418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• peter9228
    Megtaláltam a legnagyobb idiótát: Beírtam csata közben ezt: Press Alt+F4 to get 10.000 gold. Szerintetek mi történt?:D
  • Jeffjohnson
    Azért van dezertálásnak fordítva mert a kigyulladt/felgyulladt/fellángolt stb.. helytelen lenne egyébként az eredeti goes up in flames és az alap fájlnév ahol ez van "enemy_suicide" és "ally_suicide" asszem javítani a játékon nem hiba.
  • Jeffjohnson
    -A 1PAD nyerte a CBT bajnokságát.
    -A felállásuk a mostani "trendinek" felel meg tökéletes személy szerint max annyit tudnék változtatni, hogy több Object212 lenne a GW tiger helyett.
    -A mi felállásunk csöppet sem mondható jónak ott van az összes általatok hulladéknak tartott tank (Pershing, Maus, Jagdtiger).

Tanulság az, hogy a jobb taktika többet ér mint a jobb jármű.

Hab a tortán, hogy a végén azért lépett ki az arty, hogy nehogy kilőjük... no comment
  • atee73
    egy lovesbol 2ot szedtel ki, vagy vmi ilyesmi
    csak 9 kill-etek van es ok 10en voltak , biztos errefele lessz a bibi
  • zsupeti
    Mondhatom?
  • Renegade
    gondolom a flame up lett dezertálásnak fordítva
  • Eagle16
    Régebben mi is mentünk 3-an Mausszal, kb. 10-ből 2 csatát nyertünk általában :D Katasztrófa volt, azóta nem mentünk így :) De azért jól nézett ki a Maus hadsereg és pl. Karelia-n jó volt, hogy 1 védte az egyik szárnyat a másik kettő meg ment támadni.
  • nobodyattis
    bocsi benéztem a kis képen a 2 es 7 esnek néz ki
  • spiczi91
    Szerintem rádlőtt az arty és míg a lövedék úton volt te kiszedted majd ő is agyonvágott a félúton lévő lövedékkel. :D
  • SZU
    Most jöttem egy csatából! 3 magyar nyomta platoonban 3 maussal. 5-5 kill kettőnek. Kicsit bedarálták a jónépet! /=)
  • nobodyattis
    én kitaláltam
    ha 10 en voltatok és 4 en túléltétek akkor hogy lőhetett ki az arty 7 et
  • peter9228
    Ja, hogy azt kellett nézni?:D A kép alatt lévő szöveget nem olvastam:)
  • Jeffjohnson
    Jaja nem ér elmondani! :) Kb. ez volt a WOT pályafutásom egyik legjobb pillanata :) bár ebből a fajtából jöhetne még.
  • Tuvok #27741
    Hogy kilőttél 2-t ?

Én tudom így nem lenne fair elmondani, de a csokit küldheted :P
  • TDantes
    Az IS7-ek nem lőttek ki senkit?
  • Jeffjohnson
    Nem az artyról van szó bár azt is lehet nézni több dolog is van benne ami így utólag poén kategória.
  • SZU
    Dezertálás? Egyszerre lőtted ki az artyt meg ő téged?
  • Imation
    Számomra az hogy azon is nyűzsögnek az arty-k, de gondolom te nem erre gondoltál! :)
  • Imation
    Na a nagy pofájú arty-sok ma nagyon ráértek campinovkán mind a hárman (mert úgye mostanában szinte nincs is arty) és bevállalták hogy majd ők írnak maus felhasználói kézikönyvet. Mivel a mausok szerintük nem elég bátran rohamoztak át a mezőn! :)
  • Jeffjohnson
    Nem szoktam ilyesmit postolni de most ezt nem tudtam megállni. Aki kitalálja mi a poén a képen kap 1 e-csokit
  • SZU
    Szerencsétlen Ferdimmel meg küzdök a TP-ért...

100% base defend és aztán elfoglaltam az ellenség bázisát másod magamban. Arról nem tehetek, hogy az adott ellenfeleket majdnem 100%-ról leszedve csak ennyi hpt dolgoztam le.
  • davidbog
    Szerintem ez Henschell-torony. Az Adler máshogy néz ki. Annak toronynak homlok és oldalpáncélja nem ilyen szögben egyesül. Annál egy tipikus letörés van.

