418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Sippie
    Jagdpantherről rendszeresen pattogtam az amcsi 105-össel... sokszor néztem hogy WTF?!
  • ilsalon
    Pár napja előjött egy hiba nálam. Elindítom a csatát, bejön a tornasor, végigfut a csík és utána semmi. A tank nem megy be a csatába. Kisvártatva hallom a visszaszámláló hangját, majd a csatazajt, később, hogy kiherélnek, de a csatába nem engeded be. Többszöri játékújraindításra sem, csak akkor, ha már kilőttek, vagy akkor sem. És ezt mindig csak Su76-nál. Ennyire nem rossza az a TD, hogy már be sem engedi a csatába.
  • Gunslinger
    Szép. Sztem már a fekete Moszkvics is elindult érted.
  • Gunslinger
    A legegyszerűbbre, az arty számának limitálására nem képesek/hajlandók, pedig még meg is szavazták a felhasználók egy szavazáson, ezek után szerinted?
  • Oddball29
    Na, törölték egyik hozzászólásomat az Overlord szól a néphez topikból, amiben azt fejtegettem, mennyire használhatatlan lesz a VK2801 ezek után, és hogy mekkora baromság pontosabb célzásra ösztökélni egy tarackos scoutot, mikor ha lelassít/megáll, halott.
  • KohnBela
    Én is nemrég dilemmáztam a kérdésen, és maradtam a hosszú 88-asnál.

Jagdpantherrel átalában a lista közepére vagy kicsit alább pozícionál. A lista tetején pedig tier 9-10 szokott lenni. A 88-assal távolról igen precízen lehet lőni, és 150-250-eket sebezni.

A 105-össel a célzás már sokkal problémásabb, jóval közelebb kell menni a biztos találathoz. A Jagdpanthernek meg sajnos nem erőssége az álcázás, ellenben bármilyen ágyú átüt bárhonnan a saját tierjéből is..

Nem beszélve arról, hogy a 105-öshöz a lövedék eszméletlen drága. Minden lövést meg kell fontolnod ha pluszos csatákat akarsz menni.

Tehát összefoglalva: 88-as. A 105-öst meg akkor szoktam felrakni, ha platoonban megyünk, és elkezd a lista aljára berakosgadni. Így bele tudsz mégiscsak szólni a játékba.
  • Attiska
    Lehet, hog fel kellene ezt vetni a hivatalos fórumon ötletként. Bár alighanem Overlord leszarná.
  • Gunslinger
    Nem nem, mert ezzel gyakorlatilag azt mondod, hogy senki se lepődjön meg, ha mondjuk egy tier 7 arty kilövi egy lövéssel a Tiger II-t (tier 8), mert a tier 7 arty sokkal több xp-be kerül, mondjuk fenntartásáról fingom sincs milyen egy high tier artynak.

A lényeg nem ott van, hogy szabad-e megsebeznie/kilőnie egy sokkal kisebb tierű tanknak egy nagyobbat, hanem ott van a lényeg, hogy ezt milyen könnyedén tudja megtenni. Egy T-50-2 egy KV-3-al szemben, de még egy Tigrissel szemben is igen könnyedén.
  • SZU
    Még játszanék is velük. TD módban nagy ISU fíling, felülről meg rohamokat blokkolni, zászló foglalókat stoppolni. No majd ha én csinálok egy tankos MMORPGt!
  • Attiska
    Ez egy korrekt megoldás lenne a tüzérség problémájára.
  • SZU
    "Elsődlegesen a páncélozatlan,gyengén páncélozott,úgynevezett"puha"célok leküzdésére szolgál.Páncélozott célok elleni bevetése csak végszükség esetén,az erre a célra málházott pct vagy kum gránáttal,közvetlen irányzással történhet."

Mennyivel jobb is lenne, ha az artyk sniper nézetben csak HE-vel lőhetnének, nagy splash, minimál sebzés, trackelés, esetleg +modul.

Közvetlen irányzással meg csak AP-vel lőhet, 0 splash, nagy sebzés. Oszt váltogassa.

