418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• lammaer
    Höhö, én abból a filmből két mondatra emlékszem

Amikor az afgán asszonyok ordítanak hogy "Badaaaaaaaaal".

Meg amikor ül két afgán a földön heliben a mérgezett forrásnál, azt mondja az egyik a másiknak: "figyu már, te iskolába is jártál. El tudod ezt vezetni?"
  • Gunslinger
    Nem ugyanaz, a Ti-67-nek 105mm-es ágyúja volt, izraeli T-55 upgrade.
  • Oddball29
    Lehet, akkor én kevertem el.
  • Doctore22
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Beast_%281988_film%29

wiki szerint gunak van igaza és én bocsánatot kérek..de akkor is ugyanaz mindkét tank
  • Oddball29
    Tiran 6-os, ex-szír T-62.
  • Doctore22
    szívatsz?
  • lammaer
    Én arra emlékszem, hogy 5.-ben azon agyaltunk, hogy a Star Wars-ban miért írják hogy episode IV... mert senki nem látta az előző 3 részt.

És akkor jött a nagyotmondó árpika, akiknek volt műholdas antennájuk, hogy ő bizony tegnap látta az RTL-en a StarWars I-et.

Jó sok idő eltellt mire kiderült a turpisság ugye LUcas bácsi részéről (megint említsük meg: Internet az vagy 6-8 évvel később kezdett terjedni).
  • Doctore22
    egyébként ez a film mutatja be legjobban a szovjet páncélos parancsnokokat a hidegháború alatt..de ez majdnem minden fegyvernemnél így volt...
  • Doctore22
    Ti-67..t-54/55 egy és ugyanaz!
  • Nazarov77
    1-2 hónapja néztem meg azt a filmet :)

• Doctore22
    Gun bocsi, de az egy igazi t-55 volt...
  • Gunslinger
    Egyébként nekem a kedvenc tankos filmem a The beast vagy még Beast of war néven is futott. Ott a főszereplő tank egy T-55, ami valójában egy izraeli Ti-67 volt.
  • Oddball29
    Na az egy külön poén, olyan Sherman, mint a Kelly-ben sosem volt amerikai rendszerben. M4A3E4, ezek eredetileg kései, hegesztett homlokpáncélú 75 mm-es A3-asok, amiket az 50-es évek elején induló katonai segélyprogram során szereltek át 76 mm-esre, az eredeti torony meghagyásával. A titóista Jugoszláviába is így került belőlük több száz, ahol később a filmet forgatták.
  • Gunslinger
    Azt hiszem egy II. vh-s filmben sem használtak igazi Tigrist, Kelly hőseiben is T-34 van Tigrisnek maszkírozva, de ott legalább a Sherman igazi és nem Patton.
  • Gunslinger
    Dede, Leo 1 jött át a hídon. :-) De azon kívül asszem a többi jármű korhű volt.
  • Gunslinger
    Áhh, ez semmi, emlékszem 7 éves koromban volt egy osztálytársam, aki elhitte, hogy a Star Wars megtörtént. Ehhez képest egy háborús film, amiben bemondják, hogy megtörtént eseményeken alapul, meg a végén, hogy a veteránoknak ajánlják maga a megtestesült hitelesség egy gyereknek. :-)
  • hellokitty92
    Nem kell kibukni amiatt, h nem korhű járművekkel forgatták le ezeket a régi háborús filmeket, a lehetetlennel felérő feladat is lett volna ennyi működőképes német tankot összeszedni!

