418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• patchaou
    Az imént a T30-asunk mindenáron a kis IS-emet akarta fedezéknek használni :) Két percig kellett ügyeskednem hogy fordítva legyen. Ha tolattam tolatott, ha megálltam megállt... A meccs végén meg egy IS-4 állt be úgy elém hogy takarva legyek :)
  • noname23
    Annyi is volt csak ezek mindig átírogatják kedvük szerint
  • davidbog
    Nem az. Ha az effektív vastagságot vennénk alapul akkor nincs különbség a lepattanás és az eleve nem is ütötte volna át között. Mert nagyon hegyes szögeknél már hatalmas effektív vastagságok vannak és tényleg nem ütötte volna át akkor se ha nem pattan le a lövedék. De nem ez a lényeg. A lepattanásnak nincs köze a páncélvastagsághoz.

A lepattanásnál a lényeg az, hogy túl hegyes szögben érte a páncélzatot a lövedék és "lecsúszott" róla és a lövedék kinetikus energiájájának jelentős része megmaradt. Ezért a páncélzaton megpattanó lövedék még nagy távolságot tehet meg ha a megfelelő irányba módosul az iránya. Tehát lényegtelen, hogy elég lette volna az átütése.
    A nem ütötte át pedig az, hogy túl kevés volt az energiája a lövedéknek és nem tudta áttörni a páncélt. De mozgási energiája nem marad (vagy csak jelentéktelen).

Noname23 kommentjéből kiderült a lepattanáshoz a WoT-ban 20° vagy annál kisebb szög kell. (Thx Noname23, én 10°-ra emlékeztem. Ez a 20° sok fura dolgot megmagyaráz.) Szóval ha pontosak akarunk lenni, akkor a WoT-ban csak azt mondhatjuk lepattanónak ami 20° vagy annál kisebb szögben érte a páncélt (és nem ütötte át). Ami nem ilyen az nem lepattanó hanem nem ütötte át.
  • I.C.ram
    hihetetlen, mennyit tápoltak az artykon ezekkel a fos rally autó scoutokkal... alig lehet őket eltalálni, HPjuk is van, és már tudnak sebezni náluk 2-3 szinttel magasabb tankokat is. Nevetséges. Választhatók, vagy elkezdem kergetni a scoutot, és szarrá lőnek a tankok vagy maradok a seggemen, és az artyk szednek szét a splash dmg-vel, mert a scout felderített.
  • Szakesz
    Egy olyan nekem se jönne rosszul. Igazából nem nagyon figyeltem, de szerintem eddig 3 artytól többet nem szedtem ki egy tankommal se egy csata alatt. Pedig micsoda élmény lenne! :)
  • hellokitty92
    Az h úgy néz ki a rangsorod, mint egy melegfelvonulás?(: Csak vicceltem, te legalább a mázlistább oldalra kerültél.

Mai csata. Az szép és jó, h lent visszakaptunk valamit, de az soha nem egyenlít ki 3 plusz tier9-es heavyt. Az "okos" mm...

• DummyBoy
    Sosem érdekeltek igazán a medálok ... de végre megkaptam az első olyat IS-3-al amire qrva büszke vagyok :)

Kaptam egy Burda medált :)
  • Attiska
    Nincs azzal semmi baj, ha nyomja játszik vele az ember. Nyomdának sem utolsó.
  • patchaou
    A Hummel.
  • Attiska
    Mi a hiba a képen?

• DummyBoy
    Bent voltunk egy csatában most mákkal 4-en klántagok az egyik oldalon, 2-en a másikon ...

Volt összesen valami 10 killünk 4-ünknek, de az enemy bejött ... Erre a jóképességű artink elkezdett hiszitzni, hogy ehhez értünk, a klánosok csak veszteni tudnak ...

Megkérdeztem a csata végén, hogy counterzte az enemy artyt? Erre rámírt privátban, hogy egy noob vagyok, észre sem vettem, hogy nincs trészer? Tanuljak meg játszani ...

Szóval kell az a trészer vissza, mert az nem elég hogy a scout 2 percig festi az enemy artyt ...
  • noname23
    "Every angle of impact lower than 20 degrees counts as a ricochet! (10 degrees plus the 10 degree shell normalization)"

