418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• lammaer
    Nézd, soha semmikor nem volt olyan tapasztalatom, hogy azért meglőttek volna rejtőzködés közben mert mozgattam a tornyot. Míg azért már lőttek pofán mert mocorogtam a bozótosban, és ugye nem kérdés hogy lövés után is volt ilyen élményem.

Tény, álcahálóm csak scoutokon, TDken és SPGken van, máson nem hordok, tehát ha csak az álcaháló bónusz elvesztéséről beszélünk. lehet ez az oka hogy heavyken és medeken nem éreztem ilyen hatást.

Ha a távcsövet is beleveszed, olyan szintén nem volt hogy egy célpont amit látok hirtelen eltűnt mert kicsit igazítottam az ágyún (turret mozgatás).

De tegyük fel, töri a camót - az hogy nem célozhatok az ellenségre az nagyobb hátrány lenne.

De neked is - tesztszerveren majd nézd meg (7.0 élesen megnézem majd én is), hogy a camo és távcső indikátor mit mutat. Azt hiszem ez el fogja dönteni a kérdést - akárki javára is :)

• mtomcsek
    ez így volt
  • DummyBoy
    Egy tanulságos történetet szeretnék nektek elmesélni ... Volt pár lelkes WoT-os emberke, aki összebarátkozott a Beta alatt ... Ezek később kitalálták, hogy milyen jó lenne komolyabban együtt játszani, ezért alakítottak egy klánt ... Sajnos az aktivitás nem volt a legnagyobb, ezért akik kicsit komolyabban akartak játszogatni, azok csináltak egy újabb klánt ...

Az új klán növekedett, gyarapodott, majd elkezdett be - beugrálni pár helyre ... szépen lassan elérve azt a szintet, hogy már komolyabb ellenfélnek számítson.

Közben óhatatlanul összetalálkozott más magyar klánokkal, akikkel jobb-kevésbé jó kapcsolatot sikerült kialakítani ... A jó kapcsolatokból később szövetség is született, majd a klánnak végül sikerült saját területet is szereznie.

És hogy - hogynem ... az első területvédés egy másik magyar klán ellen zajlott ... semmi kommunikáció, semmi megkeresés ... csak bejöttek ... Majd a későbbi megkeresésre sem igazán úgy reagáltak ahogy illett volna ...

A költői kérdés: Egy magyar klán miért pont oda ugrik ahol másik magyar klán területe van? Nincs elég beugrási pont? Csak ez volt szabad? Valamint nem titok, hogy pár klán szövetségben van ... Van értelme egy szövetségben lévő klánt betámadni?

A szövetség mindenkinek nyitva áll, bárkit szívesen vár ... de senkinek nem fog könyörögni ... Úgy a logikus, hogy a szövetséget keresik meg, nem fordítva ...

Tudom, ez csak játék, ne várjak etikát ... De akkor is ...
  • Kondorwot
    Köszönöm! Ez nagyon jó, pont ilyesmire gondoltam.
  • Oddball29
    Klikk
  • Kondorwot
    Kis segítséget szeretnék kérni tapasztaltabb bajtársaimtól. Konkrétan t9, t10 heavy tartályok gyenge pontjai érdekelnének, leginkább szemből. Esetleg tud-e valaki erről valami guide-ot? Nemrég lett meg a KTre a hosszabb 10.5ös és már az e75 öt se nagyon tudom átlöni még low hullban sem. Vagy felejtsem el az APt t9től felfelé szemböl?
  • Bmsrt
    Áh elértem a 20k xp a következő tank stádiumba tehát szinte folyamatos vereség a T32-vel a statom máris ugrott bravó francért kell mindig ezt csinálni?Pakol folyamatosan a T10-es csatákba ahol gyakorlatilag öngyilkos lesz a fél csapat a top tankunkkal(jainkal) és megdöglök így vagy úgy vagy befoglalnak...KT-val dettó ugyanezt csinálta 63%-os stat a 20k xp-ig utána már csak 58...mert hát vereség verség...ésatöbbi...
  • GuerillaFrank
    Emlékszem rád wasp még bétás időkből. Te voltál az a suttyó, aki magyarul küldözgette el az ellenfeleit és csapattársait alpári módon. Látom nem sokat változtál.
  • virkir
    Egyelőre csak előző teszt szerver van lévén csak holnap indítják újra a tesztet.
    Tehát satelit nézetben a mai tudásunk szerint van tracer.
    Aki nem látta az meg menjen szemorvoshoz.
  • Wasp91
    Mivan gorilla nem jutott elég banán?
  • TDantes
    De kurva jó hogy ilyen okos vagy. Tehát akár szar vagyok akár jó, akkor is kilősz az arty-val. Akkor mi pina értelme van az egésznek? Tehát hogy mi neked legyünk potenciális célpontok?

