418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Metalmilitiakid
    Én T10 átütésről annyit mondok így hirtelen, hogy anno a KV3 alap 85mm esével valami 5 lövésből leszedtem 14% ot Maus ról és szét critical oztam az agyát :D Volt talán 2 lövés ami nem ment át(tehát félreértés végett 7et lőttem), persze HE, de szemből és oldalról volt. Illetve ugyanezt megtettem a T30 ellen is szemből. Érdekes módon a 122mm el ez már nem megy ilyen jól XD Nekem most T7 a max tankom, de soha nem volt olyan problémám semmilyen T10 el, hogy egyáltalán ne tudnám átütni, az IS-7 el sem.
  • ollie
    +1
  • DummyBoy
    Ezzel csak az a baj, hogy ugyanezt az előnyt megkapta az E100 és a Masu is ...

Azzal a különbséggel, hogy amíg ezeket eddig nehéz volt szemből ütni, míg az Is7-est sima ügy most a mindegyiket nagyon nehéz szemből ütni ...

Csak azért tűnik fel mindenkinek az Is7, mert eddig könnyű volt, most nem megy ... E100 Maus eddig sem volt könnyű, most még nehezebb ... ésakkor?

Az összes német kockatankot könnyű beforgatni ... Az oroszok viszont IS3 felett eleve döntve vannak mindenfelé, ha befordítod, akkor valamelyik része bizony pont simán lőhető lesz ...
  • Nazarov77
    Mind a 3 nemzettel játszok, nem vagyok elvakult német fan. Csak azt nem érted hogy ő most nagy előnyt kapott a többi T10el szemben, és ez igen is nagy előny hogy szemből nem lehet átütni.
  • lexlutor
    ..minden artynak budos a laba! :)
  • Gunslinger
    A játékosok 90%-a meg IS-7-el találkozik ritkábban, mint Type 59-el (amiből nemritkán 5 is van egy csatában egy oldalon), ami ettől még táposabb lett, ez valahogy érdekes téged nem zavar.
    IS-7 nagyon tápos lett, de még tucat másik tank is, de te valahogy mégiscsak az IS-7-et emeled ki, mintha személyes hadjáratot folytatnál ellene, mert német fan vagy.
    De tegnap óta legalább annyit haladtunk, hogy ma nem az n+1. artyfikázós nap van.
  • Gunslinger
    Így van, ezzel csak egyetérteni lehet. De sztem ez az éles verzióban már nem így lesz, de lehet hogy már a következő tesztfázisban sem. Engem csak az zavar, hogy egy a tankok 90%-ának rossz megoldásból megint szovjet OP-ozás lett, közben még seregnyi más tankot is érint.
  • Nazarov77
    Igen ez a fő probléma ami zavar. Remélem változni fog még végleges előtt.
  • Nazarov77
    T95el ritkán találkozok, biztos az is kemény lesz, de ne mond hogy nem szidják jogosan az IS-7et.
  • lexlutor
    ..mondjuk evvel sikeresen kihuztak a tankokkal tier5-6 farmolok alol a foldet. viszont a taracokosfarmolokbol akkor megint tobb lesz halistennek..
  • lexlutor
    ..igazabol ez mindenkinek szivas lesz aki a tornasor aljan lesz. mert amig eddig ha masnem HE megadta az illuziot h valamit tehet a csapatert a nagyok ellen, most ez pontosan zero lesz avval h a he-t lenullaztak.
  • Gunslinger
    Ááá, téged sokkal jobban bánt, hogy egy szovjet tankkal csinálták ezt. A T95-el mi a helyzet? Így a redukált HE-vel szted mennyi az esély ellene szemből? Egy sort sem írtál róla, folyamatosan szemét IS-7 így, szemét IS-7 úgy. Ugyanúgy átlövi a hasán T30, ISU, Obj.704 meg a JagdTiger is. Mint írtam, a VK45B legalább ilyen masszív szemből és azt még be is lehet forgatni, de mivel német, neki szabad masszívnak lennie.
  • lexlutor
    ..a legidegesitobb pedig, h a standard valasz az lesz ra, h a t34 majd permium elsz.. valamikor.. fel eve ezt a soder nyomjak, csoppet sem zavarva attol, h egy hulaldek a tierjeben.. ezekutan aztan lehet avval jonni, milyen jo a rof-ja.. idaig is pattogot,meg enm ment at.. hat meg ezutan miylen szep is lesz..
  • Nazarov77
    Ja meg még annyi: Nem érdekel az IS-7 oldala felőlem adhatnak még neki +20mmert azt át tudom vinni ha oda megy a lövés ahova akarom.
  • Nazarov77
    Igyekszem röviden összefoglalni a lényeget hogy mi zavar:
    Minden tier t10esen van valami gyenge pont vagy T30 esetében gyenge váz amit szemből át lehet lőni beleértve IS-4et ami még nem T10. IS-7esen nincs gyenge pont, mindenhol pattogós még az alja is. Ami nem is lenne annyira nagy baj mert HEvel szét lehet kapni, na de itt a nagy baj! HE keveset sebez vagy semmit. Tudom hogy nem végleges verzió és nagyon remélem hogy ezen változtatnak.
    És ezzel főleg az amcsiknak fűtöttek be, 105ös T5E1 használhatatlan lesz, mintha nem lenne elég szívás a stock T34.

