418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
A legjobb dugattyús vadászgép a Ta-152 volt, lett volna ha tömeggyártásra kerül, csak hát elkésett. -
Szpecnyaz #160322 Már megint itt vagy nyomigyerek? -
Kubukli #160321 A kedvenceim: az egyik véglet a 0k csatás vérpistike 590 eff értékkel, de T34-ben vagy KV-5-ben.
A másik véglet: 13k battle 750 eff rate és mint vén róka osztja az észt a Löwe-ből. Sajnos a damage már nem megy neki, bár minden második csatában van egy killje.
Drobek75cz
-
büdös wotkockák! alpári tajniggerek! -
Oddball29 #160319 Egyébként én is tudok olvasószerkesztőt játszani magyarban. Egyik előző főnököm igazi grammar-náci volt. -
-
Desmodromic #160317 Volt más kisérő vadász ami el tudott egyáltalán repülni Németországig? Gondolom még talán a Lightning is. -
johnibyg #160316 dederigabor:
Szögezzük le, hogy a T72-es és az M1A1 teljesen eltérő doktrína alapján készült, a support és a kiképzés tök más volt, a t72-esek minimum 15 éves fejlettségi lemaradásban voltak + még az említett urán-lőszer
Az M1A1, Leo 2, Challenger, Leclerc, Merkava alapvetően a legénység védelmére épült, a T72 stb. pedig tömegtámadásra készült, ez az alapvető különbség.
A nyugatiak meg évekig vakarták a fejüket, hogy az orosz nehézjárművek ellen mit használjanak... -
lammaer #160315 Ennek lol szaga van....
A hellcatot meg azért hívták annak mert 3 fejű cerberusra hasonlított? -
johnibyg #160314 Nah, jelentkezzen az, aki a De rerum Natura című írást elkövette...
Attól kérdeném, hogy igényt tart-e arra hogy kijavítsam alaposabban (kb. a leírt állítások 40%-át, az írás 20-25%-a).
Ha kell, a HTKA kommentelő-közönségét is ráállíthatom, ők még jobban tudják, de akkor molnibalage agyvérzés miatt idén nem adja ki az F-15 cikkét ;D
Valamint kiváncsi lennék, hogy a George Forty: Tankok világenciklopédiája című könyv miben adott táptalajtz az írásodnak.
Alapjában egy elfogult német-ellenesnek néz ki az írás, de ide a fórumra írt véleménynyilvánításod alapján csak félretájékozottnak tűnsz.
Szívesen segítenék javítani az írást.
üdv. johni -
dederigabor #160313 Az igaz, hogy itt csak hobbi(t) történész, de hát ezért is van ez a fórum:) Való igaz mi-mire való! Pl a P51-P a legjobb kísérő vadász volt ( meg talán amúgy is) ezért megváltoztatta a háború menetét. Szerintem ilyen volt pl. a B-29 is, de a Me-262 már talán nem volt háborút döntő fegyver. ( persze utána az A-4 el és társaival hidegháborút már befolyásolta ) És ilyen volt szerintem a Tiger is ami akkor nem annyira jött be, de mint domináns nehéz hk. példaként meghatározta az usa hk. fejlesztését, akik hittek a minőségben:) ( M1A2, de még ilyen a Merkava és a Lecler is, ja meg a Leo2 ) -
Szpecnyaz #160312 Én is mindig ezt írom. Ne egyedül nézzünk egy tankot, hanem egy adott hadsereg keretein belül. De akkor is csak azzal jönnek hogy ez de jó volt stb.. -
wulwerin #160311 Érdekes olvasni, hogy a sok hobbitörténész hogy hasonlítja össze a tankok vagy repülők 1v1-es képességeit, amik eldöntötték a háborút, vagy a számbeli fölényt, esetleg a papíron létező adatokat. Ennél azért sokkal bonyolultabb volt egy egy csata, vagy maga az a korszak. Azt lehet csak eldönteni, hogy 1v1-ben melyik lett volna vagy volt a jobb ha találkoztak, de sok tényezőt nem vesztek figyelembe. Az, hogy melyik mire volt alkalmas és miért pont az a gép került oda ahova meg már történelem, és lehet látni a végeredményt. Azért ne a WOT vagy Földi Pál és hasonló társai esetleg egy egy szép tankos album alapján döntsétek el azt, hogy mi mire volt jó. A dokumentum filmekkel egyetemben ezek az eladások és nézettség miatt készülnek, nem tekinthetők történelmi műnek, kritikával kell kezelni őket. -
dederigabor #160310 Na csá fujjug ez az első hozzászólásom! ( bocsi ha hosszú lesz, meg nem is olvassátok el, de ezt szeretném leírni)
A tankokról csak annyit, hogy azt vegyük már figyelembe, hogy a németek a II. vh. közepétől a nehéz harckocsikat preferálták. A szövetségesek alapvetően a közepes vonalon mozogtak / t-34, M4 ) és ezt általában meg is tartották a háború végéig. Tudom, hogy volt IS-" meg IS-3 is a berlini felvonuláson. de azért a T-34-85 meg a szu-100 colt a király. ( a korai nehéz hk. meg a kv sorozat amúgy király volt szét is csaptak egy csomó Pz3-at meg Pz4/75/24-et. El is képzelem a legyőzhetetlen Pz-4 legénység arcát a KV-2-vel szemben.
