418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Szakesz
    Szerintem add el! A lényeg jelenleg, hogy minél előbb kipróbálhasd. :)

(Nyilván nem lehetne ezt ennyire lazán és egyszerűen kijelenteni, de mivel áprilisban HW, így nem igazán számít eladod-e vagy sem, úgyis elvész.)
  • Imation
    Tényleg buffolni kéne még azt a T-54 et! Már a sokadik csatában vagyok mikor a remek T-54 csapat 3-4 tank úgy gondolja hogy Campinovkán a mezőn keresztül rohamozva szétveri a szemben lévő 15 tankot. Tehát 2 perc múlva -4 ről folytatódik a csata. :(
    Persze hogy így szar a halálozási stat-ja a T-54 nek
  • zsupeti
    Kérdés az öreg mesteremberekhez :)

A zixpé már megvan és be is váltottam a T32re,de még hiányzik cirka fél milla credit.
    Eladjam a T29et,vagy még farmoltassam?Az arany az sajnos hiánycikk+inkább free xp konvertálásra gyűjtöm.
  • Oddball29
    Ami a Tankopédiában van, 160/243 az a többi ágyúval összevetve nekem bizony T33/HVAP-nak tűnik 100 méteren, 30 fokra.

M77 AP: ez az háborús alaptípus, 54 Rockwell keménységű orr, nincs aerodinamikai süveg. Tulajdonképpen egy halál egyszerű valami, cap nélkül viszont sérülékeny a keményebb német páncéllal szemben. 1000 jard felett már túl gyorsan veszít ezért a sebességéből. 2700 fps az MV.

M82 APCBC-HE: 44 második felétől vezetik be, a 2650 fps-es verzió szinte mm-re kopizza az L/56-os német 8,8 cm-est, a 2800 fps-es 1945-os változat a német 7,5 cm L/70-esre emlékeztet teljesítményben, 1000 jard alatt kissé gyengébb, afelett viszont lassabban veszíti el a nagyobb tömegű lövedék az energiáját. 54,5 Rockwell- keménység, a német lőszerek teljesítményét kissé magasabb kinetikus energiával hozza be.

A korai változatoknál (1944 tavasz) gond volt a robbanó harci rész idő előtti detonációja, egyébként elég kiszámítható lövedék. A szakirodalmas adatok erre NAVY-kritériumra vannak megadva, vagyis az esetek felében teljesen át kell mennie a lövedéknek a tesztpáncélon. Másképp nincs értelme, különben nem működik a harci rész.

T33 AP(BC): 61 Rockwell keménység (ez kb. korabeli német sztenderd), szélsüveggel, kissé több lőpor. 2800 fps MV. A Handbook of ballistics and engineering data for ammunition táblázata, ahol 55 fokra jóval nagyobb az átütés, mint Hunnicuttnál, szintén NAVY-s.

Ez is lehet a zavaros adatok mögött, ugyanis a WWII ballistics AP-re szerintem Navy helyett Army-módszert használ, amikor minden második lövedék több mint fele tömegének kell átjutnia a tesztpáncélon, és az se baj, ha közben szétmegy, mert akkor nagyobb a rombolóhatás, ha darabokban jut át, ahelyett, hogy csak csinálna egy csinos lyukat.

T33E7: M-47 Pattonnál és korai M-48-asoknál ez a default AP, 3000 fps, mi a különbség az alap és az "E7" között, nem tudom.

T43: 3200 fps, a T33-hoz áll közel, szintén csak "shot" (AP), nem "Shell" (APCBC-HE). Teszteken (dátumot nem tudok) 3000 fps felett a korai T33 változat viszont 6 inch/30 fok (függ)/ 8 inch/0 fok/ 3inch/55 fok tesztpáncélon zsinórban széttörik, mert nincs "cap", ami védje nagyobb sebesség miatt a megnövekedett stressztől.

Ergo elképzelhető, hogy a háború vége előtti változatnak minőségi problémái voltak, az amcsiknak ilyen kezdősebességű ágyúja azelőtt nem volt. Viszont Hunnicutt olyat is megad, hogy Panther frontját ez az ágyú 2600 jardnál (homlok, orr, torony, melyik?) átviszi. Ez a távolság messze a törésteszteken kritikus 3000 fps (~1600 jard) alatt van. Vagyis cirka 1500 méterig talán ezért furcsán alacsony az átütés a torkolati sebességhez képest, és ezért esik olyan keveset, mert addig "többet tudna", de problémás. Vagy csak simán elírták.