Szóval tudom hogy nem végleges verzió, de jelen pillanatban ez így nagyon nem jó.
  • MEdievil
    Kedves elfogult játékostárs. Mutassak képet hogy még is milyen mostanában a cw-n a tank felállás? Ha nincs más mint is7 akkor már nagy baj van.

ODV például már laza 13! E100 2 maus felállásban jön Himmelsdorfra.
    De Cliffen is az e100 a nyerő. Nagyon nagy nyílt pályákon esetleg de ott meg az artyké a főszerep.

Nekem van mindenem nem húz a szívem egyik ág fele sem.
  • Wlanseraf
    Teszt szerón most 3 lövésből offoltam az Is-7-el egy E100-at.... oldalról a torony alatt tudtam lőni mindkétszer égett mint az olajosrongy.... 2 lövés után 15% állt szegény:) aztán vége volt..
  • Metalmilitiakid
    Ez a T1 még mindig nevetséges. Ma ismételtem szembekerültem egyel Wolvival, a T40 ről jövő 76 ossal(amivel még amikor T40 en volt szintén küzdöttem vele és 4/4 nem ütötte át, 2 AP, 2 He vel), kapott egyet oldalról egyet szemből AP val, nem sebzett semmit. Érdekességképpen még 1v1 be ki is szedett egy KV1-S-t, alig sebződéssel, pedig nem alap agyúval volt a KV1-S. Ugyanez a 76 os agyú, csak az M4A2E3 on 5/5 átlőtte az IS-3 at, persze HE vel, 2 oldalba 3 toronyba. Ez mégis mi a franc ?
  • mordawn
    Ne szidjátok az E100-at, tegnap vettem meg... :)
  • hellokitty92
    Akkor lesz egálban az e100-al (vegyük őt, mivel a maus ellenfele elvileg majd az is4 lesz), ha neki is csokiból lesz a hasa, ráádásul akkora méretben mint egy családi autó. És elől lesz a váltója, h a változatosság kedvéért néha-néha kigyulladjon a szemből bekapott lövésektől. Mondjuk mind2 tank más játékstílust képvisel így hülyeség összehasonlítani őket.

