418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Renegade #26594 bár én is használom, de tény, ritka komikus, amikor lógnak a hegy szélén a tankok :-)
egyetlen egy esetben használják tankot sújtva a fizikát, az pedig a Maus és a lejtő, konkrétan nem tud megállni, ha megindul, csak az alján (teljesen mindegy, hogy előre vagy hátra).
Beesési szögek:
bizony azért szokták mondani, hogy:
szovjet tankkal állj be szemben az ellennek, mígy német tankkal forgasd be az elejét (pl a tigrincset is így használták irl).
-
Szacsa007 #26593 Amit beszéltünk azt jó lenne kipróbálni. Most nem tudom, mert nőnap van,s az asszony már reklamál.:) De holnap délelőtt, vagy estefelé megcsinálhatjuk. A Kissrac -on fennt vagyok, nem bonyolult ott is csak Szacsa néven. Vagy itt is biztos fogok okoskodni, s akkor egyeztethetünk. Most mennem kell! Jó játékot, jó vitát! Üdv!
-
Szacsa007 #26592 Nyilván fontos. Hisz ez tette híressé a szovjet harckocsikat, ezzel érték el jelentős sikereiket. Ebben a játékban nem tudom mennyit számít, mennyire számították ezt bele. De. Harci körülmények között a dőlésszögek is változnak.Hol előnyre, hol hátrányra.Ez igaz mindkét járgányra szerintem. S nem tudom elképzelni, hogy egy dombról lejővő Mausnak nem más a dőlésszöge,mint amit megadtak.Na ezt nem tudom, hogy ezt számolja-e a gép?
Mondok egy példát. Pagorki. A Maus a hegyen,illetve az oldalán csüng, mint a szőlő.(fizikai képtelenség bármely tanknál) A lentieket lövi. Én alatta állok, majd alulról egy egészségeset belelövök az aljába, az elejébe,vagyis ahová kellene. Az eredmény 0. Majd megismétlem. De ő lő és talál, s nem kicsiket. De mivel csak az alját tudtam lőni nyilván esélyem sem volt sebezni. Bár nem tudom, hogy mennyi az alj páncélzata, vagy azt egyáltalán minek veszi a gép? -
kiskami #26591 Administrator jog kell azért hozzá. -
TDantes #26590 Érdekes, én még sose égettem le IS7-et...
Neked az IS7 védtelen? De miért nem mozogsz vele? Miért hagyod hogy körbe vegyenek? Az IS7-et nehéz bekeríteni mert képes mozogni. A Maus nem képes mozogni. Szánalmasan csoszog, épp ezért a Maus-t nem művészet körbe venni ,és lőni HE-vel.
A 128-as ágyúval 5-10-15%-okat szedek le HE-vel a Maus-ból. Ez pedig súlyos sebzés.
Az ágyú erőssége, a T30 vagy az IS7 a vk45-ösömről nem nagyon pattan le. Betalálnak és sebeznek. A Mausok viszont elég gyakran pattanak még rólam is.
Igaz ami igaz, AP-vel a Maus-t nem érdemes lőni, míg a másik kettőt igen.
A lényeg, hogy a Maus gyengébb mert még bugos is. Ha javítják nagyjából egyenlő lesz. De ezt már írtuk szerintem -
Szacsa007 #26589 Tudom, hogy a Maust is ki lehet lőni, hisz néhányat azért már sikerült, igaz a többség az arty munkája volt.
Nekem az IS-7 tíz csatából egyszer biztosan leég, s nem kell hozzá egy Maus. Egy egyszerű királytigris egy HE lőszerrel porig égeti akár 80 %-ról is. Pedig minden extra tűzoltó kütyü rajta van. Az ágyút az 1. lövéssel szedik ki általában. Utána pontossága gyakorlatilag 0.
A töltőmet szintén kiszedi a HE. A láncot bárki lelövi, így a sebessége nem ér semmit. Ha körülveszik szintén hátrányban van, mert hátulról gyakorlatilag az IS-7 védtelen.Torony 94 mm. S ráadásul az a sok lepattanó nem tudom hol van, de rólam nem nagyon pattog. Lehet nem állok jó szögben vagy valami.
A Maus ágyúja 20-al gyengébb, mint az Is-7-nek. Szerintem ez nem számottevő.
Tehát a lényeg, amit ki akarok hozni az egészből, hogy amikor olvasom a sok hozzászólást hogy a Maus milyen gyenge, az Is-7 meg milyen OP, akkor bizony értetlenül állok, s kicsit felmegy bennem a pumpa.