Ezen a képen az alsó az Adler-Turm, oldalról lehet összetéveszteni a Henschell-Turmmal. (Amúgy E-90 nehéz harckocsi, fiktív.)
    kép
  • Imation
    Ne bántsd most őket mert a statisztika szerint így is sokat hallnak, majd a buff után mert valahogy ezen segíteni kell! :)
  • Renegade
    jaj, hát ez a t-54 egy igazi csoda, más tankoknál vért hugyozol, hogy sok xp-t, cr-t kapjált, de a kicsit sem OP t-54ben még erre sem kell figyelni...
  • ximix #27730
    Az ok. Azon ábrándoztam esetleg összeraktak egyet, hogy kitolják a ház elé dicsekedni egy kicsit, párat puttyogtatni meg effélék nem élesben virgonckodni.
    Kb.mint amikor a Maus-al várost néztek:)
  • davidbog
    OFF:

Értem. A lövedék átütéses dolgot, APDS "bukdácsolást" tudtam. A 90 mm-es lőportöltet viszon nem.
    Az APCBC-nél az egyik Cap, a Másik a Ballistic Cap. Én úgy tudtam, hogy a Cap felelős a lepattanás csökkentéséért, a Ballistc Cap a kisebb légellenállás és a Cap idő előtti elműködéséért felel. Azt olvastam, hogy először csatahajók ágyúihoz használtak APCBC lőszereket, azoknál így volt. Mondjuk harckocsiknál nem fontos az idő előtti elműködés, ott nincs vékony lemez a fő páncélzat előtt.

"...például az oroszok jóval nagyobb keménységű acél használtak a közepes tankjaikon,..." De mint kik a milyen tankjaikon? A németek a saját közpes tankjaikon?

Ha majd tudnál küldeni valamilyen anyagot, akkor légyszíves PM írj rám.
  • SZU
    Dehogynem durva. Nézd már meg, hogy én semmit sem csináltam és 50K te meg felderítettél mindenkit, leírtottad a fél hadsereget és csak 60K.
  • davidbog
    Ez esetben valóban lesz Krupp torony. Kár, pedig szerintem is csúnya. Egyetértek a véleményeddel, nekem se mindegy, hogy hogyan néz ki a harckocsim. Ami nem tetszik, azzal nem megy olyan jól. Ezért megyek IS tankokkal, azoknak szép íves tornyuk van, döntött oldalpáncéljuk, nem pedig két enyhén döntött téglatest. :)

Valóban nem szépségverseny a WoT. De amíg nem a valós csatatereken harcolunk, addig azért fontos hogyan néz ki egy-egy harckocsi.
  • Nazarov77
    Valószínűleg nem eredeti, csak az alváz készült el amit az angolok lenyúltak.
  • peter9228
    Ez nem is durva... Tessék:
    kép1
    kép2
    kép3
  • ximix #27724
    ??
    A #27700 hsz-ben linkelt kép.
    Általában ami a kis képen van azt összelehet legózni a garázsban (PzIV, Tiger) .
    Az E-100

A képen az "Adlerturm" látszik ezek szerint van rá esély kilegózni.
    Az adatlapon az szerepel
    Alap torony(stock) a "Mausturm"
    Fejlesztett torony "Adlerturm","Henschelturm" e kettő igen hasonlít egymásra ha jól láttam.

egy kép hogy eredeti e passz

a forrás

• Oddball29
    Nem annyira puszta átütés kérdése, hanem hogy hogyan reagál a döntött páncéllemezre az adott lövedék. A 3200 feet/sec kezdősebességű T43 AP az tulajdonképpen egy 2800 fps T33 több meghajtótöltettel, ez utóbbiból lett a 3000 fps Patton-lövegekhez az M318. Rájöttek a háború végére, hogy az APCBC rosszul szerepel döntött páncél ellen, viszont APDS-nek és a HVAP-nak még ennél is nagyobb effektív páncéllemezt kell leküzdenie.

