World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bár én is használom, de tény, ritka komikus, amikor lógnak a hegy szélén a tankok :-)

egyetlen egy esetben használják tankot sújtva a fizikát, az pedig a Maus és a lejtõ, konkrétan nem tud megállni, ha megindul, csak az alján (teljesen mindegy, hogy elõre vagy hátra).

Beesési szögek:

bizony azért szokták mondani, hogy:
szovjet tankkal állj be szemben az ellennek, mígy német tankkal forgasd be az elejét (pl a tigrincset is így használták irl).

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Amit beszéltünk azt jó lenne kipróbálni. Most nem tudom, mert nõnap van,s az asszony már reklamál.:) De holnap délelõtt, vagy estefelé megcsinálhatjuk. A Kissrac -on fennt vagyok, nem bonyolult ott is csak Szacsa néven. Vagy itt is biztos fogok okoskodni, s akkor egyeztethetünk. Most mennem kell! Jó játékot, jó vitát! Üdv!<#wave>
Nyilván fontos. Hisz ez tette híressé a szovjet harckocsikat, ezzel érték el jelentõs sikereiket. Ebben a játékban nem tudom mennyit számít, mennyire számították ezt bele. De. Harci körülmények között a dõlésszögek is változnak.Hol elõnyre, hol hátrányra.Ez igaz mindkét járgányra szerintem. S nem tudom elképzelni, hogy egy dombról lejõvõ Mausnak nem más a dõlésszöge,mint amit megadtak.Na ezt nem tudom, hogy ezt számolja-e a gép?
Mondok egy példát. Pagorki. A Maus a hegyen,illetve az oldalán csüng, mint a szõlõ.(fizikai képtelenség bármely tanknál) A lentieket lövi. Én alatta állok, majd alulról egy egészségeset belelövök az aljába, az elejébe,vagyis ahová kellene. Az eredmény 0. Majd megismétlem. De õ lõ és talál, s nem kicsiket. De mivel csak az alját tudtam lõni nyilván esélyem sem volt sebezni. Bár nem tudom, hogy mennyi az alj páncélzata, vagy azt egyáltalán minek veszi a gép?
Administrator jog kell azért hozzá.

[HUN]Kami*, kiskami*

Érdekes, én még sose égettem le IS7-et...

Neked az IS7 védtelen? De miért nem mozogsz vele? Miért hagyod hogy körbe vegyenek? Az IS7-et nehéz bekeríteni mert képes mozogni. A Maus nem képes mozogni. Szánalmasan csoszog, épp ezért a Maus-t nem mûvészet körbe venni ,és lõni HE-vel.

A 128-as ágyúval 5-10-15%-okat szedek le HE-vel a Maus-ból. Ez pedig súlyos sebzés.

Az ágyú erõssége, a T30 vagy az IS7 a vk45-ösömrõl nem nagyon pattan le. Betalálnak és sebeznek. A Mausok viszont elég gyakran pattanak még rólam is.

Igaz ami igaz, AP-vel a Maus-t nem érdemes lõni, míg a másik kettõt igen.

A lényeg, hogy a Maus gyengébb mert még bugos is. Ha javítják nagyjából egyenlõ lesz. De ezt már írtuk szerintem

Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Tudom, hogy a Maust is ki lehet lõni, hisz néhányat azért már sikerült, igaz a többség az arty munkája volt.
Nekem az IS-7 tíz csatából egyszer biztosan leég, s nem kell hozzá egy Maus. Egy egyszerû királytigris egy HE lõszerrel porig égeti akár 80 %-ról is. Pedig minden extra tûzoltó kütyü rajta van. Az ágyút az 1. lövéssel szedik ki általában. Utána pontossága gyakorlatilag 0.
A töltõmet szintén kiszedi a HE. A láncot bárki lelövi, így a sebessége nem ér semmit. Ha körülveszik szintén hátrányban van, mert hátulról gyakorlatilag az IS-7 védtelen.Torony 94 mm. S ráadásul az a sok lepattanó nem tudom hol van, de rólam nem nagyon pattog. Lehet nem állok jó szögben vagy valami.
A Maus ágyúja 20-al gyengébb, mint az Is-7-nek. Szerintem ez nem számottevõ.
Tehát a lényeg, amit ki akarok hozni az egészbõl, hogy amikor olvasom a sok hozzászólást hogy a Maus milyen gyenge, az Is-7 meg milyen OP, akkor bizony értetlenül állok, s kicsit felmegy bennem a pumpa.

