418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• R3nton
    hogy jön ide a vista? a 7ről volt szó.
  • SovereignXY
    SZÉP!

Egy kérdés. Direkt hagytad bekapcsolva a löveg felugrik mikor lősz opciót? Engem zavarna személy szerint mint állat :)
  • pointer4
    Hajjaj, de már mióta :D
  • Wasp91
    Azért szar a vista mert nem ment a gépeden?
  • pointer4
    Autóba nincs 500kg a motor, nem hogy a 10 lóval erősebb verziójának a különbsége :D
    A tömeg/le arányt kell nézni, márpedig ha tonnánként jut 10 Le, akkor megéri 20 ló 350 kg ért :D
  • R3nton
    így van verheted a fejed a falba a normálisak már 7-et használnak:D
  • SZU
  • Gottfried
    Ha csak itt új akkor értem. :-)

Az meg teljesen mindegy hány hét munka,ha valaki már a KT-nél tart az nem mondható kezdő játékosnak.
  • R3nton
    hagyjuk már ezt az XP-t már akkor elavult szar volt mikor a vista megjelent, az egy másik kérdés, hogy a vista egy szar volt. A 7 viszont király. Sokkal kevesebb fagyás van mint xp alatt sokkal gyorsabb és sokkal felhasználóbarátabb. XP elavult, miért nem használod inkább a DOS-t az a legjobb amúgy:P Egyébként, meg mindent már 7-re fejlesztenek, csomó játék el se indul xp-n, sztem már csak azoknak van xp a gépükön akiknek vagy nagyon gyenge gépük van, vagy egyszerűen csökönyösek, és okoskodóak.
  • noname23
    Mi nem stimmel kb két hét verejtékes munka ha csak egy nemzettel és főként egy ággal foglalkozol.
  • marchizor
    szerintem a fórumon új :)
  • Gottfried
    Teljesen új vagy és TigerII-nél tartasz ???

Ez csak nekem érdekes? Valami itt nem stimmel....
  • Szakesz
    Olyan tankoknál tűnik fel, amik fürgék és kicsi a tömegük, mint pl. a T-54.
  • SZU
    Teljesen egyetértek veled!

virkir. Te most kerestél egy linket, amit engem támaszt alá, ami alapján azt mondtam nincs igazad! Hát köszi! =)

Szóval:

"A mostanában vásárolható processzorok túlnyomó többsége 64 bites (pontosabban 64 bites utasításkészlet kiegészítése van), ezért mára nem tűnik szükségesnek a 32 bites rendszer használata. Viszont sokan - köztük én is - egyelőre még tartózkodnak az OS újítástól. Ennek több oka is van. Sokat hallhattunk és olvashattunk arról, hogy nem minden 32 bites eszközmeghajtó fut 64 bites rendszereken, és némelyik gyártó nem is kíván fejleszteni, a sokszor több éves eszközeihez új, 64 bites drivereket. Ezen felül nem mindenki kíván újra beruházni egy operációs rendszerbe, miközben a régivel teljes mértékben meg van elégedve. Egy másik alternatíva a 32 bites Windows Vista beszerzése lehetne az eltérő memóriakezelés miatt, viszont - egyelőre - a driverekkel ott is komoly problémák vannak, ill. a programok és játékok kompatibilitása sem minden esetben garantált. Tehát sokunknak - egyelőre - maradt a jó, öreg, bevált Windows XP 32 bit."

Azaz, akinek nem új high-end konfigja van, mint pl. nekem. az jobban jár, ha xp 32-bittel van el driverek szempontjából, de nézzük tovább:

"Memória és a 32 bit

A 32 bites processzor - pontosabban a 32 bites Windows XP - maximum 4GB memóriaterületet tud megcímezni."

Erre mondta, hogy sokat érsz a Win7 32 bittel. Ugyanis teljesen ugyanennyit tud megcímezni. Azaz, ahogy noname írta, adott egy 4GB ramos XP 32 bit és ugyanaz a vas win7 32 bittel.

Az xp SP3-al alsó hangon 3-400 MBot eszik meg, a win7 meg kb 1 GB-ot.

Akkor még nézhetjük azt is, hogy a sok csili-vili aero skinelés is kéri magának nem csak a memóriát, de a proci időt is. Az is véges, nekem, aki nem akarja a szarul optimalizált játékok miatt fél évente bővíteni a gépét, az aero alapból kikapcs.

