World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
egyetlen egy esetben használják tankot sújtva a fizikát, az pedig a Maus és a lejtõ, konkrétan nem tud megállni, ha megindul, csak az alján (teljesen mindegy, hogy elõre vagy hátra).
Beesési szögek:
bizony azért szokták mondani, hogy:
szovjet tankkal állj be szemben az ellennek, mígy német tankkal forgasd be az elejét (pl a tigrincset is így használták irl).
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Mondok egy példát. Pagorki. A Maus a hegyen,illetve az oldalán csüng, mint a szõlõ.(fizikai képtelenség bármely tanknál) A lentieket lövi. Én alatta állok, majd alulról egy egészségeset belelövök az aljába, az elejébe,vagyis ahová kellene. Az eredmény 0. Majd megismétlem. De õ lõ és talál, s nem kicsiket. De mivel csak az alját tudtam lõni nyilván esélyem sem volt sebezni. Bár nem tudom, hogy mennyi az alj páncélzata, vagy azt egyáltalán minek veszi a gép?
[HUN]Kami*, kiskami*
Neked az IS7 védtelen? De miért nem mozogsz vele? Miért hagyod hogy körbe vegyenek? Az IS7-et nehéz bekeríteni mert képes mozogni. A Maus nem képes mozogni. Szánalmasan csoszog, épp ezért a Maus-t nem mûvészet körbe venni ,és lõni HE-vel.
A 128-as ágyúval 5-10-15%-okat szedek le HE-vel a Maus-ból. Ez pedig súlyos sebzés.
Az ágyú erõssége, a T30 vagy az IS7 a vk45-ösömrõl nem nagyon pattan le. Betalálnak és sebeznek. A Mausok viszont elég gyakran pattanak még rólam is.
Igaz ami igaz, AP-vel a Maus-t nem érdemes lõni, míg a másik kettõt igen.
A lényeg, hogy a Maus gyengébb mert még bugos is. Ha javítják nagyjából egyenlõ lesz. De ezt már írtuk szerintem
Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Nekem az IS-7 tíz csatából egyszer biztosan leég, s nem kell hozzá egy Maus. Egy egyszerû királytigris egy HE lõszerrel porig égeti akár 80 %-ról is. Pedig minden extra tûzoltó kütyü rajta van. Az ágyút az 1. lövéssel szedik ki általában. Utána pontossága gyakorlatilag 0.
A töltõmet szintén kiszedi a HE. A láncot bárki lelövi, így a sebessége nem ér semmit. Ha körülveszik szintén hátrányban van, mert hátulról gyakorlatilag az IS-7 védtelen.Torony 94 mm. S ráadásul az a sok lepattanó nem tudom hol van, de rólam nem nagyon pattog. Lehet nem állok jó szögben vagy valami.
A Maus ágyúja 20-al gyengébb, mint az Is-7-nek. Szerintem ez nem számottevõ.
Tehát a lényeg, amit ki akarok hozni az egészbõl, hogy amikor olvasom a sok hozzászólást hogy a Maus milyen gyenge, az Is-7 meg milyen OP, akkor bizony értetlenül állok, s kicsit felmegy bennem a pumpa.
De remélem sikerül megtanulnom a gyenge pontot,s fõleg harci helyzetben is használni,mert mégis az az igazi.<#integet2>#integet2>
Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
hidd el, fontos paraméter a páncélzat döntöttsége, remélem a fent említett kolegák egyike belinkeli jól azt a hozzászólást. :-)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
A láthatóság meg rohadt sokat számít. Életet és halált jelent.
A pen 1. értéke valóban 246.Bocsi.Akkor legyen egál a pen.
Nem hiszem, hogy ez a játék szögfüggvényt számol. Legalábbis a tapasztalatom szerint nem.Aki pedig tudja hová kell lõni annak a szögfüggvény csak egy dolog.
A láthatóság nem sokat számít, ha már amúgy is látják egymást. Hisz ne feledjük, hogy csak azt lövik,amelyiket már felfedezték. Persze lehet valamit számolni azzal, hogy az IS-7-t késõbb fedezik fel, de erre vonatkozóan még nincsenek konkrét tapasztalataim.
