World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

popey8
A mai fiatalokat/tiniket és oktatási rendszert elnézve, dehogynem:)
Tisztelet a kivételnek. Akinek nem inge, ne vegye magára stb:D

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

darki81
gondolom letelt az idõ, mert mindenki a hegy mögött kempelt <#wink>

&#9733; d &#955; r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 &#9733;

Jézusom, ennyire csak nem kell már elmondani vkinek mi az hogy ÁTLAG :)

popey8
Minden lövegnek más a páncélátütése és sebzése. A csatában ugye random történik mindkettõ, ezért sebzel egyszer többet, egyszer kevesebbet. Az alap átütõerõ és sebzés az ugye adott. Az átlag átütés/sebzés természetesen a minimum és maximum érték átlagolásával jön létre. Csak egy kis matek. Remélem érthetõen magyaráztam el.

min+max érték/2

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Nem. Minden lövegnek más a páncélátütési mértéke és a sebzése is, tehát nagyon nem mindegy, melyik löveg van fent a tankon. Annyi a fura benne, hogy a játékban van egy véletlen faktor, a löveged átütése és sebzése +/- 30%-ot eltérhez az adataihoz képest minden egyes lövésnél. Tehát egy 100mm-es átütésû löveg átüthet 70mm-ert és 130-at is az adott lövésnél. A sebzés ugyanígy. Ezért a löveg adatainál kiírt 100mm-ert nevezhetjük átlagos átütésnek is.

Az "alap löveg átütés" a tankon lévõ alap löveg átlagos páncélátütését jelzi.

Bugi Misi
hmmm

CoD 2 name:(18)Kenny CoD 4 name:{KKB}Kenny,[BAZ]Kenny CoD 5 name:[HUN]KillerKenny CoD 6 name:[HD[Kenny]HUN] x-fire:bugimisi saját csatornám http://www.youtube.com/user/bugimisi

lemaradt :)
* felgyorsítani ezt a 30 napos idõt amíg nem linkelhetek semmit???

Különben Nem wothoz tartozik, de nem lehet valahogy felgyorsítani ezt a

ok ezt akkor most értem. szóval teljesen mindegy, hogy milyen löveget használok (a sebzés szempontjából), a különbség a páncélátütés mértéke?
Köszönöm!
A sebzés és az átütõerõ sosem állandó minden patchben változtatják és sosem sebez ugyan annyit más-más tankoknál persze amelyiknek kicsi a páncélja akkor persze nagyobbat sebez. Sõt amit oda írnak azt a valós,de sosem az van a csatában ami neked ott le van írva.

bardocz
138/194/38 Páncél ami át üt maximum.
Elöl/oldalt/hátul helyett AP/goldammo/HE
135/135/175 Sebzés amit okoz
Elöl/oldalt/hátul helyett AP/goldammo/HE

A 3 sorrendje nem biztos, hogy így van, azt meg kell nézni, hogy melyik ágyúnál hogy néz ki. Miért sebezne mást oldalt, mint elöl?
Tehát akkor jól értem, hogy a sebzés és az átütõ erõ állandó, a különbözõ lövegek csak a páncélátütés mértékét jelzik?
Na 15 vereségnél abba hagytam nem igaz hogy nem tudom 15 kör alatt meg duplázni.Köszi WG.
Újabb részletek Joachim Scholl, Tigris tankparancsnok naplójából.

1943. október 5.
" Még mindig a régi álcafestés van rajtunk, de a lehulló friss hó szinte láthatatlanná tesz minket. Azt hallottuk, hogy ütközet lesz holnap, mert a felderítõink láttak egy gyülekezõ orosz csapatot tõlünk keletre. Fel nem tudom fogni, hogy ezek az oroszok hogy képesek a harcra összpontosítani ilyen idõjárási körülmények között."

1943. október 6.
"Úgy tûnik, a felderítõknek igazuk volt. Az álnok oroszok ma reggel megpróbálnak lerohanni minket. Úgy néz ki, az álcánk jól mûködött, rengeteget elkaptunk közülük a géppuskáinkkal, még mielõtt egyáltalán észrevették, hogy ott voltunk. Szerintem azt gondolták, hogy csak egy géppuskákból vont hálóba ütköztek, mert a Miki egerek egészen addig felénk tartottak, még Paul és mi felfedtük magunk. Egyenesen nekik mentünk, és kilõttünk közülük hármat még mielõtt visszavonultak volna, és mi üldöztük õket egészen a gerinc pereméig, majd a gyalogságra hagytuk õket. Még akkor is tüzeltünk rájuk, de azok a T-34-esek pont olyan gyorsan haladnak hátrafelé, mint ahogy elõre. Átgázoltunk a gyalogságon, akik nem voltak elég gyorsak, a páncélos orrát és a lánctalpakat fagyott vér borítja. Mily gyõzelem a Das Reich 8. százada számára!"
iLoveSmileyz
138/194/38 Páncél ami át üt maximum.
Elöl/oldalt/hátul
135/135/175 Sebzés amit okoz
Elöl/oldalt/hátul
Ha csak bevillan a tank felett a jelzés fehéren akkor "critical hit" meghalt egy ember a legénységböl vagy modul sérült. Ez járhat sebzés kiosztással együtt is.
A végsebesség alap motorral csak lejtõn érhetõ el többnyire. De ha veszel egy motort vele jobb lesz a gyorsulása a tanknak. Ha lánctalp is meg van akkor még gyorsabban tud menni. közelebb kerül a maximálisan kihozható teljesitménye a tanknak a végsebességhez. Ne feledd ezek jó súlyos monstrumok kell a lúerõ megmozgatni öket.

