418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
kissrac #28994 Srácok!
Arról tud valaki valamit (esetleg volt már róla szó csak átsiklottam felette) hogy ha most nem veszem meg a preorder cuccost utána mennyibe fog kerülni az arany(prémium) ? -
Mester61 #28993 IS7 és MAUS-on már túl vagyok Ferdi is megvolt T-54 is megvolt.
-
lammaer #28992 Van más opciód? -
Mester61 #28991 ? -
Mester61 #28990 Sziasztok!
még 1 milla és megvehetem a T30-at, véleményt kérnék érdemes -e. -
Renegade #28989 voltak bizonyos jó pofa mondatok régen és ma:
Németek: a zsidók elveszik a munkánkat, éhen halunk jaj-jaj
Szovjetek: a bátor lenyelek lovakkal rohamozták meg a tankokat
Manapság: Nem lesz gáz ár emelés!
attól függetlenül, hogy ponyva törin művelődsz: Földi Pál
vagy rendes törin: Számvéber
abban mindketten egyetértenek, hogy tankos-lovas romantikus nem volt, persze lehet nem értenek hozzá
-
Sok kép és videó WWII.http://www.combatreform.org/sappertanks.htm
IS-3 fórum leíráshttp://www.drittereich.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=59271&highlight=
http://legion.wplus.net/guide/army/ta/is3.shtml -
wyx #28987 hogy íratod ki a játékkal a tankok típusait meg tierjét ? :)
Ez érdekelne -
Szacsa007 #28986 Sztem Rommel elsősorban katona volt. Hogy a náci párt tagja volt az sokat ront a helyzetén, de persze gondolom anélkül nem is jutott volna odáig. Nem volt olyan elvetemült, de nem is erről szól ez a történet. Tőlem az is lehet, nem szeretem a fritzeket, de amit jól csinálnak azt el kell ismerni. Én a katonai kvalitásait dicsérem.Sajnos nálunk nem nagyon volt ilyen, hisz mi csak csicskák voltunk ott.Persze voltak jó hadvezetőink is, de mit ért, ha megmondták nekik mit kell tenni. Szóval elég gáz, jobb nem is beszélni róla
-
Attól még, hogy valaki náci, nem jelenti azt, hogy kegyetlen. Pártálláson belül is vannak személyi ellentétek. A legtöbb Hitler-ellenes személy ugyanúgy a nemzetszocializmus éltette. Ha megnézel egy mai pártot, ott is vannak ellentetétek párton belül, de attól még egy oldalon állnak globálisan. -
SZU #28984 Persze, kő náci volt. Egy kő náci, aki életét adta egy komoly merénylet kisérletért a legfőbb náci ellen...
Egyébként ha kő náci lett volna, sok túlkapás tapadt volna a kezéhez afrikában is pl. És mégis a mai napig mondják a brit veteránok, hogy milyen úriember volt a foglyokhoz. -
Ne felejtsétek el megemlíteni Erich von Manstein tábornokot(lengyel származású volt). Sokak szerint ő volt a 2. vh legjobb stratégája:) -
Szacsa007 #28982 Pedig nagyon híres a lengyel hadsereg arról, hogy lovasrohammal akarták visszaverni a németeket a megszállás idején. Persze nem sikerült. Utána menekültek Magyarországra, illetve rajtunk keresztül nyugatra. S akármilyen hihetetlen nagyon büszkék erre.
-
Renegade #28981 Rommel meg kő náci volt, na most szaladok, majd kifejtem :-) -
Renegade #28980 felejtsük már el ezt a lovakkal felfegyverzett lengyel haderőt o0 -
Szacsa007 #28979 Szerintem rátapintottál a lényegre, amikor a propagandát említetted. A háború nem csak a fegyverek között, hanem az emberek agyában is zajlik. Mint tudjuk a német propaganda iszonyatos jó volt, ennek mintájára működnek a mai reklámok és a propaganda is. Lásd. Irak. De a valós helyzetet nem tudjuk igazán. Hisz az elején a német hadiipar sokkal fejlettebb volt, mint akár a francia, angol, orosz, vagy még az amerikai. Ezt ki is használták, hisz gyorsan és ellentmondást nem tűrően haladtak előre a lovakkal felfegyverzett lengyelek, meg más hasonló nációk ellen. Nem véletlen, hogy a magyar hadseregnek is nevetséges volt a felszereltsége hozzájuk képest. A filmhíradókban mindig kilőtt tankok tucatjai mutatták, melyekről bölcsen elhallgatták azok fejlettségét, a legénység kiképzettségét stb. Persze butaság is lett volna, hisz ma sem azzal dicsekszik a NATO vagy az USA, hogy az ötvenes évekbeli tankok ellen megy harcba. Ez a propaganda lényege. Mi is tapasztaljuk, s büszkén feszítünk, hogy lám győztünk Irakban. De azért ez még nem olyan biztos, csak nekünk mondják. Ma már egyre többet szólnak vereségről, de minden nézőpont kérdése. Ugyanígy volt régen is. A tömeget beetették és büszkén mentek a csatába, mert ugye ki menne egy eleve vesztesnek kikiáltott tankkal? A sablon mindenütt ugyanez volt, nem véletlen, hogy Hitlernek mindig volt talonban egy "csodafegyvere", melyet bevetett a propaganda gépezet. A hatásosságuk megkérdőjelezhető a gyakorlatban, de a népnél működött. Szóval valóban jó lenne tudni mi az igazság, mert a mi szájkaraténk nem igazán döntő ebben. 