Bocsi, de nem vagyok meggyõzve. Nekem marad a Maus továbbra is a kakukktojás ebben a játékban. Persze van más is.:)
Mert mit számít azaz ezer plusz HP? Két lövést le ad az IS7 és máris eltûnik valamint, kapásból modul sérülései lesznek, tönkre megy a motor, ég az üzemanyag, tönkre megy az ágyú, vagy valami hasonló finomság. Miközben, ezalatt a Maus is lead két lövést, és mondjuk abból egy lepattan( egy lefog, ez szinte biztos) a másik meg sebez egy keveset.
Egy másik tipikus eset. A Maus képtelen elrejtõzni, míg az ellenfele eltud, és láthatatlanul darabokra lövi a szerencsétlenül csiga lassúsággal vánszorgó Maus-t.
Egy harmadik eset, a Maus-t körbe veszik, és nem tud csinálni semmit. Nem tud vissza vonulni, nem tud mozogni és szét lövik.
Míg hasonló esetben, a T30 vagy az IS7 képes kivágni magát, képes úgy forogni ,hogy jó legyen, képes vissza vonulni.
Bizonyos pályákon pedig kimondottan használattalan a Maus. Igaz bizonyos pályákon meg kimondottan jó.
Az IS7 és a T30 egymaga is képes megállni a helyét, a Maus nem, és a lassúsága miatt nem ér semmit egymaga. A másik két tank odébb tud menni ha bajba kerül, el tud rejtõzni, de próbálj meg egy Maus-al rejtõzni, vagy arébb menni.
Ezek számítanak, nem a papír adatok, ezt megtanulhattad már volna!
Szó sincs arról ,hogy Maus gyenge , semmi ilyesmit nem állítok , marhaság is lenne. De nem erõs egyáltalán, csak annak erõs aki nem tudja hogy kell elbánni vele, és nem egyáltalán nem nehéz elbánni vele.
Az ágyúja pedig gyengébb mint a másik kettõé. Kevesebbet üt át, és kevesebbet sebez. Ezt hívják gyengébbnek.
akár ma este (kb 1 óra múlva leszek)
pen: 246
ezeket biztosan elnézted
páncélzat: számold bele a dõlésszöget (szögfügvény számítás), úgy kapod meg az efektív páncélzatot, nem picit keményebb számok jönnek ki
szóval +3 ponnt, ami ha jól tippelem
3:5-re változtatja
+ a két feature:
láthatóság
bónusz lepattanó
3:7 az IS7 javára
Tüz.seb: 4,64-4,69 / 4,44-5 Maus kicsivel
Áthatolás: 264-311-652 / 260-303-683 Maus kicsivel
Sebzés: 470-470-620 / 490-490-640 Is-7 kicsivel
Pontosság: 0,35 / 0,35 egyenlõ
Célzási seb: 2,5 / 3 Maus 0,5 sec
Életerõ: 3200 / 2200 Maus 1000-rel
Sebesség 20 / 50 Is-7 30 km/h
PÁncél test: 200/185/160 // 150-150/60 Maus
Torony pánc: 220/210/210 // 210/210/94 Maus
Én kb. 6:2 arányt számolok a Mausra.
Nem látom azt a gyenge ágyút.
Életerõ jelentõsen több a Mausnál.
A T30-t nem írtam ide, de az csak az ágyú terén volt elsõ. Sokban veri az IS-7-t.
Ezek a tények. Ezt írtam le, hogy én így érzem, s azt gondolom a számok is ezt támasztják alá. Talán a lepattanás jobb még az Is-7-nél, de erre építeni botorság lenne.
Csak ennyi.
én még mindig béndzsó vagyok IS7 ölésben (pedig már gyakoroltam pár kollegával innen), neked van hová fejlõdnõd Maus darálásban, vegyél fel ingame friend listre (Peter_Waffen) és ha mindketten online vagyunk indítok egy training battle-t és ellátlak instrukciókkal, hogy jelenleg hol lõd és milyen szögben az egeret, cserébe én tanulgatom hol lõjem szembõl az IS7-et. Majd jól ámulni fogsz azon, hogy 10-bõl 10 átmegy. Természetesen szokás szerint a konklúziót, prtscr-ekkel posztoljuk. Nos? :-)
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"
Na számoljunk.
Mozgékonyság IS7 jobb, T30 jobb, Maus vacak
Lepattanás esélye IS7 nagyon magas mindenütt, T30 toronynál nagyon magas , test gyenge, Maus magas, de bugos-os a páncél és egyébként is átlõhetõ
HP Maus-nál a legjobb.
