418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• I.C.ram
    Ha robbanófejes, akkor nem teljesen mindegy a becsapódási sebesség?
  • Ry0K3N
    Ez nem véletlen IS tankoknál volt probléma? Találatot kapott a torony odabent meg repkedtek mindenfelé a kis fémdarabok a legénység legnagyobb örömére mert rossz volt a torony gyártási módszere noha nem ütötte át a lövedék a tornyot.
  • Adjunktus
    Hagyományos tüzérségi gránátoktól,bizonyos űrméret fölött létezhet.
    Igazából van külön erre kitalált gránát.A puha fejes gránát.
    A becsapódáskor szétlapul a páncél testen.Ez olyan mintha egy baszott nagy kalapáccsal oldalba küldenék.Az ütésre belülről válnak le darabok a páncélból és azok sebzik a legénységet.De ez is űrméret és kaliber függvénye.
    Meg az sem mindegy,hogy a lövedék éppen milyen röppályán van.Leszálló ágban már kissebb a becsapódás energiája ugye.
    Aztán nem mindegy miből lövik ki stb stb..
  • Adjunktus
    itt egy szintén régebbi bejegyzés,a tüzérségi közvetlen találatokról.

Már korábban említettem vala,hogy önjáró tüzér voltam cirka 7évet.
    2S1 Gvozgyika 122mm önjáró tarackon nyomtam.Bejártam vele a szamárlétrát.Voltam töltő,irányzó és a végén parancsnok.Parancsnokként vezetnem is tudni kellet.Aztán én lettem a vezér löveg parancsnoka.Én csináltam a bemérő lövéseket stb stb.
    Saját kezűleg lőttem T-55 célokat Repeszrombolóval és Kumulatív gránáttal is.
    A kumulativ átégette mint a szart,erre nem is térnék ki.

A repesz már érdekesebb volt.Közvetlen találat esetén,ami nem feltétlenül érzékeny helyen érte,szinte semmi hatása nem volt.A tornyon oldalról lekaptuk a rozsdát.Szemből a frontpáncélról szintén.Amit a torony és a test találkozásához lőttünk,a forgózsámolyhoz,az feljebb nyomta a találati oldalon az egész tornyot pár centivel.Gondolom deformálódhatott a forgózsámoly.Elméletileg ha kiugrott a fogas koszorúból,akkor megbénulhatott a torony,bár ezt nem tudtuk megnézni rendesen,mert egyébként is roncsokra lőttünk.
    A lánctalpat közvetlenül nem találtuk el,csak oldalról a kerekeket.Az első feszítőgörgő mögötti kerék hajlott kifelé.és kiugrott a vezető pöckökből.A lánctalpnak önmagában nem lett baja.Volt egy két meghajlott csapszeg de az lehetett korábbi dolog is.
    Az igazi úgy lett volna,ha felszerelt működőképes gépre lövünk,amibe legénység is van.Utána elmondhatták volna az"élményeiket",de sajnos csak ez volt.
    Valahol megvan még egy régi VHS kazetta az egész lövészetről,alkalom adtán előkeresem.
  • I.C.ram
    Harckocsiknál a HE úgy működött, hogy a robbanás hatására úgy berezonált a páncéllemez, hogy belülről szakadtak le róla repeszek, és azok ölték meg a legénységet, műszereket. Lényegében magában a harckocsiban semmi kárt nem okoztak, viszont a legénység halálosan is megsérülhetett.
  • malystryx
    Ok, de nekem is megvan, össze van gyűjtve egy file-ban :))))
    A kétkedőknek ajánlom nagyon ;)
  • Adjunktus
    igen.már írtam róla párszor.
    Írtam arról is amikor közvetlenül tankokra lőttünk.mindjárt megkeresem...
  • Adjunktus
    A robbanás mindig a legkevesebb ellenállás felé terjed a leggyorsabban.
    Ha nem hatol be a célpontba akkor a legnagyobb része,egyszerűen szét terjed a levegőben.
    Van egy ilyen tévhit,hogy maga a robbanás öl.
    Lófaszt!
    A robbanás hatására szétrepülő repesz darabok végzik a piszkos munkát.A robbanás önmagában csak szűk zárt térben,vagy a puha célhoz nagyon közel ér el hatást.(légnyomás)
  • malystryx
    Épp Te írtál régebben az arty-król és Davidbog is ha jól tudom..
    Beillesztem ha kell.
    A lényeg, hogy a tüzérség nem tesz kárt a tankban, csak a kumulatív lőszer. Az meg ugye nincs az artyknak itt asszem. Azért meg kéne értetni a "drága" barátainkkal, hogy tanuljanak egy kicsit a valóságból is...
  • Adjunktus
    Ha betalál egy 150 milis az biztos ,hogy nagyot üt.Főleg ha otthagyod az ujjad!
    Mondjuk a tanknak is elhajolhat az antennája...

