418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• malystryx
    Lehetne mondjuk artyvadászat, csak a hecc kedvéért, kib*szkodni őket az erdőbe, max. 200-as látótávval, a "igazi tankoknak" meg maradna a rendes. Még a sebzésüket is levenném a felére. Jó móka lenne.

Vagy egy pálya végére kirakni egyet-egyet és felgyorsulni, majd lerammolni.. 'Asszem lenne még itt pár ötlet :)
  • patchaou
    Kb 1 órája abbahagytam, lenyugodtam így már nem kell :) Egy címmel úgysem mennék sokra :D

Remélem lesz olyan játékmód amiben az artyk nem fogják jól érezni magukat.
  • Bugi Misi
    megadjam a címemet?:DD
  • Torzonborz
    Én pont ezért kezdetem T-50-2 felé orientálódni. Már a is T-50 egész kellemes kis járgány , élvezem mikor beszabadulok az ellen közé és csinálom a káoszt. :) Az arty irtásról már nem is beszélve :D
  • Egerwin
    Ezt nem hiszem el, már nem csak az enemy artytól kell tartani, hanem a sajáttól is. 87%-os életem volt, de nem számít kárpótlásként nevetséges 5k kreditet adott, ami nem igazán fedezi a javítási költségeket. És ez nem először történik.
  • Renegade
    thx
  • Renegade
    hát ja, sajna német scouttal nem szabad kanyarodni, mert visszaesik 30-40 km/h-ra és azt csak az autoaimező újoncak nem találják el
  • DummyBoy
    Én most kínlódok a Leopárddal, és az ideg szétver ... állok egy bokorban 2 perce, scoutolok (binoval), 180-as vérnyomással nézem, hogy 90 méterrel melletem halad az enemy T8+-os heavy gárdája, erre 30 méterrel mellettem megjelenik egy Type59 és szétb@sz az arty ...

De ha így nem lehet spotolni, akkor mit kezdjek a Leo-val? Mert ugyan gyorsnak gyors, de lomha, úgy fordul mint egy anyahajó és az ágyúja sem jó semmire T4 felett ...
  • TDantes
    Én egy hete emiatt hanyagolom a játékot. Megyek KV-val, szét lő a semmi.
    Megyek KV-val, szét lő a semmi. Megyek KV-val szét lő a semmi.

Nem arty volt, láthatatlan tankok. Háromszor. Egymásután zsinórban. Na kész...itt lett elegem.
  • DummyBoy
    Az eltűnő tankokra pár lehetséges magyarázat:

- valaki spotolja, mert épp a látóhatár szélén áll és ez a valaki meghal - kikerül a látótérből ...
    - megáll, és akkor már nem a mozgás közbeni camo módosító vonatkozik rá (Esetleg + camonet is aktivizálódik), hanem egy nagyobb (kivéve lightok ...), így ekkor is eltűnhet ... (Ez akkor a legfaszább, mikor letrekkel az ember valakit ...)

És a lényeg: Ezen felül még pluszban bugos a láthatósági rendszer is ...

A tank látótávolsága 400 méter 100%-os legénységgel + ventivel + csokikólaexrtacuccal ... erre jöhet a coated optics vagy a bino pluszban ... (de pl: ha nincs fent csokikólaextracucc, de van fent coated optics ... akkor is csak 400!!!)

Viszont ebből lejön az enemy tank láthatósága, ami függ a tanktól, típustól, attól, hogy áll vagy mozog, az enemy legénység camo képzettségétől meg minden!!!

Tehát egy camo netes kicsi TD, ami bokorban áll és 100%-os camo képzettséggel is rendelkezik, az bizony nem látszik csak nagyon közelről ...

Elvileg lövéskor, vagy ha 50 méternél közelebb kerül az ember akkor megtörik a camo ...

Na ezen is látszik, hogy bebiztosította magát a WG, mert ennyi feltételbe kényelmesen belefér pár bug ...