Neked volt egy nagy érved, hogy ocsmány az xp.

Én meg kb. 2 évente veszek egy középkategóriás videókarit, az előző árából meg memóriát bővítettem, vagy "olcsósítottam" az új kártyát és elvagyok a gépemmel immáron 5 éve.

De ez még folytatódik:

"De ez még mindig ''messze'' van a 4GB korláttól. Akkor miért is foglalkozunk vele?
    Ennek alapvetően 2 oka van. Első, hogy a memória árak alacsony volta miatt nincs szükség hatalmas beruházásokra némi plusz memóriához."

Ez így teljesen igaz. Csak minek vegyek még ramot, amikor látható hogy az általam játszott játékoknál a +1+2+100000GB ram már nem okoz fps növekedést, de ha vennék egy 20-assal drágább VGA-t az már akár 20-50 fpst is növelne.

Ha az adott játék igényelné a 6GB ramot, természetesen a ram bővítésével olcsóbban s látványosabban emelném meg az fpst, mint a videókarival.

De pl.: wot, Cod5, MW2, BFBC2, Napoleon Total War, aknakereső nem igényel 3 GB-nál több ramot, így számomra még mindig az XP 32 bit a befutó.

Sok blabla a 4 GB ramról és a 3-3.5 GB kiírásról. Dettó a win7 32 bittel ugyanezzel a korláttal bír. Ha meg 64 bites oprendszert javasolnál +4 GB rammal, akkor az XP 64 bit is tudja ugyanazt a memória kezelést, mint a win7 64 bit. De a fent kifejtett dolgok miatt az Xp még mindig kisebb erőforrás igényű, mint a win7.

Sok blabla az alkalmazások által elérhető maximális memória méretről, de alatta le is írja az egyszerű áthidalást, amivel ez már nem jelent gondot:

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT=''Windows XP Professional'' /3GB

"Végszó

Játékos kedvű felhasználók csúcsgépéhez bőven elég lehet a 3GB (2x1GB és 2x512MB egyszerre, hogy párban fussanak) egy 512MB-1GB-s videokártyával megspékelve addig, amíg át nem térnek egy modernebb operációs rendszerre.
    A végtelenségig nem húzhatjuk a 64 bites operációs rendszerekre való átállást, de addig is talán van még pár szűkös esztendőnk, hogy továbbra is kiaknázhassuk a már jól bevált Windows XP 32 bites operációs rendszerünket."

A végszó, nem húzom a végtelenségig az átállást. Ha egy új játék, aminek a gondolatától is beélvezek kimondottan 32/64 bites win7-et igényel alap hangon, lehet átállok.

Addig én nem óhajtok se gépet bővíteni, se oprendszert váltani. Elvagyok a 4 évvel ezelőtt megjelent játékokkal is. Nincs sok időm játszani így se tudok velük haladni.

A melóhelyen 1500 gépet támogatok és ezekből 70% win7-es. Szopnak is eleget velük a userek.