100 mm 55 fokban 90/88 mm-es AP ellen olyan 220 mm effektív páncél függőlegesben. De pl APDS és HVAP ellen ugyanez sokkal több, mert egyrészt kis űrméretű maga a penetrátor (37mm), másrészt az igen nagy sebesség miatt főleg a korai APDS hajlamos repülés közben orral felfelé elmozdulni a hossztengelyhez képest.

Ami "cap" volt az APCBC-ken, az nem azért volt eredetileg kifejlesztve, hogy segítsen döntött páncél ellen, hanem hogy megvédje a lövedék orrát a sérüléstől, például az oroszok jóval nagyobb keménységű acél használtak a közepes tankjaikon, az első 88-as lövedékek pedig sérülékenyek voltak.

Van egy halom cuccom elmentve, egyszer össze is szedem.
  • Nazarov77
    Nem a henschel hanem a krupp van lemodellezve:
    Mostly because we already have E-100 modelled with Maus and Krupp turrets.
  • crossy104
    Wipe után iszonyat mennyiségű ember indul meg a T54 vonalra.
  • SZU
    Gusztustalan ez a T54...

Nem csináltam szinte semmit és dőlt a lé, ehhez képest az ISUval leradíroztam a fél ellenséges hadsereget...
  • davidbog
    Biztos, hogy nem lesz Henschell-torony?

Volt szavazás, hogy melyik ágyú milyen toronyba kerüljön, ez alapján kettő fejlesztett torony lesz. Az alap torony gondolom az lesz, ami a Mauson is van. Ha rajtam múlna az egyik fejlesztett torony mindenképp a Henschell verzió lenne. Mivel az már le van modellezve. Minek rajzolni egy újat, ha egy meglévőn csak a távolságmérők nyílásait kéne megcsinállni, esetleg nagyítani a tornyon és kész is lenne? Szerintem teljesen logikátlan, ha egyik lehetőségként nem ez kerül az E-100-ra.
    A másik fejlesztett toronynak viszont az Adler verziót választanám. Egyrészt nem olyan ronda. Másrészt magasan az nyerte a szavazást. Ha nem lesz felszerelhető az Adler-torony, akkor úgy fog tűnni, hogy valójában leszarják a játékosok véleményét és csak a látszat kedvéért vannak szavazások.

Tehát pont úgy csinállnám meg, mint ahogy a képen szerepel. :)

Tudomásom szerint a tervekben semmilyen toronnyal nem rendelkezett az E-100. A végleges verzió talán a Maus toronnyal készült volna. Ballisztikailag nem olyan rossz és pazarlás lett volna egy újat fejleszteni az akkori helyzetnen. Szerintem a linkjeiden szereplők a Maus-torony kivételével valószínűleg fiktívek. Henschell és Adler tornyos verzókat makettként már láttam. Szerintem mindkettő jól néz ki. De Kruppot még mekettbe se, pedig az utóbbi pár évben egyre népszerűbbek az E-sorozat tagjai. :) Érdekes módon mind a három toronyról találtam már rajzot, ami metszetben ábrázolja a tornyokat.
  • Imation
    Persze persze a nők is mindig a belső tulajdonságokat értékelik legtöbbre. Úgy mint: napfénytető, bőrülés stb...
  • Nazarov77
    Nekem az összes német tank tetszik :P
    Meg azért a szépség is számít pl ha egy ocsmány tankkal kéne játszanom az a teljesítményt is rontja mert csökkenti a morálomat, kedvemet. Szellemileg is toppon kell lenni :D
  • TDantes
    Nem tudom, nem olyan csúnya az a torony, és amúgy se szépségversenyre akarok nevezni vele. Harcra kell.

Például a Vk45 és a Maus se egy szépség, mégis ,,megkedveltem" őket. Sőt, a vk45-el kimondottan barátok lettünk. A Maus-al még csak randizgatunk ,de hát a belső számít nem a szépség, nem igaz?
  • Nazarov77
    Lehet ez is egy ok amiért az a torony lesz :D
    Szerintem sajnos azért az lesz mert abban is van egy 75ös ágyú mint a maus toronyba míg a henschelében nincs. Én hajlandó lennék lemondani a remek tűzerővel bíró 75ös ágyúról egy szebb torony érdekében.