De remélem sikerül megtanulnom a gyenge pontot,s főleg harci helyzetben is használni,mert mégis az az igazi.
-
TDantes #26588 Tényleg nem valami jó, de szereztem vele egyszer 1081-XPt, és egy csatában 5 tankot lőttem ki vele. -
Renegade #26587 Davidb és Eagle ennek a nagy mestere, kb 2 hete le is írták, hogy, hogyan is kell kiszámolni, t-54 volt rá a "donor", hívjuk ezt a bónusz lepattanó értéknek,szóval, legyen az enyém 4:6 :-)
hidd el, fontos paraméter a páncélzat döntöttsége, remélem a fent említett kolegák egyike belinkeli jól azt a hozzászólást. :-)
-
A legjobb köröm 370xp M3-al. Ez egy fos tank!!!! -
TDantes #26585 Nem egál. Nézd már meg az ágyúk átütését. A Maus-é a legkisebb
A láthatóság meg rohadt sokat számít. Életet és halált jelent. -
Szacsa007 #26584 A tűzgyorsaság tól-ig van.Ott van a 4.69 nem néztem el.:)
A pen 1. értéke valóban 246.Bocsi.Akkor legyen egál a pen.
Nem hiszem, hogy ez a játék szögfüggvényt számol. Legalábbis a tapasztalatom szerint nem.Aki pedig tudja hová kell lőni annak a szögfüggvény csak egy dolog.
A láthatóság nem sokat számít, ha már amúgy is látják egymást. Hisz ne feledjük, hogy csak azt lövik,amelyiket már felfedezték. Persze lehet valamit számolni azzal, hogy az IS-7-t később fedezik fel, de erre vonatkozóan még nincsenek konkrét tapasztalataim.
Bocsi, de nem vagyok meggyőzve. Nekem marad a Maus továbbra is a kakukktojás ebben a játékban. Persze van más is.:) -
TDantes #26583 Ezek az adatok nem adják vissza a tankok valós teljesítményét harc közben, szóval hagyjuk.
Mert mit számít azaz ezer plusz HP? Két lövést le ad az IS7 és máris eltűnik valamint, kapásból modul sérülései lesznek, tönkre megy a motor, ég az üzemanyag, tönkre megy az ágyú, vagy valami hasonló finomság. Miközben, ezalatt a Maus is lead két lövést, és mondjuk abból egy lepattan( egy lefog, ez szinte biztos) a másik meg sebez egy keveset.
Egy másik tipikus eset. A Maus képtelen elrejtőzni, míg az ellenfele eltud, és láthatatlanul darabokra lövi a szerencsétlenül csiga lassúsággal vánszorgó Maus-t.
Egy harmadik eset, a Maus-t körbe veszik, és nem tud csinálni semmit. Nem tud vissza vonulni, nem tud mozogni és szét lövik.
Míg hasonló esetben, a T30 vagy az IS7 képes kivágni magát, képes úgy forogni ,hogy jó legyen, képes vissza vonulni.
Bizonyos pályákon pedig kimondottan használattalan a Maus. Igaz bizonyos pályákon meg kimondottan jó.
Az IS7 és a T30 egymaga is képes megállni a helyét, a Maus nem, és a lassúsága miatt nem ér semmit egymaga. A másik két tank odébb tud menni ha bajba kerül, el tud rejtőzni, de próbálj meg egy Maus-al rejtőzni, vagy arébb menni.
Ezek számítanak, nem a papír adatok, ezt megtanulhattad már volna!
Szó sincs arról ,hogy Maus gyenge , semmi ilyesmit nem állítok , marhaság is lenne. De nem erős egyáltalán, csak annak erős aki nem tudja hogy kell elbánni vele, és nem egyáltalán nem nehéz elbánni vele.
Az ágyúja pedig gyengébb mint a másik kettőé. Kevesebbet üt át, és kevesebbet sebez. Ezt hívják gyengébbnek.
-
Renegade #26582 nekem se :-)
akár ma este (kb 1 óra múlva leszek) -
Renegade #26581 maus túzgyorsaság: 4.69
pen: 246
ezeket biztosan elnézted
páncélzat: számold bele a dőlésszöget (szögfügvény számítás), úgy kapod meg az efektív páncélzatot, nem picit keményebb számok jönnek ki
szóval +3 ponnt, ami ha jól tippelem
3:5-re változtatja
+ a két feature:
láthatóság
bónusz lepattanó
3:7 az IS7 javára -
Szacsa007 #26580 Oké nem árt tanulnom. Neked mikor jó? -
Szacsa007 #26579 Kis összehasonlítás Maus===== Is-7 Jobb
Tüz.seb: 4,64-4,69 / 4,44-5 Maus kicsivel
Áthatolás: 264-311-652 / 260-303-683 Maus kicsivel
Sebzés: 470-470-620 / 490-490-640 Is-7 kicsivel
Pontosság: 0,35 / 0,35 egyenlő
Célzási seb: 2,5 / 3 Maus 0,5 sec
Életerő: 3200 / 2200 Maus 1000-rel
Sebesség 20 / 50 Is-7 30 km/h
PÁncél test: 200/185/160 // 150-150/60 Maus
Torony pánc: 220/210/210 // 210/210/94 Maus
Én kb. 6:2 arányt számolok a Mausra.
