418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• stork13
    Mi tartja vissza az embereket, hogy tier 5-ben KV helyett artyt használjanak? Semmi, gyártsa akkor azzal a pénzt.

Tegyük a kezünket a szívünkre, 10 meccsből hányszor jött jól az arty segítsége? 4-6 meccsben biztos. Vagyis átlag felében jó, hogy van.
    Igaz felében meg nem. :D
  • Pales27
    Jobban félsz a BL-10től? Neked elmentek otthonról:)
  • Torzonborz
    "Most éppen arty-hate-hype van. :)"

jahm kb a béta óta de sebaj :D
  • DummyBoy
    Ezt te sem gondolod komolyan ...

Tehát jobb az, ha egy T8-as arty első lövésben szétszedi mindenedet, leszedi a HP-d 90%-át, és esélyesd sincs ellene mit tenni, mint inkább egy TD szemből, ami ha betalál akkor fáj, de lepattanhat, mellémehet, ráadásul közvetlen rálátás kell?
  • Sippie
    csak vicces hogy a KV pénznyomdát nerfelik, az arty meg jó úgy ahogy van...
  • patchaou
    Az a baj, hogy nincs választási lehetőségünk. Nem dönthetjük el hogy olyan csatába megyünk e ahol van arty, vagy olyanba amiben nincs. Ha ezt megoldanák mindenki boldog lehetne.
  • stork13
    Hát ha választani lehet akkor már egy arty lőjön a rám a távolból percenként 2x, mint egy BL-10 a bokorból percenként 4x.
    Egyik sem látszik a lövés után, de az arty-nál esélyem van túlélni a pontatlansága miatt.
    Sokkal nagyobb öröm kivégezni egy top tier td-t, mint egy top arty-t.
    Látod, csak nézőpont kérdése, hogy kinek mi a mumus.:D
    Most éppen arty-hate-hype van. :)

A fejlesztőknek meg kellett valami ahol a -hogyan fogalmazzam finoman- kevésbé skilles emberek is kiélhetik magukat. Ez lett az arty. Hogy közben pénznyomda is, hát istenem így állították be.
    Ettől függetlenül lehet élni velük együtt is. Csak nehezebb...
  • VanDaal
    Ők azok, akik folyton spotért kiabálnak, ha nem mész, leTK-znak, csata végén pedig dezertálnak? :)
  • Adjunktus
    Ha egy ellenséges low hp artyról van szó,vagy esetleg olyan tankról ami messzebbről fedezékből tüzel a saját tankokra,akkor ok.
    Csakhogy ezek gátlástalanul rálőnek mindenre,amiben frag-et látnak,függetlenül attól,hogy van-e saját tank veszélyes közelségben.
    Ha nyilvánvalóan ki fogják lőni a tankot a saját egységek,de egy sarokkal arrébb ott áll a full hp Maus,akkor is a low hp tankot lövi,mert kell a frag.
    Jó,nem mind ilyen.De akadnak szép számmal.
    Főleg azok között akik vér artysták.Vér artystának lenni már feltételez bizonyos jellem béli hiányosságokat is.:D
  • Pales27
    Változó, ha vmi kis szutykot lőnek a hevy helyett, akkor van a gond.
    Vagy amikor az ISU learctámadózott egy pár hp-s tankot és az artynk kilőtte az ISUnkat. Akkor ezért buktuk a kört.
  • VanDaal
    Baromi nagy veszélyforrás volt a Sherman meg a sima Tigris is a 3 KT-hoz képest. Akiket tankkal nem is nagyon lehet lőni a dombok között, mert csak a tornyuk látszik, amit a BL-9 nemigen visz át. A low hp-s Tigrist meg Shermant meg bármi el tudta volna intézni, mert páncéljuk is gyenge és életük sem nagyon volt. Azon kívül pazarlás is 1000 körül sebző lövedékeket 100 hp alatti tankokra ellődözni, mikor ott volt mellettük 3 szinte sértetlen, amik ráadásul veszélyesebbek is.
  • Spheriot
    elvileg logikus hogy kilövi azt ami már low hp-n van, az már tuti nem sebez, ami ki van lőve... épp szerintem jó csinálta, mert ha xp-t vagy pénzt akart volna a full hp-sba durrant.. 1 tankot meg ha többen körbeveszitek az nem ér már semmit...
  • Adjunktus
    Hidd el,hogy meglennék a segítségük nélkül is.Mint ahogy azokban a csatákban is vígan elvagyok,ahol nincs arty.Sajnos nagyon kevés az ilyen. Kivéve persze ha scouttal megyek.:D
    Semmi bajom azzal,ha egy másik tank lő ki.Annak sem örülök,de ő legalább vállalta a rizikót,hogy kap közben egy két kokit.Még gratulálni is szoktam,ha ügyes volt a tanker.
    És ilyesmi szóba sem kerülhetne,ha egyáltalán nem lennének artyk a játékban.
    De szarok az artyk!De milyen jó amikor segít??Ez legalább akkora hülyeség,mint amikor a panaszkodásra,hogy sok az arty,azt javasolják hogy én is azzal menjek!
    Akkor nyilván kevesebben lesznek..
  • Ohyner
    Na hát meglett már tegnap az M6ra a legnagyobb ágyú. Na igen ezzel már saját tieremben, vagy max+1 tierben újra érzem az én vagyok a hevy érzést. Ezzel már a Kv3 is könnyen lemegy hála a sebességének.

