418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Gunslinger
    Egyből eladod őket? :-)
  • Forolto
    Elég nekem a Pz V/IV.Ezek csak a helyet fogják foglalni...
  • lammaer
    Höhö, akkor lesz egy Valentineom meg ez. Gazdag leszek :)
  • Forolto
    nesze nektek CBT-sek megkapjuk ajándéknak az M4A2E4-et...

• Gunslinger
    ha valaki a német vonalat fogja tolni, akkor meglesz a választási lehetősége a bunker egér illetve a gyorsabb átlag páncélzatú erős ágyús E100 között, ez azért nem rossz.

Hi!
    Honnan lehet tudni, hogy az E-100 (meg talán a többi E) milyen páncélzatú és mennyire gyors lesz? Van valahol már infó a statjairól?
    Löwéről van-e? Elvileg az már a közeljövőben jöhet, bár csak prémium tank lesz, de azért kíváncsivá tesz.
  • Gunslinger
    Wow köszi, erre nagyon kíváncsi voltam már. Kevésnek érzem a pakkok mennyiségét, pl. 3. és 4. közé el tudnék képzelni még egyet úgy 8-9K környékén. Imho megéri megvenni valamelyik pre-order pakkot ez alapján, nekem szerintem a kis pakk lesz a választottam. Igazából már 8000 arannyal el tudnék lenni a végtelenségig, csak legénységre költeném meg néha prémiumra, ha kifogok egy nehezen átugorható pocsék tankot és gyorsan túl akarnék lenni rajta.
  • zsupeti
    Huncutkodik megint a játék.
    Telibe vertem 1 Lee-t és semmi. Ja,h immunis a T29 105ös ágyújára?
    Lehet,h energia pajzsa van?
  • lammaer
    Támogatom, jó ötlet.
  • LSSAHPAUL
    Hát ha úgyvan hogy fordítjátok akkor ilyen alapon már mind1 ha a world of tanks feliratokat is lefordítjátok Tankok Világának :)
  • bornofakone
    természetesen a td zojjektra gondoltam :) rengeteg pénzt hozott nekem a kis jószág, főleg mikor ilyen 10 tankot lőttem ki vele... :D hiába drága a lőszer, javítás szinte semmibe nem kerül, sok vele a profit :) su-85 is ilyen:)

Hw után tuti h német tdknek nekiugrok, mellette eltolom su-85-ig, azzal szerzem a sok pénzt, miután JT ki lesz maxolva, megszerzem a zojjektet gyorsba, utána meg irány amcsi heavy:)
    amcsi td-t elvből nem próbálom ki, már most utálattal nézek rá:) majd JT-vel v zojjektal aprítom :)

legvégén meg unaloműzésként t-54-el robogok párat v perzsával:)

egyedül a gold árak zavarnak... 20k huf 25k goldért, és ez még akciós is... hát lenne is meg nem is kedvem támogatni a kedves dev-eket :)
  • lammaer
    Ha a TD zojjektre gondolsz, az nekem is nagyon a szivemhez nőtt pénzügyileg. Tier9, drága is a skuló az ágyúba, de győzelem esetén minden egyes találat 5-7000 credit profitot szokott jelenteni.
    Gyakran megtörténik, az egész csatában csak 4-et lövök vele, és javitás/lőszer pótlás után marad 20K + credit :)
  • kerla
    én is arra szavazok. majd kiszámolom melyik valutában jobb biznisz, mert paypallal fizetek, ergo mindegy, amelyiket jobban váltják, azt választom, persze lényeges eltérés úgysincs.

bármennyire is nézem az ágakat, engem csak a német érdekel. így a végén begyűlt pár százeezer free xp-m, mondom kiprbólom a T-54-et, elkezdtem arra gyúrni, T-44 most tudnám megvenni, de olyan szinten nem élvezem, hogy ha 3x nehezebb lenne németekkel, akkor is azt választom....
  • Nazarov77
    Overlord blogján volt kirakva, meg fórumon is írta hogy ezek lesznek.
  • Wlanseraf
    Ez mennyire lehet igaz?:D mert ha ezt nézem megéri a közepes pre-order
  • Wlanseraf
    oké még nem ez alapján:) 2700 egy havi prem
  • Wlanseraf
    Egyre rosszabb a helyzet:) ha nem veszel nagyobb adagot, tehát a legrosszabb árral számolva 3100 forint kb egy havi prem:D azért lassan elérjük egy rendes MMO árat:D
  • Nazarov77
    Továbbá találtam egy táblázatot is:
    https://lh5.googleusercontent.com/-uEU_iTZlIQs/TYxqU3QNG-I/AAAAAAAAAeE/_fVKq8AXkHw/s1600/prices_release.JPG
  • Nazarov77
    Itt vannak a gold árak release után:

Release Prices for Gold
    The exact gold prices are to be announced at release, April 12.

