418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• maniac78
    Nem értem. A Béla tankja akkor ért oda amikor én már úton voltam B pontba. A B ponton harcoló T32 tisztában volt vele, hogy ő is harcban áll a mi néhány med-kel.
  • lammaer
    Igaz, ott a pont. Mondjuk 5%, még ha működik is, nem ettől fog vki nyerni :D
  • Renegade
    tehát: zajlik a csata a haverok meg az ellen között valahol: B pont
    Béla foglalja valahol a bázist: A pont
    te haladsz 34+ km/hval B pont felé, írod az üziket, sőt kiderült hogy még domb is van. Ekkor visszalősz az A pontba, stimt?

tehát, azt mondod, hogy biztos vagy abban, hogy a B pontban harcoló ellenséges heavy tank érzékelte a domb túloldalán tőle kellő távolságban lévő ?med? tankot és/vagy már akkor is a körben volt amikor te kilőtted az artykat, de azok még látták?

• RatBaG #25151
    az egy dolog, hogy látszik, gyakorlatilag meg nem működik. kt lövegpajzs, rémlik?
    talán exo írta, hogy vmi fórumon látott egy ilyen topicot.
  • lammaer
    Tényleg látszik ha rávisszük... nem csak TDn, mindenen működik a légkondi :D
  • lammaer
    Sztem a raider capper az tipikusan a "többiek kivéreznek én csendben követem őket majd cappelek" medál... nem biztos hogy azzal kéne villogni :)
  • RatBaG #25148
    nekem a kezdetek óta az az egyik cucc amit felrakok.
    bár olyat hallottam mostanában, hogy nem adódik össze 100% felett, vagy csak td-ken nem? nem emlékszem már...
  • maniac78
    Nem dicsekedtem, csak leírtam.
  • Renegade
    100%, igen ez ő
    11% a főnöke adja, neki a 105 miatt több 10-nél
    5: venti
    rammer: eszközre ható eszköz, tehát nem látszik az emberkén
  • maniac78
    Egyetlen T32-esük maradt akivel már hadakoztak a többiek így ez a medál neki nem is járhatott volna, mert előtte én vadásztam le az arty-kat. Visszafordultam, hogy végezzek a megmaradt eggyel, mert láttam a többiek nem tudták volna kilőni, de ki sem tudtak volna törni onnan. Gyakorlatilag megálltak. Felértem a hegyre miközben írtam neki, hogy álljon le, nem válaszolt nem lépett semmit. Hegyről visszafordítottam a Ferdi orrát, mert már kb 80-85% volt foglalva. Leadtam az első lövést elé és ismét írtam neki, ezután jött a TK.
  • Rue East
    szerintem felháborító a viselkedésed, el nem tudom képzelni, hogyan jössz te ahhoz, hogy íratlan/nem létező szabályokat alkoss és azokat be nem tartókat szankcionálod, az biztos, hogy az ilyeneknek előbb adnék bant mint akik "szórakozásból" tk-znak
    eszem megáll, és akkor még itt dicsekszel is vele...
  • davidbog
    Ennyire pontosan én se tudom, Ha jól emlékszem a loader emberke fölé vittem az egeret így jelent meg a képessége: 100+11+5. A 100 az alap, mert 100%-os, a 11 a rammer miatt és 5 a ventillátor miatt. Nem tudom miért 11 a rammer miatt, de jó az úgy. :) Alacsony ROF-al rendelkező ágyúnál észrevehetőbb az az 5% amit a ventillátor ad.
  • lammaer
    Utóbbi időben hajlamos vagyok azt hinni, a ventillátor a LEGJOBB cucc, amit minden tankra fel KELL rakni.

+5% mindenre (látótáv, rádió, reload, pontosság, sebesség, gyorsulás) az többet ér mint egy szimpla 10% bónusz vmelyikre. Ráadásul még ha a másodlagos skilleket is boostolja...
  • Renegade
    Neked ÉS minden kedves "leTK-ztam, mert cappel" stílusú embernek:

Vannak achivmentek, amiket gyűjtöget az ember, ki kisebb, ki nagyobb elánnal, van amit akkor is kapsz, ha legalább egy csatán túl vagy, egészen a Wittman medálig, amit jelenleg a legrangosabb, nem sorolom fel az összeset, de van 5 szekcióra a plecsni gyűjteményben.