Viszont már 78 meccs alatt annyi vereséget szedtem össze mint a T1el 122meccs alatt, ez azért nem túl biztató.

És az artys témához még, előző csatám 4db t10tank, és mivel képes voltam 3 percig a bázis közelébe maradni, és nem elsőként rohanni le is lettem noobozva egy arty által, aki egész játék alatt meg nem mozdította a segget a megszokott helyéről, hogy segítse a csapatot, mert onnan ahol állt nem tudott lőni semmit.
    inkább hagytam is szó nélkül mert azt hiszem, bármit is írtam volna nem fogja fel.
  • Attiska
    Nézegetem a kitüntetéseket a wikiben, és látom, hogy van állatvadász meg egércsapda. Ez így egy kicsit egyoldalú, lehetne pl. olyan szalag is, mint T-50-2 gyilkos, IS-7 csapda, stb.
  • [NST]Cifu
    Ha az artykat exterminatusra itéljük, akkor nyugodtan mehetnek a Tier IV. feletti scoutok velük, a sima scoutok Tier IV.-ig meg kaphatnának valamiféle bónuszt a spotolásra, hogy a sima harckocsiknak is megérje spotolni.
  • VanDaal
    Ha alegtöbb arty game fail lenne, akkor miért lehet majdnem mindegyik arty-val simán a csatánkénti 1.0 fölött tartani a kill átlagot? Ha olyan sikertelenek, miért van belőlük olyan rohadt sok, és egyre több? Miért velük farmolnak? Persze, hogy a tankosok szarnak az arty-ra, mert azok is szarnak rájuk. Csak akkor jutnak eszükbe, mikor védelem vagy spot kéne. De az esetek többségében akkor is csak bunkón odaböffentenek valamit, vagy szidnak másokat. Mintha az lenne a világ legtermészetesebb dolga, hogy mindenki az ő seggüket nyalja. És ahogy Mozesapo is írta, fragvadászok. Ez már egy tankos játékostól sem szép dolog, de egy olyantól, akinek még plusz kockázattal sem járna az erősebbet vagy a több hp-val rendelkezőt lőnie, attól meg aztán nonszensz. És én is megszámlálhatatlan példát tudnék ilyenekre mondani. Pl tegnap El Hallufon, ami ráadásul kifejezett arty map. Jön az ellentől 3 KT, egy sima Tigris, meg egy Sherman. A Tigris és a Sherman már le is voltak lőve low hp-ra. És persze, hogy azokat lőtte a nyomorék arty, nem a mellettük álló KT-kat.
  • lammaer
    Annyi azt mondom hogy kell is, gondolva arra, hogy vannak lenn a lista alján olyanok, akik alapesetben nem tudnák sebezni a célpontok többségét, igy meg a spottolásból megélhetnek.
  • lammaer
    Ezért jár jól az a csapat, ahol a T5 scout először interceptorkodik, begyűjti a killt az ellenfél scoutjaiból és csak utána megy felderíteni.

Én így szoktam, eleve nem éri meg instant átrusholni (campinovka kivételével), mivel a nagyobb artyk be se töltenek addigre mire meghal a scout :)
  • [NST]Cifu
    Amúgy +1.