Ez a M26-ot és az M3-at nem érinti, mert nem service velocity, viszont a T26E4-et és a T-15-öt lehet. Gond ezzel, nem tudom, mikori ez a "törésteszt", a 90mm T-54 3200 fps ágyú teszt 1949-es és az 1945. szeptemberében engedélyezett lőszerfejlesztés miatt valószínűleg már javított változat (1000 jardon 49,4 foknál 4 inch átütés), másik tesztről T43 (4 inch/55 fok kb. 450 jardon)viszont nincs dátumom.

Viszont legközelebb az 50-es években próbálkoznak újra az amerikaiak APCBC-vel, ami megmarad kísérleti szinten, az AP marad sztenderd, és egyébként is jött a HEAT-éra.
  • Renegade
    na igen, a pzIV-en egyetlen szerethető dolog van, az pedig a szine, már ha tetszik a szürke :-)
  • lammaer
    Igaz, 410.... :) Nézd meg az egy tierrel kisebb Hetzer, az azonos tierben lévő sherman 105ös vagy még inkább az azonos tierben lévő KV 152-esét... na az halálágyú :)
    Semmi extra nincsa PZIVben :)

ui: a sugárágyú kifejezést én már lefoglaltam a BL10re, keress más nevet :)

• Renegade
    minusz a páncélzat kétszerese, ha nem megy át, a kicsit sem OP KV-nak 300 AP-vel és az bizony át megy :-)
  • Gunslinger
    HE-vel 410, de mindegy :-P Azokban a csatákban ahol a PzIV játszik bizony atomágyú :-)
  • Renegade
    két öncélú, örömködős kép, ennyit még sosem kellett sem p2vel, sem egérrel lőnöm
    3-3 medál :-)

• lammaer
    Azé' egy HEvel is csak 350et sebző ágyúra ne használjuk a "halálsugárvető" kifejezést :P

• Gunslinger
    Stugot, PzIII-at simán kivégzi egy lövéssel, néha szemből is. Amúgy én AP-t egyáltalán nem vittem hozzá, csak HE-t.
  • Gunslinger
    Olyan nagyon sokáig nem, csak a med ágon, mert csak tier 8-tól jön ott a hosszú 88-as, tier 7-nél heavy-re és TD-re már rámegy a hosszabbik ami igazi pontlövő cucc még 400 méteren is. VK3002DB nagy hátránya amúgy pont ez szvsz, hogy fegyverzet tekintetében nem tud többet, mint a tier 6 medek.
  • Imation
    Nekem is az a kedvencem, a 88 as meg jó kis fegyver. Aki szerint meg nem az jobb ha megszereti mert sokáig elkíséri még a német ágon! :)
  • stoppos
    Köszi. Lehet futok pár kört este mindkettővel, csak a miheztartás végett. Pontatlannak pontatlan a cucc, de eddig nem sokszor kellett nagyon messzire lőni. Én az agresszívan előremegyek tipusú vadász vagyok, nem szeretek nagyon hátul bújkálni. Ettől függetlenül a bokorméret fontos. :)
  • stoppos
    Azt cseréltem le rajta tízfelesre. Mikor a stugon először kipróbáltam és elkezdtem vele lekapdosni a bazinagy heavy-ket is.

Meg amikor véletlenül elfelejtettem HE-re váltani a csata elején és jött egy könnyű tank. Tízfeles barátunk AP-jának egy lövésébe került. Anyázhatott a srác rendesen, mikor 20 másodperccel a csata elkezdése után az agresszív felderítéséből füstülgő roncs lett.
  • Gunslinger
    Nekem speciel a kedvenc harckocsim a VK3601H. A többi tier 6 VK valóban ratyibb.
  • Gunslinger
    Pz IV-re a legjobb ágyu a 105mm-es HE gránáttal, 88-as nem is megy rá, de JPz-re sztem inkább illik a 88-as, a 105-ös egyértelműen közelharci halálsugárvető, a TD-k meg inkább bujkálós sniperesek. Főleg hogy a 0.6.3.8 után sztem pontatlanabbak is lettek az ágyuk egy picivel, 105-össel legalábbis már nem tudok olyan messzire lőni mint korábban és ritkultak a pálya túlfeléről érkező halálbokor killek is. VK3601-e meg bizony a 88-as való, 75-ös már kicsi abban a kategóriában amiben gyakran indul, de a 105-ös még oda is megteszi. Hihetetlen az a cucc, tier 5-ös ágyú és tier 7-8 cucokkal is elbánik közelről, ha ügyes a kezelője.
  • Szakesz
    Mi a baj vele? Egész szerethető jószág.
  • Plata
    Egyébként a vk nagyon nem jön be,én arra gondoltam.Olyan mint egy mosóteknő.
  • Plata
    Sokáig az volt rajta most megvan a 88-as,olyan mint a Pz4-es mesterlövész ágyúja csak nagyobb átmérőjű.
  • Imation
    Ezt nem értem, ha annyira tetszik az az ágyú akkor tedd fel arra is! :-o
  • Plata
    Pz4-en a legjobb ágyú az a marha hosszú.Fejből nem tudom hányas,de asszem 75 vagy 76.Rohadt pontos és marha messzire visz.De szerettem.Pz4 azzal igazán durva lett,VK3601H nincs olyan jó,vagyis nem élvezem úgy.
  • Szakesz
    Nem a szépsége miatt pattannak le a toronyról a lövedékek. A KT-nek is gyönyörű a tornya, amíg a T29-nek egy ronda, felfújt valami, azonban arról pattannak is rendesen a lövedékek.