A 30mm lőszert bele lövik a tankba felülről.A tüzérségi gránát meg rá esik.Van különbség!
    Egy 150mm gránát olyan 30kg körül van.Még lefelé zuhanva sincs akkora ereje,hogy átszakítson komolyabb páncélt.
  • SovereignXY
    Közben megnéztem. tigris teteje 25 és 40 mili. Egy 1500 milis tüzérségi gránát meg 45 kiló. 4Legyen ebből csak 30 a robbanó anyag. Most 30 kg robbanó anyagot felrobbantasz egy 40 milis acél lemezen hát...
  • virkir
    Megnyugtatlak, legalább ketten vagyunk :D
  • SovereignXY
    Meg nem momdom melyik WW2es híres tank parancsnok ő is Tigrist vezetett egy vadászgépnek hála pusztult el a tankja és ő maga is. Vafyis egy max 30mm lőszeről beszélünk ami a tank tetején hatolt be. Ehhez képest egy tüzérségi gránát...
  • SovereignXY
    Hát... Tigris ida vagy oda azért a teteje az nem votl szarrá páncélozva. És ha betalál oda egy 150 milis HE gránát azért az sztem tud ütni.
  • Sippie
    szaros grill 800at sebez az IS-embe, hát lol
  • R3nton
    ezek szerint mégis csak lesznek szaltózó tankok
  • R3nton
    Ezen besokkoltam: GoHa.Ru: When will the new physics appear in the game? Maybe you can tell something new about it?

As for the physics, the version with jumping, flipping and rolling tanks is ready. Everything works well as we’ve demonstrated already. But, the thing is, we aren’t making a game where a player has to combat his own tank, but the enemy. An introduction of physics will make the game much more difficult from the standpoint of controls. For example, imagine a scout or a medium tank moving at full speed, focused on the enemy and then a pebble gets under a wheel, it flips over, falls and amen, end of the line. That’s not right and will take a lot of work to make physics comfortable enough for controls. We will put the physics in as soon as we can solve this problem. In my opinion, it will happen in 2012. We’ll see.
  • spiczi91
    Néha komolyan úgy érzem, hogy én vagyok az egyetlen a Földön, akit nem zavarnak különösebben az artyk.
  • Gunslinger
    WG-s interjú, van benne szó az álcákról, tracerről, prém tankokról és még sok egyébről, persze sok konkrétum nincs, de érdemes elolvasni.