De szigorúan: ha van arty a játékban (az se kellene igazság szerint), akkor maximum 2-2 oldalanként!
  • lammaer
    nem értem a kérdést... amelyik oldalon csinálod, onnan töltsd le a játékot. És azt a usert instant elfogadja.
  • Adjunktus
    Igazából jelen állapotában nincs akkora potenciál ebben a játékban ahhoz,hogy ennyire op egységeket,foggal körömmel védjenek a játékos többség
    ellenében.Ez előbb-utóbb vissza fog ütni.
    Főleg ha megjelenne valamilyen konkurencia is.
    Továbbra is azt gondolom,hogy akkor lenne ez igazán jó játék ha.:

A II WW-re kellett volna koncentrálni.
    Megállni Tier 8-nál.
    IS-3,KT,T-32, stb.artyk meg SU-8,Hummel,M41.
    Nemzetekre osztani a csatákat Német vs Orosz Ally
    A nagytérkép meg egy dinamikusan változó real time stratégia,mozgó front vonalakkal a csaták eredményének függvényében.
  • lammaer
    Hát, én csodálkozom hogy artyval hogy tudsz fail köröket menni.
    Ritka az amikor kicsapnak az elején anélkül hogy lőhetnél, SOKKAL nagyob az, hogy artyval te halsz meg utoljára, de addig is osztod az áldást.

Nekem legalábbis ez a tapasztalatom S51-ben meg heavykben is. A meccsek többségében egy csapatból az artik halnak meg utoljára (nem úgy mit a counter arty idején).
  • [NST]Cifu
    artival több game, ami abszolút fail.

Mi alapján?
    Mert a te statod ezt mondja?

a tankosok tapasztalatom szerint **arnak az artikra és nem védik meg őket. ezért ***arik

Hát especiel a T-50-2 az egy olyan csíter jármű, amely lazán indulhatna a Rally versenyeken, és nem teljesen esélytelenül. Külön öröm az, hogy nem könnyű eltalálni, viszont van annyi HP-ja, hogy a legerősebb lövegeket leszámítva nem lehet oneshootolni. Egy 88-asból meg kell neki három lövés, ami valóban kabaré, mert három lövés ideje alatt oda-vissza megteszi a Budapest-Hatvan távot, de minimum bespotolja a teljes bázist, esetleg már meg is ölte az első artyt. Utána természetesen a bázist védő mindenki a hülye az artysok szerint, mert nem képes egy VK3601-el vagy JgPz IV.-el versenyre kellni a szovjet versenyautó-építő jómunkásemberek kétkezi munkájával, amiben több vas van, mint egy Tier V.-ös medium harckocsiban. Pár ilyen anyázós kör után még az is megveszekedett arty-gyülölővé válik, aki addig nem volt az.

Utána persze lehet sírni, hogy a kutya nem védi az artysokat. Minő meglepő...

• Animefox
    Akkor holnap újra kell regisztrálnom vagy elfogadja amit ma csináltam?
  • mozesapo
    Most őszintén miért is védjem őket, ha nem azt csinálják amit kéne? Nem a legerősebb enemy tankot lövik többségében, hanem a legkisebbet. Fragvadász az összes.
  • virkir
    Nem feltétlen akarom védeni a vérarty-kat mert nincs miért de ne mond, hogy soha nem volt olyan szituáció ahol jól jött neked a segítségük?
    Ja te főleg TD-zel ugye?
    Hátulról bokorból "support" a BL-10-el meg a Pak/L61-el. Ezek is igen alacsonysebzésű harmatos ágyúk, meg az ojjektum is egy reumás csiga mozgékonyságával bír karton frontpáncéllal.
  • hNeo
    amiben nincs igazad:

artival több game, ami abszolút fail.
    gyakoribb hogy jön 1 med, vagy t50-2 fénytartály és akkor neked annyi.
    a tankosok tapasztalatom szerint **arnak az artikra és nem védik meg őket. ezért ***arik

ez ugyanolyan mint az arti 1 lövéses kill.