2 GB 800-as DDR2 ram, 3.2GHz-es intel core2 duo 6MB chache, sata2 winyó és win7+office2007 oszt 2 email+4 böngésző+pár word és az egész egy diavetítés. A másik usernél meg 2.5GHz-es 1 MB chache intel P4, 2 GB ddr1 400 xp+office2003 és a jelenség ugyanez. A kettő konfig közötti kis difit meg talán érzed?
  • idegbaj
    Tiger II-nél tartok...
  • marchizor
    minél magasabb tierben leszel, annál idegesítőbbek lesznek a balekok, bár szerintem miattuk nem érdemes abbahagyni, ha amúgy élvezed a játékot. Ha sikerül eljutnod egy top-tier tankig és még egyben van a klaviatúra, akkor ott már klánokhoz is tudsz csatlakozni és elkezdhetsz cw-zni (vagy mittomén, nekem nem jön be a klánosdi), itt már értelmesebb emberekkel (jó esetben)
  • idegbaj
    Lassan visszasírom a CoD UO csítereit...
  • VanDaal
    Most akkor képzeld el, hogy magasabb szinten, ahol 4-5000 vagy mégtöbb csata áll a játékosok mögött, ugyanezt csinálják :)
  • idegbaj
    Szevasztok!
    Most regeltem,úgyhogy új vagyok még nagyon...Mindösszesen csak azt szeretném elmondani,hogy én még ilyen játékkal nem nagyon találkoztam...ha leeseik a vérnyomásom,csatlakozok és tolom kicsit...2-3 csata és a vérnyomás a plafonon.Ennyi nyomorult idiótát régen láttam egy rakáson...A bázis,a tüzérség non-stop védtelen,megy a rush,azon kívül semmi...azokról meg nem is beszélek,akik a kezdőkörben alusszák végig az egészet...Rövidesen uninstall lesz ebből,azt hiszem...
  • VanDaal
    KELL! :)
  • Pongyi
    Többet nem írom esküszöm de ez is mehetne a FAQ-ba sztem:) 13-90-el Top Gun, Védő, Mesterlövész, T9-ben:) Nagy méretű pályákon így szoktam harcolni 13-90-el.13-90 Top Gun
  • SZU
    + régen valaki a bétában arra esküdött, hogy scoutnak fölösleges a legkönnyebb ágyút lecserélni bármire. Mert ront a sebességén. Sőt, egyes equipmenteken is el kellett tűnődnie a tömegük miatt.
  • SZU
    Erre viszonylag egyszerű a válasz.

PzIV alap torony, alap ágyú, max motor, hasít. Fejlesztet torony, alap ágyú, már kicsit lomhább, 10.5-es kiba lassú. Hosszú 75-sel mozgékonyabb.

Innen már csak azt nem teszteltem le, amit ICram kérdez. Ami nem hülyeség szerintem sem.
  • darki81
    ott nekem sem ment át :/
    próbáld a tetején a kupakot lőni
  • virkir
    Most ezen mit csodálkozol?
    A lorraine 100mmSA47-e egy tárból egy sebző majd öt critikal-t lőtt KV-5 hátuljára.
    Huss 5k én meg röhögtem kínomba.
  • SovereignXY
    Kérdés. KT elején a géppuska mióta nem weak spot? Az előbb pont a pofájában álltam 3szor lőttem meg és mind a 3 pattant. Type-al.
  • Gottfried
    Egy "érdekes" skin az objectre(mivel sokan piszkáltak hogy ezzel a névvel hogy játszhatok ruszki tankkal):

• noname23
    Elég jó témát feszegettek vajon a wot nézi-e egy tankon fejlesztett lánctalppal hogyha fullos motorral nehezebb tornyot, és ágyúcsövet használok akkkor lassabb vagyok-e vagy, ha könnyebb tornyot ágyúcsövet rakok rá akkor gyorsabb leszek-e?
    Valaki letesztelte már drag race-en?
  • badnewz
    Szerb kézen van Mo.?:D
  • Toweliee
    Győzelem!
    Csata: Lakeville 2012. február 26. 16:56:24
    Jármű: IS-3
    Szerzett tapasztalat: 1 903
    Szerzett kredit: 58 918

Új rekord, ezen a hétvégén harmadjára múlom felül magam.
  • virkir
    Mi köze van a WoT-nak a valósághoz?
  • marchizor
    nah, újra lehet menni publik TS-re.
  • Dorgal
    Most akkor olcsóbb a T-34-85,vagy nem?Nekem még a régi árat mutatja.
  • Sippie
    áhh értem, szóval akkor naponta 1x indul csata at erületért, a tulajnak csak 1x kell megvédenie. Értem, köszi
  • Artman
    Akkor megnyugodtam :) Megúsztam 1 órás hupikékkel :)
  • Nik0Bellic
    Látod a provinciákon az időt azok mutatják hogy kb majd akkor fog kalkulálni a gép az addig beékezők között aszem max tíz körüli klánok között szóval mindennap egy kieséses bajnokság zajlik a provinciákért aminek a győztese mehet a terület gazdája ellen legvégül.
  • rahotep
    Ahhoz,hogy tartósan bekékülj többet kell rosszalkodni...
  • rahotep
    Tudtommal igen.
  • rahotep
    Foglaló csapattárs sebzésekor statárium van! Azonnal lelőhetnek a többiek büntetlenül...
  • Artman
    Ez csak 1 csatára érvényes???
    Akkor feleslegesen idegesítem magam itt rajta? :D