Az e100-at is rengetegen szídják akiknek van, is7-maus mellett. Mindenkinek más jön be és egyik tank sem jó minden feladatra és igazából ez a baj!:) Ahány ember annyi vélemény. Szerintem is szar az e100.:)

Eagle az a mondani valóm cinikus részéhez tartozott!:)
  • davidbog
    Még mindig nem a végleges verzió az ami tesztszerveren van. De ha az is lenne akkor is oldalról még mindig gyenge az IS-7, sőt gyengébb mint valaha. Egyáltalán nem lehet majd beforgatni, mert azonnal teknő oldalát fogják lőni ami 100 mm-es és tier 6-os lövegek is átüthetik.

Mellesleg az amerikai 105 mm T5E1 löveg 198 mm-es átütése T30 kivételével bármelyik tier 10-es ellen nagyon kevés szemből. Néha, ha +15%-ot kap a random faktor miatt az átütés, akkor átütheti a teknőt az E-75, E-100, IS-7, Vk4502 Aufs B tankoknál. De többnyire esélytelen mert valamilyen szög alatt találja el a lövedék a célpontot. Szóval nem tudom miért olyan meglepő hogy nem tudtad átütni az IS-7-est. Inkább annal örülj hogy egyáltalán átüti ezeket a harckocsikat szemből.

Amúgy meg sok tier 9-10-es nehéztank profitálhat a lövedékkompenzáció csökkentése miatt. Ha a Maus be lesz forgatva akkor marad az amit a 76891 hsz-ben írtam, de az a torony is íves, azt is nehezebb lesz átütni. Ha nincs beforgatva, akkor marad a teknő front része, ami messze a legkisebb felületű ebben a kategóriában és a legerősebb is. Akkor ez ellen mit fogunk csinálni? Maximum veszünk pár APCR lőszert és reménykedünk hogy nem ellenünk rakja be, hogy minél tovább megmaradjanak ezek az értékes lövedékek.
    E-75, Vk4502 is csak a teknő front részén lesz sebezhető szemből. E-75-nél volt csatám, ahol összesen 13 azaz tizenhárom HP-t vesztettem az egész csata alatt. Mivel a másik oldalon lévő egyedüli tier 9-es egy TD volt és úgy gondolta majd hátulról támogatja a többieket. IS-3, KT tankok semmit nem tudtak ellenem csinálni. Képzelem milyen jó lesz patch után, tier 10-es lövegeken kívül nem is nagyon lehet majd sebezni szemből. Vk 4502 Aufs B dettó.
    Az E-100-nak is nagyon jól fog jönni a kompenzáció csökkentés. Annál is nehezebben lesz átüthető a torony és a teknő eleje.

Már nem tudom hányszor írtam, de az E-szériás tankokban nem hátulra tervezték az erőátviteli rendszert hanem előre. Gondolom azért erőltették ezt az elrendezést, mert a lánctalpaknak nem a terhelt (a talajjal érintkező), hanem a szabadon futó felső felét éri a terhelés és a kormányzás vezérlési útja is kisebb, könnyebb irányítani a harckocsit. Nem feltétlen lett volna erre szükség ha nem 70+ tonnás tankokat terveznek...
  • Armisael
    nanan csak nem???? (Ovi-blog)

Q: 3. new mini-map and all about it is good
    new over target markers of tanks in battle need a lot of readjusting, take a look at the user created OvTM

A: Yes, this mod is rather popular we are thinking of officially supporting it.
  • Nazarov77
    Közeledik egy event.

link
  • DummyBoy
    Az lesz a probléma, hogy amint lent is írták, IS7 szemből erős lesz ... Mint az IS3 lenne a saját tierjében ... (De nem az, mert minden átlövi ...)
    Viszont mennyire gyakori, hogy le tud állni valaki totál szemtől szembe harcolni?

Viszont oldalról ugyanaz marad ... sőt gyengébb ...

Mint ahogyan előttem írták, fedezékharcban a front nem sokat számít ... És CW-n ritka, hogy szemtől szembe megy a 2 csapat ...

A klánban ahány Is7-es van, mind szidja ... Van akinek van mellette Maus és/vagy E100 is, mindenki szerint jobbak jelenleg a németek ...