1. Only designated gold packages will be available (5 per server), ie it won't be possible to purchase custom sum of gold.
    2. Gold packages will provide progressive discounts. The larger the package, the cheaper the gold in it.
    3. The Gold available per 1EUR - 215-300 (depending on the package for EU server), per 1GBP - 303-428 (depending on the package for EU server), per 1 USD - 179-250 (depending on the package for US server).
  • bornofakone
    pénzszerzésre a legjobb tank sztem az object:) nagyon gyorsan össze lehet szedni vele pár millát, addig pedig, su-85 :)
    prém tankok meg arra jók h kezdésnél eladd őket, h legyen pénzed, főleg német vonalon kell a drágaságok megvételére :)
  • Renegade
    Szerintem:

valamiért még is csak borul a 49-49-33 háromszög, nagy minta esetében is (100+) jó játékos, jó tank esetében, pár százalékkal (5-15).

Nálam:

P1 elég standard: 49/48/30 700+ csata
    p2 55/42/38 500+ csata
    Tigris (itt már érezhető a rutin): 56/41/43 600+ csata

a többi hvy-m épp hogy átlag feletti 51-53%

szovjet erő fölény:

T54: 61/38/39 itt még kicsi a minta, de ez tuti nőne, ha többet játszanék vele
    KV: 59/40/43 100+

Nálad:

Leo: 60/39/16 300+ csata
    T29: 68/29/55 200+ csata
    stb...

mivel jó játékos vagy, ezért kihat a csapatra a teljesítményed, tehát borítod a háromszöget, persze csodák nincsenek, de a 10%+ eltérés az nem a véletlen műve :-)

• ximix #28294
    Loltrakira akkor bizniszelek egy BL10-et:)
  • lammaer
    Te valamit akarsz tőlem...

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a T29-et én akkor toltam, amikor az armor statjain még rajta volt a láthatatlan 20% bónusz, igy pl szemből szembe neki lehetett menni még hull down mód nélkül is az IS3 ágyús IS4-eknek.

Prémium tankokról meg azt írnám amit a FAQban is irtam: bohóckodásra jó, hosszú távon semmit nem ér, főleg élesben, ahol a free XPt kemény magyar forintért tudod csak kiszedni belőle. Pénzgyűjtésre vannak remek nem prémes tankok, azokat kell használni - ha az ember egyszerre tol 2-3-4 ágat, mindig van benne legalább 1 tank, ami jól keres.

szóval a preordert én nem az alapján dönteném el, milyen tank jár hozzá.

Plusz: sztem még az idén lesz hogy lehet majd tankokat/alkatrészeket cserélgetni emberek közt (aranyat úgy tudom egész hamar majd). Akkor talán hozzá lehet majd jutni ezekhez a prémes tankokhoz (mivel a tulajoknak egy idő múlva nem lesz poén egy nem fejleszhető zsákutcát tolni).
  • Szakesz
    Ez minden német tankra igaz. Amit még megfigyeltem, hogy emelkedőn, dombosabb terepen a német harckocsik teljesen használhatatlanok, az oroszok is, bár kevésbé. Nem képesek annyira fel- (bár ezt inkább) és letartani az ágyúcsövet, mint amcsi társaik, ezáltal hátrányba kerülhetnek.
  • lammaer
    "már hogyne számítana, azon tankoknál amik sűrűn top3-ban vannak, lásd a t29 statjaid ;)"

Hát én ez másképp látom... a jelenlegi balancerrel gyakorlatilag minden tanknak ugyanannyi az esélye hogy Top3-ban legyen, max ahogy egyre magasabb Tierben van úgy növekszik szépen, egészen a Tier 10-ig, ahol ugye mindig top tank.

A T29 tipikusan egy olyan tank, ami kb ugyanakkora eséllyel van a tetején vagy az alján a listának.

És még ha te is vagy a top tank: 13 másik játékoson is múlik a win vagy defeat, hiszen hiába ölsz meg minden ellenséget ott ahol vagy, ha a másik oldalonk meg lehúzzák a zászlótokat. És statisztikailag ugye már megbeszéltük, hogy alapesetben mindenki - legyen bármilyen jó is - konvergál az 50%-hoz.
    Vannak persze kivételek, mint Tuvok , aki mágnesként vonzza az idióta csapatokat.