Ezek között előkelő helyen szerepel a Raider felvarró, aminek a feltétele:
    Capture the enemy base and remain undetected during the entire battle.

Tehát, amikor leTK-zol valakit a foglaló körben, akit nem lát az ellen (ez jó eséllyel így van), akkor megfosztod őt, egy sniper, steel wall, stb halmaznál rangosabb plecsnitől, én az ilyet nem csak 3 nappal jutalmaznám...
  • Szakesz
    Ennyire nem mélyedtem bele, de arra felhívnám a figyelmed, hogy ventillation a legénység képességeit toldja meg 5%-kal, így nemcsak gyorsabban töltesz, de jobban is gyorsulsz stb. és DPS között nincs akkora hatalmas különbség sem.

• Gunslinger
    És menet közben lőttel neki figyelmeztetőt meg TK lövést. Aha.
  • stork13
    Akkor jó. :P
  • maniac78
    Nem is megértésre vártam, csak leírtam.
  • davidbog
    Hétvégén újra tudtam játszani. Valóban semmi változás nem történt se a játékkal, se a játékosokkal. :(

Az orosz TD-kkel való farmolást folytattam. Egy kis összefoglaló az én szemszögemből ezekről a gépekről.

Az alap SU-100-as falami borzasztó. Egyetlen olyan komponense sincs, amit előzőleg az SU-85-nél kifejlesztettem volna. A 85 mm-es ágyúja gyenge, a páncélzata elégtelen, de legalább ritkán lepattan róla egy-egy lövedék. Mivel nem játszok gyakran nem ís bírtam kifarmolni a jobb cuccokat hozzá és az SU-152-est, ezeket free xp-ből fejlesztettem ki.

Az SU-152 a 122 mm D-25 mod 1944 típúsú ágyúval nagyon jó. De egyáltalán nem nevezhető jónak a forulékonysága és a páncélzata. Az alap ágyújához a 152 mm ML-20-hoz prémium lövedéket használtam, hát így se valami fergeteges, sőt felejtős. Hiába a 228 mm-es átütés és a 700-as sebzés, ha lassú és pontatlan, ráadásul a lövedék is lassú. Én csak rohamlövegént tudtam használni ezzel az ágyúval. Ha leálltam TD-ként kempelni, általában az lett a vége, hogy szidtam az ágyút mert elpazaroltam 100-150 aranyat 2-3 találatért. Néha próbálkoztam HE lövedékkel is, kiábrándító volt. Tigrisből 7-10%-ot szedett le, tehát kb 100-150 HP-t. Nem értem egyesknél hogyan sebeznek olyan sokat a HE lövedékek, nálam mindig gyengék. Biztos selejtest kapok. :)
    Kellemes meglepetés volt, hogy a motor és a rádió megegyezik valamelyik heavy tankéval, így azt nem kellett kifejleszteni. Az már kevésbé hogy az alap futómű semmit nem bír el. Egy darabig farmoltam, aztán végül ezt is free xp-ből ugortam át, mert kiváncsi voltam az ISU-152 mennyivel jobb. De azért a maxos SU-152-vel játszottam kb 10 csatát.

ISU-152-höz a legénységet az SU-152-ből hoztam át, amit már az SU-ra is aranyért vettem. Tehát jók voltak. A 122 mm D-25 mod 1944 ágyú meg volt az SU-152-esből a motor és a rádió a heavy tankokból. Ezúttal fel is lehetett pakolni azonnnal. Annyival jobb, az SU-nál, hogy 140 HP-val több az élete. Kicsit rosszabbul fordul és a páncélzata erősebb valamivel, de ez is kevés.
    A magas szintű TD-k legalább annyira tetszenek a gyors 122 mm-es ágyúval, amennyire nem tetszettek a kisebb TD-k. Érdekes módon a legkomolyabb ellenfeleim a Tigris és az IS-100, VK3002 és a VK3601 volt. Ha nagyobb gépekkel kerültem össze jobban boldogultam. Egyrészt azoknak kisebb a tűzgyorsaságuk és nem mindig velem foglalkoztak, mert lenézték a TD-met a nagyobbak mellett. Csak kiálltam eléjuk, bekaptam egy lövést és leadtam rájuk 2-őt, jobb esetben 3-at aztán vissza húzódtam. A kisebb típúsoknál ez nem múködött, mert olyan gyorsan lőttek mint én, de az én páncélzatom gyakorlatilag nem védett semmit és jóval kevesebb volt a HP-m, egyszerűen elfogytam. Kimanőverezni soha nem sikerült őket, csak meglepni. Gyakorlatilag rohamlövegként használtam magas szintű TD-im, elsővonalban. Az ISU-nál már gyenge az átütése a 122 mm D-25 mod 1944-nek, sajnos nem lett meg a 122 mm BL-9S ágyú, pedig nagyon szerettem volna kipróbálni. (Ha beígért időpontban lesz HW, akkor nem valószínű, hogy meg lesz.) A 152 mm BL-10 különösebben nem is érdekel a 4-es ROF-al, nagyon nem nekem való az ilyen lassú kacat.

