418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Spheriot #67324 Szaharai pályákon és Komarin az ahol jó poziciókat lehet foglalni T29-32-vel , de ha sok az arty akkor a jó pontokat egyszerűen belövik és csak be kell bújni valahová.
Komarin a csúcs ott a saját bázis védelménél van egy hely, amit mintha ezeknek a tankoknak találták volna ki, pl IS4 nem tudott ott sebezni minden lepattant. -
Eleinte nekem is fura volt, de megszoktam, s mostmár meg a hasznát élvezem :) -
SovereignXY #67322 Mi ez smart mm cucc? Most ha teszem azt már mentem 200 csatát pz3al akkor berak nyugodtan tier10be is modnván már jaj milyen sokat mentem vele?
-
Tigris
Tigris a Panzerkampfwagen VI (rövidítve PzKpfw VI) egy Németországban a II. világháború alatt kifejlesztett és alkalmazott nehézharckocsi volt. A harckocsira a Tiger (magyarul Tigris), majd a Tiger II megjelenése után a Tiger I megnevezést is használták, német katonai jelölése Sd.Kfz. 181. Két fő változata (németül Ausführung) került sorozatgyártásra, a H (Ausf. H) és az E (Ausf. E), de ezeken túlmenően sok kisebb módosításokat hajtottak végre a járműveken a gyártás során. Fejlesztésének felgyorsítását a PzKpfw IV-el egyenrangú, ill. jobb szövetséges és főleg szovjet harckocsik teljesítményének felülmúlása motiválta. A németek 1940 májusában indították le nehézharckocsi-programjaikat. Több cég pályázott a megrendelésért, köztük a Henschel és a Porsche is elkészítette prototípusát, a tornyot mindkettőhöz a Krupp tervezte, a harckocsiágyút a FlaK 18 átépítésével hozták létre. A Henschel jobb teljesítményt nyújtott, és az ő modelljét egyszerűbb volt iparszerűen előállítani is. Ettől függetlenül biztosítékkét Ferdinand Porsche prototípusából 90 db-ot rendeltek, mely neve Porsche Tiger lett (PzKpfw VI Ausf. P). Később ezekből alakították ki az Ferdinand harckocsivadászt, melynek ragadványneve alkalmazóitól Elephant lett. Ám a háború elején indult tervezés nem tette lehetővé az alkalmazásáig szerzett harctéri tapasztalatok teljes körű hasznosítását. Ezért, valamint a gyártás egyszerűsítése céljából a testet és a tornyot is függőleges páncéllemezekből készítették, de mivel a lemezek vastagsága nagyon nagy volt, nem vált könnyen sebezhetővé. Ebben az időben a háború legerősebb páncélosa volt, 88 mm-es lövege megfelelő tűzerőt képviselt ellenfeleivel szemben azok hatótávolságán kívül is. Nagy hátrányt jelentett a jármű nagy tömege és az, hogy ekkoriban nem állt a németek rendelkezésére megfelelő teljesítményű dízelmotor. Ezért a benzinüzemű Maybach motorokból választottak (HL 230), melynek magas fajlagos fogyasztása miatt kicsi lett a hatótávolsága. A motor alacsony fajlagos teljesítménye következtében a túlterheltség miatt gyakran meghibásodott, illetve a meghajtórendszer egyéb elemeivel is rendszeres problémák merütek fel. A torony alacsony fordulási sebessége további problémák és veszteségek alapjául szolgált. Széles lánctalpai miatt vasúton való szállítása is körülményes volt: vagonírozás előtt a vasúti szállításra kifejlesztett lánctalpakra kellett lecserélni azt, illetve a futógörgők külső sorát is le kellett szerelni. Ezen problémák a típus üzembentarthatóságát meglehetősen költségessé tették, de műszaki problémái ellenére - ha minden rendszere működött - hatékony fegyvernek bizonyult, amelyet a szövetséges erők is elismertek. Egy Tiger megsemmisítéséhez 5 db M4 Sherman, illetve 8 db T-34 elvesztésével számoltak. A németek fő veszteségei műszaki, illetve üzemanyaghiányból következtek be, továbbá a megsérült nehézharckocsik vontatása csak igen körülményesen volt megoldható, így rendszerint a járműveket felrobbantva elhagyták. A Tigert 1944 nyaráig gyártották.Páncélzat 25-110 mm. Elsődleges fegyverzet 8.8 cm Kwk 36 harckocsiágyú (L/56 űrmérethosszú) Másodlagos fegyverzet 2×7.92 mm MG34 . -
