418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Szpecnyaz
    Szerinted buff kéne az artykra? Ugye csak viccelsz?
  • Sippie
    És persze T32-őn most is artynak hála maradt 400 hp, amivel már könnyű falat lettem a jagdtigernek. Buffolják má még őket légyszi :D
  • endrodiz
    Szerintem is buff kell az artyra! Úgy képzelem el, hogy a célzókör helyén csak egy kormos kráter maradjon... mondjuk 3mp-enként... :D
  • Mester61
    Sziasztok!

Ha tudja valaki, hogyan kell bekapcsolni a dupla mag használatát a játékban, légyszi írja meg.Köszi
  • Ohyner
    Ne vedd támadásnak kérlek, de nem lehet, hogy te nem értesz annyira az artykhoz? Mert hogy buffolni nem kell őket az biztos. Nem kis nerf mellett is gyilkosak maradnának.

Az is lehet a személyzet százaléka alacsony, vagy csak nem hazsnálsz extra cuccokat az artykra.
  • Sir Charles
    Én ezt azzal küszöbölöm ki, hogy a troll-canonnal húzom ki a BL-10-ig, így nem lesz szokatlan a lassú töltés.
    Nincs prémiumom és sajnos a 122-es ágyúk eléggé pattognak egy tier 9 csatában.
  • Adjunktus
    A BL 9s a játék legjobb 122mm lövege.Gyakorlatilag a IS-3 lövegének gyorsabb és pontosabb verziója.
    Jó löveg.Viszont egyáltalán nem gazdaságos.Túl gyorsan köpködi ki az 1k+ lóvés gránátokat.
  • doomguard
    Nem próbáltam vele. Rögtön a bl10-re gyúrtam. Amúgy én sem szerettem, de amikor 2 lövésből terítesz egy is3-at, az azért kellemes :)
  • Sippie
    be van fogva, nem forgatva :P
  • bgabor
    A probléma ott kezdődik, amikor sok van belőlük, vagy magas tierűek. A kissebb artyk nem olyan gázosak, de a Tier6-tól megjelenő, 1900-as sebzésű, területre ható sebzésű artyk teljesen hazavágják a játékot. Legszebb amikor egyszerre több heavyt csinálnak ki egyetlen lövéssel. Na ilyennek nem szabadna a játékban lennie.
  • Oddball29
    ISU-152 életképes BL-9S-el? Nem szeretem a lassan töltő cuccokat.
  • Szakesz
    -ha kilő az arti, akkor arti által belőtt helyen álltál és spottolt valaki.

Mutass a pályákon olyan pontokat, ahol meg lehet vetni a lábunkat tankkal anélkül, hogy belőjön az arty. Nem tudsz sokat mondani, igaz? Fogadok, bármilyen hely, amit meg tudsz említeni, nincs igazán kihatással a csata kimenetélére - legalábbis nem a csapatod javára.

- artival nehéz jól menni, buff kell kicsit nekik.

Igaz. Ha 1000 méterről elvéti a célt, akkor nyilván buffolni kell. Tankkal hányszor vétettél el olyan lövést, ahol a célpont több, mint 1000 méter távolságra volt tőled? :)

amikor artival 15 ből csinálok 1 találatot, pedig a tank be van fogva, akkor azon javítani kéne...

A találat miért függ attól, hogy a tank be van-e forgatva?

ajjjhh... a tanker is sír, meg az artis is sír.
    széééép!...

Jogos. Csak nem mindegy, hogy miért sír. A tankos azért sír, mert az artyk egyértelműen OP-k, az artyk pedig azért, mert tisztában vannak ezzel és félnek a nerftől. :)
  • hNeo
    tényleg elrontja a játékélményt az arti, nem vitás.
    csak azt mondtam nehezebb jó kört menni artival mint tankkal.
  • bgabor
    Hát te se sokat értesz ehhez a játékhoz, úgy látom. Próbáltál te már magas tierű heavyvel menni amikor artyk vannak? Tudod, olyannal amit a magas láthatósága miatt kilométerekről lát mindenki, és olyan nehéz hogy alig tud mozogni?

"alap igazság, hogy csak azt lövi ki az arti, aki hagyja."

