teljesen használhatatlan PZIIIA-t, amit én úgy kivennék, mint a sicc) talán még jobb is, mint az orosz megfelelője, kivétel persze az arty ág, mert az most jelenleg a random sugarú körben bevitt sebzésről szól, amire a Hummel már nem alkalmas úgy, mint régen. Szóval a német ág utolsó igazán versenyképes darabja szerintem a maxos Tiger. Természetesen ruszki ellenfele az IS masszívabbnak tűnik, jobban csapódik le róla skuló, mint tigris barátunkról, de szerintem pontatlanabb egy picit, és lassabb a tűzgyorsasága, míg a legjobb német 88as viszont iszonyat megbízható és pontos jószág. Tigris felett már más a helyzet. Én azt mondanám, hogy a Tigris magassága a legideálisabb ingame. Sok tankot próbáltam bizonyos szituban, de a Tiger volt az, ami ki is látszódott, meg nem is. Negatívuma, ami minden német tank negatívuma, az a modul sérülés esélye, különösen az ágyú kapcsán. A KT nem rossz tank, de sokkal kevésbé mutatja ki a foga fehérjét, mint várható. (Félre értés ne essék, az IS-3 se sokkal jobb, max. másabb, de igazából az se az igazi, különösen, ha feletti tierbelivel vagy egy T32vel kell harcolni ellenük ...)

Ezzel el is értünk az amerikai ágra. Az ág low tierben maga a szenvedés. Használhatatlannál használhatatlanabb tankok gyülekezete sorakozik fel egészen az M6ig, előtte a Leenél nagyobb szarcsimbók egy sincs. Viszont, ha az M6nál megvan a 90es, akkor megváltozik a képlet és egy maxos M6 90essel már semmivel sem rosszabb, mint hasonszőrű társai, sőt ...
    A minőségi ugrás a T29nél következik be, amely tornyának a páncélvastagsága elég masszív, bár nem sebezhetetlen (pl. fülek), de masszív. (Szerintem a régi toronyról jobban pattognak a skulók - ugyanez igaz a VK4502P régi tornya esetében is - de a plusz HP miatt érdemesebb feltenni az "updételt" tornyot.) A T-29 után a legmasszívabb US tank következik, a T32. Az fejlesztett tornya a legerősebb torony ingame. Nem is tudom át lehet-e nem goldból vett APval lőni? Utána két olyan tank jön, ami érdekes választás lehet német és orosz társaikkal szemben.

A ruszki oldalról egy olyan heavy van, amit messze kerülnék mindenki helyében: az a KV-1S. Nem azért, mert papír, hanem mert nincs tisztességes ágyúja. Papírn van egy 122ese, de azt el kell felejteni. Pontatlan, lassú és ez nem a KV, hogy míg töltesz a 152vel, addig egy-két lövést kibírsz, nem, itt - mivel tier 6 - nagyobb az esély kemény ellenfelek közé kerülni, és ott szétszednek, mint kisgyerek a legóvasutat. A KV megj. az egyik legjobb ruszki HV. Nagyok ellen a nagy ágyújával szép sebzési esélye van sunnyogva lőni, míg hasonló tierek ellen a 107ese valami istencsászár. Nála nem ritka a 8 kill/csata. Ritka jó tank. Kötelező kimaxolni már az S51 miatt is ... A KV-3 is jó, de ő már tier 6 és többe kerül a fenntartása, míg a KV termeli a pénzt ha szopsz is vele, mivel tier 5 tank. Ennek ellenére sokan esküsznek rá, és mivel masszív, harcoltam már ellene sokszor 1vs1ben tényleg azt tudom mondani, hogy jó kezekben nagyon ütős kis fegyver (ahogy a VK3601 is).

TDk tekintetében a német ág kezdetben is nagyon jó, a ruszki ág főleg SU-85-től lesz igazán élvezetes, bár sokan szeretik az AT-1-et is. Igazából szerintem mindegy. Játékstílustól függ minden. Ahogy az összes tank is.

