418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• noname23
    Pesze hogy nem működik próbáld csak ki t29-el már a hummel is ketté hugyoz mint a hóembert aztán okoskodhatsz hogy de hát én mozogtam így meg úgy.
  • Dean108
    Grat, szép.
    Igazi kedvcsináló a troll ágyúhoz. :)
  • stork13
    Én sokáig a 107-el használtam, de mostanában a troll került fel. Platoon-ban megyünk nem kell annyira aggódni a nagy töltési idő miatt. Ezt tegnap csinálta:

Nem rossz ágyú, képes egy Ferdiből is 360-at lecsippenteni. :D

Más.
    Szintén tegnap:

3-3 arty maradt. A GW Tigerünk önzetlen módon kilövette magát. Itt szeretném megköszönni platoontársam önzetlen önfeláldozását (és a GW Panther mozgékonyságát :P), felderítését majd halálát. :)
    2 S-51 maradt a végére. Visszamentem, hát nem szembe jött?! Szerencse is volt, de meglett. Ja 1 perc volt még vissza.
  • Dean108
    Egyébként erről:
    A high tier artykról nincs tapasztalatom, viszont a kis artyknál a fedezéken kívül a legjobb arty-ellenszer az állandó irány- és sebességváltoztatás.
    Csak azért írom le ezt, mert a legtöbb sikerem akkor van, ha egy tank állandó, egyenletes sebességgel irány változtatás nélkül mozog.

Ez az artynak azért fontos, mert a mozgó tanknak ugye elé kell lőni (2-4 másodperc a becsapódásig).
    Ha állandóan irányt és sebességet változtat a target, akkor nem tudja jó előre húzni a célkeresztet és ott megvárni míg az jól beszűkül mire el kell engedni a lövést.
    Ha izgő-mozgó, állandóan irányt változtató tankot próbálok lőni, akkor 2-3 másodpercenként mozgatom a célkeresztet hogy a várható útvonalára tudjak állni, és ilyenkor a célzókör mindig kitágul, és mire nagy nehezen elengedem a lövést, szinte soha nem egy teljesen beszűkült célzókörrel tudom megtenni, így még ha jól is saccoltam meg mindent, simán mellé megy.
    A hummelnél sajnos hajlamos mellé lőni.

Mivel alacsony tier-nél még nincs olyan marha nagy repesz sebzés, így nagyon lehet szivatni az artykat.
    Nem csak a tier 5-ös tankokkal, de a tigrissel (megvan a nagyobb motor hála az égnek) is sokszor logikátlanul sebességet és irányt változtatok, ill. a csiki-csukinál megtöröm a ritmust, hogy ne lehessen könnyen kitalálni mikor merre mozdulok, és tényleg jóval kevesebb bajom van így most az artykkal mint eddig.
    Sokszor hirtelen 10-20 fokot irányt váltok, néha ok nélkül megállok 2-3 másodpercre, stb.
    Logikátlanul, kiszámíthatatlanul kell mozogni és akkor csak azt látod, hogy ugyan csapódnak be az arty lövegek, de nem beléd hanem 5-10 méterre tőled!
  • Gunslinger
    Semmi köze a hp-hoz, az IS-7 mindig a Maus felett van és volt mikor 1000-el kevesebb hp-ja volt az IS-7-nek. A T-43 is mindig a VK3002DB felett van és nem csak kevesebb a hp-ja, de minden téren gyengébb nála.

A listában a sorrendnél a tier és a kategória számít, tehát a tier 8 heavyk mindig a tier 8 medek előtt lesznek a listában, utána pedig az azonos tierű és kategóriájú tankok ABC sorrendben jönnek.
    A felszereltség is tök mindegy, van hogy stock IS-4 feljebb van a fullos IS-4-nél, ez már szerintem random.
  • Dean108
    Ez az oda csapódik ahová kattintok Grillénél 10-ből 4-szer bejött.
    Humival jó ha 10-ből 2-szer.
    Már sokkal ritkábban próbálom, tényleg csak akkor ha nincs más lehetőség.

Ami sokkal jobban idegesít a Hummelnél az az, hogy végre teljesen rászűkül a célkereszt a tankra (álló tank!), nyomok egy bal klikket, majd tök mellé.
    Ez azért dühítő mert ritkán tudom teljesen megvárni a legszűkebb célzókört és ha épp akkor megy mellé, akkor legszívesebben kiszaladnék a konyhába és bevennék egy marék nyugtatót mielőtt totál felrobbanok.

