418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
setchoo #24154 Nem szabad elrugaszkodni a valós történelmi tényektől, és játék harcrendszerével magyarázni a dolgokat. Elég, ha mindenki utána néz annak a tények, hogy az orosz és amcsi tankokat egyes típusait mikor kezdték el gyártani és mikor álltak harcrendbe. Már csak ezért is, de amúgy is elvből nem játszom egyik fél típusaival sem.
Szeretnék mindenki figyelmébe ajánlani egy roppan hiteles szemszögből bemutató könyvet. A keleti fronton szolgáló német katonák levelezésén keresztül mindenki eldöntheti, hogy a valóságban hogyan harcoltak a KV, T-34, IS típusokkal szemben.
LINK
A játék számomra szórakozás, és nem lecke a törire. :) -
Renegade #24153 milyen pénteken? zóta megy, hogy ki jöttek a t-54esek
-
Pénteken meg Halál ötven órája. -
Ezt nem tudtam. Akkor majd megszereted, ha 10,5esed lesz. -
ZelenkaP #24150 Kis OFF, bocsánat érte !
Tegnap, tegnap előtt volt a TV-ben a Tankrestaurátorok sorozat és éppen a Elephant-ot (Ferdinand) újították fel. Jó rész volt..;) -
Ki beszélt is 10,5-ös lövegről? Még csk 7,6-osom van...
Esküszöm, hogy csinálok egy videót. Nem jön majd valaki gyakorló célpontnak? Ott megmutatom, hogy mennyit ér a HE... -
-
A lánctalpon kívül bárhová lőhetsz 10,5es HE lövedékkel. A KVról simán lejön az 1/3-a minimum, de lehet, hogy a lőszeres oldalát találod el, és ki is ég. Nekem az még soha nem pattant le, csak Maus/IS7/T32-T34-T30 tornyáról. Szóval a KVról sem kéne neki ... -
Én a KV-2-ről beszélek. A KV-1 egy jó valami volt. A KV-2 volt egy vacak. -
Azért ennek olvass utána szépen. A KV-1 akkor már a ruszkik első megtámadásánál jelen volt amikor még csak a Panzerwaffe PI-II -eseinek lecserélése folyt PIII-PIV típusokra, ráadásul ha jól tudom a PIII alapból 37 milis ágyúval jött ki először tankok elleni harcra (uztána kapta meg az 50milis hosszú ágyút csak) a PIV meg rövid 75-össel talán, főleg gyalogság ellen. Nem egyszer jelentett komoly fejtörést hogy kilőjék, volt hogy elterelő támadást kellett ellene indítani hogy lőtávba tudják vinni a 88-as légvédelmi ágyút hogy kilője. Amúgy meg 76 milis ágyúja volt asszem, ugyanaz mint a t34-eseken, minden volt csak nem szar. Harcászati szinten szarul használták, elszórva a gyalogsággal és ezért vesztegettek el belőle rengeteget értelmetlenül. Szerintem legalábbis de van itt egykét komoly koponya a témában, ők jobban tudják. -
A KV alatt a KV-1-et érted? Mert a játék lenagyobb bullshitja az, hogy valójában egy atomszar konstrukciót jónak hoz ki. A KV-2 tény, hogy jól páncélozott volt, de atomszar volt a lövege a valóságban. -
Adjunktus #24143 Csonk löveg nooboook!
HE nooboook!
plepleple nyenyenyeeeee!!

-
lammaer #24142 Ja, csak csatlakozni akartam a te kommentedhez, gondoltam hogy tudod :) -
Renegade #24141 tudom ám :-)
egyébként még a papír maus is plusszos, csak kb 1 hét alatt jön annyi, mint t5-el egy nap alatt :-) -
Gunslinger #24140 Következő körben már nem viszek, tényleg totál nincs értelme.
Mai nap első csatája (ugye éjjel 1-től számítva)
105mm-es HE, 5-ből 5 találat, mindhárom célpontot 100%-ról lőttem, egyedül csak én lőttem rájuk, a Stug III-at egy lövésből, a másik kettőt két-két lövésből 150-200 méteren :-)
-
Ez a KV jó kezekben egy szörnyeteg a maga tierjében. A 107-es ágyú meg félelmetes. A KV-3 ra is rámegy és szerintem se a 100-as se a 122-es sincs vele partiban. Ez az új kedvenc :-) -
lammaer #24138 Másrészt, ahogy haladsz fölfelé, ugyanazon teljesítményért egyre kevesebb és kevesebb creditet kapsz, a lőszer és a javítás pedig egyre drágább.
Szándékosan van igy megcsinálva, főleg a Tier9-10 tankok esetén, a fejlesztők ezzel akarják ösztönözni, hogy az emberek mindenképpen vegyenek prémium accountot (mert anélkül elég nehéz egyáltalán 0-t kihozni).
A legjobb credit szorzója a Tier5 körüli járműveknek van, onnan felfele és lefele szépen csökken a credit bevétel.
-
Renegade #24137 10,5: csak HE, semmi AP -
Renegade #24136 mert kicsit sebez = kevés xp -
Iron Hawk #24135 Az miért van, hogy a KT-nak nagyon kevés XP-t és creditet ad??? 