Ezért én leginkább az average XPt tartom mérvadónak egy ember teljesítményének megítélésénél - feltéve persze ha nincs megbolondítva azzal a 3 napos 5x-es XP adattal.
  • Renegade
    ventillátor torony, ez jó :D

jaja a 29-es travers meg az 50/30 oldalvastagság valóban alkalmatlanná teszi forduló harcra (mondjuk arra egyik német med sem alkalmas, még hvy ellen sem)

amolyan könnyű lovasság lesz kopjával, gyorsan elszalad az ellenség mellett, kellő távolságról csinál 50-el egy félpálya széles fordulót (ha már ott van kilövi az artykat) aztán rohan vissza, már ha túlélte, az első rohamot :-)

vagy gubbaszt hátul a bokorban az artyk előtt fél négyzettel és céllövészetet tart, a 60 miatt nem nagyon fognak tudni elszaladni mellette :-)

különben is, reklámozom a német vonalat, ami addig mindenképen kitart, amíg bele nem ülök. :-)
  • erdos
    Azért vannak ám neki árnyoldalai bőven ahogy nézem, alig fordul jobban mint egy KT ami a rodeózáshoz nagyon kevés, csak meghalni elég. A tornya olyan lesz mint egy ventillátor, emellett baromira fog gyorsulni a 870 lóerővel (A tigris legerősebb motorja lesz benne) Csak forogni nem tud rendesen és a páncélzata sajnos csak elölről ér valamicskét, oldalt és hátul rettenet, szóval nem is tudom....
  • Renegade
    Lammaer! Irnál egy döntéstámogató preorder szösszenetet?

azért rá gondoltam, mert scoutal rengeteget nyomul + borzasztóan jók a t29 statjai :-)

Addig itt a med csomaghoz járó tank leírása:

igy tipre a PzIV/V lehetőségei:

Hit Points 870
    Weight/Load limit 38,11
    Crew 5
    Gun 7.5 cm KwK 40
    Hull armor (mm) 80-50-40
    Turret armor 120-30-30
    Engine Maybach HL 210 P 30 A
    Engine power (h.p.) 870
    Speed limit (km/h) 55
    Traverse speed, (deg/sec) 29
    Standard shell damage 110
    Standard shell penetration 106
    Rate of fire (rounds/min) 16
    Turret traverse speed (deg/sec) 60
    View range (m) 360
    Signal range (m) 810

gondolom t6 lesz, tippre t8-ig kerülhet csatákba. Rejtőzni nem fog tudni, az ágyúja kifejezetten gyenge és pontatlan (0,39), viszont bármelyik scoutot befogja tudni fogni, mert nagyon gyors a tornya ráadásul gyorstüzelő, tehát hamar lebontja a gyengén páncélozott célpontokat. Arty és scout gyilkos lesz, mert azok ellen elég. Tehát eleinte hátország, amolyan védekező support tank, hvyk ellen esélye sem lesz, a medek is kinyírják (őket azért megtudja tépázni rendesen). Ha meg szétesik a front, akkor mehet rodeózni, 55 km/h-val gyorsan oda ér bárhova, a Hp-ja elég ahhoz, hogy 3-4 találatot is kibírjon, ha véletlenül rossz helyen tör át, izgalmas üss és fuss tank.
  • Imation
    Szerintem is jobb volna az eredeti angolt meghagyni, a nevek egy része eleve helység név amit úgy sem lehet lefordítani. Így legalább egységes maradna a dolog.
  • gvarga12
    az film cim akart lenni
  • gvarga12
    a fil cim forgatok rossz peldajabol okulva szerintem maradjunk az angolnal :)
    nagyon nehez frappans magyar neveket talalni a terkepeknem sot neha lehetetlen ...
  • Renegade
    vagy angol, vagy homok tenger (egyszerűen elterjedtebb a sivatagra a tenger hasonlat)
  • Renegade
    szerintem az IS7 előre tud menni a medekkel, a medek is bátrabban harcolnak, ha ott a nagy tesó, jó pozicióban kialakítják a "hídfőt" a pontos németek pedig egy sorral hátrébb precizen csipegetnek. Mondjuk, ha az IS7-et elcsípi egy arty, akkor szomorúbb lesz mint az egér :-)

az egérkének meg túl nagy a tömegvonzása, sokszor látni, hogy csak kísérik a medek és nem mennek harcolni a fontos helyekért. :-(

