418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• foxbat88fx
    dam: 500??? inkább 5000
  • yossarianHUN
    Hát úgyvalahogy.
  • Renegade
    ráadásul van olyan feljegyzett találat, amivel elkapott 3 shermant egy lövéssel :-)

ebben a játékban valószínüleg:

álca skill: 0.0
    ROF: 1
    dam: 500
    stb
    :-)
  • crossy104
    Gyakorlatilag mindegy lesz, mert ha ezzel csak mellém lő akkor is sza..-ral meszeltek.
  • crossy104
    Nagyon durva! Az IS7 egy lövés? Lesz majd anyázás igy is utálják az arty-kat. Főleg ezt, mert bárki megveheti.
  • yossarianHUN
    Igen utánaolvasva azt írják kedvező időjárási viszonyok között 5600 m volt a lőtávolsága szval a 10 méteres pontosság azért nem mérvadó..
  • foxbat88fx
    Beáll az ellenség campelni a ház mögé, te meg pár házon keresztül kilövöd :D az meg WTF??? :D
  • yossarianHUN
    A Sturmtigerhez csak ennyit:
    "A másik alkalmazott lőszer a 345 kg temegű, kumulatív töltetű Raketen Hohladungsgranate volt, mely a 2,5 méter vastag vasbetonfalat is átütötte."
    szóval lesz egy kis sebzése
  • zoltang
    http://de.wikipedia.org/wiki/Gegenkolbenmotor
  • zoltang
    Jumo 205:
    600-900LE

angolok a Chieftain-be pakolták (Roots kompresszorral)
    oroszok két ütemű ellen-dugattyús motorcsalád ez alapján készült, ha minden igaz az a bizonyos 5TD is... :)
  • zoltang
    Akkor ne nézd meg az angol 17 fontos találati arányát (APDS -et meg pláne)...
    Hivatalosan a harctéren a "füst nélküli" lőporral (németektől nagyon irigyelték az amik, mert őket a nagy füst amit az övéké generált, elárulta a helyzetüket) 1500 méteren 61% (pzgr.39) és 66% (pzgr.40) volt megadva a találati valószínűségre.

A karbidos lőszer a végig kitartott, beosztották a "kemény célokra".
  • crossy104
    Áldja meg a bucsu! Nekem kell egy ilyen!
  • crossy104
    Gondolom arab vagy japán fejlesztés lehet.
  • foxbat88fx
    Igen bohócot ejtőernyővel, testével robbanószerrel. Miután leesett befutsz vele egy tank alá!
  • noname23
    jól van már ilyen realitásokkal jön a tájfun azt elfúj a π-be
    meg ledobják az atomot
  • davidbog
    Hm, I.C.ram és te meggyőztél. Nem nagyon tudtam a tervezett Diesel-motorokról, magyarul alig van róluk infó. Az ország nyersanyag adottságairól semmiképp nem a mérnökök tehetnek.
    A kategóriájában kiváló motorok voltak a Maybach motorok, ezt elismerem. De egy 60-70 tonnás vagy még ennél is nehezebb harcjárműhöz már kevesek. Egyszerűen kevés a 700 LE és az 1850 Nm. Viszont a nagy méret érdekes.

Melyik motor volt az amit átvettek a németektől az oroszok és miben használták?
    Az ilyen átvételek nem ritkák, még akkor is lecserélték, ha az orosz ugyanolyan jó lett volna mint a nyugati technika. Például az épülő Kronstadt csatacirkáló 3 darab tripla 305 mm-es ágyútornyát simán lecserélték volna a német 380 mm-es ikertornyokra ha megépül a hajó. Pedig nem jelentett volna nagyobb tűzerőt és védelemben se volt sokkal jobb.
  • crossy104
    Bele sem merek gondolni mekkora a sebzése a játékban. Még TD-zni is lehetne vele.
  • yossarianHUN
    380 mm-es rakétát lő és a való életben 4-5 kilóméterről bombázták vele az ellenséges vonalakat szval a pontossággal nem lesz gond.
  • hellokitty92
    a 380 mm-es SturmMörser RW61 L/5.4-gyel...:)
  • crossy104
    És mit lő ki bohócot mint a cirkuszban? Max. 10 méterig pontos ilyen hihetetlenül hosszú csővel. Gondolom ha betalál akkor egy tiz lakásos társasházat eltüntet.
  • foxbat88fx
    Sturmtiger :):)
  • crossy104
    WOT forumban olvastam valahol, hogy várják a prémium arty-t.
  • Renegade
    később lesz, ez:

• Gunslinger
    Lesz prémium arty? Nem is hallottam róla. Akkor már legyen premes TD is :-D
  • crossy104
    Melyik arty-t lehet megvenni gold-ért holnap?
  • Renegade
    sajna most ez van :-(

állítólag idén még javítják, talán
  • davidbog
    :) Amíg én írtam a sajátom, te jóval pontosabban leírtad. Ezek szerint a gyakorlatban olyan 25% körül volt a harctéri pontosság.
  • Gunslinger
    Ilyet nem tapasztaltam, de már kétszer volt olyanom, hogy magát a tankot nem láttam kb 80 méterről, de a lánctalp nyomát amit húzott a porban azt igen... Néztem is, hogy mi a rák van... Amikor rámlőtt, akkor láttam meg a tankot, mindkét esetben ruszki heavy volt.
  • hellokitty92
    hát jha a maus nálam is csak egy elérhetetlen álom lesz, legalábbis még egy jó ideig:) sokszor bontogattam már én is, vagy másokkal karöltve, de mindig valaki másnak sikerült bevinni a kegyelemdöfést... vagy csak egyszerűen szétnyomott mint egy bogarat:D t32 a top tankom...

múlt héten elérhető közelségbe került egy, csak egy barátom előnyösebb helyzettben is volt, meg tized másodpercekkel elöbb is tudott lőni...
    hát ez van:)

a t-54et meg valami kitüntetéshez lehetne már kötni:D 4. osztály 10 kilött t-54, 3. osztály 30, 2. 100, 1. 250... az 500 vagy 1000 meg már elérhetetlen csillagászati szám lenne, azért sem írtam:D:D
  • davidbog
    Hát persze. :D
    Mivel a pálya 1000 méteres lényegtelen, hogy milyen távolságig voltak ütőképesek a német ágyúk. Emellett az átlag lőtávolság a háborúban 500-800 méter volt. Ezen a távolságon a többi nemzet se volt olyan pontatlan.
    A 8,8 cm L/71 1500 méteren valóban 90%-os a gyakorló pályán (nincs füst, stressz, álló célpontra) harctéren már csak 61% elméletileg. Gyakorlatilag jóval kevesebb talán olyan 30-35%. :)
    Az APCR lőszereket jobb ha elfelejted 1943 második fele után, ugyanis abban wolfram-karbid volt. A wolfram pedig kellett a szerszámokhoz illetve a kisebb kaliberű, csak APCR lőszerekkel ütőképes ágyúkhoz. 7,5 cm, 8,8 cm-es ágyúkhoz csak mutatóba volt 1944 után ilyen lőszer. A 12,8 cm-esekhez nem is terveztek. Innentől kezdve lényegtelen milyen átütésük volt. De a pontosságban egyre nagyobb előnyt élveznek a WoT-ban is a német ágyúk.
    Az az információd is téves, hogy a KT-t nem lőtték ki szemből. A homlokpáncélját nem ütötték át szemből, nagyon nem mindegy. Nem csak a homlokpáncélból áll a harckocsi front része. A magyarországi harcokban KT-t biztosan kilőttek szemből a teknő páncélzatán keresztül, valószínűleg egy 57 mm-es ágyúval. Illetve az angol 17 fontos ágyúval is lőttek ki toronytalálattal szemből KT-t.
    A T-54-et csak toronytalálattal viszi át a 8,8 cm L/71 de azt is APCR lőszerrel. Normál APCBC lőszerrel talán olyan 350 méterről átütheti a tornyot. Csak addigra már lehet nincsen működőképes KT, nem olyan sok az a 180 mm-es torony vagy 100 mm-es teknő egy szovjet 100 vagy 122 mm-esnek. 800 méterről simán átütik.

Az ágyúk átütését nem kell bemásolnod megvannak nekem is.

A legtöbb '44-ig hadrendbe állított tank valóban könnyű célpont volt. Mert többnyire közepes harckocsik voltak. Shermanok, Cromwellek, T-34/76-osok ellen nem nehéz nagy fiúnak lenni egy nehéz harckocsinak.
    A saját súlycsoportjában már nem olyan kemény fiú a KT se. Az IS-2 többé kevésbé egyenrangú ellenfél. Nem egyszer rendesen elverték a támadó Királytigriseket, Tigriseket. Ha Panzer IV-esek és III-asok ellen kellett volna harcolni az IS-2-nek, akkor az is lenne legalább olyan hírneves mint a Tigris vagy a Királytigris.