Én azt mondom, hogy bármilyen is most a játék, igazából szerintem minden változni fog idővel. Német és amerikai ágon játszva minden nehezebb ill. "más", mint oroszon, az tény, de szerintem csak jelenleg. Ha tisztességes adatok szerepelnek majd a német páncélzatnál és álcázásnál, akkor lehet, hogy három hónap múlva a német tankok lesznek jobbak.

Egy biztos, ha feltűnik egy T30 és egy ISU-152, Tiger kombo, vagy ha feltűnik egy IS-7, Object 704, T-54 csapat az ellennél, inkább a T30asok felé fordulok, mert a másik nagy valószínűséggel sérül de még pont túléli majd a csatát és szétszed. Szóval van pár olyan ruszki tank, ami jó nehezen kilőhető, vagy nehezebben kilőhető, mint hasonszőrű amerikai és német társaik, így azt mondom az orosz oldal jobb, de szerintem ez változik majd, így azt mondom, hogy érdemes kipróbálni nem csak az orosz tankokat.
  • Molnibalage
    Ebből egy szót sem értek...

Egyébként mik azok a kis ikonok a nevek előtt?
  • Jeffjohnson
    Mindig attól függ ,hogy milyen járművek állnak a sorban van egy minimum tier aminél kisebb csak akkor kerülhet be ha a hülye csapattársai platoonba elhozzák. Nyilván a játék kiadása után jó pár hónappal lesz ennél durvább is amikor már mindenki eléri a max tiert kb. mint wipe után. Mondjuk én azt élveztem :).

Lammaernek is igaza van, sokszor azért van az ,hogy 1 IS-7 van bent mind2 oldalon és a többi az mind kisebb. A kép azért rossz mert tele van platoonal csapatok többnyire 1 szinten lévő tankokat szoktak hozni, hogy ne legyen sírás amiatt, hogy nagyobb tierbe kerülnek. Kiadás után pedig ez lesz a jellemző és könnyebb is lesz annak aki a nagyvadban ül. Igaz fejlődnie nehezebb lesz mert nem sok vele 1 tierü lesz.
  • noname23
    extrémitésnak azért nem nevezhető tierX-en ez egy átlagos elosztás
  • lammaer
    Jó, itt most van egy olyan csata ahol nem igy van. És? Kezdjek el belinkelgetni csatákat ahol nem mindenki T9/T10?

Nyilván vannak extremitások...
  • noname23
    mondjuk is4 is7 sebzésében/ágyújában nincs különbség szóval veszélyességi szempontból többen vannak kicsit
    pl ilyen↓ csatában vannak 6 is
  • lammaer
    Exo, mindig ezzel jössz azt még mindig itt rontod a levegőt :D
  • lammaer
    "A fejlődési fa bizonyos szemponból értelmetlen lehet. Mivel realtíve kb. egyazon hk-k esnek egymásnak"

Magas tierben azért megvan az az előny, hogy sokan vannak alattad egy csatában. Oké hogy a másik oldalon mondjuk ott van 3 másik magas tierű, de a maradék 11 az kisebb lesz :)
  • exoterm
    Még életemben nem játszottam olyan játékkal ami így felbszna, mint ez. Nem értem mi ez és hogy lehet ezt szeretni...
  • spiczi91
    Nem csoda, mivel az egy T-34 Ctrl+c/ctrl+v. :D
  • davidbog
    A VK3002 DB valóban jó gép, az még nekem is tetszett. Egyetlen apró bosszantó hiábja vana VK3002-nek: a lövegcső süllyesztése elég kicsi tartományban végezhető el. Hasonlóan a nagyobb orosz gépekhez, ha egy buckára állsz rá vagy a domb oldaláról akarsz lefelé lőni lehet hogy nem fog összejönni, mert ellőnél a célpont felett. Ettől még nagyon jó gép.
  • exoterm
    Erős idegezet kell ahhoz, h 1 óránál tovább játszon ezzel az ember... De sebaj! A következő paccs minden hibát javítani fog és 1 hónap múlva már tökéletes lesz ez a játék! not
  • Renegade
    sebez-nem sebez: vagy lepattan, vagy röptébe begyűjtik a fémkereskedők (bug), vagy 0-hp kritikál, vagy sebez a megadott értékek között

