418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• lammaer
    Ez még mindíg csak azelv, ha mélyebben belegondolsz pl egy scoutnál egyetlen értéket látsz, ez a spotted. Na de könyörgöm, ez nem mérvadó egy scoutnál, mert aza mérvadó ha mutatja acélokat és sebzik is azokat.

Ergó: a suicid scoutnak nagy a spottedje, de mivel meghal szinte semmit nem ér.
    Én meg lehet, hogy 2-3 spottedet szedek csak össze, de azokat folyamatosan mutatom és lövik őket.

Az a baj, a WG jelenleg nem ad olyan statisztikát amiből értelmesen lehetne számolni.
  • lammaer
    Jaja, nekik legalább voltak tökeik :D

Az a baj, már tiszta idegbeteg mindenki, sztem nem kis mértékben az XVM modnak köszönhetően.

Ma reggel is volt egy csávó, jó effje volt de a csapat sem volt teli hülyékkel. Elindult valamerre, és kb 10 másodperccel a kezdés után már irta hogy "another crap team" meg "idiots" mert még nem indult el arra senki.

Aztán persze csak mentek arra emberek, ezután elkezdett örjöngeni, hogy a mellette lévő full HPs IS miért nem fogta fel a skulót az ő leronygolódott ferdije elől...

Ekkor kezdtem el trécselni vele, hogy ugyan már ha én most azzal nyitnék hogy lebuziznám, ő utána segítene nekem?

Megpróbált mindenféle noob meg fu jelzőkkel illetni, de úgy tűnik a vakáció alatt tök nyugis vagyok (lehet a sárga bogyók is segítenek) szóval elmagyaráztam még1x mi a bajom. Aztán átmentünk privire, és a végén platoonban mentünk 5-6 meccset és haverok lettünk.

Lényeg ami lényeg: ahelyett hogy az emberek mindenért már az első percben kiakadnának, egyszerűen csak normálisan kéne kommunikálni. Nem lemmingtrainezni, nem noobolni, idiotozni, cretinezni.... (más ha meccs közben beáll vki a seggünkbe)

Nekem naponta összejönnek tök jó meccsek mert pl amikor egyedül vagyok valahol név szerint kérek egy embertől segítséget.
    Sokszor leírtam már, és még mindíg működik, ha normális hangnemben beszélnek, én is szivesebben reagálok, és engem is szivesebben meghallgatnak.

Itt van egy nem régi példa: replay, a chatet érdemes nézni :)

A t-54 is rendesen kért segítséget, reagáltam is rá, meg is hallgatta amit javasoltam... pedig írhatta volna hogy noob lemmingtrain...
  • R3nton
    az az érték ua lenne úgy gondoltam. Csak mondjuk scoutnál nem fontos a sebzés jobba van súlyozva a felderítés és a foglalás, míg mondjuk artnyál a sebzés a lényeg, És akkor mindegyik tanktípust felszorozza a százalékos értékkel amennyit azokkal játszott pl scout, és utána csinál egy átlagot a tanktípusok között. Nem ez így kb jó lenne sztem:D
  • Axon
    Na ma én viszem a rekordot a leggyorsabban kilőtt péró kategóriában. 15 másodperc után már nem éltem...
  • lexlutor
    ..van aki semminek nem tud orulni :)
  • Hassel74
    Ma agyhalál van...Támadás, mindenki kempel a kezdőn. Írom, hogy emberek, támadni kellene. Erre ki vág legnagyobb sprintet? A két artynk, szépen, párban, nyílt terepen, a betonyos úton. :D
  • lammaer
    Na ez az, de az ördög a részletekben rejlik...

