banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• davidbog
    Hétvégén újra tudtam játszani. Valóban semmi változás nem történt se a játékkal, se a játékosokkal. :(

Az orosz TD-kkel való farmolást folytattam. Egy kis összefoglaló az én szemszögemből ezekről a gépekről.

Az alap SU-100-as falami borzasztó. Egyetlen olyan komponense sincs, amit előzőleg az SU-85-nél kifejlesztettem volna. A 85 mm-es ágyúja gyenge, a páncélzata elégtelen, de legalább ritkán lepattan róla egy-egy lövedék. Mivel nem játszok gyakran nem ís bírtam kifarmolni a jobb cuccokat hozzá és az SU-152-est, ezeket free xp-ből fejlesztettem ki.

Az SU-152 a 122 mm D-25 mod 1944 típúsú ágyúval nagyon jó. De egyáltalán nem nevezhető jónak a forulékonysága és a páncélzata. Az alap ágyújához a 152 mm ML-20-hoz prémium lövedéket használtam, hát így se valami fergeteges, sőt felejtős. Hiába a 228 mm-es átütés és a 700-as sebzés, ha lassú és pontatlan, ráadásul a lövedék is lassú. Én csak rohamlövegént tudtam használni ezzel az ágyúval. Ha leálltam TD-ként kempelni, általában az lett a vége, hogy szidtam az ágyút mert elpazaroltam 100-150 aranyat 2-3 találatért. Néha próbálkoztam HE lövedékkel is, kiábrándító volt. Tigrisből 7-10%-ot szedett le, tehát kb 100-150 HP-t. Nem értem egyesknél hogyan sebeznek olyan sokat a HE lövedékek, nálam mindig gyengék. Biztos selejtest kapok. :)
    Kellemes meglepetés volt, hogy a motor és a rádió megegyezik valamelyik heavy tankéval, így azt nem kellett kifejleszteni. Az már kevésbé hogy az alap futómű semmit nem bír el. Egy darabig farmoltam, aztán végül ezt is free xp-ből ugortam át, mert kiváncsi voltam az ISU-152 mennyivel jobb. De azért a maxos SU-152-vel játszottam kb 10 csatát.

ISU-152-höz a legénységet az SU-152-ből hoztam át, amit már az SU-ra is aranyért vettem. Tehát jók voltak. A 122 mm D-25 mod 1944 ágyú meg volt az SU-152-esből a motor és a rádió a heavy tankokból. Ezúttal fel is lehetett pakolni azonnnal. Annyival jobb, az SU-nál, hogy 140 HP-val több az élete. Kicsit rosszabbul fordul és a páncélzata erősebb valamivel, de ez is kevés.
    A magas szintű TD-k legalább annyira tetszenek a gyors 122 mm-es ágyúval, amennyire nem tetszettek a kisebb TD-k. Érdekes módon a legkomolyabb ellenfeleim a Tigris és az IS-100, VK3002 és a VK3601 volt. Ha nagyobb gépekkel kerültem össze jobban boldogultam. Egyrészt azoknak kisebb a tűzgyorsaságuk és nem mindig velem foglalkoztak, mert lenézték a TD-met a nagyobbak mellett. Csak kiálltam eléjuk, bekaptam egy lövést és leadtam rájuk 2-őt, jobb esetben 3-at aztán vissza húzódtam. A kisebb típúsoknál ez nem múködött, mert olyan gyorsan lőttek mint én, de az én páncélzatom gyakorlatilag nem védett semmit és jóval kevesebb volt a HP-m, egyszerűen elfogytam. Kimanőverezni soha nem sikerült őket, csak meglepni. Gyakorlatilag rohamlövegként használtam magas szintű TD-im, elsővonalban. Az ISU-nál már gyenge az átütése a 122 mm D-25 mod 1944-nek, sajnos nem lett meg a 122 mm BL-9S ágyú, pedig nagyon szerettem volna kipróbálni. (Ha beígért időpontban lesz HW, akkor nem valószínű, hogy meg lesz.) A 152 mm BL-10 különösebben nem is érdekel a 4-es ROF-al, nagyon nem nekem való az ilyen lassú kacat.

Haverommal tudtuk platoonba játszani, néha nagyon érződik ki az aki az 5x szorzó alatt szerezte a magas szintű harckocsiját. Akkor érződött a legjobban amikor IS-4-el mentünk. Két példa:
    Cliff pálya, a világító torony alatti faluban mi ketten feltartottunk 7-9 harckocsit, pedig volt köztük legalább 2 tier 9-es heavy. Végül az SPG lebontotta a nehezen rombolható fedezékünket és egy IS-4, csótány páros kilőtt minket. Rejtély mit csinálltak a csapattársaink, gyanítom eggyesével mentek támadni és elhullottak.
    Ugyanez a pálya, de ezúttal megkerültük a világítótornyot. A sziklák mögül lövöldöztek ránk. Egy T29, egy KT és egy IS-3 plusz valami SPG. Egész jól mozogtak a nehéztankok a csiki-csuki harcban, sokáig bírták. Két nagy szerencsénk volt: az egyik, hogy az idióták HE lövedékekkel lőttek. Ha AP-vel lőnek minimum az egyikünket kiszedik, mert 3 irányból lőttek ránk, de 50-60%-osan megúsztuk és tovább mentünk. A másik hogy 2-3 tier 9-10-es nehéz tank és egyéb kisebb gép úgy gondolta nem számottevő két IS-4 150 méterre a fedezékük mögött, jobb az ha a falu másik végén bujkáló tankokra lövöldöznek 2-300 méterről. Még akkor se fordultak meg, amikor azt a 3 nehéztankot kilőttük. Szerintem elég feltűnő, ha eltűnik 3 olyan zöld pont a térképről ami mögöttem van.
    De más pályákon is voltak hasonló eseteink. Nem értem miért jó az, hogy eggyesével, kettesével támadnak meg két magas szintű gépet. Így nem csoda a 15:1-hez hasonló végeredmény.