banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Adjunktus
    itt egy szintén régebbi bejegyzés,a tüzérségi közvetlen találatokról.

Már korábban említettem vala,hogy önjáró tüzér voltam cirka 7évet.
    2S1 Gvozgyika 122mm önjáró tarackon nyomtam.Bejártam vele a szamárlétrát.Voltam töltő,irányzó és a végén parancsnok.Parancsnokként vezetnem is tudni kellet.Aztán én lettem a vezér löveg parancsnoka.Én csináltam a bemérő lövéseket stb stb.
    Saját kezűleg lőttem T-55 célokat Repeszrombolóval és Kumulatív gránáttal is.
    A kumulativ átégette mint a szart,erre nem is térnék ki.

A repesz már érdekesebb volt.Közvetlen találat esetén,ami nem feltétlenül érzékeny helyen érte,szinte semmi hatása nem volt.A tornyon oldalról lekaptuk a rozsdát.Szemből a frontpáncélról szintén.Amit a torony és a test találkozásához lőttünk,a forgózsámolyhoz,az feljebb nyomta a találati oldalon az egész tornyot pár centivel.Gondolom deformálódhatott a forgózsámoly.Elméletileg ha kiugrott a fogas koszorúból,akkor megbénulhatott a torony,bár ezt nem tudtuk megnézni rendesen,mert egyébként is roncsokra lőttünk.
    A lánctalpat közvetlenül nem találtuk el,csak oldalról a kerekeket.Az első feszítőgörgő mögötti kerék hajlott kifelé.és kiugrott a vezető pöckökből.A lánctalpnak önmagában nem lett baja.Volt egy két meghajlott csapszeg de az lehetett korábbi dolog is.
    Az igazi úgy lett volna,ha felszerelt működőképes gépre lövünk,amibe legénység is van.Utána elmondhatták volna az"élményeiket",de sajnos csak ez volt.
    Valahol megvan még egy régi VHS kazetta az egész lövészetről,alkalom adtán előkeresem.