418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• lammaer
    Sztem hasznosabb ha összeállsz platoonba pár "igazi profival" :), felmentek TSre és toltok rendes csatákat közösen.
    Aztán látod hogy a profi igy hogy füstöl ell, illetve hogy mikor mit szoktak az emberek csinálni.

A gyak csatáknak ilyen formában sok értelme sztem nincs, a rendes csatákból lehet jól okulni. A legtöbb esetben ugyanis nem az a poén hogy hol célzod meg az ellenséges tankot (céltábla), hiszen a szórás miatt úgyis lutri mit találsz el.

Az sokkal fontosabb hogyan pozícionálod magad helyzetbe, kiismerve a pályák érdekes pontjait. Vagy az hogy jól meg tudd saccolni már a meccs elején, ránézve az ellenség csapatösszetételére hogy ők vajh mit fognak játszani. Ugyanez a sajátra is igaz.

Ahhoz meg kell hogy rendesen legyen 14 ellenség és 14 saját tank.
  • Tuvok #26673
    Találtam egy 100%-os VK45-öt, gondoltam bátraké a szerencse, gonoszkodok kicsit
    Tornyom kellett lőnie, ahogy mentem rá, ő úgy tolatott, míg végül beszorult .
    Tudta hova lőjön, hogy ágyút érjen, de 5-6 övés óta hp-t nem vett le .
    KÉP 1

A dolog folytatódik, ő az ágyúm többször ellövi, de én még mindig 100%-on, ő már erősen fogy .
    KÉP 2

Majd bevégeztetett, 11 lövést adott le rám, amire kaptam egy Steel Wall-t, az ágyúm bánta párszor amit az igen jól fejlett legénység másodpercek alatt kijavított . De maradtam 100%-ös . Nos ez a T32 .

KÉP 3
  • Metwork
    Valamelyik nap a töltő képernyő allján valami ilyesmi volt. Ha hibázik az ellenfeled ne zavard meg mert illetlenség. WTF?
  • Metwork
    Nekem fent van, nagy hasznát nem veszem mert vagy olyan messze van, hogy nem látom a jeleket vagy ha közel van akkor meg általában nincs arra idő hogy pontosan oda célozzak ahova kell. Egyszerűbb a célzókör színére hagyatkozni.
    Prohorovka-n volt, hogy mászott át a töltésen a VK4502 láttam az elején a jelet oda is céloztam és amikor kilőtt utána láttam a lepattanó nyomát.
  • exoterm
    Ezt viccnek szántad, ugye?!
  • nobodyattis
    akkor le se töltöm
  • stoppos
    Jaja. Gyakorló csatára én is vevő lennék. Sajna 5-nél nagyobb cuccom még nincs.
  • lammaer
    Nem jár érte kizárás, de kb semmire sem jók.
  • Plata
    Mivel ide járnak igazi profik,néha tarthatnátok némi gyakorlati képzést is,pár gyakorló csatára elmennék,főleg td,pz4 témakörökben.Cserébe KV-mat felajánlom céltáblának.
  • stoppos
    A skin a gépeden van. Nehezen tudom elképzelni, hogy kizárás járna érte.
  • Plata
    Én nem mondtam hogy rossz a magyarítás,nekem tetszenek a vicces hibák.
  • nobodyattis
    valaki nem rakta fel ezeket a skineket véletlenül?? lehet használni mintha azt hallottam volna hogy kizárás jár érte
  • Eagle16
    Valóban, a nagy hozzáértés közben elírtam :) De arra gondoltam.

Renegade: a Löwe-n egy 105mm-es ágyú lesz, gondolom olyasmi mint a KT legerősebb ágyúja, csak éppen kisebb ROF-al (lásd prémium M6-os tank)

atee73: pedig ha hiszed, ha nem, a játék így számolja ki azt hogy téged kilőhet-e valamilyen tank vagy nem. Maga Overlord írta le. Pedig azt még nem is írtam, hogy ezekután normál (Gauss) eloszlás szerint lehet számolni tovább az átütés esélyét a gránátok típusának alapján.

lammaer: háború utáni német cucc lehetne pl. a Leopard I, csak ezzel az a baj hogy nagyon papír páncélzata volt...szóval nem sokat érnénk vele.