A vh után a mémetek és kis kitérő után az usákok is a nehéz hk. irányába haladtak, míg a ruszkik a T-10 után feladták ezt a vonalat. A jelenkori összecsapások arra utalnak, hogy a nehéz hk. verik a medeket, de ez szerintem egy kicsit csalóka. 91'-ben Irakban az M1-ek alázták a gárda T-72-it, de az tök egyenlőtlen küzdelem volt. A szegényített urán töltetű ürméret alatti gránát nem volt méltó ellenfele a hagyományos tölteteknek. ( meg az usák katona sem az irakinak ) Ekkor már rendszerben állt a T-80-as is hasonló lőszerrel.....
Szerintem tökéletes példa a modern összecsapásra TC. A rettegés arénájában a berlini csata:)
Ja bocs a hosszú irományért, de fél év játék után ez már "kijött" és nem is a játék miatt, hanem a tankok szeretete miatt.
Amúgy ültem PSZH-ban, BMP-1-ben és T-72 tetején, ill. alatta is lövészárokban a hk. elleni közelharc foglalkozáson. ( az tök jó, igaz csak 40 t, de azért mókás alatta feküdni )
Na bocs a hosszú irományomért, go tanks!!!! -
Szpecnyaz #160309 Most nem értem ez hogy jön ide. Nem egy nehezen vezethető gép volt, ami nagyon jónak bizonyult. Egy képzett pilótának nem lényeges. -
dolorex #160308 Sziasztok.
Csak szerintem gyenge t8-ban és a fölött a T32 tank?Néhányan azt mondták még régebben t29től még jobb lesz.nekem eddig csalódás. -
Szerinted miért hívták Mustang-nak? Azért, mert nehezen repülhető gép volt, mivel a tömegközéppontja a gépnek arrébb került, amikor beszereltek a pilóta elé még egy üzemanyagtartályt, magyarul nehezen repülhető gép volt. -
Attiska #160306 Kiválónak kiváló volt, de nem jobb, mint a német típusok. Akkoriban érték el a dugattyús motorok határait, többet igazán egyik fél sem tudott már kihozni belőle. -
TDantes #160305 Igen. De amint mondtam, emberek vagyunk, gyarlók és esendők, teljesen senki nem objektív, de amúgy igen. Aki jó, az objektív tud maradni. Ismerek elég sok történészt.