Tudna távolról supportálni, közvetlen irányzással gyilkoli, de nem a kettőt egyszerre. Lőszert váltani meg a fél perces reloaddal nem egy életbiztosítás.
  • lammaer
    "Tier artyhoz semmivel sem kell több XP mint High tier heavyhez"

Na most nézem, itt kicsit hülyeséget írtam :) Jó sok XP kell azokhoz a szörnyekhez :)
  • DummyBoy
    Bár lammaer mester megelőzött, de igen, a lényeget megfogta: T6-os tankot T5-el nehogymár ne lehessen sebezni.

@gyors médium: Nem kell utolérni a scoutot, megállítani kell ... Erre jobbak a medek, mert gyorsabban lőnek, gyors a tornyuk, mozgékonyak.

Mellesleg ha egy T54 megindul, akkor nincs olyan nagy sebességkülönbség kettejük között, ráadásul T54-nek pl van esélye mozgás közben kilőni ... (Megtörtént események alapján ...)

Nem rohangálni kell a scout után, mert az ilyen bennihilleken mindig jókat röhögök ... hanem megvárni és megfogni ... Én pl: ha sok scout van, akkor mindig megvárom az enemy scoutokat, kilövöm őket, és utána indulok csak el ...
  • lammaer
    Nem nem, high Tier artyhoz semmivel sem kell több XP mint High tier heavyhez, szóval az okfejtésem igenis megál.

Ezek a scoutok csak a tech treeben Tier5-ösök, de semmi tier 5 nincs bennük: se a kifejlesztésük, se a fenntartásuk, se a matchmakerben elfogllt helyük (nem tier5 ellen balancolja őket a rendszer, és ugye bedobja őket simán high tier csatába is).
    Hasonlóképpen a paramétereik sem Tier5-ösek. Ennyi.
  • Attiska
    Jagdpanther esetében 8,8 PaK 43 L/41, vagy a 10,5 K 18 L/52?
  • Gunslinger
    Jajjjj már, ilyen levezetéssel akár egy high tier artyt is meg lehetne magyarázni, mert azokhoz is mennyi xp kell már...
    Sem arty sem t5 light nem kéne a játékba, főleg nem a jelenlegi szar MM-el, mikor nem bírja elosztani a scoutokat a két oldal között, hanem egyik oldalra benyom két T-50-2-t, a másik oldalon meg van vele szemben két t6 med, M6/KV-3 vagy kisebb tierű artyk.
    Az meg már a slusszpoén, ha nem is high tier csatába rakja be őket, hanem t6-osba és velük szemben PzIII/IV és hasonlók vannak, bár ez ritkább.
  • Renegade
    na de ez nem a valóság, hanem a tankos pokol:

haláluk után arra kárhoztatva, hogy nemzetileg vegyes zászlóaljként kelljen sunnyogniuk faltól falig, mint a gyalogságnak és az -még életükben géppuskával megsemmisített- artyk vadásznak rájuk olyan hatékonyan, mint ahogy ők tették :-)
  • Attiska
    Persze, mondom, hogy általánosságban írtam.
  • Attiska
    És ezen múlt a scout medál.
  • Sippie
    a valóságban nem is 15 vs 15 tank állt egymással szemben...
  • Oddball29
    A fenét, rém agresszív, T1 hevivel nekimegy T32-nek face to face és lövi a homlokgéppuskáját.

Egyébként lehet elfelejtjük, hogy más-más tapasztalati szinttel ülünk egy-egy modellnek ugyanabban a tierben, aztán előfordulhat, hogy a gyengébb tank hoz jobb eredményeket, mert közben azért fejlődtünk mi is.
  • lammaer
    "KV3-mamat tépi cafatokká egy bumburnyák T50-2.."

KV3 Tier6, a T50-2 ugyan Tier5, de Tier6-nak megfelelő XP kell hozzá, a fenntartása meg Tier8-ba kerül. Valamit-valamiért.
  • Attiska
    A kurva anyját a játéknak. foglalunk, közben az ellen is. A Zöld csík nem sokkal előrébb járt. Hát persze, hogy döntetlen. A hárommal ezelőtti játékban meg ahogy elárte a piros csík a végét, egyből jött a csata utáni statisztika.
  • Glo
    Hja, pláne, hogy a pontosságuk is elég megkérdöjelezhetö volt, így valóban inkább területet szórtak, mint konkrét célokat.

Egy mai D30-as taracknak is 30m-es sugarú a találati mezeje, ideális esetben.