Na ez mindent visz. A három-négy darab városos vagy várossal rendelkező pályán kívül nem lehet elbújni az artyk elől. Persze be lehet néhol állni a hegy mögé, de ki tudja, lehetséges hogy a heavy játékosok nem azért játszanak hogy tíz percen keresztül a hegy mögött kelljen kempelniük, mert ha kidugják az orrukat, azonnal szétviszi őket az arty.

Konkrétan az artyk szétkúrják mindenki más játékélményét.

• Sippie
    szar a legénységed, egyáltalán nem lehetetlen eltalálni másokat

milyen nerf volt?
  • doomguard
    Ráadásul tdknél általában a splash viszi a main gunt is, utána kb annyi haszna van a bl10-es ágyúmnak, mint egy paddington rendszerű zenélő bébiedénynek. A t8 asok meg azért állnak, mert valszeg a splash leszedte a lánctalpat, és ahogy egyre több splasht kapnak, az tovább szedi...élmény, én is szeretem, mikor a t44-em így pusztul el. Amúgy artys haver mutatta, h gw tigerrel, he lőszerrel direkt nem célba, hanem egy csoport közepébe trafált. 3 tank ledermedt, és a többiek 20 másodperc alatt szétcincálták őket...
  • DummyBoy
    Itt egy gond van ... A nem belőhető helyeken való tartózkodásra van egy szép terminus technicus: "kempelés"

Vicces, ez a modulj arréb, mikor a klingonok lőnek a bokorból mindenhonnan, majd találsz egy fedezéket, ahová meg belő az arty ... akkor hova mozogjak? Tetrisezni?

Tehát az, hogy beállok egy domb mögé és ott fog éhenhalni a legénység ...

Oldalanként 5-6 art ellen lehet úgy helyezkedni, hogy egy sem tud eltalálni, te pedig tudsz mozogni?

Mindegy milyen tankkal megyek (Kivétel talán a scoutok ... de azok meg nem kerülnek artys csatába ...) ha valaki bespottol, akkor 5 artyból 2 tuti pont arra néz, nem kell, hogy eltaláljonak, elég ha leszedik mind a 2 lánctalpat, b@szhatom a riperkitet, persze mire visszarakják, addigra rámnéz mind az 5 ... és kész ... elég 5 splash dmg mellém és szia dobozos ...

Vagy mikor a T8-as heavyből kib@ssza a gárda felét és a modulok felét egy T4!!!!-es arty ... meg kapok 70 hp sebzést ... hurrá ...

Vagy mikor robog az enemy felé az IS3 (T-44, Type, T54, gyakorlatilag mindegy ...) trüttyögő Sturmpancer 2 letrekkel, és a szemből pattogós IS3 keresztbefordul az enemy előtt, és 2 másodperc alatt kupak?

Remélem buffolják az artykat, és csak arty lesz a játékban, mindenki más elmegy BF-ezni, meg CoD-ozni, és ezeknek a majmoknak eszébe jut majd, hogy valamit kéne kezdeni ...

Már csak arra vagyok kiváncsi, hogy a World of Planes álnév alatt milyen gamét fogak kiadni? Mert a World of Battleship-ben le merem fogadni, hogy a tengók lesznek az "artyk" ...
  • xblades
    Nem az a baj hogy van arty, hanem hogyha mellé lő akkor is nagyot sebez úgy hogyha a pálya másik végén is van. És ebből egy csatában oldalaként kettönél több van.
    A lényeg az egyensúlyon kéne lennie. (Úgy ahogy az új t4-t5 light-ból "sem lehet" oldalaként 2-nél több)

Kell az arty a csatába egy mednek egy hevy ellen de nem ennyi. Nyilván a pontatlanság miatt kapták a célzókörbeni sebzést a készítőktől.
  • hNeo
    a tank szemszögéből nézitek!
    persze hogy nerfelni kell!

de én az artival amikor megyek buff kell, lehetetlen bármit eltalálni.
    a nerf patch óta főleg.

• Sippie
    buff?

öhmm, instant headshot javasolt...
  • Sippie
    ühüm, van amikor rásimulok a sziklára, de úgyis belőnek mögé :D:D
    Amúgy GW panther után érdemes még tovább menni, vagy a gwtypetiger rakás szar? :D
  • hNeo
    én csak azt mondom:

- ha kilő az arti, akkor arti által belőtt helyen álltál és spottolt valaki.

