418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• gseldon
    Hát erre nincs sajnos taktika, összeszorított foggal át kell szenvedni, amíg nem lesz fullos. Akkor viszont egész tűrhető tank egyébként. Az egyetlen hátránya, hogy fullosként is rosszul fordul. De egyébként gyors, és a rövid 88-as is elég sok helyen, ha oldalába, seggébe tudsz kerülni az ellennek.
  • bornofakone
    OFF:

Hadászati logisztikához/ról nem tudna nekem vki használható(értsd: tele van hasznos infóval) netes/nem netes olvasmányról linket/pontos könyv címet dobni? :D (lehet 1 háborúra levezetve is, de általánosságban is.
    érdekelne 1 részt, másrészt pedig majd 1 szakdogát is kell írnom belőle....:D
    (tudom google a barátom, de itt azért csak van pár hozzáértő és csak hamarabb találnék használható dolgokat róla^^)

előre is köszönöm a segítséget (ha jön ha nem :D amúgy majd privibe írjatok plz:)

ON:
    vki vmi taktikát, tanácsot tudna adni vk3001p-hez? meg van hozzá minden, kiv. lánctalp és torony ....ez durván 13-4k és egyszerűen ilyen full stockként annyira szörnyű h hihetetlen....kész szenvedés, az ágyúja vmi förtelem, már pz3/4-n se tetszett, sőt egyenesen utáltam....de így t6-ban úgy h folyamatosan t8-10-be dobál, teljesen el veszi a kedvem a játéktól.....(2 csatám volt eddig amiben közép tájt voltam, akkor tudtam is ölni szerencsével...)
    alig tudok xp-t szerezni vele, asszem 200 körül van most az átlag xp-m...(egyszerűen siralmas) igaz komolyan mondom alig bírok vmit átvinni vele....pz3/4-el nem volt legalább ilyen gondom, mert az gyors volt....de ez?! mivel se lánc se torony nincs, így semmit nem bírok felrakni rá....(nem mintha a lánc sokat segítene, mert gun problémám van főleg, mivel torony kell még a szar 10,5-s felpakolásához is...-.-"
  • patchaou
    Ezek a rohadt T-50-2-k rendesen elugrálnak a lövedékek elől.
  • Bugi Misi
    :D
  • patchaou
    Megtaláltam róla a képet is: fele hp-m megmaradt, javítás 2170
    Következő a sorban IS 20 bekapott találat mardt 3 ! hp javítás 7106
  • Bugi Misi
    elég nagy mákom volt:D
  • SovereignXY
    Jó ha a "kis" tank kb semmit nem tud velem csinálni de én tudok mit kezdeni a naggyal én is azt lövöm mert csak több xp meg credit meg veszélyesebb ellen.

Tegnap Pl pz3at hagytam ott. Kapott egyett marad vagy 40 hp-ja mondom inkább megyek elkapom azt a két sérült heavyt azt meg otthagytmam
  • Bugi Misi
    hát én szembe találkoztam 2 Pz3 és azok lőttek és aztán jött a segítség M3 Lee személyében kilőttük őket akkor megjelent 1 ellen M3 Lee szerencsésen azt is kilőttük maradt 15HP-m és akkor jött egy M3 Stuart ami vicces volt mer vagy 4x eltalált és mindegyik lepattant XD
  • patchaou
    Ezzel Én is így vagyok, de ha két célpontból tudom hogy az egyik csak pattog rólam, vagy he-vel levesz 40-50 hp-kat akkor inkább a nagyobb célpontot lövöm, főleg ha nem vagyok egyedül.
  • SovereignXY
    Jaja. Kb én is azt veszem észre - meg én is így csinálom - ha van két lehetséges célpont a gyengébbet lövöm mert az biztosabban hal meg. Ha én tűnik fel med-el egy heavy mellett amire egy másik lődözik becéloz engem. Több résztvevős csatánál si így van. Mi 4en ők 4en. Én ek kilőnek aztán írják tovább a nagyokat.
  • PetiPetiHUN
    Grat Misi!
    Nekem eddig M4 Shermannal jött össze mint legkissebbel az Acélfal.
    A Leopárdon nem csodálkozom mert T29-es 105-ösével most lőttem seggbe egyet és csilingelésen kívül mást nem csinált.
  • Tusy
    - erre nekem sose jut elég idő (T-34-85, T-43), ha már mennék máshova akkor ott 1-nél több tank (TD) van és azok inkább engem lőnek mint mást
  • patchaou
    Nekem eddig 22 a legtöbb amire emlékszem. Egy pzIIIA Lövöldözte a kv3-at szemből, én meg hagytam :)
  • lammaer
    Heavykkel általában a komótos dózer stratégia működik - az ember kitalálja merre menjen, elindul, aztán fedezékekből csiki csikuval elkezdik ütni egymást az ellen heavyjeivel. Amelyik olal győz az megy tovább :)
    Flankolás, leválás szinte reménytelen, ilyenkor halálig megy a küzdelem.