A 155mm-es tarackot is arra találták ki, hogy ahova betalál, ott 50m-en belül sík terepen ne maradjon élöerö. A tank le volt ejtve, arra ott voltak a közvetett irányzású AT-k meg a saját tankok..
  • Oddball29
    Vontatott üteg 4, önjáró 6 löveg.
  • Renegade
    egyébként a furcsa szót, meglepetésemben használtam, mert téged pl megfontolt középpályás játékosnak gondollak, ahhoz meg a T32 passzol, szóval mindösszesen ennyi.

Ez a statok, e-penis meg hát igen, ez számomra mindíg egy érdekes téma, néha irigylem azokat akik ettől elvonatkoztatva tudnak szórakozni, bármennyire is idegen a kompetitív személyiségemnek. :-)
  • Hypo #77132
  • Adjunktus
    Valóságban nem igazán lőttek tankokra nagy távolságból,közvetett tüzet.
    De ezt is leírtam már kismilliószor.
    íme.

A tüzérség az ellenség élőereje,összpontosítási körlete,felvonulási útvonala és a közvetlenül az arcvonal mögött felállított vezetési pontok és ellátó alegységek,esetleg megerősített állások,bunkerek rombolására,tűzzel való lefogására szolgál.
    Harci alkalmazásuk történhet üteg,osztály,ezred vagy dandár kötelékben.
    Elsődlegesen a páncélozatlan,gyengén páncélozott,úgynevezett"puha"célok leküzdésére szolgál.Páncélozott célok elleni bevetése csak végszükség esetén,az erre a célra málházott pct vagy kum gránáttal,közvetlen irányzással történhet.

Használtak tüzérséget tankok ellen,bár nem azért mert ettől remélték az elpusztításukat.A tankokon utazó vagy a tankokkal haladó gyalogságot akarták leamortizálni vele.
    Esetleg a nagyon vékony páncélzatú kisérő felderítő járművek kikapcsolása volt még lehetséges,de az is csak közvetlen találat esetén.
    Szerencsés esetben,lánctalp vagy futómű sérülés is lehetett,bár nem nagyon volt jellemző ez sem.A tankoknak inkább kellemetlen volt,mint igazán veszélyes.Mellesleg egy tüzérségi zárótűz pszichológiai hatása sem volt elhanyagolható tényező.
    Az ellenséges csapatösszevonásokat,összpontosítási körleteket is előszeretettel lőtték tüzérséggel stb stb.
    Mondjuk a Szovjetek még a repülőkre meg a tengeralattjárókra is rázúztak párszáz gránátot,biztos ami biztos alapon.:)
    Ez a tüzérségesdi náluk valami olyasmi becsípődés lehetett mint a Yenkiknél a bombázósdi.

Igazából ez a tüzérséggel lövünk tankot,dolog nem is feltétlenül a tankok megsemmisítésére szolgált.Főleg nem a közvetett irányzású nagy távolságú tűzcsapások.
    Inkább összpontosítási körleteket lőttek,tankcsoportosulások felvonulási útvonalait,hogy rombolják a környezetet,a velük vonuló"puha"logisztikát,esetleg 1-2 tankot kiiktassanak pár szerencsésebb találattal.Na meg a demoralizálás sem volt utolsó szempont.
    Mondjuk a nagyobb kaliberű tüzérségi gránátok nyilván hatékonyabbak lehettek.Normandiában,partközelben a hajó tüzérség pl elég brutális tűzerővel bírt.Bár nem tudom,hogy közvetlenül a tankokra milyen hatással volt.
  • Glo
    Lassan ez is olyan lesz, mint az il2.. a német gépeket a korai években azért nerfelték, mert úgy volt "balanced", a késöi években meg azért, mert az "historical" :D
  • Glo
    Most ne a T8 prémiumokra vetítsd ki, amik úgy forgatják a tornyukat mint a ringlispir, hanem mondjuk mikor a KV3-mamat tépi cafatokká egy bumburnyák T50-2.. Na ilyet a valóságban mikor láttál volna? :) Meg ahogy billegteti a tankját, mint a szarka a dögön.. odabent ember nem marad életben. Egy ilyen elöre-hátra után legalább 3 crew-nak meg kéne sebesülnie, mikor becsürik a búrájukat a tank oldalába :)
  • Attiska
    Az előbb top tank voltam a Leo-val. De jó kis pörgős meccs volt...
  • Attiska
    Általánosságban beszéltem, nem konkrétan a játékra leszűkítve.
  • Tuvok #77126
    Végre egyszer a matchmaker betalált :)