- artival nehéz jól menni, buff kell kicsit nekik.
    amikor artival 15 ből csinálok 1 találatot, pedig a tank be van fogva, akkor azon javítani kéne...

Nyilván limitálni kell az artik számát, és az egylövéses hülyeség is nonszensz. stb.

ajjjhh... a tanker is sír, meg az artis is sír.
    széééép!...
  • Adjunktus
    Ha rásimulsz a fedezék falára mint valami kibaszott hajléktalan kaszás pók,akkor mi történik?
    Legfeljebb mellédlő és csak 4-500 hp-d bánja,meg 2-3 modul és 1-2 halott a gépbe!Onnantól van egy vánszorgó roncsod,ami a csata további részében haszna vehetetlen!Persze csak ha 1 lő ilyet mellé.Ha van még 2-3 akkor reszeltek is.
    Most hogy jobban belegondolok tényleg buffolni kellene őket...
  • Attiska
    Amikor a Hummellel nyomom, egy csomószor van olyan, hogy a tier 8+-as hk csak áll egy helybeb, lövöm, de továbbra sem megy arrébb. így tényleg könnyű kilőni. No meg az ellenfél tüzérei is megérnek egy misét, a saját felderítőink bemérik a helyét, én meg miután eltűnt a térképről a kis piros négyzet, szépen kilövöm. Eszébe sem, jutna, hogy helyet kellene változtatni.
  • ollie
    Egy csomó pályán nem tudsz folyamatosan fedezkben haladni, sőt a legtöbb pályán nem tudsz. Na most ne hogy azt mondd már, hogy a 10 perc campelés (mert senki sem megy ki a fedezékből, hiszen aki kimegy és hagyja, hogy eltalálják az artyk, az noob) a jó játék! Röhej az egész arty rendszer, tönkreteszi a játékot. Előbb-jutóbb eljutunk oda, hogy az egész játék 15 perc campelésről fog szólni.
  • Adjunktus
    "tényleg ráfér az artikra a buff."
    lol ember! Ugye ezt csak viccnek szántad?
  • doomguard
    Átérzem a helyzeted, én isuval játszom, és mindenki gyűlöl. :) Lövök egyet, még mozdulni sincs időm, máris 3-4 arty lövést kapok, így game over. Elég frusztráló.
  • brasco84
    nekem is minden új tankkal óriási bukó van, VK val jelenleg 38% a win.. ez van :(
  • ollie
    Plusz még meghal az ötfős személyzet 4/5-e.
  • hNeo
    Artik: én artival és tankkal is nyomom.
    Megértem hogy ha szidjátok őket, de alap igazság, hogy csak azt lövi ki az arti, aki hagyja.
    Ha kilőnek?? Te vagy a hibás, mert belőhető helyre mész. (kivétel persze proki, kampi, stb... ahol nem lehet elbújni)

tehát artival is megyek és nagyon nehéz jó lenni velük. ha az ellenfélnek van medje, halott vagy, ha kicsi a pálya halott vagy, ha városi pálya akkor is halott vagy.

artikkal sokkal több 0 xp meccs van, mert meghalsz mielőtt lőnél. tényleg ráfér az artikra a buff.
  • brasco84
    ja, ez a legidegesítőbb, lelövik, én elnyomom a repair kitet, megyek 3 métert, lő a másik arty bumm megint lejön a lánctalpt, közben a másik már újratölöt és halott vagyok :D
  • Seriallkillah
    Jobb esetben kapsz 100hp damage-t, ha top artyk vannak akkor van olyan hogy egy arty ha mellém lő akkor 400-500 damage-t is bekapok, egyszerűen rühellem ezt. Nem tudok hova elbújni az artyk elől mert ha már 2x mellém lőnek szinte meghaltam.
  • lammaer
    Én is friss IS4 tulaj vagyok, és brutál bukósorozatokat tudok menni vele.

Az mondjuk érthető hogy artycélpont(ok) vagy(unk), elvégre mégse a leora lőnek ha mi is ott vagyunk ahol lőhetnek.

