418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Oddball29
    Egy jól helyezkedő TD-vel is lehet bőven, sőt. Sima acc, D-10S-t használom.

Slugger-el kb kétszer ennyi csatám van, és még mindig 62%. Szakasz-játékok aránya talán 10%.
  • Gunslinger
    Jaja, mint az amcsi akciófilmekben. Rambó sem volt olyan pro, csak annak tűnt, mert még 1 vs 200 felállásban sem találta el soha senki, mindig a lába elé lőttek vagy 5 méterrel a feje fölé. :-)))
  • hNeo
    köszi a választ.

de ha nem megy ott senki akkor fail, mert az artikért ott szoktak bejönni.

ezért gondoltam hogy van 5 TD-nk 4 artink. akkor scoutolok nekik egyedül balon.

ez miért hiba?
  • Szakesz
    Én eddig azt tapasztaltam, hogy egyszerűen be kell menni a sűrűjébe mediummal, heavyvel és TD-vel, majd kilőni az összes ellent. :)
  • Eagle16
    "tök egyedül megyek balra"

Ez.
  • Eagle16
    Szerintem meg erre valóak a Tier 5-ös könnyű tankok...Tier 9-es közepessel osztani kell a népet, azért van rajta az a szép nagy ágyú.
    Jól hangzik ez az osonós /spot-olós módszer, de kb. soha nem lehet megcsinálni...a pályák kicsik, az SPG-k nagyot ütnek, a kemperek meg majdhogynem nem férnek el a bázison, annyian vannak.

Aki egyedül fel tud tartani 3-4 tankot az nem pro, hanem inkább az a 3-4 tank nagyon hülye :D
  • Gunslinger
    Ebben is van igazság, de továbbra is tartom, hogy főleg a mázli faktor befolyásolja legjobban a dolgot, meg az utóbbi 3-4 hónapban, hogy melyik fél artyja az ügyesebb.

Nálam egészen faramuci módon alakul a t9 heavy dolog, azért azzal jövök, mert éppen azt grindelem, legfrissebb élmények hozzájuk kötnek. IS-4-et inkább kiveszem a képből, mert 660 csatán is túl vagyok vele és van benne félmillió xp, meg 1000+ kill, de az E-75-öt így majdnem stocként is jobb tanknak tartom, pedig csak 41% vele a win ratiom. Aztán ott van a T34, szintén majdnem stock, lánc már megvan, 63% win ratioval.

Leggyengébb vs. legerősebb t9 heavy 63% vs. 41% win ratio úgy hogy a több, mint 20%-al több vereséges vasammal az átlag xp-m több!!! Tehát az E-75-el sokkal jobban teljesítek, mégis többet szopok, míg a T34-el alig szólok bele a t9-10 csatába a 105mm T5E1-el, mégis olyan csapatokba dobál be vele, ami sokszor győz. Ennyi, mázlifaktor.
  • bgabor
    "1 hónap alatt el lehet jutni a T34-ig prémium nélkül?
    M6 már ki van fejlesztve"

Ezen én is elgondolkodtam. Nekem elég jól áll a T29-esem, mégis arra jutottam, hogy prémium nélkül felesleges belevágni. Csak a T32 és a T34 kifejlesztési költsége majdnem 300.000 XP, és akkor még nem számoltunk azzal az XP-vel, amit a T29 és a T32 moduljainak fejlesztésére kell fordítani. Mert az nagyjából még egy százas.

Szerintem sajnos totál esélytelen.
  • hNeo
    na megint egy lose t-44 el.
    a végén engem is szidtak hogy noob t44, nice scout.

Sand riveren volt a csata nekünk sok TD és 1 maus, nekik sok hevi.

tök egyedül megyek balra. 4 arti van. sok idő után jön egy e100 később egy e75
    közelednek. ki ki bújva spottolom őket. semmi.
    e75 közeledik. visszamenekülök.
    végül jönnek és bedarálnak minket.

mi a hibám?
  • Gunslinger
    Ez függ a közepes tank típusától is, a T-44 egyértelműen scout és közelharc tank, elég magasan ül már a fán, hogy érdemes legyen nála nézni a bevitt sebzés mértékét. Oké, hogy hátul beoson, de ha sikerül akkor ott elkaphat 2-3 high tier artyt, az minimum 5-6 lövés, az 230-as átlaggal már simán 1000 körül van, de pl. ott egy Panther, azzal képtelenség osonni, eleve nagyon magas, könnyen észreveszik és még tetű lassú is, kis túlzással egy IS-3 alkalmasabb az osonós med taktikára.
  • [NST]Cifu
    Viccet félretéve, sztem a winrate elsősorban a map controll-on és az erők elhelyezkedésén múlik, ezt pedig platoonban szépen lehet befolyásolni, de egyedül is tudod, ha figyelemmel követed, hol tudsz a legtöbbet tenni éppen.