www.sro-smilyez.extra.hu (Pluto)Daidalos

fejlesztett lengéscsillapítók, repeszpáncél, periszkóp, távcsõ, plusz barázdák, cyclone filter?
Érnek ezek valamit? Eddig nem néztem, de most van rá keret, de nem vagyok biztos benne, hogy ne költsem másra.

na ez már vicc asszem el a adom a p..ba ezt a német vackot...
Akkor bocs, csak mivel Pz4 kifejlesztésérõl és M4 Shermanról beszéltél, azt hittem kezdõ vagy. Azért magyaráztam. Nyilván egy T-44 tulaj tudja már mindezt.

Sziasztok! Van pár kérdésem amire választ szeretnék kapni, ezekben kérem a segítségeteket. Régóta olvaslak titeket, kb szeptember óta kisebb-nagyobb megszakításokkal, ezért merek bátran kérdezni.

1. Mit jelent egy tanknál az, hogy alap sebzés, alap átütõ erõ? Vagyis az érdekel pontosan, hogy ezekhez az értékekhez a löveg típusa, kalibere mit tesz hozzá? Pl: T-25 alap sebzése: 83-125, alap átütõ ereje: 87-145. Ez egy prémium tank, nem lehet fejleszteni. Ha nézem a PZIV-et akkor ezt látom: alap sebzés: 83-138, alap átütõ erõ: 32-54. Ha megveszem rá a 7.5 cm KwK 42 L/70 löveget akkor a löveg átlag páncélátütése: 138/194/38, átlagos sebzése: 135/135/175. Szóval azt nem értem, hogy mit mihez kell számolni, mihez kell nézni. Ugyanez a kérdésem, csak a motorral kapcsolatban. Az egyik medium tanknál láttam azt, hogy nagyobb a végsebesség, de alacsonyabb lóerõs motorral van felszerelve. Szóval ez, hogy mûködik? Remélem érthetõen tettem fel a kérdést.

2. Milyen kiegészítõt érdemes venni az IS-3-ra?

3. Honnan tudom azt, hogy én spotolom az ellent?

Elõre is köszönöm!

üdv
Bugi Misi
:D

CoD 2 name:(18)Kenny CoD 4 name:{KKB}Kenny,[BAZ]Kenny CoD 5 name:[HUN]KillerKenny CoD 6 name:[HD[Kenny]HUN] x-fire:bugimisi saját csatornám http://www.youtube.com/user/bugimisi

Remek kör artyval... 23 lövésbõl 2 találat, mindezt úgy, hogy többnyire álló célpontra lõttem, teljesen összeszûkült célkereszttel..******-meg .... Ennyir senki sem béna.
Tigris I-es annyira jó tank a játékban, hogy ha nem lehetne rátenni a hosszú csövû 88-as löveget, változtatás nélkül át lehetne tenni Tier6-ba, nem borítaná fel a játékegyensúlyt. Nem a Tier7esek közé való az.

Na én a mai napra befejeztem az IS-3-al mentem ma a 17-ik csata után sikerült csak dupláznom ugy döntöttem hogy befejezem mert igy is buko ez a nap.A nyertes csata alatt láttam a legnagyobb köcsög gyereket még szerencse hogy nem velem volt.A csata végére maradt az ellenségnek egy grille+lorraine. A lorraine-t kilöttük maradt a grille én már megmakkantam ezért moziztam a mi wolverine-kel aki nagy bõszen scout-tol mig a többiek foglalnak nézem az órát 58 másodperc maradt na mondom ez döntetlen.Látom hogy a kilött lorraine-s beirja A1 nézzem a mi wolverine-sünk pont onnan jön el mert nem találta a grille-t és inkább jön foglalni.Erre visszafordul és elkezd kimenni a sarokig és az egyik bokorba megtalálja a grillét kilövi és gyöztünk.Néztem 14 másodperc maradt ha nem lõvi ki döntetlen lett volna,milyen balfasz tesz olyat hogy beirja a csapattársa helyét.<#email>
Königstigrincs
aki látja barrossot, az lõjje! :)

.&#9769;.(&#8225;)`&#183;._.&#183;.&#9760;-matyashun-&#9760;.&#183;._.&#183;´(&#8225;).&#9769;. Szemem a pályán oda teszem a vasat, nem szarozok tudok lõni, célpontot kikeresem aztán megszórom.