Persze, van biztos olyan vélemény is, hogy ők se objektívek, pusztán azért, mert amit leírnak bár igaz, de csípi mások szemét...de mindegy. Nem megyek bele részletesebben. -
Attiska #160304 Ha jól emlékszem, az az A Gerät volt. -
Attiska #160303 Objektív történész? Ilyen létezik? Hiszen mindenki elfogult a saját hazájával szemben. De ez már tényleg túlmutat a topic keretein. -
TDantes #160302 Hm. A jó szakirodalom nem elfogult. Ha elfogult, akkor már nem jó. Persze, emberek vagyunk, senki sem lehet teljesen objektív. De ettől még ,az elfogultság nem megengedett. Egy jó történész sem lehet elfogult. -
Szpecnyaz #160301 Igazából a P51nek nem volt szüksége számbeli fölényre. Magában is kiváló gép volt. -
Attiska #160300 Amúgy meg nem voltunk ott, egyik típust sem repültük-vezettük, csak a szakirodalmakból tájékozódunk, amik talán soha nem objektívek, hanem az egyik irányba némileg elfogultak... Úgyhogy soha nem fogjuk megtudni, hogy mondjuk a Bf109K-4, vagy a P51H volt a jobb. -
kruger445 #160299 ...ami azzal kezdett rohamos versenybe, hogy egy Junkers gép (ami a legmodernebb német radart hordozta) véletlenül Skóciában szállt le... -
Attiska #160298 Ez a rasartéma, illetve a rádiós navigáció és célmegjelölés is érdekes téma lenne mindkét oldalról. -
Attiska #160297 Azokra nem Typhoon-okkal vadásztak? Az is egy izgalmas megoldás a H16-os motorjával. -
Attiska #160296 Említettem az angliai csata kapcsán bármilyen számbeli fölényt? Azt az amerikaiakra írtam. A radarrendszer csak közvetetten kapcsolódik a repülőgépek műszaki színvonalához. A dugattyús repülőgépmotorokban pedig a németek előrébb jártak valamivel. Benzinbefecskendezés, különböző feltöltési megoldások, a nagy magasságban fellépő teljesítményveszteség kiküszöbölése, stb., valamint az elmebeteg, de ennek ellenére megbízható megoldások (Jumo ellendugattyús dízel, Do335). A sárkényszerkezet az más kérdés, és itt is beleszól, hogy a németek a háború vége ismét a fa felé fordultak (ami nem feltétlenül hátrány).
A P-51 tipikus esete a sok lúd disznót győz mondásnak. Lehet egy Fw190, Bf109, vagy Ta152 akármilyen kiváló kontstrukció, ha egyszerre 8 ellenséges gép esik rá. A P-38-at meg a német pilóták ingyen frag-nek tekintették, ha épp az utóbbi nem számbeli fölényben. A P-38 igazi élettere a Csendes Óceán volt. -
Oddball29 #160295 Meg talán V1-esekre is is vadásztak velük. -
Oddball29 #160294 Be is vetették, de csak földi célok ellen, mert attól féltek, hogy a 262-re emlékzetető sziluett miatt a sajátok fognak nekik odapörkölni. -
R3nton #160293 mondjuk a radarra pont nem, azt hitték szart se ér, aztán jól megszívták -
Az angoloknak volt radarjuk, így koncentráltabban rá tudták küldeni a kisebb létszámú erőiket. Valamint sokat segített nekik Göring fasságai, és az, hogy a saját területeik felett dúlt a harcok nagy része. -
atee73 #160291 Hmmm a technikai folennyel kapcsolatban azert megjegyeznem az angolok radar rendszeret... esetleg nehany szovetseges repulot P-38/P-51/P-61/ Supermarine Spitfire...(a teljesseg igenye nelkul) ezekre azert a nemetek is csak csodalkozva neztek.
A szambeli folennyel kapcsolatban azert utana nezhetnel az "angliai csatanak"
-
TDantes #160290 Szerintem Hitler emellett kimondottan vonzódott a nagy tankokhoz, meg csoda-repülőkhöz és minden csodafegyerhez akár ész szerű volt, akár nem az adott cucc. -
Attiska #160289 Valahol azt olvastam, hogy az angolok nagyon gondolkodtak a Meteor bevestésén, de aztán úgymond kicsúsztak az időből. -
demoneye #160288 inkább funolni akarok,meg élvezni a játékot.Viszont,ha eladnék egy két T6os tankot(M6,T-34-85,Jgpanzer4),amin már túlléptem,akkor meglenne a zsozsó a T29 is.De annyira a szívemhez nőttek.Vagy ne sajnáljam őket? :S -
Attiska #160287 E50 és E75 nincs ugyan, de ellenfélként nem érzem olyan nagyon leküzdhetetlennek. Tiger(P) volt már, szerintem nem kifejezetten OP. Pattogós, ha arandomisten úgy akarja, de nem nyeli el a lövedékeket, mint egy szovjet csodák. -
Szpecnyaz #160286 Ja, vagy a TigerP. Ami még mindig meglehetősen OP a tierjén belül? -
Szpecnyaz #160285 Mondjuk olyat mint az E50 vagy az E75?
-
Oddball29 #160284 Mondhatjuk, csak éppen nem volt bevethető állapotban. A németeknek sietniük kellett, mert az anyaország felett is elveszítették a légifölényt, a többieknek nem. Ennyire egyszerű.