A medek ellenben a zavarkeltés, flankelés tankjai. Sebességüket kihasználva kellene megpróbálni elfoglalni a kulcspontokat (pl minesen és kampirovkán ugye a hill) és tartani addig amíg megérkeznek a dózerek.

Illetve ha a dózerek már verekednek, egy jó flankolással az ellenfél hátába kerülni, leadni 1-2 lövést a seggébe, ezzel összezavarni és a mi dózereink részére eldönteni a csatát. A med - ha baj van - többnyire megpróbálhat lelépni vagy visszavonulni amíg nem jön segítség.

• Bugi Misi
    Győzelem!
    Csata: Mountain Pass 2011. október 20. 13:21:58
    Jármű: VK 1602 Leopard
    Szerzett tapasztalat: 357
    Szerzett kredit: 6 020
    Csatában elért Achievement: Acélfal

20 találatot kaptam
  • Scharnhorst
    A különbség ha KV a csúcs akkor azok bőven állják a sarat elég sokszor. Viszont ha Tigris a csúcs én akkor is inkább óvatosan haladok mert bárki szétszedheti a papírdobozomat :D
  • ollie
    A következő csatára hat, és el is használódik.
  • ollie
    KV-val sem tanácsos leállni szemtől-szembe durrogtatni.
  • Bugi Misi
    1 kérdés ha megveszem a 100 oktános benzint az örökre megmarad vagy ugyanúgy fel lehet használni mint a többi fogyócikket?
  • Oddball29
    Med-nél tudni kell, mikor kell lelépni...És máshol próbálkozni.
  • Scharnhorst
    Azért heavy és heavy közt is akad különbség. Tigrissel én a büdös életbe nem állok szembe más heavykkel ha nem muszáj. A Tigrisemet én inkább úgy használom mintha TD lenne.
  • pointer4
    Hát a med szerepe a felderítés, jobb rejtőzködés, meg gyorsabb mozgás végett. Illetve összezavarni az ellenfél heavy tankjait, magára-elvonni a figyelmet. Mivel mozgékony, az azonos tier, vagy még a felette levő tankoknak a seggét mindig könnyen átlövi, amíg a két ellenséges heavy egymással szemben durrogtat.
    Persze itt is változik kicsit a stílus, országonként.
  • foxbat88fx
    Med fürgébb, ált. gyorsabb de gyengébb löveggel, gyengébb testpáncéllal, nem igazán tudsz vele beleállni a lövésekbe, kevesebb HP

Hvy ált. lassabb, lassabb ágyú, de jóval erősebb, erős frontpáncél, bátrabban tudsz vele beleállni a lövésekbe, több HP

teljesen más a két tank stílusa, persze ez függ az ellenfél erősségétől is :) Med az inkább olyan odalövök eltűnök majd keresek másikat stílus, míg hvy-vel inkább ráakaszkodsz egy ellenfélre és megpróbálod kicsinálni.
  • kabel15
    ha már itt a stílusoknál járunk. Mi a különbség a heavy és a med tankok játék stílusa között. Gondolom a med próbáljon gyorsan mozogni és a heavy mögé vagy legalábbis oldalába kerülni. Vagy pontosan itt mire gondoltok? Mert lehet azért nem megy ez nekem mert nem jó szögből közelítem meg a tankom képességeit.
  • foxbat88fx
    Sztem is nagy jó tank a Pershing, csak meg kell tanulni vele gamelni!
    nekem 175 csata alatt 240 kill jött össze eddig :)
  • Szpecnyaz
    A D-10T az oka annak hogy nem kezdtem el a ruszki med ágat, inkább megvárom amíg megkapja a buffot az új patchben.
  • Szpecnyaz
    Pedig a hosszú 90-es löveg nagyon jó, nem sokban marad el szerintem a 88-as lövegtől. A fordulékonyságával pedig nem tudom mi bajod, az szerintem kifejezetten jó a Pershing esetében.
  • Oddball29
    A D-10T pedig sokkal szarabb a T-44-en, azt én nem bírnám cérnával.
  • Szpecnyaz
    Hát tényleg nem úgy kell játszani vele mint a Type 59-el vagy T-44-el. Inkább a Pantherekhez hasonló stílussal kell vele játszani.
  • I.C.ram
    Hát lehet. Én meg ha nem rusholni akarok, akkor inkább heavyzek. Medeknél azt szeretem, ha egy tank gyors, jól fordul, és az ágyúja sem olyan rossz.
  • I.C.ram
    A legjobb ágyú hiányzott, meg a torony. Egyszerűen nem bírtam tovább a kínlódás vele, hogy mindenkiről pattanok. De a top ágyú se tűnt nagy durranásnak. Az is bőven átlagon aluli pen.
  • DummyBoy
    A Pörsinget másképp kell használni, mint a többit, de nekem tetszett ...