A leggyakoribb általában a mozgó tank, aminek elé kell lőni úgy, hogy a célkereszt csak félig-meddig szűkült be. Na ilyenkor jön a tökölődés és ha nagy ritkán pont oda pottyan ahova kattintottam, akkor az nagyon nagy feeling, de sajna nem ez a jellemző.
  • lammaer
    A legnagyobb mázlifator artinál az, hogy ODA csapódik be aholvá célzol. Mert ugye körön belül BÁRHOVA becsapódhata cucc, néha még körön kívülre is.

Ügyes voltál, jól saccoltál és időzítettél, ő meg felelőtlen volt (esetleg nem tudodd róla hogy nézed).
  • Dean108
    Teljesen meggyőztetek.
    Az első próbát majd ezzel teszem. :)

AP-t akkor 1 darabot se kell vinni ugye?
  • Dean108
    Szerintem nekem is ott volt a mázli faktor. :)
    Átment a kocsin majd keresztbe egy kerítésen, ez 2 fix pont.
    A 2 esemény között eltelt idő megadja a sebességét, a 2 pont pedig az irányát, így odaképzelve a mozgó tankot majdnem olyan mintha spotolva lenne.

Persze ha közben megállt volna, vagy irányt változtatott volna akkor esélytelen.
    Azóta viszont sokszor eszembe jut ez, miközben hosszában darálom le épp a kerítést. Ha most épp ezt a kerítést sasolja valamelyik arty, akkor spot nélkül kiszedne .... :)
    Ilyen eddig nem történt, viszont ha megtörténik akkor majd jövök ide sírni, hogy "ehh OP arty"
  • lammaer
    A tier a lényeg. Ha van két Tier X tank, tökmindegy hogy melyik van feljebb vagy lejjebb a listában. Ott szintem a tank tipus a döntő. Az csak pszichológia.

Volt már olyan, hogy tier7el ott figyeltem a legalján, aztán kiderült: a csapat kétharmada tier7 volt :)

Szóval amikor az ember sííííír hogy "én vagyok legalul, szar a matchmaker", mert megnézi hogy a top tank meg tierX, jó ha előtte megnézi, hogy mi van közvetlen fölötte. Szoktak meglepetések lenni :)
  • VanDaal
    De gyönyörű csatám volt Cliffen az imént!
    KV-val mentem, nekünk 2 Löwe, nekik KV-5, Pershing és PantherII jutott tier8 tank gyanánt. Kb 4 perc alatt nyertek 15:2-re, mert az egyik prémium drágaságunk afk volt, a másik meg simán csak hülye volt még ahhoz is, hogy kimozduljon a kezdőkörből, csak döbbenten forgatta a tornyát lövés nélkül, míg szét nem szedték. De szeretem az ilyen csapatokat...
  • Egerwin
    152 mm-es nagyon op ágyú, tier 9-es járművekről is simán leszed 300-400 életet, ha meg valami gyenge ponton találod el többet is ;)
    A pontossága is meglepően jó, meg mivel he-vel kell használni, ha mellé megy is még úgy is sebez.
  • lammaer
    Ez a te ügyességed, az éppen aktuális szerencse (hogy a skuló oda csapódott be ahova előretartottál) de leginkább az adott illető hülyesége.
  • pointer4
    Én úgy vettem észre, hogy tier-en belül, hp szerint, és utána abc. Ha fent van a turret upgrade, akkor ugye kicsit több a hp, és szokott emiatt ugrálni felém-alám a listában, ugyan az a fajta tank.
  • Nikosi
    A sorolás nem erőviszony szerint megy, hanem tier szám szerint azon belül pedig név szerint. Az, hogy a T30 előrébb van IS-7-nél az szerintem csak valami "bug". A T-30-hoz hozzá sem nyúltak sem az IS-7-hez.
  • Pongyi
    Sziasztok. Vki probalta mar a 6.7-es teszt szervert? Kicsit atrendezodtek az eroviszonyok, a T30 pl. erosebb mint az IS7... legalabbis tolteskor elorebb sorolja mar es ugy vettem eszre h jatekban is szinte kilohetetlen. Benne van az uj top medium Kinai tank is. Majdem ugyanaz mint a T54 de lejebb sorolja annal.
  • Dean108
    Nem csak olvastam fórumokon hogy milyen trükkökkel élnek az artyk.
    Viszont Humival már lőttem ki úgy targetet hogy a spot-oló kihalt, eltűnt a map-ról, viszont átment egy kocsin és egy kerítésen amit tisztán láthattam, holott már csak egyedül voltam a pálya túloldalán mégis betaláltam.
  • lammaer
    Ne mond már hogy kerítés kidőlés miatt kilőttek....
  • Dean108
    Igen, de amikor nem kerülsz ki egy kerítés sort, hanem a legrövidebb út miatt átgázolsz rajta, akkor azt elvileg senki nem kéne lássa!
    Milliószor van hogy nem kerülgetem hosszában sem a kerítést.
    És ha 500 méteren belül nincs senki, de az arty ezt a kerítés ledőlést mégis simán látja, az nagyon nem fair!
  • lammaer
    Akit egy kidölő fa vagy egy lerombolt kerítás miatt megöl az arty, az meg is érdemli. Roncstologató emberekről meg végképp ne is beszéljünk.