Fegyverzet: Mausnál a leggyengébb.
Ezek alapján úgy tûnik ,hogy mindháromnak vannak erõsségei és gyengeségei, és ha javítják a Maus bugjait, tényleg egyenlõ esélyekkel fog indulni.
És én IS7-et, T30-at is láttam már így, de láttam már Panzer III-at is a saját tier-jében. Akkor a Panzer III OP? Na ne már.
Ja, és van Maus-od? Rá megy a gatyád a javításra, ha csak 68%-ra lõnek le. Ha meg még ki is lõnek, csillagászti összegûek a költségek. A múltkor kerestem egy valag pénzt( vagy 60 ezret vagy 50-et? valahogy így) Maus-al. És nem volt rajta nyereségem, annyiba került a javítás+ a lõszer és még csak ki se lõttek.
Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lõni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun
Ja igen és akarok egy OP-s német tankot én is! Ezek <#hamm>#hamm><#crazya>#crazya>után fõleg!
Rosszul fordul, a tornya is lassan fordul, a Maus-al hirtelen irányt váltani nem lehet. Ez egy olyan tank, be állsz egy irányba, és akkor arra mész.
Még a vk45 ami szintén rémes mozgékonyság szempontjából, fürgének tûnik a Maus-hoz képest.
Persze, van sok elõnye a Maus-nak, ez tagadhatatlan
Arról meg, nem a Maus tehet, ha AP-val lövitek, vagy nem használjátok ki a bug-os páncélját.
És különben is, KT-vel, VK45-el, sõt PzIV-el, és PzIII-al is mészároltam olyanokat hogy még. Akkor ez alapján ezek mind nagyon erõs tankok?
Vagy mégis akkor mi van?
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
Vagy most találni szeretnél magadnak egy OP német tankot? :D
Rossz helyen keresgélsz. Gondolom kipróbáltad a Maus-t, azért alkotsz róla véleményt, nem pedig egy jó játékos (vagy béna csapat) alapján.
Most sorolhatnám itt neked a hátrányokat, de fölösleges lenne gyõzködni.
Én viszont kipróbáltam mind a 3 T10-es tankot és ha javítják a Maus-t (NEM erõsítik, javítják) akkor korrekt lesz az egyensúly köztük. Mindegyikkel máshogy kell játszani, de mindegyikkel ugyanolyan eredményes lehet az ember.
A Maus a legveszélytelenebb(nem azt mondtam, hogy a leggyengébb!Nem gyenge, csak veszélytelenebb!) a három tier X-es közül. Jó, ott van a vastag páncél, meg a sok hp, de és? Lassú mint a fene, ha ketten-hárman közre fogják villámgyorsan elintézhetõ. Puff-puff záporoznak a HE lövedékek és vége.
Arról nem is szólva, hogy jelenleg bug-os az egész.
Amivel csak összeakad csatában, annak mindnek át tudja ütni a páncélját. 138/194(!)/38 BRUTÁL<#violent>#violent>
Ez mán kellett! Nyami-nyami!<#finom>#finom>
iSS!

eddigi tapasztalatok:
KT, Egér, KV (ezt még gyakorlom), az egeret lehet a legdrasztikusabban beforgatni
kisebb szögben (sérülékeny oldal miatt): Mini
Ami még belefér szintén kisebb szögben: Leo, DB, értelemszerûen saját tierjében
ugye német tank õrült vagyok, a KV a kakuktojás, a többi nemzet tankjainál pasz-piros
KT-t (80mm) alig lehet, max. 20-25 fokban, míg az IS-4-est (160mm) és a Maus-t (jobb helyeken 185mm) bõven lehet akár 40-45 fokban is.
Nem tankfüggõ, mindegyikkel meglehet csinálni, csak nem mindegy hogy milyen mértékben.
Ne aggódj, amikor megláttam, én is majdnem leestem a székrõl. Eddig a legtöbb 3000 felett volt nem sokkal. 43 lövésbõl asszem 37 talált, az IS-3-at sikerült úgy megszórnom, hogy teljes egészében én bontottam le, meg még közben meg is gyújtottam szegényt.
jó pár kikötés van, pl: csak a történelmileg hû fejlesztések használhatók (lásd hivatalos fúrum) , semmilyen prémium kütyü, stb.
Illetve érdekes a srác által használt találati százalékos célkereszt