Rommelről pedig szerintem még ma is elismerik, hogy a II. vh. egyik legnagyobb hadvezére volt. Igazából nem volt náci, csak német. Persze ez akkor mindegy volt. De az biztos, hogy sok taktikai fogását ma is oktatják, illetve használják, hisz igazi zseni volt. Minderre persze rányomja a bélyegét, hogy mindezt Hitler érdekében tette, ami persze nem valami pozitív.
-
davidbog #28978 Pont nem olyan esetekre gondoltam, amikor a környezet körülményei miatt kerülek veszteséglistára a német nehéz gépek.
A német tankok volt, hogy jól szerepeltek, de ez nem mindig a technika érdeme. A német nehézgépek szerintem nem sikerültek jól. Azért voltak sikeresek, mert másfél évig nem volt hasonló kategórájú gép az ellenfeleiknél és "büntetlenül" lődözhették a náluk jóval kisebb és gyengébb harcjárműveket. -
Renegade #28977 hát ez megint csak súlyozás szvsz. Természetesen nem egyszer elfenekelték őket lásd tigrincsek első bevetése a mocsárban.
Természetesen nem kizárt, hogy csak a német propaganda és az szövetséges hadvezetésbe beszivárgott számtalan kém terjesztette el, hogy a háborúban a német tankok lényegesen parádésabban szerepeltek mint a többi nemzet kütyüi, csak erre elég kicsi az esély. :-)
Kicsit olyan ez, mint a légigyőzelmeknél:
szövik, persze, csak darabra számolják, persze, kilőt 100-at
aztán a végén, jééé tényleg
vagy mint a discoveryn:
Rommel érdemei ellenére azért nem volt jó hadvezér, mert náci volt.
Egyébként pont 44 évig lehetett hallgatni a mindent szétvertünk és kaszával kapával vertük vissza a tigriseket, szóval szerintem a köv 44 évbe belefér, hogy lehessen hallani ilyet is, olyat is. -
davidbog #28976 Nem tudod, hogy a futómű, meghajtás pontosan melyik komponensei voltak a legproblémásabbak az IS-3-nál? Azt sehol nem írják.
Bezzeg ha hozzánk kellett jönni tökéletesen működött az IS-3. A Battlefield.ru-n van egy beszámoló egy ezredestől. Az '56-os forradalmunkkor Romániából vezényelték át egy ezredet, minden probléma nélkül megtették a 350 km-t nagy sebességgel. -
davidbog #28975 Milyen érdekes, hogy többnyire ilyen történetek jutnak eszükbe az embereknek a Tigris, Párduc tankokról. Az olyanok nem amikor a támadásukat megállították és szétverték őket. Azok már nem olyan szimpatikus történetek, nem szeretik hangoztatni őket. :D -
Nazarov77 #28974 Itt van még egy kép a löweről:
http://2-ch.ru/wm/src/1300622353843.jpg -
Renegade #28973 még szerencse, hogy a roncsokat darabra számolták -
Oddball29 #28972 IRL az ilyenekről inkább azt szokott kiderülni, hogy a legyakott ruszki tankerő ott aznap csak egy zászlóaljjal, vagy még annyival sem volt jelen. Ráadásul egy orosz közepes harckocsi battalion méretben nominális erejét tekintve a legkisebb volt a nagyobb hadviselő országok közül. Ha ott azt mondják ezred, az németre/amerikaira lefordítva durván megerősített zászlóalj erő.
Ha reális lenne a game, akkor német részről meg azon menne a sírás, mennyire nem lehet velük közelharcolni a lassú tornyok miatt (pl. Panther teszten átlagosan 12 fok/sec). A IS-3 és a T-54 (proto megvan 45-ben)meg tömegben mindent letaposott volna, ha tovább tart a háború, Panther F-et, 105-ös Tiger B-t, E-50-et, Pershinget, mindent.