http://forums.goharu.com/showthread.php?p=592#post592
  • bardocz
    Trollgunnal voltam így, á, azt már nem lövöm ki, sokáig tart újratölteni:D
  • Plata
    Pz3-al az a bajom,nem tudok a csatára koncentrálni tőle,mert olyan jól lehet vele robogni.
  • Plata
    Mióta megvan a jobb ágyú,ritka hogy nincs meg a 3.
  • Plata
    Ha lesz gyári skin,nekem olyan kéne t50-re amire rá van írva:Vigyázat futóbolond.Ha rossz csatám van utána megyek egy kört light tankal és már is jobb.Múltkor háromszor körberohangáltam ENSK-et mire kinyírtak,vagyis nem nyírtak ki mert szlalomozás közben lesmaciztam egy tigrist.De nem haragudott.
  • pointer4
    Én rá se lövök artyval olyanra már, akinek 400-500 nál kevesebb HPja van, kár az 1200 pénzbe kerülő lőszerért. Majd elintézi aki arra jár :D
    Legalábbis, ha van miből válogatni :D
  • Szakesz
    Mondom M41-gyel 1 tankot se tudsz kilőni átlagosan csatánként. Nem kéne ilyen magasra tenni a mércét. :)
  • Plata
    Naná mivel van pár olyan tankom amivel jó ha 1-et ölök 5 körönként,m3 ,m5 t50,azokkal csupán a hülyeségemet élem ki.de m41-el a körönkénti 3 kill elvárás.Többivel csak játszom,lesz ami lesz.
  • VanDaal
    Hát nekem nem épp ez szokott eszembe jutni, mikor jópár meccs szívás után végre top tank vagyok, lehetne kicsit gyarapítani a killeket, erre egyszercsak BUMM -3/4 hp, ágyú, lőszerrekesz, MINDKÉT lánctalp, majd 5 másodperc múlva újabb BUMM, amiről látod h el se talál, kb 2 méterre csapódik be tőled, de azért így is belehalsz a móka kedvéért.
  • bgabor
    Ja, mennyivel jobb már, amikor a láthatatlan arty a pálya másik végéből talál telibe és nyír ki.
  • bgabor
    Láttál te már magas tierű artyt közelről? Tudod, olyat, ami egy lövéssel leszed bármilyen tankot, plusz a fél rokonságot.

Alacsony tiernél, az ott használt gyors tankokkal nem nagy kunszt kitérni a lövéseik elől, de amint megszerzed a nagy, tetűlassú tankokat, sokszor egyenesen lehetetlen.

Az meg pláne vicces, amikor egy hatvan tonnás nehéztankal próbálsz elbújkálni a 3-4 arty lövései elől. És marha realisztikus is, amikor a TigerII-es szaros SPG-k ellen keres menedéket, amik a valóságban megkarcolni se tudták volna. Merthogy a valóságban a HE lőszer ártalmatlanul felrobban a páncélzaton, kárt nem okoz. Egyedül a lánctalpat tudja kiütni, hacsak nem valami gigantikus kaliber.
  • Szakesz
    Te a csatánkénti 1 killt sem éred el. :)
  • bardocz
    StugIII-ommal és PzIII/IV-el már most 1 lövés sok csatában, esetleg kettő. De inkább lőjön ki egy arty, mint egy láthatatlan ellenfél 20 méterről.
  • Plata
    Én törekszem a csatánkénti minimum 3-ra.Az nálam a minimum elvárás,ha nem jön össze akkor úgy érzem béna vagyok.
  • VanDaal
    Ez a kijelentésed remélem pár tierrel feljebb is eszedbe fog majd jutni.
  • Sippie
    már bocs, de a kill a legkevesebb. Bőven elég ha szarrá lövi az összes modult, és elegendően lesebez hogy másnak egy lövés legyen az ember.
  • bardocz
    Nem tudom mit rinyáltok az artyk ellen, ez is a játék része, ráadásul 10-ből 9 még csak 1 kill-t sem tud összehozni.
  • bgabor
    Így is átlag öt játékból hármat tesznek tönkre az artyk. A játékélményt pedig gyakorlatilag megszüntetik. Ha lenne esze a fejlesztőgárdának, egy mozdulattal kivágnák őket a játékból. Dehát nincs, sötétek mint az északa. A map ping spammerek ellen nem voltak képesek megoldást kidolgozni több mint egy év alatt.
  • bgabor
    Azám. Milyen kurva jó is volt legutóbbis, amikor az összes artys köcsög egyszerre játszott a dupla cradit szorzó miatt. 5-6 arty oldalanként, minden egyes meccsben. A többiek meg egész hétvégén csak célpontként szolgáltak és szívtak, de az ugye meg kit érdekel?
  • VanDaal
    Az előbb tier5-ös csatában az ellennél volt egy su-85, aki 9 killt csinált. Sajnáltam szegényt, hogy ilyen teljesítménnyel is veszített, mert a csapata szart se ért.
  • SovereignXY
    ÁHHH. Riohadt szopóág. Így nagyon nehezen fog össze jönni a maradék 6k xp a kv-1s-re :(
  • Desmodromic
    Baszki és tényleg!

Köszi!