-
105 mm-esbe AP? Minek? -
Hát ha elbújik akkor nímann az ilyen. Ha előremegy meghalni hogy nézegesse a harcot max akkor még elmegy. Igaz jöhetett volna helyette volna mondjuk vmi értelmesebb tank. De a kíváncsiságnak nincs határa ugyebár. -
Gunslinger #24132 Mondjuk speciel nyertünk még így is, de nem rajta múlt. -
Imation #24131 Szeretem őket mert ugye vele jóval erősebbek vagyunk, aztán még jön hozzá 1-2 dezertőr aki csak belép aztán afk. Így szinte biztos a győzelem. :( -
lammaer #24130 Többnyire feltünési viszketegség. -
Gunslinger #24129 Az miért jó valakinek, hogy csatlakozik MS-1-el egy olyan Platoonba, ami Tier 4-7 mezőnyben játszik? A Tier 1 matchboxával elbújt egy sarokban lévő bokorban és nem csinált semmit. -
lammaer #24128 Falra festettem az ördögöt... IS4-ben, szembe kaptam váratlanul egy GWTigert. AP telitalálat, 8%-ja maradt.
Aztán visszalőtt... :( -
Gunslinger #24127 A Pz IV 105mm-eshez én is sokat pakolok, 10 AP + 32 HE. Eddig egy AP lövedéket lőttem el vele a kb. 10 csatából, lehet legközelebb nem is viszek magammal :-) -
lammaer #24126 Na, meg is találtál egyet aki sok HEt pakol :) -
lammaer #24125 Nagyobb tankokra is hasznos ha van HE berakva, nálam általában a lőszerkészlet 30%-át minden tankban HE.
- ha tudod hogy artyra lősz, a HE esélyes hogy egyből megöli, az AP nem. És hidd el, nem akarod hogy egy arty visszalőjön amig töltesz, SEMMILYEN tankban sem.
- előfordulhat hogy szemből APval átüthetetlen dolog jön szembe, és nincs hely/idő/mozgékonyság hogy az oldalába/hátuljába kerülj. Igy ahhelyet hogy dingelgeted, megkinálod HEvel.
- sokkal alacsonyabb tierűre is érdemes HEvel lőni, mert az AP sokszor éledbenhagyja őket pár %al. A HE meg nem, plusz olcsóbb is.
- US heavyk meg általában a fejüket mutatják, amit igen nehéz átütni APvel. -
A KV nál céloz a torony és a test közé, ahol forog egy próbát megér -
davidbog #24123 Általában AP-vel lövik egymást a nagy gépek. Tier 9-10-es ágyúkhoz szerintem csak pár darab HE lövedék kell. Többnyire olyan gépek ellen, amik erős toronnyal rendelkeznek és hull down poziciót foglalnak el.
Vannak olyan játékosok, akik ilyen ágyúkhoz is a lőszerkészlet 30-40%-át HE lövedékekkel töltik fel. Nem nagyon értem miért jó ilyen sok HE, 220 mm feletti átütéssel bármi sebezhető. -
Oda meg minek HE? A nagyobb tanoknál úgy lövik egymást szét, hogy ehaj. Azt HE-vel teszik?
Mikor ki lett fejleszve a max. ágyú a Marderhez csak úgy lesetm, hogy kisebb járműveket 1-2 lövésből, a nagyobbakat 3-4-ből amortizálom le jó helyről. A Pz III-hoz képest álom volt még a limitált mozgással is. -
davidbog #24121 Szerintem is jó ágyú az 5 cm Kwk39 L/60. Többnyire azért használhatatlan, mert az a szerencsétlen Panzer III scout tank és nagyok között kell harcolni. A HE lövedékek is lepattanhatnak, hiába állítják azt egyesek, hogy az mindig sebez. Igaz, hogy sokkal kisebb a lepattanás esélye, mint AP lövedékeknél. A HE geller általában a kisebb kalibereknél fordul elő.
Én nagyon ritkán használltam HE lőszert. Szeptembertől januárig, csak nagy gépekkel játszottam, azoknál jó ha összesen 10-szer használltam (álltalában meg is bántam). A szovjet TD-knél már gyakrabban alkalmaztam, de szerintem szánalmas a teljesítményük kicsi kaliberű ágyú esetén. Az igazán jól használlható HE-s ágyúk talán 105 mm-nél kezdődnek. -
Hogyan, mikor 13k XP kell? Mással is tolom bele az XP-t, de inkább anti tankozok. 1 nap alatt eljutottam az MII-től a Hetzerig.
Ilyen távolságról 3 HE lövésből 2 semmit sem csinált úgy, hogy oldalba a testet kapta el. A 3. sebezett 3%-ot...
Az A-20 ellen 10-15%-ot vátott oldalról a HE. A pctörő 40-50% táját is néha.
Ezt Marderral csináltam. A találati arányra hívnám fel a figyelmet.
1 HP volt már nektek?
-
lammaer #24119 A hülyeség tankfüggetlen :) -
Gunslinger #24118 Nagyon nagy az átütése? Ugyanmár.
A Pz III-at bizony végig kell szenvedni, de hogy a toszba nem rágtad még át magad rajta? Én össz-vissz másfél napot játszottam vele és meglett a Pz IV, nekem meg úgy rémlik mintha te már vagy 3 napja csak ezt erőltetnéd, meg most a Hetzert. Imho hagyd most a TD ágat, előbb legyél túl a Pz III-on, mert azzal nagyon szenvedsz. -
Komolyan mondom, az orosz tankokkal játszók 90%-a egy balfasz.
Azon a pályán voltam, ahol a tó mellett visz át egy hosszú hegyi út. És beálltam a város irányába fedezni a várost. Senki nem jött át fedezni az oldalam, pedig kértem. Berongyolt egy Stuart és jött egy Tiger. Úgy szétkaptak, hogy ehaj. (MII). Aztán őket is. Sok birka... -
Pont azért használom, mert az átütése nagyon nagy. Hiába nagy a damage értéke a rövidnek, ha olyan páncélátütése van, hogy a Pz II-es körberöhögi. -
Gunslinger #24115 Akkor az a hosszabb 50mm-es, az nagyon rossz pukkantó szerintem, hiába hosszú csövű, átütése alig nagyobb, pontossága elhanyagolható és alig sebez.