Tegnap T-50-2-vel pl: erdőben bescoutoltam a környék összes artiját (camo bonus !!!) majd izomból belerobogtam egy T30-ba, ami egy akkora bukszusban materializálódott előttem, ami simán elférne a párkányunkon ...
  • Pales27
    De a hátba támadásnál meg a T54 jobb, mint a Patton v nem?
  • patchaou
    0 viszont jobb bármennyinél.
    Komolyan azt kéne csinálni mint Jay és Néma Bob. Egy listával felkeresni szépen az összes artistát és a pofázmányukba taposni.
  • Szakesz
    Nem, de E-50-nel nem vagy rákényszerítve, hogy közel juss az ellenfélhez. Mikor berak több top tier heavyt, - akik minden sarkot levédenek - olyankor a lehetőségeid kimondottan korlátozódnak egy olyan tanknál, amelynek a közelharc kedvez leginkább.

A Patton onnantól kezdve remek, ha sikerül hátba támadni az ellenfeleit, de ennyi camperrel szemben, összehangolt csapat és támogatás nélkül tehetetlen vele az ember.
  • Bugi Misi
    2 jobb mint 1 és nem 1-k kell mindenhova figyelni és fedezni a társakat
  • Pales27
    E50el jobban lehet manőverezni mint Patonnal?
  • Szakesz
    Az én T-54-em leginkább scoutolásra alkalmas az alap tulajdonságai és a rátett kiegészítők miatt. Olyasmi, mint neked a Vk2801 alias dagadt Leo. A Patton és az E-50 közötti különbségek nagy vonalakban kimerülnek annyiban, hogy az E-50 jobb a tier 9-es közepes tankok, illetve a tier 8 alatti tankok elleni harcokra, míg a Patton inkább tier 10-esek,TD-k és artyk ellen teljesít jól.

A jelenlegi rendszer miatt az E-50-nel játszok legtöbbször. Randomba E-50-et viszek, mert a kisebbfajta heavy uralom miatt a Patton-nel egyszerűen nem tudok rendesen manőverezni és nincs elég arty, hogy T-54-gyel scoutoljak. Companyba szintén az E-50 a befutó számomra, mert az ellenfél általában T-54-et hoz be, így az adott pályákon a fontosabb pontokat legtöbbször a csapatom veheti birtokba. Egyrészt nincs náluk akkora összhang, mint CW-ben, másrészt a T-54-et E-50-nel lazán ki lehet lőni.
    Az egyetlen csatatípus, ahol mégis T-54-gyel élvezetesebb játszani, az a CW. Ott általában nem attól kell tartani, hogy az ellenfél tankjai fognak kiszedni - bár bizonyos pályákon előfordul. :)
  • patchaou
    Az előbb volt egy meccsem amiben egy artista volt, és nem hittem a szememnek amikor elkezdtek arról beszélni, hogy jó az amikor van 2-3 arti oldalanként...
  • Pales27
    Én két részre osztanám az mm-et egyikbe mennének az artyk 15 vs 15 arty a másikba meg a tankok. Estleg a scoutok mehetnének ide is oda is! Akkor néha átmennék az artykhoz scouttal. :)
  • FCH kari
    Kissé kezd unalmassá válni a játék.már ez az egész az bartyk-rol szol,nem azt figyeled hogy kit hogy mikor lőj szét ha nem hogy hova bujjon az ember.5 mecsböl 4x arty szedett ki.pi******ba
  • VanDaal
    Igen, valóban jobb lett volna, ha úgy lő ki az arty 100%-ról, 1 lövésből, hogy nem lövök, mint így, hogy azután tette mindezt, miután lőttem egyet.
  • Renegade
    milyen a t-54, patton mostanság?

újra leporoltam az E-50et, és megint csak rácsodálkoztam, hogy mennyire dúrva német med, nem egy p2 :-)
  • Pales27
    Nem szabad csak úgy lövöldözni!
    Tapasztalatom szerint visszalőnek, vagy ami még durvább, hogy te nem is lősz és már lőnek!
  • Szakesz
    Nem tették hozzá, hogy csak companyban.
  • Oddball29
    Ez a tierlimites csata komoly?
  • hNeo
    Wot leaks :)

nem is tudtam hogy pénzért lesz a camo skin és jobban rejtőzök utána!
    ez szemétség, nincs rá goldom! :S
  • VanDaal
    Csak a KV-3-nak nincs 1500 hp-ja, nem 12k a javítása, annak a rohadék arty-nak meg így is csak 1 lövés vagyok.
  • Koridor
    Az mitől lehet hogy a célkörböl is alig lóg ki belelövök hármat az oldalába, még az egeret se kell megmozditan és el se találom, mintha szellemre lövöldöznék.
  • patchaou
    Nekem ilyen volt ma kv-3-al a duplám.