Csak megjegyzem, hogy olyan játékosoknak van bajuk az arty-val, akiknek nos a statisztikájuk önmagáért beszél. Nem úgy tűnnek mintha olyan rossz játékosok lennének, sőt. Na mindegy.
  • Bmsrt
    Győzelem!
    Csata: Himmelsdorf 2011. november 24. 18:55:12
    Jármű: T32
    Szerzett tapasztalat: 1 962
    Szerzett kredit: 50 904
    Csatában elért Achievement: Acélfal, Top Gun, Boelter Kitüntetés, Billotte Kitüntetés
  • GuerillaFrank
    Aki a picsába küldözget meg lehülyéz miközben a könnyeit morzsolgatja az spg-k miatt, az iránt nincs sok tiszteletem.
  • Oddball29
    Ez de kemény, két napja nincs US homepage, "karbantartás".
  • Oddball29
    Már megint egy vérpistike keménykedik?
  • DummyBoy
    "Amúgy satelite viewban nem látszanak majd a tracerek, szóval várd csak a kov patchet, te szerencsétlen. :D"

Ehhh ... előző tesztszerveren még látszott ... a végéhez nó komment.

@camo és periszkóp: ezt is le lehet teszteni tesztszerón, mert az új züsztem mutatja mikor aktív a dolog ...

@Maus vs T-50-2 camo: Hosszú perceken keresztül morfondíroztam mi is illene ide leginkább, több hosszú körmondatot rittyentettem ide, majd töröltem ki, de aztán beugrott a tökéletes válasz: ROFLMAO
  • Legitimista
    Bocs, fáradt anpom volt, és az ilyen kommentek felbasznak. Sajnálom, hogy hasonlóan reagáltam.
  • Legitimista
    Én nem bazmegoltam. Egyébként mediummal a legmegfelelőbb a teszt. Való igaz, hogy a maus sem alkalmas, de a t50-2-sem.
  • virkir
    Á...
    Inkább hagyom ismét, ti vagytok a királyok meg az ászok.
  • ximix #77938
    Sokat nem segítettem ép most vitatjuk :)
  • Legitimista
    Kedves virkir, kösz a primitív hozzászólást. Talán a funkcionális analfabetizmusod miatt nem értetted a "teszteld maussal" részt. Annak megállapítására, hogy a torony mozgatása miatt észrevesznek-e, érdemes szélsőséges helyzetet kialakítani, hogy kizárjunk minden más tényezőt. Mivel a mausnak nulla a kamo bonusza, beállsz malinovkára a bokorcsoporba vele. A másik addig tolat, hogy épphogy ne lássa, majd a maus el kezdi mozgatni a tornyát. Ha észreveszik, akkor a tétel megdőlt.
  • virkir
    Nem igazán akartalak megsérteni titeket de valami ordas nagy baromságot írsz most is.
    Bazmeg ki a fene akar egy Maus-al bokorban bujkálni ennyire nem lehetsz hülye meg szerintem nincs is akkora bokor az egész játékban amibe beleférne.
    Körülbelül annyit állapítottál meg, hogy a rekettyésbe nem rjtehető el egy toronyház csak a gyerek kisautója.
  • hNeo
    premes credit?
  • Legitimista
    Hátratolatott egy kicsit, hogy takarja a torkolattüzet a bokor.
  • Legitimista
    Te egy T50-2-ről beszélsz, aminek alapból jó a kamó bónusza. Teszteld Maussal és kiderül az igazság. A személyes tapasztalatod pedig nem úgy szerezted, hogy bementél tréning szobába, beálltál úgy hogy ne lásson a partnered, és megnéztétek, hogy ha mozgatod a tornyot, akkor még mindig nem vesznek-e észre. Tesztelésre ne light tankot használj. Sok sikert!
  • RoboKutya78
    Köszi erre a válaszra voltam kíváncsi:)
  • lammaer
    Isten tudja, de én a sportingbet.hu-n megtettem tigrincset nyerőnek. Hátha bejön, brutális esélyekkel adják.

