418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Nazarov77
    kigyulladnék után nincs kérdőjel
  • Nazarov77
    Csak engem kerül a tűz? Szinte csak német tankokkal játszok de nagyon ritka nálam hogy kigyulladnék? ( lehet azért van mert nem jut el addig az ellenség hogy esélye legyen seggbe lőni :D )
  • lammaer
    VK-d volt? Lehet érdemes kipróbálni azt, nekem jobban bejött mint a tigris - ahogy elhangzott, afféle medium/heavy öszvér.
  • S1mlis
    OFF :
    Kezdem megszeretni ezt a Tigrist!
    12 csatából már csak 7x gyújtanak fel egyetlen lövésből..........
    VK3601 1 lövés / 5 modulom bánta.
    Hétfőn amint lejár ez a félárú mizéria eladom.
    Amint mások is megjegyezték ez a Heavy vonal nem nekem való,ezt én is beláttam.Eddig nem voltam ideges ,eztán sem szeretnék.
    Marad a Med-TD vonal.

• Nazarov77
    Jó kis tank ez, funolásra vettem és meglepően jó:
    Győzelem!
    Csata: Ensk 2011. augusztus 28. 9:30:33
    Jármű: T-25
    Szerzett tapasztalat: 3 330 (duplázott kör a nap első győztes csatájáért)
    Szerzett kredit: 39 093

Prémiumhoz képest nagyon jó, 610HP rengeteg egy medhez képest, 50es döntött front, viszonylag jó ágyú, megy 60al.
    2 hátránya van: lassan fordul és a tornya is lassú picit.

Utolsó előtti voltam a listán :P
  • lammaer
    "VK3601 ha nem tud rátolatni vmi tereptárgyra és közel jutok hozzá, halott"

Ez két elég fontos sok HA. Nyílt terepen kell közeljutni hozzá úgy hogy nem lő rád, a legnehezebb szitu.
    Ráadásul nem vagyok meggyőződve hogy 57fok/sec forgás nem elég ahhoz hogy rajtad maradjon az ágyúja :)

"A lassabb újratöltésnek megvan a Sherman 105-nél az a nevelő hatása, hogy minden lövés után fedezékbe kell húzódni. Hull down orrvérzésig, olyat a PIV nem tud."

Miért nem? A Shermanoknak a tornya is legjobb esetben csak 76 mm, ráadásul jó magas (tehát pl ellövik úgy, hogy te még nem tudsz lőni az illetőre, pl emelkedőnél). Ehhez képest a PZIV panther tornya 120mm elől... szóval ezekből nekem pont az jön le, hogy a PZIV inkább tud hulldown-t mint a sherman. Sokkal inkább. Mert 76mmes páncéllal nincs értelme hulldownozni.

No de mind1, kinek mi jön be, ezen nem veszünk össze. Vhogy nekem nem jön össze a shermanokkal a csikicsuki, rohangászásra meg nem alkalmas (főleg amikor - igaz shermannal - keresztbe rohanó Pz38-akat is minden további nélkül ellőttem tegnap. 4x egy meccsen :) ) Szóval a sebesség nem véd.
  • hawkie22
    Köszi.
  • patchaou
    Először is olvasd a FAQ-ot.
    Nem neked vannak szintjeid, hanem a tankjaid bizonyos szintűek. A rádió (szerintem) fontos. Bár ha a csapattársaid szarnak rá, akkor simán vakon és egyedül tudsz maradni. Engem a companyk , klánok stb.. nem érdekelnek, de szerintem tier5-ös tank alatt nem nagyon vannak ilyenek. Mire szerzel egy KV-t addigra a jó esetben ráérzel a játékra. Bár láttam már tier7-es tankokkal is csak szerencsétlenkedő embereket.
  • hawkie22
    Sziasztok!

Tök új vagyok a játékban, egyelőre még Tier1-ben vagyok, azt hiszem, még csak PkfwgII-essel tolom és volna pár kérdésem.

1. Hol tudom megnézni, hogy hányas szintű vagyok?
    2. Érdemes alacsony szinten Company-khoz csatlakozni, és úgy játszani? Vagy alacsony szintre nagyon nicsenek Company-k?
    3. Nyilván érdemes mindenből a legjobbat feldobni a tankokra, de mondjuk a rádió megéri vagy azt a végére kell hagyni a fejlesztésnél?