tier fight: a nagyok jutalma a magasabb túlélési esély és a dara, ha ügyes vagy
    mert, ha egy tier5-össel kiszeded az ellenség t5 tankját és mondjuk megúszod 50% hp-n, akkor még nem túl jó a túlélési esélyed, na de ha ezt toptankban is hozod, akkor még igen csak veszélyes ellenfél maradsz
  • Szakesz
    Mivel realtíve kb. egyazon hk-k esnek egymásnak ezért hiába mész majd a végén nagy cuccal, ugyanannyibőé nyírnek ki ugye...?

Igen, egy tier 10-es tanknak semmivel se okoz nagyobb gondot egy másik tier 10-t elpusztítani, mint egy tier1-nek egy másik tier1-t. :)
  • Molnibalage
    Hát a célzás és sebzés tényleg elég vicces. Van, hogy mikor kitölti a távcsövet és telibe kapom nagy sebzés, aztán másodjára ugyanoda lőve meg semmi...

A szórás és elétartást sem lehet eldönteni, hogy mi alaján számolja.

Mi a baj? Szimnek túl kevés, arcade játéknak meg túl sok. A fejlődési fa bizonyos szemponból értelmetlen lehet. Mivel realtíve kb. egyazon hk-k esnek egymásnak ezért hiába mész majd a végén nagy cuccal, ugyanannyibőé nyírnek ki ugye...?
  • Imation
    Nekem jobban bejön az IS mint a T29, tigrincsem sajnos nincs arról nem tudok mit mondani, viszont én D10T vel használom az IS-t. Gyorsabban céloz, nagyobb ROF azonos pen mint a 122 es viszont valamivel kisebb sebzés, ahogy figyelem mások csöveit ez a ritkább választás.

Nagy lökést adtál hogy tovább gyűrjem azt a szerencsétlen vk3001p-t ha a véleményed szerint ennyire jó a vk3002DB!!!!! :))
  • noname23
    érdekes egy játék ez meglepetésekkel 3x is úgy találok el célpontotokat jó távolról hogy nem csak mozog de épphogy látszik a tornya ultrapontos kissé a játék a másik körben meg kb félkocka távból nem talál el egy maust
  • Renegade
    pirul
  • Renegade
    gold: IRL pénzért veszed

xp: ha már kimaxoltál egy tankot, akkor tovább gyűjtöd vele az xp-t, majd aranyért átkonvertálod szabad felhasználású xp-vé

pénzkeret: ott valamit elnéztél, más baj lesz

legénység: a kegénység csak egyfajta tanhoz ért jól (amelyikre ép átképezted) a többit elfelejti használni, jó nagy bünti értékkel. training fülön tudod őket képezni
  • lammaer

A leírásból is látszik, olyan ember véleményét hallottuk aki HASZNÁLJA is az artykat, nem csak skandálja a hülyeséget...
  • Renegade
    szerintem:

artyval lényegesen nehezebb célozni

mire kell figyelni tanknál?
    szóba jöhető célpontok száma általában 1-3, eldöntöd, hogy melyikre lőj, majd megcélzod a gyenge pontját, vagy, ha mozog, akkor 0-2 miliméterrel elé célzol, a folyamat hossza, max 3 mp

mire kell figyelni artyval?

szóba jöhető célpontok száma 1-7, itt már szöszölősebb a döntés
    a művészet része akkor indul, ha több mozgó ellenfél is van, továbbá nézed a terep adottságokat, mert ugye dűnék között nagyobb a célkör, mint sík területen.