Viszont, ha minden igaz, akkor pontosabb lesz az ágyúja, ami jó dolog +(már ha nincs arty, vagy rossz a szögük), szinte sebezhetetlen 1 négyzet távolságból (javítás után meg pláne) simán kint hadja a testét csalinak, (mazohisták előnyben: ide lőjetek!).
  • erdos
    Szerintem maradjon az angol, mindenki azt szokta meg.
  • Jeffjohnson
    Szerintetek a magyar fordításban mi a jobb ha a mapok nevét lefordítjuk magyarra pl: Sand River= Homok Folyó vagy maradjon az eredeti angol elnevezés?
  • Jeffjohnson
    Ha kezdő akkor oroszt kezdjen. Amcsit csak akkor ha már tudja mit csinál. Német oldal a jövőben sokat fog erősödni (bugfix,E-széria) Maus bizonyos helyzetekben már most is komoly gondot okoz bele sem merek gondolni mi lesz az E-100 assal aminek 150mm körüli ágyúja lesz.
  • erdos
    Egy pár csata lejátszása már a hátam mögött van de én is úgy látom hogy az én vonalam a hvy lesz. A TD-kel nem tudok rendesen bánni éa a meddel is túl heves vagyok.
    Az amerikai vonalat nem ismerem egyátalán de a német ág szerintem közel sem annyira rossz mint azt sokan állítják. Más stílus kell hozzá ez tény de semmivel sem gyengébb mint az Orosz. Lassabb de erősebb. Érdekes de szerintem pont a nénet ág való támadásra mert akárhogy is sietsz sem tudsz előremenni és egyedül meghalni mert nem vagy elég gyors :P
  • Renegade
    Egy kedves ismerős kérdezte, hogy melyik hvy irányt célozza meg HW után, gondoltam vitára bocsátom, véleményezzétek ti is, már csak azért is mert amcsi vonal ismerete hiányos nálam. :-)

amcsi ág (erről tudok a legkevesebbet): ugye át lesz rendezve, de kikerül a mumus karatemester a képből, az ágyuk nagyot pukkannak szóval jól lehet vele haladni, bár a vége teljesen át lesz rendezve, de gondolom keményfejüek maradnak, mi lesz most ott a top tank?

szovjet ág: hát fentartom, hogy sétagalop onnantól, hogy, ha már gond nélkül megy a 80+8%-os célzó, illetve van pénz célzás gyorsítóra vagy ventillátorra, a legtöbb pénz ebből az ágból fog kiesni, az IS7 meg ugye azoknak való, akik dinamikusan játszanak és hajlandóak vezetni a rohamot. Ahogy meg van a KV indul a mészárszék, KV3-nál lassulhat egy kicsit mert az ritkán toptank, az IS-ek fölénye meg vitathatatlan.
    Itt amit azért fontos megjegyezni, hogy ha átvariálják a láthatóságot, akkor az előnyük csökkeni fog, na de úgy is rohamtankok, gondolom senki nem bújkál szovjet tankkal? ;) Jelenleg még mndig az IS7 az OP.

Német ág: őrülteknek, hitlerjugendeknek vagy egyszerűen csak magukat ügyesnek gondoló embereknek ajánlott. Kimaxolt Tigrisig halál, onnantól már élhetőbb, bár itt a legnagyobb a hátrány a stock tankoknál. Ha az ember képes megtanulni, hogy középtávról harcoljon, akkor nem rossz, de mindenképpen lassabb fejlődésre kell számítani, mint a másik két nemzetnél. Ha Maust javítják jó lesz, az E széria egyelőre nagy kérdőjel.

Konklúzió: én nem tudnék hatékonyan játszani amcsi papírtestű tankkal, bármennyire is magas a DPS. Az IS7 szvsz mindig is jó választás lesz, viszont ha valaki a német vonalat fogja tolni, akkor meglesz a választási lehetősége a bunker egér illetve a gyorsabb átlag páncélzatú erős ágyús E100 között, ez azért nem rossz.

szóval vagy IS7, ha az ember rohamokat akar vezetni
    vagy Német hvy, ha akar válaszutat és support vagy mmo szlenggel élve "tank" tank stílus áll hozzá közel.
  • Renegade
    már hogyne számítana, azon tankoknál amik sűrűn top3-ban vannak, lásd a t29 statjaid ;)

mondjuk kell mellé a plecsni szám, pontosság, átlag xp, ezeket meg nemzet szerint kell kupacba rakni, mert pl a szovjet kütyükkel mindenképpen magasabb átlag xpd lesz (amcsiról nem tudok nyilatkozni, bár tippre ott is a magas dps miatt)
  • Tuvok #28276
    Ha a nyerési ráta számítana, augusztus óta Tier 2-3 környékén vegetálnék:)
  • lammaer
    "nyerési ráta."

Nyerési ráta szart se mond meg arról hogy jó vagy e egy tankban vagy nem.