Akit vakon ki lehet lőni, az konkrétan ANNAK az embernek a hibája. Nem az arty OPsága.

(megjegyzem, fákat azért SE döntögetünk, mert azt nemcsak az arty látja - simán látszik 500+ méterről is ha dől a fa sima tankból is.
  • Oddball29
  • lammaer
    Na de milyen édi már. Mint egy üldögélő nagyfejű baba :)
  • Nazarov77
    Nem egészen ilyen jeges béka de hasonlít rá, a fejlesztett torony valami förtelem. Szerettem volna egyet de így nem kell nagyon ronda, és max sebességnek az 56km/h egy kicsit kevés, bezzeg az orosz 72vel megy.
  • madmex
    Az más kidölt fára nem szoktam löni mert nemtudom alatta áll a tank vagy elindult és olyankor kitudja merre ment. Randomra meg nem lövök azt meghagyom 12 éveseknek.(roncs tili toli jó buli akkor mellette van persze)
  • ColMoss
    Hummelel már volt, hogy láttam mozgó roncsot, mögé lőttem persze, hogy talált
  • madmex
    "Tehát felderítés nélkül a kidőlt fák, leomló kerítés ne legyen az arty számára látható, mert ez alapján simán vakon kilőhet bárkit spot nélkül is!"

Ne lássa igy igaz. De azért erös tulzás abbol hogy kidöl egy fa, kilöne vkit viszont tudja hova kell elöre zoomolni amikor majd kiszurják.
  • Oddball29
    Ez tényleg így néz ki??!

Chaffee
  • Dean108
    Ha majd egyszer hozzányúlnak az artyhoz, akkor azt is orvosolni kéne, hogy ne lássa a terep változásokat abban az esetben ha nincs a közelben olyan felderítő, aki ezt láthatná.
    Tehát felderítés nélkül a kidőlt fák, leomló kerítés ne legyen az arty számára látható, mert ez alapján simán vakon kilőhet bárkit spot nélkül is!
  • Dean108
    A 107-est mindenképp kifejlesztem, de csak akkor rakom fel ha a 152-es nem jött be.
    A német sniper stílus után biztosan más feeling lesz. :)
  • Dean108
    Ok, akkor első körben 122 majd a 152-es és nem viszek hozzá AP lőszert csak HE-t.
    Ha ez bejön akkor nincs is több kérdésem. :)

Köszi mindenkinek a helpet!
  • Tono34
    KV-ra én a 107-est használom, elégedett vagyok vele.

Amíg nem lett meg addig a 122.
  • Dean108
    Szóval alap esetben ha jól tudom:
    AP / Gold / HE

ha 3 érték van.

Viszont ahol csak 2 érték volt megadva ott eddig úgy tudtam hogy nincs HE.
  • bujcsik555
    Compatible shells
    High Explosive Anti-Tank (HEAT), Armor Piercing Composite Rigid (APCR)
  • bujcsik555
    nem
  • Dean108
    Vagy csak gold lőszer nincs?
    Valamelyik nincs az tuti :)
  • Dean108
    Jól értelmezem a karakterisztikát amikor azt látom hogy a 122-eshez nincs HE?
  • bujcsik555
    122 HE aztán meg ami jobban illik a stílusodhoz
  • Jammal
    A 122mm és a 152mm mind a 2 szigorúan HEvel használandó így a penetration nem számít mert mindent aprít. Egyébként ez a 2 amit javaslok neked de a 107est is szedd ki még a kv-val de majd majd csak a kv3on használd.
  • Neutralpoint
    6.7-es test szeróra valaki betud lépni?
  • GrooveHero
    Sziasztok. Valamiért nem enged be a tesztszeró. Vmi idióta ruszki szöveget ír ki, de lövésem nincs, hogy mit.Tud vki segíteni?