Csak nem rusher ...
  • Szpecnyaz
    Bár most hogy írod, hogy csak kb 40 meccsed volt vele, kétlem hogy ki tudtad volna fullozni. Már pedig nyilván a fullos állapotában kell nézni minden tankot.
  • Szpecnyaz
    Hát kinek a pap, kinek a papné.... De szerintem meg nagyon jó. A lövege ha nincs is olyan jó mint a Panther II-n, de azért megközelíti. A mozgékonysága kiváló, a páncélzata az kb a T-44-ével van egálban. Egyedül annyi szépséghibája van, hogy nem annyira gyors mint a többi med, de ez kibírható szerintem, mivel nagyon jól le lehet hajtani a lövegét, így jól be tud állni hull downba.
  • Oddball29
    Nekem több mint 1000 (fele kb. t23) meccsem van vele, 60 százalékos winrate-el, 48 százalék túléléssel, 1300+ killel. Legstabilabban teljesítő tankom volt.
  • Adjunktus
    El Alamein csak a hosszútávú stratégia miatt lett volna érdekes.A Suezi csatorna lezárását kibírták volna az Angolok röhögés nélkül.
    Meghosszabbodott volna a hajózási útvonal,és akkoriban az U-Bootok nem szarral gurigáztak.
    Viszont pusztán katonai szempontból olyan nagyon nagy jelentősége nem volt.
    Megszült Angol részről is egy tábornokot akit sztárolhattak.Rommel sikerei elég frusztrálóak voltak akkoriban.Szingapúrt Yamashita szétbarmolta pillanatok alatt,menetből.Nagy szégyen volt.
    Montgomery meg elég karizmatikus volt ahoz,hogy az Angolok is ki tudják állítani a saját hősüket.Még ha oly szerény képességű is volt mint Monty.Olyan csatákat nyert meg,ahol iszonyat erőfölényben voltak.Igazából csak a saját presztizse miatt versengett állandóan,a félkegyelmű Pattonnal.Hajtották a katonáikat a halálba.
    Olyan rövid utánpótlási útvonallal,olyan sok utánpótlással és akkora ember,tank,tüzérségi és légi fölénnyel az 5 éves fiam is megnyerte volna az El Alamein-i csatát.
  • I.C.ram
    Szerintem borzalmas a Pershing. Megszereztem, kb 40 kör után túl is adtam rajta. Minden átlövi, nem is túl gyors, és az ágyúja egy vicc.
  • Oddball29
    Stratégiailag számomra kétségtelen van olyan olvasata, amiben EGY fordulópontként elkönyvelhető. A Lend and Lease szállítások Iránon keresztül is mentek, amiben a nyersanyagok és a logisztikával kapcsolatos eszközök (mozdonyok pl.) estek nagyobb súllyal latba, mint a fegyverek. Ahhoz meg kell egy zavartalan tengeri útvonal, hogy működjön, vagyis kellenek az Öböl-menti kikötők, na meg a Csatorna. Szóval ki kellett pucolni a mediterráneumot, mielőtt felkészülnek egy nagyobb erőfeszítésre nyugaton is.

Arányaiban viszont persze sokkal kisebb, Észak-Afrikában hadtest-szinten ment a part menti sávban (délebbre kősivatag van, oda jármű nem mehet) a tili-toli három éven keresztül. Még a nyugati front is egy nagyságrenddel kisebb, mint a keleti, ami ott hadsereg, amott meg hadseregcsoport/front...
  • Szpecnyaz
    Viszont, ha túl jut a T20-on, akkor ott lesz a Pershing, ami talán a legjobb T8-as med a játékban.
  • I.C.ram
    T20 se egy sétagalopp az üvegpáncéllal. Amcsi heavyk szerintem jobbak, mint a medek T6-tól.