418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• crossy104
    Milyen géped van? Nekem i5 4000, meg egy Gigabyte GTX560 Ti.
  • peter9228
    Ha jól látom, a pre-orderhez csak egy kód jár? Én dobozos változatra számítottam...
  • Imation
    Pershing nél van értelme az új 90 es ágyút fejleszteni vagy kínlódjam végig az egészet az M3 al a 105 ig?
    Ahogy nézem azt még a lánctalp előtt feltudom rakni mert egy súlyban van a két ágyú. Baromi karcsú ide már az M3 as! :(
  • V43 1105
    Valaki nem akar nekem IS3-ról IS4-re átugrani ? Durván 100k xp a nyertes kap egy tálca sört
  • davidbog
    Ha különösebben nem rajongsz az IS-3-asért, akkor szerintem inkább a T32. Ugyan mozgékonyságban és páncélátütésben elmarad az IS-3-astól, de a homlokpáncélja kicsit, a tornya pedig sokkal erősebb. Talán modulsérülése is ritkább az amerikai harckocsinak.

Ráadásul az IS-3 oldalpáncélzata a játékban jelentősen gyengébb egy bizonyos részem, mint a valóságban. Pont ennél a résznél van az ammo rack is, ez van.
  • davidbog
    Megint egy nagy OFF

Oddball, Zoltang: Átnéztem a sok felrakott grafikont, és a különböző táblázatokat és kiírtam egy füzetbe az átütési értékeket. A táblazatoknál a Guns vs Armour (megegyezik a Hunnicutt-könyvvel), WWII Ballistic és a tarrif.net táblázatait néztem meg.
    Erre jutottam:

M82 808 m/s (2650 ft/s): A Hunnicutt és a tarrif.net 30°-os értékei megegyeznek, ehhez jól passzolnak a WWII 0°-os értékei: 25-30 mm-el nagyobbak.

M82 853 m/s (2800 ft/s): A Hunnicutt és az egyik táblázat adatai 30°os értékei megegyeznek, ehhez is hihető a WWII 0°-os értékei 20-25 mm-el nagyobbak.

M77 823 m/s (2700 ft/s): Ehhez csak a tarrif.net 30°-os és a WWII 0°-os táblázatai voltak, ez is jónak tűnik, 30-35 mm-el több a 0°-os. Illetve volt még egy sebesség-távolság grafikon, de sebesség-átütés grafikon nélkül nem tudtam vele mit kezdeni. Ez a lőszer 500 yardig elég értelmes átütéssel rendelkezik, de afelett már jobbak az M82-esek.

M304 HVAP: A tarrif.net és a Hunnicutt 30°-os értékei megegyeznek, de az egyik grafikon (átütés-yard) értékei 25 mm-el kisebb értéket adnak ki. Ami azért étdekes mert ugyanebben a gradfikonban szereplő M82 jó volt a táblázatokhoz.
    Egy másik grafikont meg nem is tudtam értelmezni. Oddball utolsó grafikonját. Hogy kell ezt nézni, hogy lássam az átütést? Csak a sebességeket tudtam leolvasni a nevezetes távolságokon.
    2-1 arányban a táblázatok vannak fölényben, szerintem az abban lévők a megfelelő érték.

T33: 852 m/s (2800 fp/s): Na ez az igazén érdekes és kiborító. Az egyik táblázatról leolvastam a sebességeket a nevezetes pontokon, így már egy sebesség-átütés táblázaton letudtam olvasni az átütést is.
    30° esetén a Hunnicutt táblázat megegyezik a grafikonról leolvasottal. Ehhez a szöghöz nem volt máshonnan adat. (Szerencsére :))
    0°-ra a grafikonról leolvasott NEM egyezik meg a WWII táblázat értékeivel, a WWII-ben jóval nagyobbak az értékek.
    55°-ra a Hunnicutt táblázat és a grafikon NEM egyezik meg, a grafikonon sokkal nagyobb értékek szerepelnek.
    A grafikonon nagyon kicsik a csökkenések a távolság növekedésével, mind a három szögnél. De a grafikon alapján simán átüti a Párduc homlokpáncélját még 1000 yardról is. Ha jól emléksze, akkor a T33 egy több lőporral rendelkező M77. Ennek ellenére nem jobb mint az M77, se a grafikon, se a tarrif.net-táblázat alapján. Egyedül a WWII Ballistic 0°-os értékeinél jobb mint az M77, de pont 0°-nál nem egyezik a WWII és a grafikon.
    Ez az egyetlen 90 mm-es lőszer, amivel nem tudok mit kezdeni. A többi átlátható és reálisnak tűnik.

