418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Kronos79
    Én is ezt teszem vele. Ennél tovább nem is akarok menni arty ágon. Kicsit fel tudom piszkálni az ellenfelet és pont. Bár a múltkor belenyomtam egy 300-ast egy IS-3 seggébe. Meglepő volt.
  • Attiska
    "Kivétel a multifázisos spektrumpajzzsal rendelkező KV széria."

Vigyázz, mit beszélsz itt, ha nem akarsz mínuszt kapni. A félelmetes KV úgy van jól, ahogy van, és teljesen természetes, amikor a Ferdinánd bácsi 128-asa pattan a KV-2-ről, így tökéletes a balance.
  • casualscrub
    Malinovkán belövöd a pálya nagy részét, a többi pályán biztos nem. Az arti egy időben egy helyen lehet. Ha van egy fedezék, vagy dombok/hegyek, maximum az egyik oldalról lehet meglőni,gyakran még azt sem.

A Maussal nem az a dolgod, hogy rohangálj 4 arti keresztüzében.
    A 4 Maus vs 4 arti egyenlőbb meccs lenne... mert attól, hogy 4 arti van, mellette ott a 11 másik tank oldalanként.
  • sikora
    engem egy su5 artyval rendszerint 8asok közé tesz, ahol 14 lőszeremmel okozok amit okozok. sokszor a legjobb lövésem 50 hp kárt, ami nem igazán sorsdöntő. ilyenkor csak zavart próbálok okozni nem komoly sérülést.
  • Kronos79
    Előbb a második. A PzIV-gyel nem nagyon tapasztaltam. Ott éppen az tetszik, hogy szinte mindenhol talál és sebez. Kivétel a multifázisos spektrumpajzzsal rendelkező KV széria.

Végül legyen igazad. Volt olyan, hogy a tüzérség mentette meg a seggem, de ez elég kevés alkalommal van így. Úgy tudtam, hogy a magas sebzéssel arra hivatottak, hogy pl. az én T7-es tankommal szemben lövöldöző T9-es tankot kidurrantsák. Ez 10 alkalomból egyszer ha így van. Az artysták többsége előbb lövi a TD-t, álló low tier medet, mint a ténylegesen számító ellenfelet. Mióta a T20-asom meg van kb. 5 alkalommal csatáztam normál két bázisos felállásban sand riveren. Valamiért mindig az épületekhez közelebbi oldalon kezdtünk. Én két tank kíséretében mindig elmentem a sziklákhoz. Ebből egyetlen egyszer sem támogatott a tüzérség. Egy alkalommal a Hummel GWPanther páros összehozott 3 killt, majd a GWP-s csávó közölte, hogy lol tanks don't have kills. Én visszaírtam, hogy yes and both of you shot the same side. Ezután csendben maradt.

Végül még egy gondolat a sérelmedre. A múltkori kérdésedre két teljesen normális választ kaptál mire a harmadik, amire berágtál, megjött. Nem értem miért nem hagytad figyelmen kívül és használtad a két értelmeset?
  • Koridor
    Az hogy a pályák 95%-át be lehet löni artyval az egy dolog, de egyszere átlag kb a 30-40%-át tudja belöni. Ezért gáz ha 3-4-5-6 arty van egy csapatban, akkor simán megvan a 95%, max 2 arty kéne egy csapatba.
  • sikora
    az arty akkor lát ha mutatják az ellent. agy mecsben mindkét félnek megközelítőleg egyforma mennyiségű és minőségű artyja van, tehát nem csak téged lő ki egy arty, a Te csapatod pont olyan kárt tehet az ellenben
  • sikora
    b.gabor sajnos nincs képben az arty-val kapcsolatban
  • foxbat88fx
    áh én GW P-vel ott is alázok..... ;)
  • bgabor
    Ja, és akkor azt még nem is említettem, hogy a játékban van EGY darab closed map(himmelsdorf), ahol az artyknak a házak miatt nehezebb dolguk van, van kábé ÖT darab félig zárt térkép, egy részén várossal, és emellé van TÖBB MINT HÚSZ open map, ahol az arty gyakorlatilag oda lő be, ahová akar. Balance, mi? Lószart.