Magamról viszont tudom, én is hunyó vagyok a pechszériában, mivel más (T8 és alatta)tankokkal az IS4et számomra elég nehéz megtörni, ezért sokszor meggondolatlanul is kiállok a pusztába hogy "ide lőjetek vazze, úgyis lepattan minden). Aztán nem pattan le :D
  • doomguard
    Én maxolnám az artyk számát. Egy oldalra max 2. Így azért jelentősen gyengülnének. A splash damage-t is rühellem. Én ha nem találok célba, nem találok célba, míg ő ha mellém lő, leszedi a lánctalpat, meg kapok vagy 100 hp sebet...
  • brasco84
    én most IS-3 al grindelek, de tele a tököm, amint meglesz az IS4 otthagyom amíg nem lesz T 10 es.. de ehhez még hidázik 160k.. :D totál elment a kedvem a heavytől, úgy, hogy 4-5 arty van mindig.. :(
  • ximix #74280
    Se non si siedono ARTY lasciate ogni speranza :))
    Így jobb
  • Sippie
    igazából credit balanceolni kéne őket. Röhej hogy azok T8-ban is pozitív köröket futnak meg heavynél szopás az élet. Nem is értem hogy miért pont az artyknál, így nem csoda hogy annyian vannak.
  • popey8
    Előre is bocs a panaszkodásért, de muszáj kiírnom magamból a dolgokat, mert különben rögtön uninstallálom ezt a szart. Kb 1 hete vettem meg az IS-4-t. Úgy vártam, mint a messiást. Naivan azt gondoltam, h végre a sok szopás után eljön a mini kánaán. Ahhoz képest ezt jól benéztem. 1 hete folyamatosan az egekben van a vérnyomásom. Az IS-4 megvételével biztos bekapcsolt vmi rejtett "basszunk ki a játékossal, h vegyen aranyat" funkció. Ugyanis, 46-ból 16 győzelem mellett (egy tankkal sem volt még ilyen rossz a kezdeti statom), a találati arányom a béka segge alatt. Az arty állandóan engem vesz célba, mivel még a T95 is rám ver mozgékonyságban. Ráadásul, a BL9 az IS-3-mon egy álom volt. Az IS-4-en egy rémálom. Nem akar átütni semmit. Már több olyan köröm volt, h 5-6 lövésből 0 sebzés. Ennek eredménye pl. 77 xp és 19e kredit mínusz. Nem győzöm visszahozni a veszteséget. Csak kár, h ez sem megy túl jól, mivel érdekes módon a többi tank lövései sem akarnak betalálni, átütni és ráadásul nem győzök bosszankodni az eddig nem tapasztalt vereség áradat miatt. Tudom a most következő dolog miatt senki nem fog sajnálni, de az arty is csődöt mondott. A lényeg: IS-4 előtt sok közvetlen találat, utána alig pár találat.
    Légy szi ne gyertek azzal, h nem tudok játszani és nem tudom hol kell lőni a tankokat. A béta óta játszom, van tapasztalatom. Kb. 5e csata van a hátam mögött és megtanultam pár dolgot. Nem mondom, h átlag feletti játékos vok, de eddig elég jól ment. Szóval, nem tudom nálatok mi volt a helyzet ilyen téren, de nekem ez már sok. Már ott tartok, h befejezem a játékot, ugyanis aranyat ezért nem fogok venni. Tudtam, h nem lesz könnyű, de h ennyire nehéz lesz, azt álmomban sem gondoltam. Talán a 130mm S-70-es lövegig elszenvedem magam vhogy, remélem azzal jobban fog menni az IS-4-es játék. Azt hiszem már csak ez maradt. Köszi, h meghallgattatok:D
  • Seriallkillah
    akkor elnéztem az időpontot. De ez egy szar event lesz ez nem vonatkozik mindenkire. De mindegy.
  • Adjunktus
    Számomra teljesen érthetetlen,hogy miért mondja valaki azt a játék jelenlegi állapotára,artyk tekintetében,hogy ez így jó?
    Ehhez vagy vaknak vagy totál idiótának vagy elvetemülten fanatikus artybuzinak kell lenni!
    Csak legalább az okát tudnám,hogy miért van így?Ha nem is változtatnak rajta,de legalább tudnám,hogy miért jó ez nekik így??