A 90 mm T15E2 és a hozzá tartozó T43 és T44 lőszerekhez csak egy adat van: a Hunnicutt adatai. Az megint érdekes, hogy a T43 lőszer a T33-hoz áll a legközelebb (ha jól emlékszem), de pont a T33 a legellentmondásosabb. :D

És most egy olyan kérdés, ami miatt kapcsolódik ez az egész a WoT-hoz: A játékban a 90 mm M3 ágyúhoz lévő alap AP lőszer melyik típus? :) Így fejből én nem emlékszem rá.
  • zsupeti
    Ez az M6os a családom fekete-báránya. :D
  • zsupeti
    ŐŐ 45%
    De megmagyarázom ha kell.
  • Szakesz
    Tudod, az M6 rejtélyes módon eltűnt a felsorolásból...
  • zsupeti

Ez van az 5 éves tervben előirányozva.Majd csak azután megyek Bermudára. :D
  • Szakesz
    Mi ez? Bermuda-háromszög? :)
  • zsupeti
    Kösz a választ skacok.
    Lehet,sőt biztos a T32 re esik a válsztásom.
    Megnéztem a statisztikáimat és az USA heavy vonal jön be.T1 53%,T29 54% nyerési ráta.
    T32 55%? :)
  • Imation
    Igen egy darabig én is így gondoltam, de aztán most rájöttem hogy gyenge jellem vagyok! :)
  • lammaer
    Pershing is mindjárt elkészül, de a P2re hamarabb meglett az XP.
    Igazából csak jellemformálás miatt nem veszem meg a perzsát free XPből, mostmá azé is kigrindelem T23-al :)
  • Szakesz
    S ez még mindig csak egy átlagos kör vele. :)
  • Achmed927
    Én T 32-re szavazok. Ezért:

Egyik IS 7 az full kill volt. Maximum 10 %-ot ha segített nekem benne 1 t29 ami csak azért is AP-vel akarta szemből átlőni. A többi én zúztam le HE-vel. Mondhatjuk hogy T32-IS7 1:0. :D A másik 2 segítő kill volt több lövéssel. 1 az 1-ben a T 32 bármivel szemben alkalmazható minden terepen. Tornya szinte átlőhetetlen.
  • Wlanseraf
    Itt erre több féle választ fogsz kapni:) részemről T32...
  • Renegade
    basszus, most így a teszten felbuzdulva mentem pár karikát p2vel, hát asszem élesben is kell egy ilyen, pedig gondoltam elleszek csak a IV/V-el, mint med :-)
  • zsupeti
    Csákány

IS3 vagy a T32 között vacillálok,h melyiket próbáljam ki a 7végén először.
    Szerintetek?Bár lassan 1 hete T29 el teperek és már kezd unalmassá válni.
  • Renegade
    Na: 2 ÓRÁS TESZT

Szakesszal nem keveset teszteltünk, jó pofa eredmények születtek, mert volt benne fogócska is.

Kampinyovka

Maus vs Obj:

ez ugye az unalmasabb tesztek egyike (az izgik a végén lesznek), megálltunk 150 m-re harci alapállás (mindkét tank kellő mértékben befordítva). Az egér győzőtt, maradt 800-900 HP. Senkinek sem volt lepattanója.

ilyen ugye a büdös életben nem lesz, de azért megvolt. Sajnos mivel láthatatlan, ezért sok értelme nem volt egy rohamozós tesztnek.

Maus vs JT: az eredmény ugyanaz, a különbség annyi, hogy a JT összeszedte a megfelelő criticalokat (engine) illetve, hogy hiába volt álcaháló meg kimaxolt álca skill 400m-ről látszott.

Maus vs IS7: Szintén beforgatva (mindegyik tesztet optimális állásban csináltuk), még mindig siralmas a helyzet, egyszer sikerült 20%-ra lelőni, valószínüleg ha eleget lövöldözünk, 5-6:1 arány kijöhetett volna, ha javítják a sárvédőt + pontosabb lesz az egér ágyúja, akkor ez javulni fog.

Maus vs P2: kemény fogócska, de mivel a P2-nek szar a vertical speedje (pedig volt 100-as benya), ezért minden esetben az egér nyert, úgy 50%-on maradt.

Maus vs T-54: ha megfeszül az ember akkor sem tudja befogni a mezőn, 1-3 lövés között tud találatot bevinni az egér, ha pedig nem tud fordulóharcolni a t-54 még mindig simán beparkol és lövi AP-vel. Itt a tudás kb annyit számít, hogy egy ügyes egér pilóta tovább húzza. VISZONT: ha a t-54 kap bármilyen vezető vagy meghajtás kritikált, akkor viszont az egér nyer.