Tigrincses, tegyél gazdaggá :)
  • lammaer
    DE abban igazad van, a lövés nemcsak a camo hatását veszi el, de a bokrokét is, tehát kicsit erősebb hátrány mint a mozgás.
  • szabii98
    van még hely tigrincses óriási csatájára?
  • lammaer
    "A lövést csak akkor nem veszik észre, ha 15méternél messzebb álló bokor takarja a torkolattüzet. "

Ehhez képest simán van olyan, hogy lő egy jobb kamós TD/arty, és tudom hogy abban az egy kis szutyok bokorban van cirka 200 méterre, mégsem jelenik meg. Pont arcticon lőttek így rommá az ellenséges artyk, már a sziklasávnál jártam, és nem jelentek meg. 3 lövést adtak le rám, és ott csak egyedül álló csenevész bokrok vannak.

Vagyis, a lövés csak növeli a láthatóságot + megtöri a kamót és negálja a bokrot, de nem jelent automatikus spottolást még távon belül se.
  • Adjunktus
    ez fasza kör volt!artyk nélkül!

[/URL]
  • lammaer
    Nem a wikit hoztam elsődleges példának, hanem a személyes tapasztalatot.
    De ezen nem veszünk össze.

Én továbbra is bátran forgatom a tornyot, mert nem lőnek ki sohase miatta (csak ha a hullt is mozgatom vagy lövök), te meg limitáld magad mert úgy hiszed nem igy van. Nekem nem fáj :D

El hallufon pl C4 közepéről leselkedek ahogy ahogy a teljes ellenséges csapat vonul a hegyre A3-A5-ön, meg ugyaninnen spottolom C5-ön a szikla mögött rejtőzőket, illetve aki B3-on próbálja flankolni a mi támadóinkat.
    Úgy forgatom a tornyot ahogy kedvem tartja, SOHA nem vesznek észre amíg meg nem mozdulok. SOHA.

• lammaer
    Mozgásra dettó. Ha egy kicsit igazgatom a tankot, ugyanez.

De tudjátok mit: fenn van a 7.0 a tesztszerveren, azon már benn van a feature hogy ikon jelzi a camo/távcső hatását. Vki nézze meg tényleg megtörik e toronyforgatásra.
  • GuerillaFrank
    Ez is a wikiről van:

As of March 11, 2011, Overlord has verified the information as "mostly ok".
  • Legitimista
    Mozgatni a tornyot és lövöldözni két külön dolog. A lövést csak akkor nem veszik észre, ha 15méternél messzebb álló bokor takarja a torkolattüzet. Ráadásul oldalról még így is észrevehetik.
  • GuerillaFrank
    Az én kijelentésem konkrét teszten alapszik. Menj, nézd meg egy cimboráddal és ha gondolod javíts bele a wiki-s oldalba (mert kb az ír oda aki akar).
  • noname23
    Te honnan jöttél? hogy nem ismered clikk
  • lammaer
    Ez én is igy gondolom és tapasztaltam, de érdekes módon itt a WOT wiki mást mond.

Aztán az is lehet, hogy valóban megszűnik az álcaháló ha egy TD forog, csak hát neki már alapból kkora a camo értéke, hogy ott nem nagyon tűnik fel.
  • lammaer
    És ez WOT wikin is megerősítve

Turning the hull of the tank counts as moving and breaks both the Binocular Telescope and the Camouflage Net bonuses. [b]Turning the turret or moving the gun does not count as moving [b] (it does [b]not[b] break either the Binocular Telescope view range bonus or the Camouflage Net bonus).
  • Adjunktus
    A torony forgatástól nem szűnik meg az álcaháló hatása!
    Sőt az egyhelyben forgó TD-é sem.
    Kivéve ha a forgás miatt kilátszódik a bokorból.
    pont