Ha megmarad a mostani helyzet, akkor az IS7 kemény lesz szemből, ez tény ... de legalább végre párban lesz a többi T10-essel ... szóval már csak az a kérdés, sikerül-e majd a T110-est jól balanszolni ...

Viszont amiben biztos vagyok, hogy ha így marad akkor zengeni fog a hivatalos fórum megint hogy túl OP az IS7, mert nem lesz könnyű falat a német heavyknek ...
  • Oddball29
    A 122-es HE nem sokkal erősebb a 105 mm-esnél (+~10%), ami erősebb pl. a 107-esnél.

Mid-tier (5-8) ezzel nagyon meglesz lőve, gyakorlatilag csak prédának mennek majd a besorsolt top tierek ellen. Tankkal ott már nem is nagyon megyek, mert ez a sok kedvezményes elbírálású Type 59 szanaszét barmolta a matchmakinget.
  • Nazarov77
    BL-9 3%ot vett le IS-7ből azért nem írtam oda a 122es ágyút, míg most EUn levenne vagy 6-7%ot. Szombaton írtam hogy miket produkáltak egyes fegyverek HEvel object 704, 120mmes frontján. 88as se elöl se oldalt nem volt képes sebezni csak pattogott, egyedül a seggét sebezte picit ( tegyük hozzá ez az L/71 volt nagyobb sebzéssel, képzelem mit tudna a régivel vagy inkább mit nem ). rövid 105, majdnem ugyan ezt produkálta, az oldalról néha levett 1%ot. Egyedül a 150es E-100 ágyúja ért el érdembeli sebzést, bár megjegyzem az is lepattant 1. lövésre.

Szóval ha nem állítanak a HE sebzésén vége a troll/derp gunos farmolásnak, plusz Tier 6 iszonyatosan szar szenvedős fos lesz mert azt ugye folyton T8-9 közé dobálja, ritka mikor top. Eddig se volt esélyük sok, de legalább ott volt a HE, most már annyi se lesz. Tier 6 alatt nem KV-3at meg 1St értek hanem normális tankokat azonos szintű fegyverekkel.
  • Sippie
    a 122-esnek az átütése a fos, azért kell a HE-t használni. De mivel a HE-t hazavágják az is használhatatlan lesz magas tier ellen
  • davidbog
    A Mausnál ha be van forgatva nem szabad a testet lőni. A tornyot kell lőni, mert valószínűleg úgyis feléd van fordítva. Ott is a széleit és inkább az alsó részét. Persze csak 245+ mm átütésű löveggel van értelme itt rálőni.
  • Redmaster
    De hát eddig is csak pár százalékot szedett le azokról amiket nem tudtam átlőni AP-vel. Meg általában kritikált adott. A felsorolásból meg hiányzik a 122-es ágyú az most véletlenül maradt ki vagy a KV-3om és az IS-em nem ér már el vele semmit?

Mi változott akkor?
  • PetiPetiHUN
    "A tesztszerveren szerintem most a legerősebb T10-es az Is-7, aztán a Maus majd E-100 és T30, szerintem." by Eagle16
    Mert szavaztok minden szarra nem jöttök rá hogy az átverés. Miért a Mausra és a E100-ra szavaztatok, most buffolják az Is-7-et. :))))))
    HE nélkül életképtelen lesz a T34 AP-val T-54 oldaláról is pattantam, 5-ből egyszer vitte át inkább váltottam HE-re. Kilőttem 3 döglődő tankot, 14-ből 13 találat és kaptam érte 11k creditet, hát ha úgy vesszük így is.
  • Nazarov77
    röviden használhatatlanná tették, 120,128,130, 150,152,155ös ágyúkat leszámítva semmit se ér a HE, semmit vagy max csak pár %ot vesz lesz le. Függ a páncélvastagságtól a sebzés de gyenge ponton se sokkal jobb.