• PetiPetiHUN
    Volt már hogy a végére a Chaffem-mal egy Lőwével maradtam. Szerinted mennyi esélye volt? Mondjuk nem volt sok HP-ja és az eszetlen bement foglalni így azt is tudtam hol van. A heavynek nem sok esélye van ha azt vesszük hogy mind a kettő eléggé sérült a meccs végére és nem most bújtak elő a bokorból zsír újjan. Ha elmegy foglalni csak ki kell spotolni és szétlőni a foglalást és ezt más irányból addig ismételni míg el nem fogy. Ha elbújik egy sarokba a seggét védve akkor el kell menni foglalni a bázisát. De szerintem azon fog múlni hogy kinek milyen modulsérülése meg mennyi HP-je van (a WOT-os IQ-ról nem beszélve).
  • Oddball29
    A valóságban egy pc. hadosztályban négy, azaz 6 Hummel volt, a tüzérosztály többi ütege Wespe (2x6). A négy osztályból egy volt önjáró, többi vontatott.
  • ilsalon
    Hát én siratni fogom, ha a dagadt leo 105-se nem fog sebezgetni a nagy tankokba. Lényegében ez volt a fun ennél a tanknál, hiszen xp, vagy creditfarmolásra nem jó, bújni nem jó, sniperkedni nem jó. Egyedül a rárepülök durrogtatok, továbbszállok megy nekem vele. Ha gyengítenek a HE sebzésén, akkor nyugdíjba megy nálam.

Amúgy végíggondolva, örülök, hogy meglesz a patchig a T34, mivel a T29, T32 párossal nagyon sokat lőttem HE-vel, mert sokszor másképp nem ment a dolog.
    Az KV3 és IS-sel lőttem/lövök még HE-vel többször, mivel ezek az ágyúk sem túl jók átütésben, viszont HE-vel szépen bontották a nagyobbakat. Mivel részemről lassan átlépek az IS-en is ezért nem fáj a dolog.

Még a Jumboval akartam farmolni egyet a 105-sel, de akkor lehet nem lesz belőle semmi. Az M4-en élveztem a dolgot.

Én abban a hiszemben voltam, hogy az artyk területre ható és TD üzemmődú sebzése csökkeni fog, mivel a vastagabb páncél többet felfog. Akkor a tesztszerveres tapasztalatok szerint csak reménykedtem?
  • SZU
    Akkor magadat cáfolod meg. Most mondjuk két heavyre lő 1-2 arty, szatelites lézer pontossággal. Erre állítottad, hogy jobb lenne-e ha 50 humi területre blalbabla.
  • Mighty
    Két dolgot nem szeretek csak, artykat és a light tankokat. Ebben a sorrendben.

Persze, annak örülök, mikor a lightok írtják az artykat. Legyen rajtuk olyan löveg, amivel lehet sebezni az SPG-ket, de egy HT-t ugyan ne tudjon már meglőni.
  • Glo
    NA, azért meglesem, hogy hol van T50-2-nél gyorsabb med :) Meg aki elkezdi hajtani a csata közepén..

A T50-röl meg a tesójáról az a véleményem, hogy abban a tankban a soförön kívül mindenki az elsö S kanyarnál okádna, a töltö a G erötöl minden löszert elejtene, ami odabent pattogva rommá verné a legénységet.. Ennyit a történelmi hüségröl :)

Na meg nem minden pályán tudsz nagy hirtelen úgy fordulni, hogy a segged mögött legyen egy szikla/ház. A HT-k meg nem arról híresek, hogy 10mp alatt odaérnek a pálya sarkába.. míg egyet lö, addig a T50 kb 10-et.. pláne ha úgy mozog, hogy a HT 2-3 lövése mellé is megy..
  • egonn
    ha prém nélkül játszol állj be 1-2 olyan tankra ami neked fexik,max T5-ös és csak azokkal told 2-3-400csatán keresztül! meglátod ,mire a crew 100%fölé megy összeszoksz a tankjaiddal, és jobb lessz a statod is. ha csak a "minnél nagyobb " tankra hajtasz (páne prém nélkül)ne sok sikerélményed lessz!