Nem látom azt a gyenge ágyút.
Életerő jelentősen több a Mausnál.
A T30-t nem írtam ide, de az csak az ágyú terén volt első. Sokban veri az IS-7-t.
Ezek a tények. Ezt írtam le, hogy én így érzem, s azt gondolom a számok is ezt támasztják alá. Talán a lepattanás jobb még az Is-7-nél, de erre építeni botorság lenne.
Csak ennyi.
-
Szakesz #26578 Valami mást kellene kitalálnunk. -
Renegade #26577 van egy remek ajánlatom:
én még mindig béndzsó vagyok IS7 ölésben (pedig már gyakoroltam pár kollegával innen), neked van hová fejlődnőd Maus darálásban, vegyél fel ingame friend listre (Peter_Waffen) és ha mindketten online vagyunk indítok egy training battle-t és ellátlak instrukciókkal, hogy jelenleg hol lőd és milyen szögben az egeret, cserébe én tanulgatom hol lőjem szemből az IS7-et. Majd jól ámulni fogsz azon, hogy 10-ből 10 átmegy. Természetesen szokás szerint a konklúziót, prtscr-ekkel posztoljuk. Nos? :-)
-
Arty out, és meg van oldva :D -
Szakesz, de most komolyan a hirtelen eltűnő 60 tonnás harckocsik nem idegesítenek????? -
peter9228 #26574 Erre már én is gondoltam, de akkor ki kéne szedni az artykat... -
Szakesz #26573 Ez most nem komoly, ugye?
-
Nohab haveromnak jó ötlete van. A tank ne tűnjön el, csak ne legyen fölötte az a piros szar, a tank ott lenne. Ha látótávolságra érnénk megjelenne a piros jel. -
TDantes #26571 Egyenlő mérték?
Na számoljunk.
Mozgékonyság IS7 jobb, T30 jobb, Maus vacak
Lepattanás esélye IS7 nagyon magas mindenütt, T30 toronynál nagyon magas , test gyenge, Maus magas, de bugos-os a páncél és egyébként is átlőhető
HP Maus-nál a legjobb.
Fegyverzet: Mausnál a leggyengébb.
Ezek alapján úgy tűnik ,hogy mindháromnak vannak erősségei és gyengeségei, és ha javítják a Maus bugjait, tényleg egyenlő esélyekkel fog indulni. -
TDantes #26570 Bár nem tőlem kérdezted, de azt kell rajta javítani, hogy bug-os. Érted? Ezt. Nem értem, hogy mit nem értesz.
És én IS7-et, T30-at is láttam már így, de láttam már Panzer III-at is a saját tier-jében. Akkor a Panzer III OP? Na ne már.
Ja, és van Maus-od? Rá megy a gatyád a javításra, ha csak 68%-ra lőnek le. Ha meg még ki is lőnek, csillagászti összegűek a költségek. A múltkor kerestem egy valag pénzt( vagy 60 ezret vagy 50-et? valahogy így) Maus-al. És nem volt rajta nyereségem, annyiba került a javítás+ a lőszer és még csak ki se lőttek. -
spiczi91 #26569 Van egy, a 38H735, vagy vmi ilyesmi, bár francia, de most német színekben van és a kategóriájában szemből semmi nem lövi át. -
Szacsa007 #26568 Mi van? Mérjünk egyenlő mértékkel! Ha egyik oldalon az egyensúlyt követelem, joggal várhatom el a másikon is. Sztem. Mert akkor minek vettem egy rakás 10-es tankot, ha elég lett volna egy? Azt meg pont nem vettem meg. 
-
Szacsa007 #26567 Nem akarok semmit, csak meg akarom érteni, hogy mit kell még ezen "csak javítani". Te valószínűleg az egyik legprofibb játékos vagy itt - s ezt nem sértésnek szánom - de pld. ebben a csatában valszeg 15 béna volt, akit leirtott egy Maus. Ami nincs is teljesen elkészítve. Néhány csatában voltam már, de egy Is-7-t sem láttam, hogy ennyit ölt volna. Vagy ha igen, bár nem emlékszem rá biztos nem fejezte be 68 %-al. 