Egy gyorsabb Med-el esetleg. Egy lassú Heavy v. TD nyergében viszont ha elindultál az egyik irányba, akkor onnan átrosálni a másik oldalra aligha fog tudni...
  • Oddball29
    Hát én T8-as meddel 1k csata után is pofátlanul tartom az 59%-os winrate-em:). Szerepünk legfőbb vonásának a védekező jelleget tartjuk, ha a németek Párizst, netán New York-ot fenyegetik, akkor hadrendbe helyezzük magunkat...

Viccet félretéve, sztem a winrate elsősorban a map controll-on és az erők elhelyezkedésén múlik, ezt pedig platoonban szépen lehet befolyásolni, de egyedül is tudod, ha figyelemmel követed, hol tudsz a legtöbbet tenni éppen.
  • [NST]Cifu
    Szvsz ez csak egy Heavy v. TD esetén mérvadó. Egy könnyű vagy magas Tier-ben lévő Medium már más tészta. A csapatának egy Medium úgy pl. sokkal több hasznot hajt, ha be tud osonni / rongyolni az ellenfél hátába, és spotolja / kilövi az ellenséges artykat és védőket.

DMG terén viszont jobban járna, ha csata sűrűjébe vetné bele magát, pedig aligha hiszem, hogy bárki szerint azzal van nagyobb hasznára a csapatnak.

Ahogy azt sem mutatja meg egyetlen stat sem, hogy adott esetben milyen hatékonyan tud taktikázni egy játékos. Lehet, hogy nem csinál sok DMG-et, de ha egy 3-4 harcjárműből álló támadó éket egyedül fel tud tartani percekig, akkor az is egyértelműen skill, nem is akármilyen...

De ez szigorúan a saját véleményem.
  • Eagle16
    Sebzés / csata leginkább. Ez mutatja azt is hogy mennyire jól tudsz célozni, mennyire jól helyezkedsz, milyen sokáig tudsz életben maradni.
  • Gunslinger
    Sztem mindenek előtt a sebzés és a killek száma, aztán talán a medál mennyiség meg a találati pontosság. A win rate az amit sztem a legkevésbé tudsz befolyásolni, a sebzés meg már 90%-ban inkább a useren múlik.
  • ximix #72060
    Probléma leni összetett a win rate szerintem több tényező is számít
    - platonban játszol-e ( én nem nálam ez ki esik)
    - a tank amivel játszol mennyire tud beleszólni a meccs kimenetelébe (lopakodás, jó ágyú,jó páncélzat)
    - mennyire fekszik, mennyire tudod használna azt a tankot( átlátni vele a mecset és besegíteni a gyengébbik oldalon vagy a másikat felgyorsítani)
  • Gunslinger
    Nekem csak 930/csata volt T-44-el, de ettől függetlenül szerettem azt a tankot, pedig win ratem is csak 51%, túlélésem meg egyenesen borzasztó volt, 21%, de 300 csata, 331 kilőtt ellenség párosult ehhez és sztem a 77%-os találati pontosság is jónak mondható nála. A következő peccstől LB-1-el sztem már igen jó kis masina lesz.
  • DummyBoy
    Az, hogy jól játszik ... Ezen kívül semmi ...

Bármelyik kisiskolás végig tudja grindelni a játékot, a T10-esek eléréséhez nem skill kell hanem segg és szabadidő ...

Az hogy valaki jól bánjon velük! Ahhoz kell a skill!
  • tlovgem
    IS-7, T30, Maus a garázsban ..
  • hNeo
    hát... de van egy csata... epic fail. 15-2 vereség mondjuk.

olyankor ránézek a top 1-2 tankunk winratejére. és elkönyvelem, hogy: ja! ezért vesztettünk.

persze 200 csata felett számít a winrate. alatta random.

ha nem a winrate akkor mi mutatja hogy egy játékos pro? vagy noob?
  • Gunslinger
    Volt hogy egyedül volt 8 killem és úgy vesztettem. Emlékszem a legelső Wittmannemet is vesztes csatában szereztem. Van ez így sajnos.
  • [NST]Cifu
    Volt olyan, hogy Cawind-al kettönknek 8 killünk volt, mégis vesztett a csapat... Ez akkor az álmoskönyv szerint azt jelenti, hogy nincs skillünk? :)
  • Szakesz
    Én általában 12 hülyével szoktam összekerülni, és általában ennek a 12-nek sikerül kilőni 4-5 tankot és nyerünk. :)
  • Eagle16
    Akkor valamit nem jól csinálsz, nekem 1400 / csata.

Többet sebezni úgy tudsz, hogy tovább maradsz életben...végül is a közepes tank lényege az hogy ne találjanak el benne. Egyáltalán.

Fedezék mögül akkor bújsz ki, mikor nem rád figyelnek, visszabújsz mielőtt bemérhetnének.
    A minimap-et folyamatosan figyelni kell...ha valahol segítség kell akkor oda kell menni, nem azt nézni hogy a sok piros pötty milyen gyorsan megeszi a kevés zöld pöttyöt...azért megy 50-el.