Mondjuk hogy milyen képleteket alkalmaznál medre/artyra/heavyre/scoutra? Hogy utána olyan számok jöjjenek ki, amivel meg tudod ítélni a játékost.. mert szar ügy lenne ha a jó SPGs effje mondjuk 1500, miközben egy jó scouté meg valami más értéktől kezdődne.
  • wildstorm
    Sajnos nem. :D
  • R3nton
    vagy az se lenne hülyeség ha külön külön módszerrel számolná a különböző tanktípusokat és aztán megfelelő súlyozással átlagolná őket.
  • Eagle16
    Na inkább felraktam a kisebb 90mm-es ágyút az S-35-re, mert marha jó hogy a 105-ös 165mm-t üt át és 300-at sebez, de egy az egyben BL-10-ként viselkedik, képes 15m-ről mellémenni a lövés, meg folyamatosan csak trackel mindent...
  • R3nton
    így kéne szerintem is
  • Ndre77
    Nem borítottad le vmivel a billentyűzetedet v. esetleg összemorzsáztad? Nekem volt már ilyen korábban.
  • badnewz
    Nem valószínű, hogy van olyan elvetemült ember aki ezt megcsinálja, de örömmel látnám xvm helyett :D
  • wildstorm
    A helyzet az, hogy vezetés bill van.
    A netem is vezetékes. (20/10)
    50 fölé soha nem megy a ping. (Erre már én is gyanakodtam)

3 frissítéssel ezelőtt semmi gondom nem volt vele.

Szóval nem tudom mivan.
  • setchoo
    Áhá!!! Tudtam, tudtam és tudtam! :)
  • Szpecnyaz
    A legjobb az lenne ha inkább a külön tankra, esetleg kategóriára lebontva lenne ez az eff, persze külön szempontok alapján mondjuk egy scoutnak meg egy artynak. Így szerintem mindenki boldog lenne.
  • lammaer
    Nekem nem :)

Ahogy mások, én is hálózati gondra gyanakszom, magas ping és/vagy a lag jelző átvált pirosra?

Tipikusan ezeknél van olyan hogy totál összevissza megy a tank, mivel ha nyomsz valamit lehet hogy csak másodpercekkel később ér el a szerverhez - és mondjuk te már rég a balrát nyomod amikor a tank még jobbra megy...
  • lammaer
    Marhaaaaa :D
  • lammaer
    "Lassan lehetne egy saját effszámolót csinálni, amely ezeket a gondokat nem tartalmazza. Még senkinek nem jutott eszébe?"

Az a baj, nincs objektív mérőszám egy játékos hatékonyságára vonatkoztatva, mivel mindenki szerint más dolog az értékes. Van olyan aki az előretörést preferálja, van olyan aki inkább védekező játékos (akárki akármit mond, annak is van létjogosultsága), van olyan aki imád leselkedni és spottolni ésatöbbi ésatöbbi.

Igazából az efficiency körüli vita nagyjából abban merül ki hogy milyen súlyozással vesszük figyelembe az egyes komponenseket (damage, spot, cap stb) - ebben pedig sosem lesz konszenzus.

Pl ha damagera megyünk, akkor kétségtelenül az SPG-t favorizálók mennek a csúcsra, a mániákus t50-2 driverek meg mennek le. Ráadásul ott már a tier különbség is óriási difiket okoz (tier 10es heavyvel könnyebb kiosztani 3000 sebzést mint tier5-ös meddel :) ).
  • Szpecnyaz
    Szerintem éppen álcázva nerfelgetik a német tankokat. Szóval ha belépsz, akkor ellenőrizd őket gyorsan :).
  • Scuy
    AVE...
    egy kis kérdés...másnak se jön be induláskor a frissités..?"frissités nem elérhető"...nekünk egyik gépen se jön be:-SValamit megint machinálnak?
  • diegho
    Defeat
    Battle: Prokhorovka 2012. július 24. 13:38:50
    Vehicle: M46 Patton
    Experience received: 1 378
    Credits received: 78 348