Artykra ez nem nagyon vonatkozik, ugyanúgy fossá lőnek.
  • Gunslinger
    Jó, én is kilőttem végül a VK45B-t, nem is azt írtam, hogy nem lehet, Mineson egymás után két IS-7-et is lenyomtam, ők sem kilőhetetlenek, nincs ilyen tank.
  • Redmaster
    Amúgy mi ez a HE mizéria? Mit csinálnak azzal a lövedékkel?
  • Eagle16
    "legyen mozgékonyabb mint a legtöbb med tank"

Ez hülyeség. Nem tudom játszottál e vele mostanában, de a T30-as mozgékonyságban bőven üti.

30-35-tel megy sík terepen (azt is lassan éri el) és borzalmasan fordul. A T30-as képes helyben megfordulni és elérni a csúcssebességét pár másodperc alatt.

A tesztszerveren szerintem most a legerősebb T10-es az Is-7, aztán a Maus majd E-100 és T30, szerintem. De amúgy nem kilőhetetlen, nem az van hogy auto-aim-el kilövöldözök mindent és nem kell rá figyelni hogy mi van előttem, nem easy mód.

A normalizáció csökkentéséből amúgy meg minden tank profitált, aminek erősen döntött a páncélzata, vagyis a Maus is, E-100 is, E-75 is.
  • Nazarov77
    én tegnap vettem teszt szerón VK45Bt mert rég játszottam vele, azzal kezdődött hogy az új mapon a kikötő másik feléből egy isu megfelezett.
  • Gunslinger
    Amúgy a kompenzáció csökkentés miatt a VK45B is hasonlóan durva lett szemből, legalábbis S-70-el 4-ből 4-szer még a hasát sem bírtam átlőni, flankolnom kellett a rohadékot.
    Eddig ez szerintem azért nem tűnt fel, mert kevés szaladgál belőlük.
  • hellokitty92
    Meg: "Persze legyen oylan massziv szemből mint egy maus"

Baszki kéne egy kávé:D
  • hellokitty92
    - 1 magasan. És ez az én pártatlan véleményem, bármiféle német/orosz/amerika/francia/angol/japán tankbuziság nélkül.
  • hellokitty92
    Attól h az is7 protója tesztkörülmények közt, műúton elér(het)te a 60km/h-t, attól még nem jelenti azt h valós körülmények közt is meg tudja futni. Nem beszélve arról, h valószínűleg kell neki egy 3,5 km-es nehézbombázóknak szánt kifutópálya, h megközelithesse ezt a sebességet. Nameg azért az oroszok előszeretettel ferditettek egy kicsit a valóságon, főleg mikor nem tudták elérni a párt által meghatározott értékeket. Nehogy véletlenül egy kis "nyaralásra" küldjék a tervezőket.

Is7: Persze legyen olyan masszív szemből mint az is7, legyen mozgékonyabb mint a legtöbb med tank a játékban, sőt még a bl10-et is kapja már meg, miért is ne! Megérte sírni az orosz fanoknak, mert nem tudják átlőni az e széria frontját auto aimmal, most ők is kaptak egy hasonlóan masszív, vagy inkább masszívabb tankot, mert ennek nem sok gyenge pontja van az e szériával szemben.

Aki azt mondja h a jelenlegi 7.0-ás is7 nem op, az szimplán hülye. Összességében most ő a magasan legnagyobb harcértékű t10-es tank a játékban magasan. Ez összeadódik a jó fegyverzetből, a maus-zal vetekedő frontból, meg a bármelyik t10-es heavynál jobb mozgékonyságból.
  • Gunslinger
    Na megvan az első halálom IS-7-el, 7 csatából 1 az nem rossz, amúgy egy másik IS-7 lőtt ki, de tuti, hogy gold ammoval, mert szemből mindenhol átvitt, még a tornyomat is átlőtte kétszer.