Én US hvy. láttán nem váltok HE-re, csakis akkor ha T32-es lő úgy hogy csak a tornyát látom. A többinél elég könnyedén szét lehet lőni a tornyot szemből, csak a lövegpajzs mellé kell célozni, az a rész ott már a torony oldalának számít és elég vékony.
  • nobodyattis
    megtaláltam!!!!!!! szinek jelzik hogy hol mi van motor meg ilyenek
    America:

* A11_T29
    * A13_T34_hvy

German:

* G03_PzV_Panther
    * G04_PzVI_Tiger_I
    * G16_PzVIB_Tiger_II
    * G37_Ferdinand
    * G42_Maus
    * G58_VK4502P
    * G64_Panther_II

Russian:

* R01_IS
    * R07_T-34-85
    * R19_IS-3
    * R21_IS-4
    * R23_T-43
    * R40_T-54
    * R45_IS-7
    * R53_Object_704

Dorvich:
    Meantime, I think I`ll give you a short legend about color of hitzones:

* Red - Engine, chance of fire
    * Blue - Driver
    * Yellow - Gun
    * Orange - Crew member (commander, loader etc)
    * Purple - weak spot (high chance of penetrating armor)
    * Light-Blue - weak spot with medium chances of penetrating
    * White - Ammo
  • Renegade
    ja igen, még valami, az pedig a tier alapú sebzés:

az ágyúd tierje és a másik tank tierje is beleszámít, ezért van az, hogy lepattanhatsz akkor is, egy kisebb tierű ágyúval, amikor át kéne vinni, ezért fordul elő, hogy esetenként a tigrincsről is lepattannak a skulók, ha kicsi tank lövi, pedig ott ugye nem kéne, mert 100 mm merőlegest szinte bármi átvisz
  • Renegade
    ha betanulod őket (elég, ha párszor megnézed a tiedet meg az ellenfelekét) akkor két dologra figyelj:

az anyag vastagság van megadva, pl t-54 test: 120, de mivel lapos, ezért úgy 200 és ez akkor igaz, ha merőlegesen találod el
    illetve ahogy élesedik a szög annál jobban nő ez az érték, ezért van az, hogy a hosszú 88-assal szinte soha nem tudod megsebezni a testét szemből (pen:203)
  • nobodyattis
    van valahol olyan tank skin ami megmutatja tán hogy hol a motor hol a lőszer meg ilyenek tán a wot hivatalos skinjei között van valamelyik nap hallottam de még nem néztem meg mondjuk én nem tartom fer dolognak én anélkül is megcsináltam a német ágat fúlra
  • stoppos
    A szín segít, csak a nagy izgalomban mindig elfelejtem figyelni.

A WOT-os tankopédián fnet van, meg az ingame-ben is az biztos, csak jó lenne ezeket együtt látni.

Lehet nekiállok összeírni excelbe.
  • lammaer
    Részletesebb kell mint a WOTos tankpédián (meg ingame) a front/side/rear páncélzat adatok testre meg toronyra?

Ha azt betanulod az már kb elég. De a kurzor szine is sokat segit célzás közben... :)
  • ilsalon
    A fiókban biztos voltak még elvetemült tervrajzok.
  • stoppos
    Köszönöm a válaszokat a forgatással kapcsolatban.

Azt már észrevettem, hogy domb aljában megállva a dombon átjönni próbálok hasába lőni nagy móka. Nem tudtok valahol összefoglaló táblázatról a különböző járművek páncéljairól? Jó lenne végre megtanulni, melyiknek milyét kell lőni. Most még csak úgy találomra somok oda, hol toronyra, hol páncélra, hol lánctalpra.
  • Renegade
    a dátumokat figyelembe véve a a V3xx-es szériát ki kéne dobni a francba így a t7-10 lejebb csúszna eggyel és egy fiktív tankot kéne ültetni T10-be és akkor gond nélkül bele férnének a mininek meg az egérnek a történelmi értékei
  • ilsalon
    http://www.panzerkeil.dre.hu/harcjarm/harcjarmuvek.htm

Na itt a leírás, hogy volt a hetzeren meg a stugon ilyen. Igazából hogyan lőtt vele a muki az még érdekelne.
  • lammaer
    Hetzerről nem tudtam... de mostmár akkor rákeresek az IS7re.

Mondjuk a légvédelmi feladatkör eléggé kizárja hogy távirányítású legyen, mert oda azért már elég érzékeny optike meg irányitási rendszere kell. Mégiscsak más lőni egy repülőre mint egy gyalogosra.