Haverommal tudtuk platoonba játszani, néha nagyon érződik ki az aki az 5x szorzó alatt szerezte a magas szintű harckocsiját. Akkor érződött a legjobban amikor IS-4-el mentünk. Két példa:
    Cliff pálya, a világító torony alatti faluban mi ketten feltartottunk 7-9 harckocsit, pedig volt köztük legalább 2 tier 9-es heavy. Végül az SPG lebontotta a nehezen rombolható fedezékünket és egy IS-4, csótány páros kilőtt minket. Rejtély mit csinálltak a csapattársaink, gyanítom eggyesével mentek támadni és elhullottak.
    Ugyanez a pálya, de ezúttal megkerültük a világítótornyot. A sziklák mögül lövöldöztek ránk. Egy T29, egy KT és egy IS-3 plusz valami SPG. Egész jól mozogtak a nehéztankok a csiki-csuki harcban, sokáig bírták. Két nagy szerencsénk volt: az egyik, hogy az idióták HE lövedékekkel lőttek. Ha AP-vel lőnek minimum az egyikünket kiszedik, mert 3 irányból lőttek ránk, de 50-60%-osan megúsztuk és tovább mentünk. A másik hogy 2-3 tier 9-10-es nehéz tank és egyéb kisebb gép úgy gondolta nem számottevő két IS-4 150 méterre a fedezékük mögött, jobb az ha a falu másik végén bujkáló tankokra lövöldöznek 2-300 méterről. Még akkor se fordultak meg, amikor azt a 3 nehéztankot kilőttük. Szerintem elég feltűnő, ha eltűnik 3 olyan zöld pont a térképről ami mögöttem van.
    De más pályákon is voltak hasonló eseteink. Nem értem miért jó az, hogy eggyesével, kettesével támadnak meg két magas szintű gépet. Így nem csoda a 15:1-hez hasonló végeredmény.
  • maniac78
    Menet közben írtam ha hiszed ha nem.
  • Gunslinger
    Nem értem volna oda,

Úgy pláne nem ha ráérsz magyarázni meg figyelmeztetőt lőni neki...
  • stork13
    "Nem értem volna oda, ezért szóltam neki, hogy álljon le. "
    És? Nem lehet egyedül befoglalni? Nem értelek...

A többiek nevében ne nyilatkozz, mert nem tudod a véleményüket. Ha mégis helyeselték ezt, akkor csak sajnálni tudom őket.
  • lammaer
    maniac, sajnos itt nem fogsz megértésre találni ezügyben.
    A killelő a killért kap, a cappelő a cappért.
    Ilyen alapon bárki bármikor TKzhatna téged, nehogy te lőj bele az ellenségbe hamarabb.
  • Gunslinger
    Ja persze, egy győzelemmel elrontja a játékotokat, na ilyet sem hallottam még.
  • maniac78
    Utána válaszolt, addig semmit sem tett. Ha már így állunk ő egymaga elronthatja másik 3-4 játékát? Várom a bannt.
  • maniac78
    Nem értem volna oda, ezért szóltam neki, hogy álljon le. Nem tette így ez volt a legkézenfekvőbb.
    Vagy, mint amikor elvéreztem a végén 7killel, ellenben maradt egy VK4502 6killel, és maradt nekünk 2 állat SPG akik azt gondolták, majd ők levadásszák. Hiába írtam rejtőzzenek el, úgy döntetlen lett volna és még a TOP GUN is csapaton belül maradt volna. Buktás lett és persze érme is ugrott.
    Egész Du. vesztes voltam bármire lőttem lepattant, nem sebzett, persze engem téglával is darabokra téptek volna. Rádásul, amikor csapaton bell is csúcsmodell volt a Ferdi, 10 lövésből 2 találat. Biztosan rossz napom van de ennyire?
  • stork13
    Remélem jelenti és megkapod jogos jutalmad, a 3 nap bant.
    Ha nem is csinált semmit, akkor sincs jogod elrontani a játékát, csak azért, hogy te 100-200 XP-vel többet kapjál vagy a statban +1 kill legyen.
    Beírtad 3x, válaszolt? Lehet nem is tudott ánglisul. :D Ha nem megy ki akkor ennyi volt és cap-pel nyertek, mi a különbség? Nem jegyzik, hogy foglalásból vagy az összes tank kilövéséből jött össze a győzelem.