Azt vettem észre, hogy a meccsek elején elég sűrűn van koccanás. Amit pedig ezzel kapcsolatban megfigyeltem az az, hogy ezek 99%-ában az egyik fél egy arty.
  • VanDaal
    Kb 3 másodperccel azután, hogy leadtam egy lövést:

De ez így tökéletesen rendben van.
  • Szakesz
    Tudod, vak tyúk is találhat szemet és akkor szerencséje van. Azon kevés játékos azonban, aki megértette a láthatósági rendszer működését kifejezetten veszélyes ellenfél lehet akárki számára.

Leginkább a helyezkedés és a tankod látótávja fontos ahhoz, hogy meglásd, akit akarsz.
  • zsömi12
    Köszi a sok tapasztalatot, látom más is értetlenül áll a jelenség tüzében.Akkor teljesen mindegy meddig is lát el egy harckocsi vagy van szerencsém és meglátom vagy nincs szerencsém és kilő!
    Tudom ez egy játék, de akkor írják le hogy nem érdekesek a tech.adatok a szerencse a lényeg.Sajnálom, hogy nem tudok angolul, mert azért kérnék magyarázatot!
  • Sir Charles
    De a legviccesebb akkor is az amikor a nyílt terepen megy a háznyi tank, megáll és eltűnik. Na akkor tudok anyázni egy jó sort.
    Volt olyan, hogy mentem vissza bázist védeni és konkrétan akkor láttam meg a veszettül lövöldöző M4-et, amikor beértem a körbe.
  • mordawn
    Médiummal én már futottam bele láthatatlan "falba", ami valójában egy heavy volt
    Nem tudom, ki lepődött meg jobban...
  • Sir Charles
    Hát ez az élet nagy rejtelmei közé tartozik sajnos.
    A láthatósági rendszer teljesen logikátlanul működik a játékban.
    Példa: csücsülök a bokor mögött a Su-152-vel (álcaháló, binocular, 100% álcázás a legénységnek).300 m-re egy E-75 közeledik nyílt terepen. Belelövök egyet,utána gyorsan bemegy egy ház mögé(kb 150-200 m-re). Ezután eltűnik a ház mögött. Utána egyszer csak azt látom, hogy megjelenik a ház mellett és már lő is. Tehát 3-4 másodperce már kint van a ház mögül és nem láttam, bezzeg ő lát engem.
  • Torzonborz
    kérdezd a fejlesztőket. szerintem ők sem tudják :D

de gondolom a lassú frissítés miatt szokott ilyen lenni.

egyébként meg az egész úgy szar ahogy van. ez a legjobb magyarázat. :P
  • Szakesz
    "350m az ellenséges harckocsit amely közeledik, kb. 300 m-nél láthatatlanná válik és akkor lesz látható amikor kb. 50 m-re van előttem"

Általában ez akkor szokott előfordulni, ha bokrok is vannak kettőtök között. Azonban mivel írtad, hogy semmi nem volt köztetek, ezért ez nyilván nem fordulhatott elő.

Szóval bugos a spotting system.

"300m- re van de természetesen én nem látom pedig bőven a harckocsi látótávolságán belül van."

Valószínűleg más derített téged, akit nem vettél észre, mert nem lőtt.
  • Renegade
    egyszerűen: legénység %-9%*látótáv

bonyolultan: FAQ
  • zsömi12
    Üdv. mindenkinek!Sokat olvastam már a láthatóságról, de nem találok magyarázatot a következő problémámra.A harckocsi látótávolsága 400 m,látom 350m az ellenséges harckocsit amely közeledik, kb. 300 m-nél láthatatlanná válik és akkor lesz látható amikor kb. 50 m-re van előttem.Természetesen nyílt terepen semmi ami takarná.Vagy az előbb, kilő egy páncélvadász ami tőlem 300m- re van de természetesen én nem látom pedig bőven a harckocsi látótávolságán belül van.Nagyon örülnék, ha valaki elfogadható magyarázattal szolgálna!
  • virkir
    De csak akkor ha "Megbotlott az egyik zabugornogo erőforrások, például leírását az új készségek (ő fordította a lába nem rúg )"
  • Sippie
    onyád... szóval playback :P