A WoT pedig azonos kategóriák alapján van felépítve nem évszámok alapján. Értelem szerűen. Mert ugye milyen tierbe sorolnál egy olyan gépet, ami '39-tól egészen '45-ig gyártásban volt (Panzer IV). Elég nehéz lenne besorolni.

Javaslom olvass figyelmesebben, lehetőleg ne urban legendeket. :)
  • Gunslinger
    Az pedig nem durva, abból is keveset lőttem ki, de azért mert alig találkoztam velük. Amiből a legkevesebbet lőttem ki az az IS-7 és a Jagdtiger, utóbbiból is jó ha 2-3 volt meg, Object 704-et sokkal könnyebben legyűrtem, valahogy puhább sztem, mint a JT, csak a fegyvere brutálabb.
  • crossy104
    Pár napja kipróbáltam a haverom minimaus-át, és csata közben kiszúrtam egy is3-at ami hirtelen felbukkant előttem. Mondom ez fincsi, letesztelem milyen jó a VK a maus ágyúval. Belelőttem, és lepattant.Ezt még úgy ahogy megemésztettem, de azt már nem, hogy elkezdett menekülni és kb. 10 tanknyi távolságnál eltünt, pedig sik terep volt. Soha többet nem láttam. Egy láthatatlan tank szépen lassan több lövéssel kilőtt.
  • Renegade
    a csoda patch óta másnak is van az a bugja, hogy sniper módban időnként nem jelöli ki az ellenség sziluetjét?
  • zoltang
    A németeknek ne tudd meg, hogy mennyi ígéretes dízelmotorjuk volt (azért is ódzkodtak a bevezetésüktől, mert nagy helyet igényeltek, és nehezebbek voltak a benzinesnél). Pl.: az a bizonyos rep. motorból kialakított Jumo amiből az angolok a háború (nekik sem volt jobb előtte) után kiindultak, majd a oroszok rendszeresítették saját nevük alatt, mert jobb volt mint a sajátjuk...
    A Párduc is dízellel indult volna de jött egy Maybach ajánlat kisebb méretben, kisebb súllyal, 700LE-vel és nagy "sorozattal" (bizonyított korábban a típus más modellel,kisebb teljesítménnyel másik hk.-ban). Az idő szorított kellet az újabb típus tömeggyártása a frontra, dönteni kellett, és a kisebbik "kockázat" felé mentek.
    Amcsik se voltak elengedve a hk. dízelesítésében Sherman egy változata készült talán ezzel.
  • Oddball29
    A teszteken, meghatározott távolságra (mintha beépített távmérőjük lett volna + álló célpont+nincs zavaró körülmény, füst, harctéri stresszhelyzet, kapkodás stb.) megadott szórási adatokat kár keverni a valós találati aránnyal. A németek még a legjobb tankjaiknál is boldogok voltak, ha átlagban minden 4-ik lövésük talált.
  • spiczi91
    Nekem pont így az utolsó nap lett meg az összes tank kilövése, még egy Object 212 volt a hunyó. :)
  • Gunslinger
    Én csak azt sajnálom, hogy HW-ig egy Maust sem sikerült kilőnöm, ez az egyetlen tank, ami nem volt meg, igaz csak tier 8-ig jutottam, de akkor is. T-54-ből már több, mint tízet kilőttem, IS-7-ből is sikerült kettőt, Maust meg csak sebezni, de tegnap majdnem összejött, 80%-ról egyedül leküldtem 36%-ig Pantherral, köröztem körülötte és nem bírt úgy fordulni, hogy eltaláljon, mindig az oldalát lőttem ahol gyengusz, de egy Pershing közbeavatkozott sajnos :-(
  • I.C.ram
    én mondjuk az álcázásba azt is beleszámítanám, hogy a benzines tankok jóval kevésbé füstölnek.
  • crossy104
    Hihi! Ez nagyon találó válasz volt. Nálad a pont.
  • Renegade
    a bibi ott van, hogy lényegesen kevesebb olyan szovjet tankot látsz aki megy közel harcolni, a többség az sunnyog láthatatlanul hátul :-)