Az átlagos artistát szívesen kizavarnám egy Mausban Malinovkára, hogy akkor bújjon el a szokásos 4 ellenséges arty tüze elől. Vagy haladjon úgy, hogy ne tudják eltalálni. Persze általában gyorsan kiderül, hogy 90%-uknak sosem volt magas tierű heavy tankja.
  • Attiska
    A mínuszoló (valószínűleg) szovjetbarát kolléga meg leránthat egy vagon halat.
  • Attiska
    Megy itt a rinya a tüzérség miatt, de az rohadtul rendben van itt a fórumon sokak szerint, hogy a hős ISU-152 800-900 körüli sebzéseket visz be láthatatlanul, ami egy T8 nehéz teljes életerejének több, mint a fele.

• bgabor
    Elkap téged a csata heve, nem figyelsz, hogy hová mozogsz, és kilő az arty? Nehogy már a másik legyen a hibás/gyáva

Egy átlagos WoT térkép területének a 95%-át be tudja lőni egy magas tierű arty. Ha nem a maradék 5%ban állunk a meccs egésze alatt, és kilő az arty, az a mi hibánk, ugye? Hát ezt az artysta mentalitást inkább nem minősíteném, mert semmi szalonképes jelző nem jön a számra.

Mindezt úgy, hogy az esetek 1/3ában valamilyen csoda folytán közel függőlegesen érkezik az arty gránát, így aztán amögé búj előle, ami mögé akarsz, nem számít. Ja és területre hat, tehát mégcsak el se kell találnia, elég ha a közeledbe lő.

Ezek után minden magas tierben játszó játékos pontosan tudja, hogy a "miért nem bújsz el az arty lövései elől, pedig lehet" egy idiótaság. Féreg artyták szokták ezzel a mondattal mentegetni a lelkiismeretüket, úgy téve mintha a tankban ülő játékosnak lenne bármilyen esélye ellenük, és nem lenne az artyzás egy gerinctelen csalás. És igen, emiatt aztán csak egy bizonyos személyiségű embercsoport játsza az artyt.

Mindezek után nem kell a süket duma.

• sikora
    2 dolgot akarok mondani:
    1. az arty-s itt mindig szemét állat. de kérdezem én az ilyen véleményt osztótól sosem volt még a csapatában arty aki bevédte a seggét egy jól irányzott lövéssel? az ugye jól esik?

2. Pz4 és Hellcat ágyúk lövései az esetek jó részében (kiváló lövés & találat) esetén egy kumma életerőt nem vesz le. Kb. 10 lövésből 4x. Más is tapasztal ilyet???
  • Toweliee
    Nem.
  • I.C.ram
    Csak nekem kezdett el embertelen módon lagolni most?
  • Trolokaa
    Torony nyakát, az elején a géppuskát, első görgőket.
  • magyi76
    sziasztok

hol kell lonom a SuperPershinget szembol?
  • TiborTamas
  • Koridor
    Ezért iram azt hogyha jol helyezkednek. Én probálok nem a megszokott helyekre állni, a amx-el könnyü 60km/h a vége de a su14-nek 1-2 percig is eltart mire elvonszolja magát 5-6 kockát.
    Lassan az 1200. csatámat tolom artyval.
  • Trolokaa
    De-e!!!
  • foxbat88fx
    nem-e???????????
  • Trolokaa
    Most farmolom a kreditet tier 10 es tankra. Azért gondolom így a dolgokat mert látom hogy az idegeskedéstől nem leszek se előrébb se hátrébb a fejlesztésben.
  • Maala
    bgabor: Ha vetted volna magadnak a fáradtságot, akkor láthatnád, hogy azonos korcsoportban vagyunk. Ingame nevem kitalálásához sem kell nagy ördöngősség, lévén ugyanaz. Csak 2 t10 tankom van, mivel az amcsi patch után kezdtem játszani (hiába régebbi az acc), azóta pedig egyszerre húzom az összes ágat, amíg nem lesz valami újabb katyvasz. :)

Ha pedig normálisan nem tudsz a másikhoz szólni, inkább maradj csöndben.