De remélem sikerül megtanulnom a gyenge pontot,s fõleg harci helyzetben is használni,mert mégis az az igazi.<#integet2>

Tényleg nem valami jó, de szereztem vele egyszer 1081-XPt, és egy csatában 5 tankot lõttem ki vele.

Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Davidb és Eagle ennek a nagy mestere, kb 2 hete le is írták, hogy, hogyan is kell kiszámolni, t-54 volt rá a "donor", hívjuk ezt a bónusz lepattanó értéknek,szóval, legyen az enyém 4:6 :-)

hidd el, fontos paraméter a páncélzat döntöttsége, remélem a fent említett kolegák egyike belinkeli jól azt a hozzászólást. :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

mijki
A legjobb köröm 370xp M3-al. Ez egy fos tank!!!!

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Nem egál. Nézd már meg az ágyúk átütését. A Maus-é a legkisebb

A láthatóság meg rohadt sokat számít. Életet és halált jelent.

A tûzgyorsaság tól-ig van.Ott van a 4.69 nem néztem el.:)
A pen 1. értéke valóban 246.Bocsi.Akkor legyen egál a pen.
Nem hiszem, hogy ez a játék szögfüggvényt számol. Legalábbis a tapasztalatom szerint nem.Aki pedig tudja hová kell lõni annak a szögfüggvény csak egy dolog.
A láthatóság nem sokat számít, ha már amúgy is látják egymást. Hisz ne feledjük, hogy csak azt lövik,amelyiket már felfedezték. Persze lehet valamit számolni azzal, hogy az IS-7-t késõbb fedezik fel, de erre vonatkozóan még nincsenek konkrét tapasztalataim.
Bocsi, de nem vagyok meggyõzve. Nekem marad a Maus továbbra is a kakukktojás ebben a játékban. Persze van más is.:)
Ezek az adatok nem adják vissza a tankok valós teljesítményét harc közben, szóval hagyjuk.

Mert mit számít azaz ezer plusz HP? Két lövést le ad az IS7 és máris eltûnik valamint, kapásból modul sérülései lesznek, tönkre megy a motor, ég az üzemanyag, tönkre megy az ágyú, vagy valami hasonló finomság. Miközben, ezalatt a Maus is lead két lövést, és mondjuk abból egy lepattan( egy lefog, ez szinte biztos) a másik meg sebez egy keveset.

Egy másik tipikus eset. A Maus képtelen elrejtõzni, míg az ellenfele eltud, és láthatatlanul darabokra lövi a szerencsétlenül csiga lassúsággal vánszorgó Maus-t.

Egy harmadik eset, a Maus-t körbe veszik, és nem tud csinálni semmit. Nem tud vissza vonulni, nem tud mozogni és szét lövik.

Míg hasonló esetben, a T30 vagy az IS7 képes kivágni magát, képes úgy forogni ,hogy jó legyen, képes vissza vonulni.

Bizonyos pályákon pedig kimondottan használattalan a Maus. Igaz bizonyos pályákon meg kimondottan jó.

Az IS7 és a T30 egymaga is képes megállni a helyét, a Maus nem, és a lassúsága miatt nem ér semmit egymaga. A másik két tank odébb tud menni ha bajba kerül, el tud rejtõzni, de próbálj meg egy Maus-al rejtõzni, vagy arébb menni.

Ezek számítanak, nem a papír adatok, ezt megtanulhattad már volna!

Szó sincs arról ,hogy Maus gyenge , semmi ilyesmit nem állítok , marhaság is lenne. De nem erõs egyáltalán, csak annak erõs aki nem tudja hogy kell elbánni vele, és nem egyáltalán nem nehéz elbánni vele.