Egyesek néha túl komolyan veszik a WOT-ot, pedig ez csak egy JÁTÉK.
  • Gunslinger
    Ennyi? Ez a nagy probléma? Ezért TK-zni kell? Hagy cappoljon, nyírjátok ki gyorsan az ellent, egyáltalán nem baj ha marad valaki cappolni a háttérben ha mégis balul sülne el a vadászat. Láttam már, hogy valaki egyedül hátramaradva elgyepált zsinórban 5 tankot ISU-152-vel és megnyerte a kört. Ezt a játékot nem feltétlenül csak killre játsszák.
  • maniac78
    Ha már játszunk, játszunk nem?!
    Ha megteheted miért nem lőnél ki mindenkit?
  • Gunslinger
    Miért baj, ha cappol? Nem jár több XP, ha mindenkit eltakarítotok, capért sztem több XP jár, ha sikeresen befejeződik.
  • ximix #25124
    Van mondjuk 10 RoF ja az ágyúnak az 6 másodperc töltési idő ez az alap ezt is csökkenti vagy csak ha megvan a rammer ?

- 10RoF 220sebzés alap2200sebzés
    - ventillation 6-5% 5,7 az~10,5RoF 2310sebzés
    - rammerral 6-10% 5,4 az~11,11RoF 2444sebzés
    - rammerral+ventillational ha% nem adódikössze 6-10%=5,4-5%=5,13 az~11,7RoF 2574sebzés
    - rammerral+ventillational ha% összeadódik 6-15% 5,1 az~11,74RoF 2583 sebzés
  • maniac78
    Én ma kinyírtam az első csapattársam, előre megfontolt szándékkal.
    Elitélhettek, egyetlen T32 maradt az ellenből mi meg vagy 4-en, ez az idióta meg beáll cappolni. Figyelmeztettem legalább 3*, és egy figyelmeztető lövés sem bírta jobb belátásra. Így megtettem. Elegem van a sok kiba..tt idiótából. Meg a tet..s játékból is. Ua felszereltségű Ferdi engem cafatokra lő, míg én meg sem bírtam sebezni. Róla miért pattan le, rólam meg miért nem?
  • lammaer
    Szerintem Tier 6-7 körül érdemes elkezdeni használni a consumablest (repair kit, medikit, tűzoltó palack)
  • Gunslinger
    Köszi, sose használtam.

De 5 perce megkaptam az első TK-mat egy noob Tigerestől, de legalább bocsánatot kért. A vicc az volt, hogy mi ketten voltunk a csapatunkból hátra, de úgy tűnik inkább egyedül lett volna :-)))
  • lammaer
    Ezt megcsinálod 29-el is....
  • Szakesz
    Igen, viszont a T32-vel megteheted, hogy belemászol az ellen képébe és szépen lassan leszeded 0%-ra, amíg ő téged csak karcolgat és ha annyi esze sincs, hogy betöltse a HE lövedéket, akkor majd kapod az anyázásokat, mekkora cheater vagy, mert életveszteség nélkül kinyírtad 100%-ról. :)

Gunslinger : Lehet elnyomta a javítóját...
  • lammaer
    Repair kit, bármely másik medium visszarakja vele ennyi idő alatt, de még a heavyk is.

A sima láncfelrakás 3 sec egy T44-nél :)
  • Gunslinger
    Aztaq...lelőttem egy T-44 láncát 105mm HE-vel, 1 másodperc múlva visszarakta!
  • lammaer
    Nekem is ez jut eszembe a T32-ről meg a T34ről...
  • Szakesz
    Ha alap töltési idő alatt a legénység skilljét érted, akkor igen, azt növeli 5%-kal.