Maus vs IS4: mindig az egér nyer (10-50%-on marad), ha az IS4 be van forgatva, akkor:
    a: az oldaláról lepattan az egér
    b: csak a lánctalp esik le, azok a görgők valószínüleg adamantidból vannak

Maus vs T32 egymásra állva: ha megpróbálok "belelőni" az ágyúba, akkor 0-s kritikál, a testet nem tudom lőni, ráadásul míg az egérnek papírból van a periszkópja, addig a t-32őnek nem (minden második sebezte csak). A csata relatív sokáig tart, a kimenetel nem kérdés ilyen szituban

IS7 vs P2: forduló harc, itt volt egy érdekes szitú, szemből áthussant egy lövés az IS7-esen ami szépen hátul becsapódot, sebezni nem sebzett. Mindíg az IS7 nyer, csak nagyon húzza a belét utána (volt, hogy csak 20%-on maradt)

IS7 vs T-54: forduló harc, T-54 nyert, elképzelhető, hogy ha sokat teszteljük, akkor lett volna IS7 győzelem is (lásd t-54 vs Maus)

ÉS a meglepetés (tádám)

P2 vs T54:

első variáció: forduló harc: többet nyert a t-54, de volt, hogy elkapta a p2, hihetetlen, igen jót tett neki a patch, sajnos, ahogy szűkült a kör, egyre jobban a t-54 került a domináns helyzetbe

kettes varriáció: megálltam és hagytam, hogy lerohanjon, időnként azért mocorogtam, ilyen szituációban egyértelműen a p2 volt a jobb

figyelembe véve. hogy a patch előtt ez nem fordúlhatott volna elő, ez igen nagy előrelépés.

Részemről a konklúzió: sokat kell még javítani a tankok egyensúlyán meg a láthatóságon, de alakul ez
  • Gunslinger
    Nekem is nagyon bejön, második kedvenc pályám ENSK után. Azért kérdem, mert egyik meccs alkalmával valaki beírta, hogy utálja és még vagy öten utána, hogy ditto, nem gondoltam volna, hogy így megosztja a népet. Mentem rajta heavyvel meg meddel is, heavyvel még nem sikerült rátalálnom a helyes taktikára, úgy nem jön be annyira, de meddel nagyon élvezetes és elég gyakran sikerül is nyerni, bár az igaz, hogy kellett vagy 10 meccs mire rájöttem, hogy mi merre.
  • Oddball29
    Ha érdekel valakit, még van pár ilyenem. PP-partial penetration (Army), CP-complete penetration (Navy),WC-weld cracked, AC-armor cracked

• Jeffjohnson
    Nekem tetszik a Westfield map. Bár jobb lenne ha a nagy híd nem lenne leomolva és át lehetne menni rajta és onnan lövöldözni de szerintem érdekes. Olyan mintha más tervezte volna mint az alap mapokat.
  • Imation
    Hogy áll a pershing -ed, ha csak nem P2 lett belőle?
  • lammaer
    Lesz vmi, a preorder csak extra a pénzeseknek.
  • ZelenkaP
    Ilyen textúrákat produkáló, túlhúzott vga-val Neked is ennyi lenne.
  • Oddball29
    Hát ez az, pontosan eddig jutottam el én is:(.
  • kerla
    Jut eszembe: jól látom, hogy a bétásoknak akkor semmi "ajándék" tank nincs, csak a pre-order keretében érhetők el a felsorolt tankok? Régebben szó volt vmi KV vagy P IV/V. protoról...
  • Wlanseraf
    Lefelé meg felfelé fordított kamera miatt:)
  • crossy104
    Jó géped van, hogy 100 fps-ed van.
  • Wlanseraf
    Nyugi/semmi :D
  • Imation
    Na igen néha bug os a dolog még, akkor kell hozzá a kis segítség! :)
  • zoltang
    Az M77 -ről itt ennyim van ami érdekes lehet:

Sajnos nincs átütési diagram... :(
  • Gunslinger
    Meg persze nem árt Alt+F4-et nyomni a teleporthoz, magától a bokor nem mindig elég. :-)
  • Imation
    Nem tudod?? A pályákon bizonyos bokrokba beállva átrak a pálya másik felére egy másik bokorba! Lényeg hogy azokat a picit pirosas színű bokrokat keresd!
  • Plata
    teleport?Azt se tudom hogyan kell vagy mi.
  • Tuvok #28238
    174 üzi ! bammeg !
  • Imation
    Med -el kimondottan szeretem, heavy -vel nem annyira
  • spiczi91
    teleport
  • Renegade
    hej, de magas ott a fű