Szemből ezek a valóságban a korabeli KE (kintetic energy) lövedéktechnológiával gyakorlatilag kilőhetetlenek voltak harctéri körülmények között. Még az izraeli M-48-asok is csak oldalról tudták elintézni 1967-ben az egyiptomi IS-3-asokat. Igazsághoz mondjuk az is hozzátartozik, hogy a IS-3-as is többet állt, mint ment, az igazi mumus IRL a T-54-s hordák voltak egészen az 50-es évek közepéig. -
marchizor #28971 ez mi fail srácok :D:D
-
Renegade #28970 "biztos" ugyanaz jönni ki mint irl: volt egy elég korrekt csata s II. vh-ban, pár párduc összefutott borzasztó mennyiségű t-34el (talán 30szoros túlerő, ha jól rémlik) a végeredmény az lett, hogy az összes t-34 ki lett lőve a párducok meg visszamentek lőszerért.
persze lehetne ezt a Lorey közelében rohangászó párduccal is leszimulálni:
1 párduc vs 15 sherman eredmény: kilőtt kilencet, majd elballagat
ezek mind-mind kivitelzhetőek a WOT-ban, nem? ;) -
BKrisz79 #28969 A Löwere, mint prémium tankra is igaz, hogy grindelő tank. Vagyis hogy van rajta valami pénz szorzó? -
Szakesz #28968 Training battle...:) -
Gunslinger #28967 Nekem valami 10 ezer arany rémlik korábbról, de lehet az csak pletyka volt. -
davidbog #28966 A hivatkozás lemaradt. A Löwe képeihez tartozik az előző hozzászólásom. -
davidbog #28965 Hát ez az. Ebben mi a 100 tonna? A németeknek nagyon nem ment a normális tömeg/védelem kialakítása. A ruszik és az amerikaiak 46-50 tonnából hozták ki közel ezt a védelmet. És nem '45 utáni gépek voltak, a tervek '43-'44-esek.
De a WoT-ban normális gépnek tűnik. Tűzerőben nagyon jó. A védelme hozza a német nehéz harcjárművek színvonalát: szemből jó, oldalról még épp megfelel kategória. A toronnyal szemből nem lesz baj. A mozgékonysága nem valami szimpatikus, nekem már az amerikai tankok 25°/sec-os test fordulása se tetszik.
Kiváncsi vagyok mennyit kérnek majd érte. -
Renegade #28964 pajzzsal meglátjuk, én az achtungpanzeren olvastam át (ill néztem a képet), bár borzasztóan keveset írnak róla, max annyi az érdekes, ha jól értem, hogy 140mm volt a torony szemből.
na de teszt után okosabbak leszünk, addig én meg jó szokásomhoz híven elég szkeptikusan (?tapasztaltan?) állok a wot fejlesztők által lemodellezett német tankokhoz -
Nazarov77 #28963 Pont hogy a tornya lesz elég szívós:
It's strong point would be highly sloped turret effectively bouncing shots
Nézel egy közeli képet a toronyról látszik hogy szemből gyakorlatilag csak a lövegpajzs látszódik ami több lesz mint 120 azt nem tudom mennyi meg erről volt is szó valahol hogy 120+lövegpajzs vastagsága lesz. ( rongyosra kerestem ezt az üzenetet ahol írták de persze hogy most mikor kéne nem találom ) a Lövegpajzs melletti rész a tornyon meg eléggé oldalra döntött itt jól látszik:
http://ww2drawings.jexiste.fr/Files/1-Vehicles/Axis/1-Germany/03-sPanzers/PzKpfw7-Lowe/PzKpfw7-Schwere.htm -
Renegade #28962 csak abból indultam ki, hogy a német ágyúkon lévő pajzsok csak díszítő elemek :-)
ha megnézed a képet és lekapod a "díszítést" akkor olyan tigris szerű lap lesz ott. :-)
na jó, lehet, hogy nem, mondjuk összehasonlítani az IS3 220milis bibírcsókjával szvsz elég felesleges :-)
valaki majd csak adrá pénzt és ír róla egy tesztet -
Nem 0 fok az. Az IS tornya is hasonló és arról is pattognak a lövések elég szépen. -
Renegade #28960 a kérdés, hogy mikor javítják a pajzsokat (illetve ennek van-e már), mert elnézve ezt a tankot vagy egy 120milis 0 fokban döntött tornya, illetve egy épp hogy döntött teste. továbbá komoly versenyben lesz az egérrel, hogy melyiket szúrják ki előbb :-)
A sok HP meg ugye arra jó, hogy mindenki őt lője, a DPS az valóban jó
ránézésre ennek lesz a második leggyengébb teste és a leggyengébb feje :-( -
garaib #28959 Bocsi gyorsabb voltál. :) -
garaib #28958 Nem biztos, hogy kevés a 120mm ráadásul ennek a 8. tanknak van a legtöbb HP-ja.
T32 127mm
IS3 110mm -
Nazarov77 #28957 Gyenge fronttal én azért nem törődök annyira mert az IS-3nak is egy szar a frontja emiatt adtam el múltkor mert nagyon felbosszantott de ezt most nem fejteném ki miért, T32nek se sokkal jobb bár arról gyakrabban pattog. KTnak a legjobb a frontja az tényleg jól véd csak ugye ott a lövegpajzs bug, csak javítsák ki azt szemből nagyon jó lesz.
Visszatérve a Löwere szerintem jó kis tank lesz simán megállja a helyét többi T8al szemben. -
És mi ebben a 100 tonna? :D Az ágyúja jó, de a 120mm-es frontja gyenge lesz. Összességében elég jó, szerintem használható lesz. -
Renegade #28955 100 tonna, 120/80 páncél, 30 km/h, t8, nincs több kérdése...és ezt prémiumként, derék