Néha be lehet vállalni lehetetlen szituációkat is. De általában ennek szívás a vége :) Mint amikor T-54-el rászabadultam egy Maus-ra. Amint eltávolodtam tőle 2m-re az ellenséges SPG kiszedett...szóval rambózni nem kell, csak végső esetben.

Ha van több közepes tank, akkor azokkal menj, ne úgy mint valamelyik csatámban volt, hogy a 4 T-54-esünk 4 felé ment...

Én ezeket csinálom nagyjából.
  • lammaer
    Ugyan miért jelezné a tulajdonos skilljét?

Nem top tier (Tier9-10) tank esetént átlagosan 1/14-ed súlyod van egy csatában. Azaz rohadtul nem vagy döntő tényező, de még top tankként sem egy csatában.

Látod, te is folyamatosan azt írod, hogy hiába teljesítesz jól, a csapat meghal. Ergó, az hogy győztök vagy sem, nem rajtad áll vagy bukik hanem rajtad és még 13 másik emberen, plusz szerencsefaktoron.

• Toby0501
    Ha 14 hülyével kerülsz egy csapatba, b*szhatod a skilled, meg a winratet is. :)
  • hNeo
    jól látod a winrate nem a tankról mondja el a dolgokat.
    hanem a tulajdonos skilljét jelzi.

tehát "a nagyobb winrate kell". az azt jelenti, tanulni akarok még és jobb lenni, :)
  • lammaer
    Mondjuk többet lősz és többször találod el az ellenfelet? :)
  • lammaer
    Csatlakozom. WINRATE SEMMIT NEM MOND EL EGY TANKRÓL. SEMMIT.
  • hNeo
    hogyan tudok nagyobb sebzés átlagot csinálni meddel?
    mert olyan 700 körüli a damage/match
  • lammaer
    Hát, nekem M6 végétől nagyjából 20 napig tart amig eljutok T34-ig, prémiummal. Igaz, sok a duplázandó tank is, de azért elég sokat tolom, és sztem nem is rosszul - T29 el és T32-vel van a legjobb average XPm, 866/942.

Nyilván hogy te mennyi idő alat fogsz eljutni, tőled függ, nem tőlem. Sztem vágj bele, legrosszabb esetben (ha nem éred el) még mindíg lesz két jó tankkal élményed. És azért egy T8 prémium heavy ingyér - ha tényleg megkapjuk - azért megéri a próbálkozást.
  • Gunslinger
    Egy ilyen szitun egy platoon sem tud segíteni, ritka az amikor 2-3 játékos a legelejétől eldönt egy csatás. De ezért nem is a tank a hibás. Ezért mondom, szard le a win rate-et, ne a győzelemért játssz, hanem az élményért. Wet Ammorack nélkül meg inkább el se indulj T-44-el, sokszor fogsz elpukkanni nélküle és akkor meg azért lesz szar a tank, egyébként mindössze 200 ezerbe kerül a medekhez.
  • Gunslinger
    Na ez jó volt, számoltam, nyolcszor lőtték ki az E-75-öm ágyúját, folyamatosan HE-vel lőttek rám, mert alig mutattam magamból valamit. Így sem sűrűn lehet harcolni...
  • Attiska
    Köszönöm. :)
  • Met
    1 hónap alatt el lehet jutni a T34-ig prémium nélkül?
    M6 már ki van fejlesztve
  • hNeo
    esélytelen hogy felszerelést, ammorackot, stb vegyek, free vagyok, nincs credit.
  • hNeo
    megint lose. campinovkán a fél csapat elindul középen a mezőn.
    meghalnak 1 perc alatt.

én meg név szerint szidom őket.

előre rusholok és meghalok.

ennyi.
  • Gunslinger
    Szard le a win rate-t, nem mutat meg semmit az ég világon. Nekem a három t9 heavym közül az E-75-el van a legszarabb win rate-em, több a túlélt csatám vele, mint a győztes, azért ez ritka, mégis az E-75-öt tartom a legjobb t9 heavynek.
  • lammaer
    Idén november vége után vmikor. Pesszimisták szerint december vége :)
  • Eagle16
    Hát én sem platoonoztam T-44-el. Tiger II-vel igen, ott azért van olyan jó winrate.

Az ágyú tényleg kuka, 73%-ot sikerült vele összehoznom. Azok amiket felsoroltál mind át tudnak lőni szemből.

Először is tegyél rá kiegészítőket. Wet ammo rack, Stabilizátor, Rammer.

Sose menj egyedül, max. akkor hogy ha kisebbek ellen kell menni.

Én mindig elöl voltam, mert messziről nem lehet semmit se eltalálni. Benne van ebbe a szerencse is azért...milyen csapatokat fogsz ki éppen.