Ja igen és akarok egy OP-s német tankot én is! Ezek
után főleg!
-
TDantes #26566 Ja, és neked az nem lassú, hogy hegynek felfelé megy vagy 10-el ,vagy annyival se? Max 20 km/h-ra képes, de arra is csak nehezen.
Rosszul fordul, a tornya is lassan fordul, a Maus-al hirtelen irányt váltani nem lehet. Ez egy olyan tank, be állsz egy irányba, és akkor arra mész.
Még a vk45 ami szintén rémes mozgékonyság szempontjából, fürgének tűnik a Maus-hoz képest.
Persze, van sok előnye a Maus-nak, ez tagadhatatlan -
Szakesz #26565 Szintén. Valami más lehet a gond. -
TDantes #26564 Béna volt a csapat. Biztos AP-vel lőttétek. És nem erősítik, javítják. Nagy különbség.
Arról meg, nem a Maus tehet, ha AP-val lövitek, vagy nem használjátok ki a bug-os páncélját.
És különben is, KT-vel, VK45-el, sőt PzIV-el, és PzIII-al is mészároltam olyanokat hogy még. Akkor ez alapján ezek mind nagyon erős tankok?
Vagy mégis akkor mi van? -
Az lehetetlen, nekem Windows 7-esem van és simán elindítható onnan. -
Szacsa007 #26562 Ez a lassú Maus.Egyet engedtem bele,még a másik oldalon.Mire újratöltöttem és rámozdultam már itt volt a bázison. Lőtte mindenki, de fel sem vette. Persze az arty-t akarta, mert tudta, hogy egyedül már csak az veszélyes. Miután meghaltam számolgattam a találatokat. Én 28-t számoltam, csak ott a körben. Végül 68%-on végzett. Az Is-7 1-2 killel már régen halott volt. Ez egyedül foglalt, s 8 tankot lőtt ki. Gyakorlatilag egyedül leírtotta a fél csapatomat velem együtt. Tudom, hogy paranoiás vagyok, de ez ma már legalább az 5. ilyen csatám. A tö.öm kivan tőlük. Alig várom, hogy erősítsék. 
-
ÉS akkor most mit akarsz ezekkel a képekkel? Én is tudok betenni képeket, ahol 8-10 kill-em volt Leo-val, Sherman-el, T34-el...
Vagy most találni szeretnél magadnak egy OP német tankot? :D
Rossz helyen keresgélsz. Gondolom kipróbáltad a Maus-t, azért alkotsz róla véleményt, nem pedig egy jó játékos (vagy béna csapat) alapján.
Most sorolhatnám itt neked a hátrányokat, de fölösleges lenne győzködni.
Én viszont kipróbáltam mind a 3 T10-es tankot és ha javítják a Maus-t (NEM erősítik, javítják) akkor korrekt lesz az egyensúly köztük. Mindegyikkel máshogy kell játszani, de mindegyikkel ugyanolyan eredményes lehet az ember. -
TDantes #26560 Jól van már. Tudod hány Maus-t láttam percek alatt felrobbanni? Magam is nem egyszer vettem részt a ,,félelmetes" Maus gyors leamortizálásában.
A Maus a legveszélytelenebb(nem azt mondtam, hogy a leggyengébb!Nem gyenge, csak veszélytelenebb!) a három tier X-es közül. Jó, ott van a vastag páncél, meg a sok hp, de és? Lassú mint a fene, ha ketten-hárman közre fogják villámgyorsan elintézhető. Puff-puff záporoznak a HE lövedékek és vége.
Arról nem is szólva, hogy jelenleg bug-os az egész. -
Amergin #26559 Na végre! Megvan a StuG III kimaxolva 7,5 cm StuK 42 L/70 -es löveggel 
Amivel csak összeakad csatában, annak mindnek át tudja ütni a páncélját. 138/194(!)/38 BRUTÁL
Ez mán kellett! Nyami-nyami!
-
Szacsa007 #26558 A gyenge Maus 
-
Win7en hogy indíthatom a játékot? Nem kapcsol be Launcherből:/ -
Szacsa007 #26556 A Maus az utolsó csatában, csak amig mellettem áll! (engem már kilőtt) 28 ! találatot kapott. Végül 8 kilőtt tankkal és 68 %-al végzett. Köszönöm, no komment! -
Istenem, ez az M3 egy f**!!!!!