Szóval ha a Krupp torony erősebb, strapabíróbb lesz a Henschel félétől, akkor eltekintek a szépséghibáitól...
  • stoppos
    Jagdpz-re feltettem a 88-ast, de valahogy nem érzem nagyon jobbnak, mint a 10,5-es ágyút. Egyelőre a PZIV-en is 10,5-es van.

Tapasztalatok?
  • Renegade
    volt arról szó hogy minden CB-s kap + egy tankt
    volt arról is szó, hogy preorderhez
    meg ha vesz valaki dobozost, ahhoz is
  • Forolto
    Most nézem április 1-jén ki lehet hívni a deveket modokat egy kis csatára.

Tuti csalni fognak,ha vereségre állnak.Baine csapata kicsit alázná őket...
  • Forolto
    Kaptok egy üres accountot,nem elég?
  • Gunslinger
    Open bétások kapnak valamit vagy csak a CB-sek? Azt tudom, hogy Valentine-t valami speckó kulccsal regelők kapnak.
  • Wlanseraf
    Kíváncsi vagyok mi marad a "Max speed= 40 km/ó" :)) mert az orosz tankoknál mernek nagyon álmodni mindig:) itt majd jön ez prototype és ez csak 26.5-el tudott volna menni:D
  • Gunslinger
    Láttam már, ez is szép, ez az Adler torony? Jobban néz ki, mint a Krupp, de nekem az is tetszik. A Maus torony nem jön be.
  • Nazarov77
    Nézd meg ezt és utána mondd azt hogy bejön a krupp :D
    http://ww2drawings.jexiste.fr/Files/1-Vehicles/Axis/1-Germany/03-sPanzers/E-100/E-100%282%29.htm
    Ez az a torony ami nem lesz és ez a legszebb.
  • Gunslinger
    Hmm, nekem ez a Krupp torony bejönik.
  • Nazarov77
    KV-220nál fényévekkel jobb lesz, az egy 70 tonnás nehezen mozgó KV-3 KV-1 toronnyal és a remek 86 penes 76os ágyúval örülök hogy nem azt kapjuk. Mikor overlord megemlítette hogy usa medet kapunk egyől tudtam hogy ez lesz az mivel a full tree képen 3 med van ezen kívül egy japó chi-ha meg egy demolisher, egyértelmű volt hogy melyik lesz. :D
  • Nazarov77
    Alapból Maus tornya lesz, a fejlesztett torony meg az undorító Krupp torony.
    http://ww2drawings.jexiste.fr/Files/1-Vehicles/Axis/1-Germany/03-sPanzers/E-100/E-100%283%29.htm
  • Renegade
    a fene, én jobban örültem volna a PzIIj-nek :-(
  • Eagle16
    Jó ez :) Csak ezt bárki megveheti majd, nem csak CBT-s, szóval nem lesz annyira egyedi. A páncélzata tűrhető, az ágyúja viszont blöh...ez volt a Lee-n is, kb. semmire sem jó.
  • Gunslinger
    Gondolom a testen, tornya milyen lesz? Na meg mely tornyokat fogja megkapni, volt vagy háromféle variáció lehetőség emlékeim szerint. Mindenesetre kemény.
  • Nazarov77
    E-100 páncéljáról már volt szó wot fórumon, átlőhetetlen frontja lesz, 200mm 60 fokban döntve ami 400mm-el ér fel.
  • Renegade
    csak feltételezések és beszélgetések a hivatalos oldal E-szériás topikjában, Löve-ről pedig lassan lehetne konkrét, mert ugye 2 hét múlva már elméletileg kész lesz.
  • lammaer
    Hát, sanszos... de majd csak 6-8 hónap múlva, amikor megint lesz kedvvem egyáltalán Wotozni. Az Object meg a Bl10 után minden szánalmasan gyenge lenne, kell egy kis pihi amig elfelejtem milyen érzés volt használni :)