Köszi
  • Sir Charles
    Hát azért jó a nagy Sherman a vízipisztollyal is. Tegnap egy IS társaságában taroltunk. Az a vicces, hogy az utolsó 3 tankot(100%-os PZIV,100%-os JPZIV,és egy 60%-os T1 Heavyt) úgy őltük meg , hogy az IS 2%-on volt, én nekem meg 30 HP-m maradt(kb 4%).Ez lett a vége.

Én TOP GUN lettem,az IS meg Acélfal
  • R3nton
    a shermaneket és a kv-kat reggelire eszem meg a panzer4el:d
  • R3nton
    aha azért csináltam a pnazer4el 10 killt:D
  • Oddball29
    VK3601 ha nem tud rátolatni vmi tereptárgyra és közel jutok hozzá, halott. E8 simán körbetáncolja, és halálra sorozza. Igazi med, a VK meg amolyan minitigris, pseudo-heavy.

Mondjuk ugyanígy oneshotoltam oldalról már Shermant is.

A lassabb újratöltésnek megvan a Sherman 105-nél az a nevelő hatása, hogy minden lövés után fedezékbe kell húzódni. Hull down orrvérzésig, olyat a PIV nem tud. Tarackkal közelharcban is jóval veszélyesebb a Sherman a gyorsabb tornya és a fordulási sebessége miatt.

Ha Shermannel farmolok és villan egy PIV, az agyam már el is könyveli az újabb fraget, annyira alacsony a veszélyszintje. Max akkor lep meg, ha tarackkal tolja ő is, és ellövi valamimet az elején.
  • Kopiati
    Úgy általánosságban tisztában vagyok a játékkal, closed béta óta vagyok(csak amióta megjelent nem nagyon volt (eddig) kedvem, megint lejátszani egy csomó harcot a pantherig, de a-20, az meglepően szívás:)
  • lammaer
    Jó, de ne mondjad már hogy a "LEGJOBB med a játékban"... már egy VK3601 megizzasztja, feljebb tierbe ne is menjünk (T-54, E50 :D ). Érted mit akarok mondani :)
  • lammaer
    Még mindig javasolnám a FAQ elolvasását. Ez is meg minden eddigi kérdésedre is a válasz benne van.
  • lammaer
    Hát... én jó ideig próbálkoztam a 105-össel. Szinte alig ölt meg valamit egy lövésből, egy miss pedig végzetes, márpedig marha könnyű vee mellélőni. Ha meg közelmész, nincs páncél ami védene.

PZ IV oneshot - ahhoz azért mák kell, nem is kicsi. Szemből tuti hogy esélytelen (53 mm pennel nem fogod átlőni), ezért az a 410 mindjárt feleződik és ha véletlenül mégis sikerül a pen, még mindíg kell hogy a randomgenerátor kedvezzen neked és kissé az átlag felett sebezz.
    PZIV közepes v nagyobb távolságon szétszed hogy nyekken a sörmi. (úgye még a legdurvább helyen (turret front) is csak 76mm a sherman, a PZIV meg 138-as pennel játszik.
  • Kopiati
    Ez sok mindent megmagyaráz:) Köszi
  • I.C.ram
    Ezt én nem így látom... Wittmann, Oskin, számos topgun, sniper stb medált szereztem vele, pedig csak annyit játszottam, hogy meglegyen a T20. Imádtam azt a tankot.
  • lammaer
    Felderítésre akkor kapsz XPt, ha azt amit mutatsz, valaki lövi/sebzi is. Szóval amit látni, hogy a scout berohan a tömegbe, felvillantja a sok pirosat majd meghal (és a sok piros eltűnik) az egy nagy nulla.
  • Szakesz
    Én felderítésre egy T-54-et használok. Mióta fullos, 1000XP-nél kevesebbet nem nagyon kaptam vele csatánként.
  • lammaer
    Neidegeljé' már... még a tierjébe sem, nem hogy a játékban :D
  • Kopiati
    Adhatna több xp-t a felderítés, mert ez karcsú, így...
  • I.C.ram
    Legjobb med a játékban szvsz.
  • Oddball29
    Az E8-al meg kell tanulni közelharcolni és menetből lőni, abban a középmezőnyben verhetetlen. Teljesen másképp kell játszani, mint a német medeket.
  • Oddball29
    Pedig egy gyakorlott Sherman 105-nek egy PIV csak préda. Néha egy shotból megvan, ha átütöm az oldalát ,de ritkán több 2-nél. Jagdpanthert seggbe lőttem legutóbb, fél hp-ja elszállt.