• VanDaal
    Pedig én direkt arra szavaztam, hogy le ne nerfeljék a németeket, mire meglesznek :D
  • MuldR
    A T30 a legfosabb szar. Visszasirom a Pattont. :P
  • brasco84
    most nézem overlord blogján a szavazást, h melyik a legjobb T10 es heavy.. a T30 tényleg ennyire szar? 8%? az durva azért
  • Zegi Norbi HUN
    "ha városi pálya akkor is halott vagy"

Na ezzel vitatkoznék.Városi mapon többet kell mozogni,meg jobban figyelni arra,h ne lőjenek ki.Mozgékony artyval ez nem is probléma(pl: M40/43)
  • Adjunktus
    A Hummel pedig kurva messze volt a csatától.
    Rezignáltan vette tudomásul a találatot.Majd pár lassú egér mozdítással arrébb tolta a célkört és újabb fikagolyó meggyúrásába kezdett...
  • Sippie
    én spottoltam már hummelal :D
  • virkir
    Minden csak nézőpont kérdése :D
  • virkir
    Namost akkor nézzük a KT szemszögéből.

KT-ban csikicsukiztam egy IS-3-al. Hülyére lőtt, kb 1-2%-on voltam. Ő majdnem full hp-n. Épp készült bevinni a kegyelemdöfést. Alig tolta ki az orrát a fedezék mögül, egy tier5 csapattárs hummel telibelőtte. -900 hp. Úgy meglepődött, először azt sem tudta mivan. Így már szépen kilőhettem, mert hp-ja se maradt, visszatolatni se tudott, meg lőni se. Tényleg nagyon baró, mikor már egy tier5-ös szutyok is a legkisebb kockázat nélkül nagy segítséget tud adni egy nagy tankban ülő játékosnak.
  • ollie
    Ugyan már Adjunktus, te nem érted meg a szegény artis érzékeny lelkét...
  • Adjunktus
    Ideális top arty csata.

Bárhonnan bárhová ellőhetek.
    Felülnézetből belátok mindent.
    Elbújhatok nyugodtan,senki nem zavar a helyezkedésben meg a célzásban.
    AZ ellenséges tankok messze vannak tőlem,rám nem veszélyesek.
    Ha véletlenül mégis közel jönnek,akkor meg simán elbújok a böhöm nagy szarommal bármekkora bokorba.
    A látótávolságom is nagyobb bárkinél,előbb észreveszek bárkit.
    És mivel még TD módban is kurva jó vagyok nincs miért aggódnom. Nyugodtan válogathatok az ellenfél tankjai között.
    Ha nem találom el az sem baj,mert ha mellélövök is elég,hogy kárt tegyek benne.
    Egyébként sem probléma mert van időm újratölteni,hisz a kutya se zavar közben.
    Ha viszont eltalálom,már kereshetek is másik célt.
    Összehoztam pár killt mindenféle megerőltetés vagy rizikó nélkül és már zsebelem is be a sok lóvét!
    Ez a csata nem sikerült jól de sebaj!Így sem mentem nagyon mínuszba.
    Azon ritka csatákban amiben valamilyen csoda folytán már az elején kilőnek,esetleg bukok 1-2 ezrest.
    De megyek még 2 csatát és máris hozom a hasznot.

Na akkor most mit is kellene buffolni rajtuk??
  • ollie
    Nem lehet.
  • VanDaal
    IS-3-ban csikicsukiztam egy KT-val. Hülyére lőttem, kb 1-2%-on volt. Én majdnem full hp-n. Épp készültem bevinni a kegyelemdöfést. Alig toltam ki az orromat a fedezék mögül, egy tier5 mocsok hummel telibelőtt. -900 hp, lánctalp, ágyú. Úgy meglepődtem, először azt sem tudtam mivan. Aztán a KT meg szépen kilőhetett, mert hp-m se maradt, visszatolatni se tudtam, meg lőni se. Tényleg nagyon baró, mikor már egy tier5-ös szutyok is a legkisebb kockázat nélkül tönkrevághatja egy nagy tankban ülő játékát. Az S-51 mégrosszabb, a nagyobbakról meg ne is beszéljünk. És nem elég, hogy hülyére szivatnak mindenkit, mindehhez még arrogánsak, pökhendiek és ostobák is. Így is ők viszik be a legtöbb sebzést, de még el is várnák, hogy mindenki körülugrálja őket, haljon meg értük, miközben ők az esetek nagytöbbségében semmilyen áldozatra nem hajlandóak a csapatért. Gondolok itt a foglalás megszakítására, meg hasonlókra, amiken csaták mennek el. Meg miután egész csatán keresztül osztják az áldást, mikor egy kicsit is visszakaphatnának belőle, akkor meg dezertálnak, hogy nehogy legalább ennyi öröme legyen az embernek a szenvedései fejében. Igazi mocskos patkányok.