Az ágyúja pedig gyengébb mint a másik kettõé. Kevesebbet üt át, és kevesebbet sebez. Ezt hívják gyengébbnek.

nekem se :-)

akár ma este (kb 1 óra múlva leszek)

maus túzgyorsaság: 4.69
pen: 246

ezeket biztosan elnézted

páncélzat: számold bele a dõlésszöget (szögfügvény számítás), úgy kapod meg az efektív páncélzatot, nem picit keményebb számok jönnek ki

szóval +3 ponnt, ami ha jól tippelem

3:5-re változtatja

+ a két feature:

láthatóság
bónusz lepattanó

3:7 az IS7 javára

Oké nem árt tanulnom. Neked mikor jó?
Kis összehasonlítás Maus===== Is-7 Jobb
Tüz.seb: 4,64-4,69 / 4,44-5 Maus kicsivel
Áthatolás: 264-311-652 / 260-303-683 Maus kicsivel
Sebzés: 470-470-620 / 490-490-640 Is-7 kicsivel
Pontosság: 0,35 / 0,35 egyenlõ
Célzási seb: 2,5 / 3 Maus 0,5 sec
Életerõ: 3200 / 2200 Maus 1000-rel
Sebesség 20 / 50 Is-7 30 km/h
PÁncél test: 200/185/160 // 150-150/60 Maus
Torony pánc: 220/210/210 // 210/210/94 Maus

Én kb. 6:2 arányt számolok a Mausra.

Nem látom azt a gyenge ágyút.

Életerõ jelentõsen több a Mausnál.

A T30-t nem írtam ide, de az csak az ágyú terén volt elsõ. Sokban veri az IS-7-t.

Ezek a tények. Ezt írtam le, hogy én így érzem, s azt gondolom a számok is ezt támasztják alá. Talán a lepattanás jobb még az Is-7-nél, de erre építeni botorság lenne.

Csak ennyi.

Valami mást kellene kitalálnunk.

van egy remek ajánlatom:

én még mindig béndzsó vagyok IS7 ölésben (pedig már gyakoroltam pár kollegával innen), neked van hová fejlõdnõd Maus darálásban, vegyél fel ingame friend listre (Peter_Waffen) és ha mindketten online vagyunk indítok egy training battle-t és ellátlak instrukciókkal, hogy jelenleg hol lõd és milyen szögben az egeret, cserébe én tanulgatom hol lõjem szembõl az IS7-et. Majd jól ámulni fogsz azon, hogy 10-bõl 10 átmegy. Természetesen szokás szerint a konklúziót, prtscr-ekkel posztoljuk. Nos? :-)

mijki
Arty out, és meg van oldva :D

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

mijki
Szakesz, de most komolyan a hirtelen eltûnõ 60 tonnás harckocsik nem idegesítenek?????

Erre már én is gondoltam, de akkor ki kéne szedni az artykat...

\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"

Ez most nem komoly, ugye? <#buck>

mijki
Nohab haveromnak jó ötlete van. A tank ne tûnjön el, csak ne legyen fölötte az a piros szar, a tank ott lenne. Ha látótávolságra érnénk megjelenne a piros jel.

Egyenlõ mérték?

Na számoljunk.

Mozgékonyság IS7 jobb, T30 jobb, Maus vacak

Lepattanás esélye IS7 nagyon magas mindenütt, T30 toronynál nagyon magas , test gyenge, Maus magas, de bugos-os a páncél és egyébként is átlõhetõ

HP Maus-nál a legjobb.

Fegyverzet: Mausnál a leggyengébb.

Ezek alapján úgy tûnik ,hogy mindháromnak vannak erõsségei és gyengeségei, és ha javítják a Maus bugjait, tényleg egyenlõ esélyekkel fog indulni.

Bár nem tõlem kérdezted, de azt kell rajta javítani, hogy bug-os. Érted? Ezt. Nem értem, hogy mit nem értesz.