Gyalogokra ha jól emlékszem volt az IS7nek 8 további géppuskája, amit lehetett szépen a páncél mögül használni :)
  • nobodyattis
    IS-85 (IS-1)
    1943 model armed with an 85 mm gun. When IS-2 production started, many were re-gunned with 122 mm guns before being issued.
    IS-100
    A prototype version armed with a 100 mm gun; it went into trials against the IS-122 which was armed with a 122 mm gun. Though the IS-100 was reported to have better anti-armour capabilities, the latter was chosen due to better all-around performance.
    IS-122 (IS-2 model 1943)
    1943 production model, armed with A-19 122 mm gun.
    IS-2 model 1944 (sometimes "IS-2m")
    1944 improvement with D25-T 122 mm gun, with faster-loading drop breech and new fire control, improved simpler hull front.
    IS-2M
    1950s modernization of IS-2 tanks.
    IS-3
    1944 armour redesign, with new rounded turret, angular front hull casting, integrated stowage bins over the tracks. Internally similar to IS-2 model 1944, and produced concurrently. About 350 built during the war.
    IS-3M
    (1952) Modernized version of IS-3. Six pairs of road wheels like IS-3; fitted with additional jettisonable external fuel tanks.
    IS-4
    1944 design, in competition against the IS-3. Longer hull and thicker armour than IS-2. About 200 were built, after the war.
    IS-6
    Prototype with an experimental electrical transmission. Chassis tested further with a conventional transmission after failure of the experimental system, but not deemed a significant enough improvement over existing heavy tank designs to warrant mass production.
    IS-7
    1946 prototype, only three built. The IS-7 model 1948 variant had a weight of 68 metric tons and it was armed with the 130 mm S-70 naval cannon (7020 mm long barrel) with autoloader and stabilizer, infrared night scopes, 8 machine guns, armour from 220 to 300 mm thickness and 60 km/h roadspeed. Crew of five. It must be noted that the Slostin gun was to be installed as its AA armament.
    IS-10
    1952 improvement with a longer hull, seven pairs of road wheels instead of six, a larger turret mounting a new gun with fume extractor, an improved diesel engine, and increased armour. Renamed T-10 as part of the Destalinisation of the Soviet Union in the 1950's.
  • nobodyattis
    most olvasom hogy volt prototipus IS6 meg IS10 es is meg IS2 nek vagy3 változata
  • Renegade
    a hetzié bezzeg távirányítású volt :-)

hmm, azt hittem az IS7-esé is, elvégre 48-ra már csak ellopták a technikát a ruszkik
  • ilsalon
    És ezzel hogyan céloztak a harckocsi belsejéből? Mármint gondolom, hogy valami bonyolult optikai+mechanika ötvözet, de ez valóban hatékony volt?

Valahol olvastam, hogy a Hetzernél is volt egy belülről irányítható géppuska, hogy ne kelljen kívülről lőni, de nem volt elég belőle, ezért nemigen használták.
  • exoterm
    Őőőő... most akkor nincs meg tier 10-ig a német tech tree?
  • lammaer
    Hopp, asszem benéztem, mégse volt távirányítású :)

Akkor ki kellett mászni a toronyból :)

• lammaer
    Az nem egy géppityu, hanem egy 8 csövő távirányitású gatling :) (olyasmi mint a vulcan az amiknál).

http://en.wikipedia.org/wiki/Slostin_machine_gun

Légvédelmi szerepe volt, szóval ne úgy képzeld el hogy vkinek ki kellett bújnia a toronyból és kézzel lőni vele mint egy shermannal :)
  • lammaer
    A T54 45 márciusában már szaladgált, és 48 vagy mi környékén sorozatgyártásban volt.
    Akkoriban szerintem a németek semmit nem csináltak, csak a bontott téglát rakosgatták nagy halmokba....
  • Tono34
    T-54-el egy időben talán már lehetett, de hozzáértőek biztosan mondanak majd valamit.
  • ilsalon
    A tetején a géppityu teljesen logikátlan.

Mondjuk nekem az IS7-en is baromságnak tűnik a gépfegyver. Ki a fene fog éles helyzetben rámbó módjára kiállni és ratatázni az ellent, ha ezt mondjuk páncélozott helyzetből is meg lehetne tenni? Mondjuk a rámbós módszer tényleg látványosabb.
  • Tuvok #26640
    III. Birodalmi lépegető ?
  • Renegade
    Rat :-)

esetleg vesznek egy nagy levegőt és megnézik, hogy hmm 43-44 KT, 45 Maus, vajh milyen kütyüt építettek volna 48-ban :-)

illetve szerintem nem OP, mert túl magas, talán egy picit erősebb mint egy IS7:
    :-))

• Renegade
    mert papír a testük vagy általában van más célpont is mellettük. illetve ha elbújik egy döglött tank mögött, akkor is forgatja a tornyát és olyankor a torony oldalán is lehet találni az ágyumhoz képest merőleges íveket. :-)
  • lammaer
    "Add Post WW2 vehicles for Germany"

Vajon itt mire gondolhat a csávó?

Németország nemsok tankon elmélkedett a 2. vh utáni pár évben...
  • Tono34
    Érdekes szavazás, de nem hiszem, hogy lenne bármilyen foganatja.
  • nobodyattis
    tegnap először a játék során amióta játszom kiszedtem egy maust panther 2 vel mással lőttem már ki de mediummal most először már mondjuk a mausos vagy kezdő volt vagy nem tudom kicsit buta de 21 lőszerbe került ebből 10 aranyér vett. ezért a körért kaptam az eddigi legtöbb xp met az 5 szőröst nem számolva de pénzbe nem nagyon értem meg