klikk a tankra, ott pedig more info -
Oddball29 #67319 Nekem ez elég illúzióromboló lett. ágyúval lövök, nem pedig lézerrel...:)
Viszont egy sarok mögött sokszor éppen az ellen lőporfüstje segít kiszúrni, lőtt-e már vajon. -
Persze, megírom :)
Már egy ideje gyűrök egy KV3-at is, annak kb 10.000XP kell hogy IS legyen :)
Amúgy tényleg teljesen más harcmodor kell egy nehéztankhoz. Mikor meg lett a sima KV-m, 20 csatából 15x kilőttek, annyira szokatlan volt. Aztán egy idő után átbillent a mérleg, s ma már jó kis farmtank lett a KV nálam :) -
foxbat88fx #67317 én még kikapcsoltam a füstöt a tank roncsokból :) és még több fps + cpu controlerrel már meg két maggal +fps :D -
SovereignXY #67316 Ez csak az online techtree -
Nazarov77 #67315 Röviden amíg nincs meg rá a hosszú 88 vacak lesz, viszont az L/71el nagyon jó lesz, aki ráérez az nagy pusztítást tud vele csinálni. Nekem speciel Tigris jött be a legjobban a 3 T7 heavy közül amíg nem jött meg a Porsche verziója mert az sokkal jobb. -
Bee #67314 Nem akarlak elkedvetleníteni, de majd azért írd meg a tapasztalataidat 10 csata után... (persze lehet, hogy csak én vagyok béna vele vagy egyszerűen a mediumok után nehéz átállni) -
SovereignXY #67313 WOT tweak nevű progit kell leszedni. abban kilehet. -
Plata:
Aki nem ismerné ezt a módszert, annak írom, most próbáltam ki: lövés közbeni füst és tűz kikapcsolása sniper módban:
C:\...\World of Tanks\res\particles\Tank A C lehet D vagy ahová a játékod van telepítve...)
Itt a következő file-kat kitörlöd:
shot_big.xml
shot_big_PT.xml
shot_big_SAU.xml
shot_main.xml
shot_mb_main.xml
shot_mb_small.xml
shot_small.xml
shot_small_auto.xml
(Biztonsági másolatot azért csinálj róla, hátha hiányozni fog az alacsony FPS ;) )
És lőn csoda: lövések alatt is tisztán látsz, látod szépen és pontosan a találatot, ráadásul a lövés közben eléggé leeső FPS is szépen megmarad :) -
ilsalon #67311 http://www.wotdb.info/
-
Plata #67310 KV-nak asszem 630 méterről kilőtt Kv3 a rekordom. -
Na még 3.000XP, ééééssss....
-
hNeo #67308 hol van ez a credit factor táblázat? hogy melyik tanknak milyen a szorzója? kösz -
Plata #67307 Hol lehet azt kikapcsolni?Lehet visszarakom magyarra a játékot,mert így nem sokat értek. -
Moonrae #67306 Valaki tudja hol és mennyiért lehet "mercenary license"-et venni? :) -
Én úgy vettem észre, hogy 545m körül van a max látótáv, ha hátrébb megyek 2 métert már nem látni, előrébb akkor meg igen.
Pedig a tankon semmi sincs extra, 450m nél messzebb nem is láthatna. -
ilsalon #67304 Lehet. De akkor mitől van, hogy a térkép egy bizonyos pontján állva látom az ellent periszkóppal, a nélkül meg nem. Mindkét esetben felspottolt ellenség van, 10-20 méter különbséggel ugyanott állnak, a minimapon látod őket. -
ha lenne rá pénzem:D -
Oddball29 #67302 Én úgy vettem észre, hogy 400 VR alatt a középmezőnyben már vakegérnek számítok. Jumbo stock torony mellé és T34-re is muszáj volt felrakni coated optics-ot, mert csomószor úgy lőttek rám, hogy nem is látszott az ellenfél, vagy eltűnt az ellenfél a látómezőmből de attól még ő vígan lövöldözött tovább rám.