öröm az ilyen csapat. 3-as platoon elkezdi egymást szétlőni kör elején, plusz egy tigrist is kilőnek. -4 0 az állás, szépen leszedegetjük az ellenfeleket a végén élek én 200hp-val, 13 90 600-al is4 1300-al, ellenfélnél bat és e50 mindegyik 1200-on. IS-4 szemben áll az E-50el kb 4m-el a töltés egyik oldalán és megfordul, hogy ő átlő a töltésen a bat-re!!!! Engem kilő az E-50, de egyet lőttem a bat-be azért, a 13 90-et a Bat lövi ki marad 54hp-ja, IS-4 nagy nehezen leküzdi az E-50et és fogja magát feláll a pálya közepén a domb tetejére, a bat úgy ölte meg, azt se tudta honnan lövi... pedig simán nyerhettük volna.
  • virkir
    Úgy nem ér.
    Teesen előre hátra gurulgatni és a tornyot nagy bőszen forgatni lehetőleg mindig másik irányba mint amerről a piros pontok láthatók.
    Vérbeli heavy-user így csinálja nem? :D
  • setchoo
    Bűn amit most mondok:
    Nálam a wifis bill és egér szokott ilyet csinálni. :)
  • diegho
    Bármelyik csatában eltölthetek annyit, ha felmegyek és nem érek a billentyűzethez, más csatában kizárt.
  • Random work
    ritkán, de előfordul nekem is...

vagy nem reagál semmire, vagy önállósítja magát
  • setchoo
    Ja, ez a figyelemelterelés jó taktika. Nekem mindig az Artyk figyelmét sikerül magamra terelnem. :) Mióta növelték a splas damage-t egyre nehezebben viselem.
  • lexlutor
    ..nem billyentyuzet problema, ugyhogy ne dobd ki. valami atmenti halozati problema van ilyenkor..
  • badnewz
    A régi a foglalást díjazza, az új meg az spg-vel kiosztott dmg-t túlozza el. Melyik a jobb, ha mindenki foglal kör végén vagy ha azoknak lesz magas effük akik az arty-t részesítik előnyben. Én inkább elviselem azt a pár lemaradt fraget és beállok cappelni a kis huszárokhoz kör végén, minthogy mindegyiknél spg-t lássak.
  • virkir
    Na azt megnézem amikor te 5-10 percet hátul egy helyben töltesz.
    Replayt ne felejtsd el feltölteni :D
  • patchaou
    Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ilyenkor a pinged bőven 3 számjegyű. Nem a billentyűzet tehet róla-
  • diegho
    Aha értem, akkor ezentúl védekezni fogok nehéz tankokkal.
  • wildstorm
    Nektek szokott olyan, hogy begajdul a tank és nem arra megy amerre kellene? Vagy egyszerűen semmilyen gombnyomásra nem reagál?

Néha elő szokott nálam fordulni, de ma elég sokszor.

Érdekelne nálatok mi a helyzet mielőtt kidobom a billentyűzetet!
  • kruger445
    ...mármint a kilövendő ellenfél figyelmét vonom el.
  • kruger445
    Hűha. Vagy az van, hogy egy nagyvad körzetében haladok és figyelemelterelést végzek, vagy kinézek pl. egy KV-t és forgószelezek körülötte. Védelemre nehéz tank való.
  • badnewz
    thx, már túlléptem rajta és a motort max a polcra tehetném ki
  • diegho
    Akkor mit csinálsz a T-50-el? Hátul véded az artyt?
  • R3nton
    Győzelem!
    Csata: Cliff 2012. július 24. 12:59:57
    Jármű: IS-4
    Szerzett tapasztalat: 2 480 (2x szorzó a nap első győztes csatájáért)
    Szerzett kredit: 54 090
    Csatában elért Achievement: Top Gun, Mesterlövész, Elit lövész, Kiváló Lövész, Pusztító, Kiváló soför jelvény: "Tank ász"

jó kör lett:D
  • kiskami
    Lassan lehetne egy saját effszámolót csinálni, amely ezeket a gondokat nem tartalmazza. Még senkinek nem jutott eszébe?
  • Desmodromic
    A wot-dossier-ben, a performance fülön mik ezek az új pérómérők,damage rating, meg Kiev armor rating?