"the caliber of the weapon is 3 times greater than the thickness of the armor, than overmatch (no chance to ricochet) occurs."
  • [NST]Cifu
    Amennyire én tudom, ez nem függ a saját járműtől. Olyat már láttam JgPz IV.-el, hogy T-50-est belelőttem 88-assal, erre critical, és kész, rohan tovább 100%-al...
  • TDantes
    Mi fasz értelme volna Maus-al menni? Bemegyek, 2 percen belül kilő az arty. Ennek semmi értelme.
  • I.C.ram
    Az új patch óta alig látok mini meg sima Maust... :(
  • Ry0K3N
    Az hogy van hogy a T25-öt szemből az IS-el soha a büdös életbe nem tudtam átlőni PZ4 el meg szarrá lyuggatom?
  • patchaou
    Na jó, nem agyalok tovább inkább megyek és szarrálövetem magam az artikkal :D
  • Pales27
    De tényleg az olyan szögben éri:
    10mm páncélzat/cosinus 89°=573mm az effektív.
  • patchaou
    Azt nem ér mondani hogy "olyan szögben éri" :D
  • Pales27
    A minimális átütés, a löveg átlagos átütésex0.75 tehát az S-70-nél:
    260x0.75=195mm ami távolsággal csökken.
  • bazza
    Az effektív páncélvastagság pont azért effektív, mert a becsapódás szöge és a páncélzat döntöttsége miatt a tényleges vastagság, amit a lövedéknek át kell ütni, az nagyobb. Viszont az más tészta, hogy ha a lövedék olyan szögben éri a páncélzatot, akkor képes és lepattan, még a papírról is. Ezért pattoghatsz pl. is3-mal leopardról, holott az effektív páncélvastagságot bárhogyan is (legjobb) esetben is kiszámítva azon át kéne hogy hatoljon.
  • patchaou
    Ja, a játékban az összes tank páncélja ugyanabból az "anyagból" készült, és csak a vastagság eltérő?
  • patchaou
    Én kérek elnézést :D

Gondolom a minimális átütés az 90 foknál van megadva, vagy rosszul tudom? Függhet a távolságtól is? Hülye vagyok ám a matekhoz, ezért érdeklődöm.
  • malystryx
    Helyesbítek, lepattanás volt, de critical-ok nem voltak. Ha nem pattant le, akkor szakított.
  • malystryx
    Cifu!
    Elvileg ha jól emlékszem, Te Ferdiztél még a bétában. Én meg már jó ideje tulaja vagyok egy ISU-nak. Hát ez a BL-10 mostanában elég makacsul vitézkedik. Általában a-20 és T-50, T-50-2 az áldozat, ill. mondanám hogy inkább én vagyok az áldozat. Eltalálom őket, és bemondja hogy critical hit, és megy tovább a tank. 10-ből 9x előfordul, 1x tudom csak kilőni őket. Rendben hogy gyorsak, de általában akkor lövök, ha szembe van, tehát amikor nem kacskaringózik. Számomra ez érdekes, a bétában nem volt ilyen. Lepattant akkor is, de nem ilyen faktorral.
    Nem tudom, a Ferdivel is jártál így?? Inkább beneveznék egy olyanra.
  • Pales27
    Effektív páncélzat: páncélvastagság/Cos(páncélzat döntöttsége)/Cos(az a szög amiben eltalálod)
  • patchaou
  • Pales27
    Jaj már ez az olyan szögben éri
    Az effektívben benne van ez a faktor is.
  • patchaou
    Persze, ha olyan szögben éri.
  • Pales27
    Ebbe a hibába valszeg én is beleestem, mivel nem hallgatom mit mond a lövész, mivel sokszor téved is. De van olyan eset, hogy ténylegesen lepattan a golyó, annak ellenére, hogy az effektív páncélzat vékonyabb, mint a löveg minimális átütése?
  • patchaou
    Szerintem Cifu arra próbált rávilágítani, hogy ami nem vitte át a páncélt, az nem feltétlenül lepattant. Csak sokan akkor is lepattanásról beszélnek, amikor a bogyó betalál, de kevés ahhoz hogy áthatoljon a páncélon.
  • Pales27
    "Akkor is, de a szög is számít" az effektív páncélzat alatt a szög miatti
    megnövekedett páncélvastagságot értem.
  • Nazarov77
    Akkor is, de a szög is számít, pl régen nagyon hülye szögben látszott ki egy M4A3E8 frontja, kb a lövedékem oldala találhatta el tehát lehetetlen lett volna átütni igazából. Játékban is az volt, 100mmes ágyúval 3x pattantam le onnan.
  • Pales27
    Bocs ha rosszul tudom, de nem akkor pattan le, ha a páncél effektív vastagsága, ahova becsapódik nagyobb mint az átütése a lövegnek?
  • Nazarov77
    Én például a ferdi 105ös ágyújával pattantam le egy 38na tornyáról, nem voltam túl boldog ennek láttán.
  • [NST]Cifu
    Tehát még egyszer: lepattant? Igen? Akkor mi köze is van ennek ahhoz, hogy a te lövegednek mekkora az átütése?
  • Ohyner
    Na látom ebéd utáni szieszta után felengedték a vérpistikéket,csupa nagy tank, semmi tudás.Este majd leszek, jó játékot mindenkioenk
  • Szakesz
    Gyakorlati is! :)
  • Pales27
    Ha arra gondolsz, hogy rossz szögben találom el (amit sztem nem írtál le ergo, nem is tudom így értelmezni), akkor nézd meg a képen a szöget!
    E75 hasáról is ilyen szögbe pattant le! Csak a páncél döntéséből adódó szög játszott szerepet.
  • [NST]Cifu
    Elvi esély van rá. :)