A t29/34-nek meg alapból ótvar szar a kamoja, legalább lássad, mi akar lebontani éppen. -
Összekevered a view range-t (hogy te milyen messzire látsz), és a játék engine által látható, mások által bespottolt tankok view range-t, ami csak a grafikai beállításokon múlik. -
Gunslinger #67300 Ez így önmagában sztem is nagyon szar, úgy lenne jó, ha a modul konfigurációt is figyelni párhuzamosan, mert sokan egyből fullos tankba ülnek be, én is kb. tankjaim negyedénél-ötödénél fullosba vagy majdnem fullosba ültem be, mert nem volt kedvem stock ratyival szenvedni és inkább rádobtam pár kiló free xp-t. -
lammaer #67299 Minenesetre, ha ilyen sokan mondjátok, megfontolom. Végülis, kifejleszteni úgyis ki kell :) -
lammaer #67298 A turet view rangeje ezt is befolyásolja? Tudtommal csak az hogy ÉN milyen messzire veszem észre.
Viszont ha vki spotolja, akkor úgy tudtam nem számít már, a játéktérben való megjelenítést a játéke engine limitálja, nem a view range. -
SovereignXY #67297 Vmit nagfyon kéne csinálni az MM-el:
Na nem csak az sikoal buszok miatt hanem pl a hozzám és szehgény Tigrishez hasonlóak véget. Ő próbálkozott én meg csak ott rettegtem a sarokban. Igaz képes votlam kemény kb 100HP-s kár okozni... -
Na, még 5.000XP, és vehetem meg a Tiger-t :))) -
ilsalon #67295 View range lényegében nagyon fontos, merthogy nem is jelenik meg a térképen a muki, ha nagyon messze van. El Hallufon szoktam szedegetni az ellent a túloldalon, miközben vaksin keresgélik, hogy "de ki ló". A HElium lövedéknek meg mindegy milyen messze van a célpont. -
lammaer #67294 Tegnap én is 2-ből 2x odacsaptam egy T29-nek, húzta is el magát. Persze, távolról szite nem lehet eltalálni, de ha már távolról lőnek az rég rossz, akkor már látszom s ot baj van :)
Nekem ami gyengíti a hulldownt az nem kell. Ez az egyetlen előnye a T29-nek, ebből nem engedek :) -
Gunslinger #67293 Sztem nagyon rosszul teszed, ha nem rakod fel a füles tornyot. Egyrészt kisebb a látótávolságod, kevesebb a hp-d és 1-el kisebb a ROF-od, az nagyon sok és nekem úgy tűnt, hogy a füles toronnyal sokkal kevesebb a modulsérülésem is a tornyon. Attól a gyenge ponttól nem kell ám olyan nagyon félni, baromi ritkán találják be, akkor is leginkább arctámadózáskor és a torony forgatással ki is lehet küszöbölni, igaz korlátozottan. Szal összességében sztem sokkal több az előnye annak a toronynak, mint a hátránya. -
Jammal #67292 Én a füles mellett döntöttem és nem bántam meg. Egyszer sem találták el, pedig már t32nél járok és a legjobb tankommá vált a t29. Ennyi Steel wallt, Snipert és Top Gunt még semmivel nem gyűjtöttem be. -
Sokkal jobb mint füsttel :) Főleg ha valami fürge kis gép van a célkeresztedben :) Füsttel nem egyszer jártam úgy, h rálőttem, s mire eloszlott a füst, ki is ment a távcsövemből. Így meg szépen végig tudom követni a célzókámmal míg el nem pusztul :) -
KohnBela #67290 Ez a leírtak alapján nem jelent rosszat.
Tehát az első mondjuk 10 csatádban csak az adott tanknak megfelelő tier-ek közül alsó fertályba fog rakni. A 10 csata után pedig kihasználja az összes, adott tankra lehetséges tiert. Tehát egy adott számú csata után fogja az összes kombinációt berakni.
-
Oddball29 #67289 Száz meccsből eltalálják tán egyszer. Meg lehet úszni, ha töltés alatt forgatod kicsit a "fejed". -
Én már viccből is a fülét célzom mindig :D -
Plata #67287 Utoljára nekem a mostani tesztszerón volt,azzal több pénzt tudtam farmolni mint t59-el.És az volt a legnagyobb poén mikor 4 lemming akart megölni és négy killem lett.Mondjuk a teszt szerón tiszta hülyék voltak a scoutok,mentek összevissza ész nélkül. -
lammaer #67286 +100 HPt biztos nem, egy jó kis gyenge pontért cserébe. View range szintén nem fontosm lassú vagyok mint a szar.
ROF... talán. -
Nazarov77 #67285 Meg a + view ranget és a + 100HPt?