Még a ryan közlegény megmentésében is a 2 tigert is átmaszkirozott t-34-85-ök játszották és biztos nem csak a spórolás miatt, mert azért megérte volna bármely múzeumnak a pénzen felül már a reklám ért is. Mennyi működőképes tiger lehet a világon, bovingtonban van 1 legalábbis 2008-ban még ment.
  • MuldR
    Nem abban voltak leopard 1esek a tigrisek?
  • lammaer
    Miért nem kérdezted meg aput/anyut/tanítónénit, hogy a történelemkönyveidnek vagy a filmnek kell hinned? Sztem tuti kaptál volna egy rendes választ, és megóvtad volna magad ettől az óriási dilemmától :)
  • Gunslinger
    A szövegek nem voltak rosszak, de gyerekként emlékszem, hogy teljesen összekuszálta az agyam, mert ugye Kelly hőseiben láttam normális Shermant, itt meg Shermanre nem emlékeztető tankok rohangáltak Sherman néven, valamint a 2. vh-s könyveimben is tök más tisztek nevei szerepeltek a csatánál, mint a filmben és nem tudtam, hogy most mi a szitu és akkor még bőven messze volt az internet korszak, nem tudtam csak úgy ráguglizni 20 évvel ezelőtt. :-) Szal többek közt ezért utáltam, mert rajongtam kis srácként a 2. vh-s filmekért, de ez a film nagyon sok zavart okozott nekem. Igazából akkoriban szerettem, vagy 30x láttam, jóval később utáltam meg, mikor már rájöttem, hogy mennyi ferdítés van benne mondjuk egy "A bridge too far"-hoz képest, ami szintén ugyanabból a korszakból van és zseniális alkotás.
  • lammaer
    Na mind1, akkor most megnézheted az új default videót :)
  • Wasp91
    Hibái ellenére szerintem jó film a Halál 50 órája. :)
  • Gunslinger
    Én valami Scooter videóra emlékszem, azóta biztos megváltoztatták. :-)
  • bardocz
    Egész sg-n ez a default.
  • lammaer
    Höh.. neked is ez a default ha videó beszúrása gombra nyomsz? :)
  • spiczi91
    paszmeg :DD
  • lammaer
    Hát tény, Kojak nem volt ott ;)

Nekem tetszik, ha neked nem ez nem változtat rajta. Még idézem is az örökbecsű "Hogy mi ez a zaj? Te akartál németeket..."
  • Gunslinger
    Nem csak technikai malőrök, a szereplők is mind kitalált karakterek. Nem háborús film ez, hanem valami fantasy.
  • lammaer
    Ez volt a terv ;)

• lammaer
    Na ez hogy sikerült :D
  • lammaer
    Itt pl határozottan havazik :)

• hellokitty92
    Hát akkor majdnem bejött a tippem, csak "pár" ezer kilométert tévedtem...:O
  • lammaer
    Amúgy van havas rész is benne, csak a végső meccs ilyen sztyeppés ha jól emlékszem.
  • Oddball29
    Spanyolországban forgatták, a felszerelés is a spanyol hadseregé, úgy emlékszem. De ugyanaz a szélességi kör.
  • Oddball29
    Ha háborús ez film, ez pl. valós. Failed scout rush.

• lammaer
    Sztem jó kis film az, ha túl tudsz lépni ezeken a technikai malőrökön... ha meg nem, nézzé discovery channelt ahol a rendes tankokat láthatod.
  • Oddball29
    Pláne, hogy az ardenneki csata tüzérségi előkészítéssel és gyalogsági támadással kezdődött, a német meg a Tigriseket jól hátrazupálták a menetoszlopok végére, mert ha egy lerobban azokon a keskeny, kanyargós hegyvidéki utakon, órákig feltartja a forgalmat.
  • bujcsik555
    Áááááá, ma is kezdi. Panther 2 4HP, VK3601H 2HP, T-44 10HP. És elfutnak. Vicc, hogy mindíg pont úgy adja be a sebzést, hogy épp túlélik. Napi első csata fel is idegesített.
  • hNeo
    én is csodálkoztam hogy amcsi medekkel indulnak csatába a németek.
    még nem láttam a filmet, de megnézem.
  • hellokitty92
    És úgy tűnik az új-mexikói préli játsza az ardennek havas hegyvidékét és a sűrű erdőket:D:D Epic fail...