És én IS7-et, T30-at is láttam már így, de láttam már Panzer III-at is a saját tier-jében. Akkor a Panzer III OP? Na ne már.

Ja, és van Maus-od? Rá megy a gatyád a javításra, ha csak 68%-ra lõnek le. Ha meg még ki is lõnek, csillagászti összegûek a költségek. A múltkor kerestem egy valag pénzt( vagy 60 ezret vagy 50-et? valahogy így) Maus-al. És nem volt rajta nyereségem, annyiba került a javítás+ a lõszer és még csak ki se lõttek.

Van egy, a 38H735, vagy vmi ilyesmi, bár francia, de most német színekben van és a kategóriájában szembõl semmi nem lövi át.

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lõni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Mi van? Mérjünk egyenlõ mértékkel! Ha egyik oldalon az egyensúlyt követelem, joggal várhatom el a másikon is. Sztem. Mert akkor minek vettem egy rakás 10-es tankot, ha elég lett volna egy? Azt meg pont nem vettem meg.<#falbav><#awink>
Nem akarok semmit, csak meg akarom érteni, hogy mit kell még ezen "csak javítani". Te valószínûleg az egyik legprofibb játékos vagy itt - s ezt nem sértésnek szánom - de pld. ebben a csatában valszeg 15 béna volt, akit leirtott egy Maus. Ami nincs is teljesen elkészítve. Néhány csatában voltam már, de egy Is-7-t sem láttam, hogy ennyit ölt volna. Vagy ha igen, bár nem emlékszem rá biztos nem fejezte be 68 %-al. <#gonosz2>

Ja igen és akarok egy OP-s német tankot én is! Ezek <#hamm><#crazya>után fõleg!
Ja, és neked az nem lassú, hogy hegynek felfelé megy vagy 10-el ,vagy annyival se? Max 20 km/h-ra képes, de arra is csak nehezen.

Rosszul fordul, a tornya is lassan fordul, a Maus-al hirtelen irányt váltani nem lehet. Ez egy olyan tank, be állsz egy irányba, és akkor arra mész.

Még a vk45 ami szintén rémes mozgékonyság szempontjából, fürgének tûnik a Maus-hoz képest.

Persze, van sok elõnye a Maus-nak, ez tagadhatatlan

Szintén. Valami más lehet a gond.

Béna volt a csapat. Biztos AP-vel lõttétek. És nem erõsítik, javítják. Nagy különbség.

Arról meg, nem a Maus tehet, ha AP-val lövitek, vagy nem használjátok ki a bug-os páncélját.

És különben is, KT-vel, VK45-el, sõt PzIV-el, és PzIII-al is mészároltam olyanokat hogy még. Akkor ez alapján ezek mind nagyon erõs tankok?

Vagy mégis akkor mi van?

Eagle16
Az lehetetlen, nekem Windows 7-esem van és simán elindítható onnan.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Ez a lassú Maus.Egyet engedtem bele,még a másik oldalon.Mire újratöltöttem és rámozdultam már itt volt a bázison. Lõtte mindenki, de fel sem vette. Persze az arty-t akarta, mert tudta, hogy egyedül már csak az veszélyes. Miután meghaltam számolgattam a találatokat. Én 28-t számoltam, csak ott a körben. Végül 68%-on végzett. Az Is-7 1-2 killel már régen halott volt. Ez egyedül foglalt, s 8 tankot lõtt ki. Gyakorlatilag egyedül leírtotta a fél csapatomat velem együtt. Tudom, hogy paranoiás vagyok, de ez ma már legalább az 5. ilyen csatám. A tö.öm kivan tõlük. Alig várom, hogy erõsítsék.<#ejnye1><#wow3>
Eagle16
ÉS akkor most mit akarsz ezekkel a képekkel? Én is tudok betenni képeket, ahol 8-10 kill-em volt Leo-val, Sherman-el, T34-el...

Vagy most találni szeretnél magadnak egy OP német tankot? :D
Rossz helyen keresgélsz. Gondolom kipróbáltad a Maus-t, azért alkotsz róla véleményt, nem pedig egy jó játékos (vagy béna csapat) alapján.