De az igazi expert a gw tiger, mert általában testből kell célozni (az ágyú kitérithetősége 1-2 mm), akár azt is figyelembe kell venni, hogy egy négyzettel elé célzol, a folyamat hossza: 3-30 mp, + lövedék repülési idő
  • Molnibalage
    Összehoztam egy 8 killes meccset. :)
  • lammaer
    Jó estét :)

"Amerikai ág:T1 Heavy,Szovjet ág:KV-1S,Német ág:Tigris és VK3002."

Körülbelül úgy néz ki, még ~1 hónap van a bétából, ekkor mindent törölni fognak, tehát körülbelül ennyi időd van hogy elérd a célokat.

US ág: a T29 egy nagyon kellemes és elérhető jószág, mivel elég speciális játékstilust képvisel a szemből átüthetetlen tornyával és a papir testével. Eddig olyan ember nem volt aki ne szerette volna. Az odavezető út viszont nagyon rögös, a T1 katasztrófális, az M6 már valamivel jobb de az se egy élvezetes cucc. Ha tudod, a T1-et free XPből ugord át, az M6 pedig a 90es ágyútól kezdve lesz használható.

Német: a vk3002DB a legjobb Tier7-es medium a játékban, lekőrözi az orosz/us tankokat. Félelmetesen jól birja az ütéseket és mozgékony, az ágyúja pedig kiváló. Mindenképpen szerezd meg.
    A német heavy ág sztem nem annyira poén, bár ugye sokakat vonz a tigris meg a királytigris, alapvetően abszolút nem kiemelkedő tankok. Mondjuk ha már vk3601-ed van a Tigrist nézd meg, de az elején nagyon kiábránditó lesz.

Helyettük javaslom az orosz heavy ág kigyúrását, a KV és a KV3 mondjuk elég gáz, de az IS és az IS3 remek jószágok, főleg ha szereted a "nagyot rúgok, igaz nem túl gyakran" stílust.
  • lammaer
    "Már ne is haragudj, de ugyanazt csináljátok, mint az arty-sok akik amitt rínak, hogy jaj de szar, már nem tud mindenkit egyetlen milliméterre pontos lövéssel kilőni. Most már nekik is célozniuk kell..áh...elképesztő. "

Öszintén szólva, te se haragudj de oltári blődség ez az artysoknak célozni is kell... konkrétan, a becsapódás randomizáció lényegében a célzást tette értelmetlenné, mivel egy kellemes 2-3 tank sugaró körben bárhova becsapódhat a lövedék. Ergó konkrétan most már semmi köze nincs a célzási képességnek ahhoz hogy talál e egy arty vagy nem.

De ide a rozsdás bökőt, te azok között vagy a játékban, aki ha egy artynak nincs a meccs végére 3+ killje akkor orditod hogy "noob arty", vagy ha éppen melléd csapódik be egy arty lövedéke akkor irod neki hogy "lol, learn to aim"...

Komolyan, ezt az egész tankos célzás felmagasztalást nem értem - beállítják itt az emberek hogy hú de nagy skill kell, meg learn to aim meg minden... amikor a szórás miatt kb lutri hogy hova csapódik be az a lövedék. Szóval, egy heavy/medium tankkal semmivel sem kell nagyobb skill a célzásnál mint egy artyban. Uff.
  • SZU
    Van is meg nincs is. Van, mert van egy nagyon kicsi ív, amit repülnek a normál lövések, de annyit nem, hogy fölé kelljen célozni.

Igazából az artyknál van csak számottevően.

Nekem is néha befagy úgy a játék, hogy megáll mindenki, nem tudok mozogni, lőni. Exit battle sem megy. Exit game, majd vissza és hátha nem lőttek ki.
  • noname23
    ha van szóljatok nekem is mert megnézem :)
  • Molnibalage
    Van ballsztikai modell a játékban?