Gottfried: Ez ugyanolyan, ahogy az IS-8-al is volt. Mikor berakták, mindenki szidta, pár hónappal későbbre már megtanult élni vele. Addig meg sírt. Vagy ahogy a jge100-al is van, mióta kijött. Mindenki sír miatta. Pár hónap múlva megtanulja a hozzá szükséges stílust.

Artyhoz is ez kellene. De nem, mert itt "elvek" vannak, meg aki artysta, az gyáva, stb, stb. Elkap téged a csata heve, nem figyelsz, hogy hová mozogsz, és kilő az arty? Nehogy már a másik legyen a hibás/gyáva, stb. A játék része. Megszoksz, vagy megszöksz. Ez eddig a véleményem. Egyébként mókás állandóan olvasni, hogy ilyen arty, olyan arty. :)

Oldalanként 4-6 arty eventet kivéve (nálam) ritka, mint a fehér holló, az emlegetett tierű csatáknak kb 1-2%-a. Nabumm?
  • I.C.ram
    Van egy sanda gyanúm, hogy t4-5 fölött még nem jártál.
  • Trolokaa
    Nem értem azokat akik sírnak ha kilövik. Minek mennek csatába ha féltik a tankjukat? Nincs olyan helyzet csata után se hogy 0 kredit alá lőnek és ne lenne fedezet lőszerre meg javításra.
  • foxbat88fx
    látom mégis ismered....
    ha nem vagy béna akkor mehetsz tier 9-10el... nem mondom hogy megéri, mert nem farmolni való, de ökörködni jó....
    ha béna vagy akkor nem éri meg menni tier 9-10el mert csak viszi a zsét mint állat
  • casualscrub
    Igen, akkor kevés az árnyék, de az artik nem azonnal kerülnek pozícióba, spot ugyanúgy kell és sokkal könnyebben spotolják be magukat az artikat. A high tier artik ugyanúgy világítanak lövés után, mint a high tier TDk.
  • Trolokaa
    Nem kaptam választ.
  • casualscrub
    Jaja, aki távolról kilő titeket, az biztosan buzi, vagy minimum biszexuális. Mert nálatok tuti nem lehet jobb. És az arti sosem segít nektek, csak titeket lő ki.

Gottfried: Nagyon jó TD-s vagy és szívesen szakaszozom veled. De ha artival vagyok egy JGPZE100 ellen, akkor nekem azt kell lőnöm, mert az én csapatom heavyjei számára a TD szemből nehéz célpont. Tökmindegy, ki ül benne.
  • R3nton
    van azért, nem kell ész nélkül kavirnyálni, én nem rég kezdtem el aktívabban artyval játszani és pl sand riveren is elég sok olyan hely van ahova nem lehet belőni a "mainsteram" arty helyekről.
  • foxbat88fx
    ja vágom, csak nem ismered a válasz gombot :DD
  • Trolokaa
    #164862 hsz ből.
  • foxbat88fx
    ezt miből szűrted le? :D
  • Trolokaa
    Akkor ezek szerint nem éri meg tier 9 meg 10 el randomba menni?
  • Koridor
    Ha 3-nál több arty van és jól helyezkednak akkor baromira kevés az "árnyék".
  • R3nton
    lol már megint a sírás az arty miatt, kéne menni CW-zni megtanulni az árnyékos helyeket:P
  • Koridor
    Akkor free xp-böl összelapátolm az "árát" mielött lecserélem rá a kv3-at.
  • foxbat88fx
    igen....
  • Koridor
    Valaki irta hogy a kv4-re visszarakta az alap tornyot a fejlesztett helyett, ezek szerint az alaptoronyra is rámegy a topgunja?