Most sorolhatnám itt neked a hátrányokat, de fölösleges lenne gyõzködni.
Én viszont kipróbáltam mind a 3 T10-es tankot és ha javítják a Maus-t (NEM erõsítik, javítják) akkor korrekt lesz az egyensúly köztük. Mindegyikkel máshogy kell játszani, de mindegyikkel ugyanolyan eredményes lehet az ember.

Jól van már. Tudod hány Maus-t láttam percek alatt felrobbanni? Magam is nem egyszer vettem részt a ,,félelmetes" Maus gyors leamortizálásában.

A Maus a legveszélytelenebb(nem azt mondtam, hogy a leggyengébb!Nem gyenge, csak veszélytelenebb!) a három tier X-es közül. Jó, ott van a vastag páncél, meg a sok hp, de és? Lassú mint a fene, ha ketten-hárman közre fogják villámgyorsan elintézhetõ. Puff-puff záporoznak a HE lövedékek és vége.
Arról nem is szólva, hogy jelenleg bug-os az egész.

Na végre! Megvan a StuG III kimaxolva 7,5 cm StuK 42 L/70 -es löveggel<#worship>
Amivel csak összeakad csatában, annak mindnek át tudja ütni a páncélját. 138/194(!)/38 BRUTÁL<#violent>
Ez mán kellett! Nyami-nyami!<#finom>

iSS!

A gyenge Maus <#falbav>
szabii98
Win7en hogy indíthatom a játékot? Nem kapcsol be Launcherbõl:/

I met God. She's black

A Maus az utolsó csatában, csak amig mellettem áll! (engem már kilõtt) 28 ! találatot kapott. Végül 8 kilõtt tankkal és 68 %-al végzett. Köszönöm, no komment!
mijki
Istenem, ez az M3 egy f**!!!!!

Eagle16
Az IS-3-nál és az IS-7-nél nem ajánlott egyáltalán, a kettõs döntöttségû frontpáncél miatt. Azokkal csakis 0 fok :)

a KT-nél rosszul emlékeztem, rég volt :-)

jaaaa :-)

eddigi tapasztalatok:

KT, Egér, KV (ezt még gyakorlom), az egeret lehet a legdrasztikusabban beforgatni

kisebb szögben (sérülékeny oldal miatt): Mini

Ami még belefér szintén kisebb szögben: Leo, DB, értelemszerûen saját tierjében

ugye német tank õrült vagyok, a KV a kakuktojás, a többi nemzet tankjainál pasz-piros

Eagle16
Annál jobban meglehet forgatni, minél erõsebb az oldalpáncélzat.
KT-t (80mm) alig lehet, max. 20-25 fokban, míg az IS-4-est (160mm) és a Maus-t (jobb helyeken 185mm) bõven lehet akár 40-45 fokban is.

Nem tankfüggõ, mindegyikkel meglehet csinálni, csak nem mindegy hogy milyen mértékben.

Ejjj de jó ez a célkereszt. Nem tudná valaki megmondani a nevét, esetleg a letölthetõséget? Keresem már egy ideje, de nem találom..

Az elsõ kérdést komolynak szántam ám.

Pedig tényleg nem vetítek, ha gondolod átküldöm :)
Ne aggódj, amikor megláttam, én is majdnem leestem a székrõl. Eddig a legtöbb 3000 felett volt nem sokkal. 43 lövésbõl asszem 37 talált, az IS-3-at sikerült úgy megszórnom, hogy teljes egészében én bontottam le, meg még közben meg is gyújtottam szegényt.

hopp elnéztem, az csak a tank %-a

szoktátok a historical battleket nézegetni?

jó pár kikötés van, pl: csak a történelmileg hû fejlesztések használhatók (lásd hivatalos fúrum) , semmilyen prémium kütyü, stb.

Illetve érdekes a srác által használt találati százalékos célkereszt

http://www.youtube.com/v/DIbX77XY2-0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

mijki
Nagyon kezd idegesíteni ez az M3. Egy kalap szar.