Egyetlen tank, amivel Oskin medálom van.

Kellő gyakorlattal szinte mindent el lehet vele találni, mozgó célt is. Autoaimet viszont szigorúan tilos használni, mert geometriai közép helyett kicsit lejjebb érdemes célozni a szórás miatt.
  • GrooveHero
    Ha meggebedsz sem tudsz mást csinálni, a a tier4-es orosz light tank az a-20 bizony egy scout tank, meg is mondták a fejlesztők, hogy scout tank besorolása van, mert megy előer Tier7-8-9-ben és segít a nagyoknak meg az artyknak. Persze berakja saját tierjébe is, és néha ott is nyerő, de sokszor bizony csak a felfedező szerep jut
  • Kopiati
    Úgy értettem, hogy volt két tier 8-9? es csapat, ahova betett engem "bohóckodni" (és qvaanyázni) az a-20-al (tier 4 asszem), a 35mm-es löveg csiklandozza az e-75 kipufogóját...
  • kdezso30
    A nagy sherman egy kicsit dinamikusabb, és egy picivel többet bír, de az ismert vizipisztoly egy kicsit kevésnek tűnik azokban a csatákban ahova bekerül, szóval nagyon kellene rá az a 105-ös ami a kicsin van.
  • lammaer
    Amúgy érdekes az emberi agy működése.

Az előbb be akartam írni, hogy a PZIV sokkal jobb mint a Sherman ,mivel végiggrindeltem mindent amit lehetett vele, élveztem a meccseket, mig a shermannal már alig várom hogy eladjam (próbáltam a 105-öst, most próbálom a 76-ost) mert annyira használhatatlannak érzem...

És megnéztem az átlag XPmet: a shermannal jobb, tehát elvben jobb vagyok vele. Akkor most WTF?
  • Trabant93
    Majd sztem ha benn lesz az angol tech tree,akkor majd a sherman firefly elég harapós lesz a 17 fontos lövegével:)
  • lammaer
    FAQt tessék olvasni.

Ugye nem azt akarod monadni, hogy a túloldalon E75 volt a toptank, a tieteken meg te az A20-al? :)
  • lammaer
    Sherman átlagos, az ágyúja elmegy de minden átlövi. A 105-ös jó lenne, de mivel kicsi a ROF és azért olyan hűdenagyot nem sebez, nehezen öli meg egyből az ellenfelet, és amikor elkezdenek abálni, nincs páncélod.
    A 76-os meg gyorstüzelő, de nem üt oly nagyot.

A következő sherman ugyanez pepitában, a T20 meg szintén páncélzat nélküli lövölde.

Ellenben, a PZIV-ből a VK3601 istencsászár, páncélozottab mint egy tigris, remek ágyúja van, egy csoda. Onnan mehetsz a DBre, ami szintén egy zseni tank.

Shermannal nagyon kinlódok, és sztem a nagy sherman se lesz jobb.

• Trabant93
    Eddigi legjobb eredményem killben,a gépem 10 fps-e nem sokat segit,ezért átmentem a szomszédhoz:D A sok fps jól jött:)

• kaleun
    Furcsa az is, hogy csak 94xp-t kaptam. Pedig T1 nehéz az csak t5.
  • kaleun
    Megint történt egy érdekes dolog velem... A csatában 9 lövésem volt 7 talált. Ebből egy KT hatot (2 kritikus) és egy T-44 hármat (1 kritikus)kapott.
    Viszont a végén az összegzésnél csak a T-44 van feltüntetve...
    Ötlet? Amúgy nem egymás mellett voltak, a térkép teljesen más részén találkoztam velük.
  • FairCO
    inkább toolbox
  • Met
    célzásgyorsító
  • Khaosz5
    Hali. IS-re megvettem a töltésgyorsítót és a ventit. 3.-nak mit ajánlatok ?
  • Gunslinger
    Az első sztem tök okés, a második már valóban gyalázatos, a T95 kavar be, amióta megemelték a matchmaking value-át.