Königstigrincs
sziasztok , mivel kicsit unom már a francikat lõni, unom az usa tankokat is a németeket is, ellenben nagyon várom am agyar tankokat de hozzáteszem még annál is jobban várnám ha lehetne leopard 1.2. tankocskák a játékban , tier 11- tõl felfelé simán megtudnák oldani tier 11 t-55 t 60 .tier 12 t 72 t 80, tier 13 lehetne a t90 németeknél ugyan ez leopard 1 tier 11 leopard 2 -a4 tier 12 tier 13 meg lehetne leopard 2 A7... usánál lehetne abrams( amit a németekkel közösen építettek) szvl usánál nem is kéne más! FRAnciknál meg tier 11 lehetne egy talicska! japánoknál egy transformes , olaszoknál meg lehetne egy Ferrari, na de komolyan ha magyarokra kerülne sor akkor én oda egy harciszekeret tennék amit lovak hajtanak!:)

.&#9769;.(&#8225;)`&#183;._.&#183;.&#9760;-matyashun-&#9760;.&#183;._.&#183;´(&#8225;).&#9769;. Szemem a pályán oda teszem a vasat, nem szarozok tudok lõni, célpontot kikeresem aztán megszórom.

Csak az a baj én hülye releasenél töröltem a régi képeket, pedig volt pár antik képem a legelsõ verzióról, pl ott még nagyon gyagyi garázs volt, mármint a funkciójuk szerint :D ( nem volt szerviz, minden csata után manuálisan kellett lõszert venni stb.. )

WoT: Nishizumi77

Nekem az loltraktorral volt himmelsdorfon.
A legeslegelsõ játékom ami 2010 nyarán volt zárt béta elsõ napján az is szintén traktorral volt, prokhorovkán :D

WoT: Nishizumi77

bardocz
Ezekkel mind szemben harcoltam, ez már a meccs vége, amikor elindultam a bázisra, de láttam, hogy jön mögöttünk valaki, úgyhogy megfordultam kivégezni azt is. Amúgy mentem már elég kört ezzel ahhoz, hogy tudjam, szinte bármi átüti, amivel szembe kerülök.
Amint látom itt a legnagyobb penes tankjuk Tiger volt. Ha jól játszol az letud pattogni még szembõl is bár ahogy nézem nem igazán foglalkozott veled mivel seggel állt feléd. Csak azért mondom nehogy belenézz pár lövésbe majd mikor azt hiszed jó vagy közben meg szétkapnak. Bár én IS3-al csak T9 T10be megyek a D25T-vel amivel szembõl shenkit nem sebzek folyamatos a -5K mert a mi T9 T10sünk csak halni tud.

patchaou
Itt egy is-3 replay . Jól alakult minden, de így vissanézve azt látom, hogy nem Én voltam pro, hanem az ellen gyenge :D Nézek még olyat ami talán érdekelhet.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Most nekem is volt egy döntetlen, prém-mel
ha türelmes vagyok, és bevárom a két utolsó kis artyt akkor gyõzhettünk volna

Döntetlen
Csata: Redshire 2012. február 21. 18:37:20
Jármû: SU-85
Szerzett tapasztalat: 883
Szerzett kredit: 34 023
Csatában elért Achievement: Védõ

wot nick: PsychoTrooper

bardocz
Már miért szállnék el 1 ilyen körtõl? Amúgy a képen van 6 tankjuk is, ami simán tudna sebezni, az más kérdés, hogy célozni azt nem céloztak, meg csomó lövést elnyelt az oldala, eleje:DD
Végre egy jó kör. Löwe, döntetlen, nem tudtam már kilõni az ellen utolsó hummeljét 1 lövéssel. Top gun, mesterlövész. Tp.:761, credit:67708. Prém nélkül.
Csak ne szállj el magadtól! Ki nem tudja kinyírni IS3-al a T6-ot T7-et?

Mondták sokan hogy rossz sokan hogy jó a Tigris. A következtetést nem tudtam levonni sajnos mert igazán jó meccset 2x tudtam vele menni. 30 csatám eredménye MM szerint besorolva.
2 T7 csata
4 T8 csata
11 T9 csata
13 T10 csata

bardocz
Felraktam, mert alap skineket csak egyenként találtam, azzal meg nem fogok szórakozni, és a színes tankok már zavartak, erre egy csomó úgymaradt:D Amúgy ez talán még annyira sem hasznos, mert kb nem látod, hogy hol mi van.

Pongyi: Én nem mentek replayeket, szóval nem tudok felrakni errõl sem.
Jaj de cuki festés :D Amúgy gz, harckocsitemetõ :D
Nem

Milyen játékban?:)
Fain:) Ismétlést nem teszel fel?
Én nagyon szeretem a Shermit, nekem M4-van de volt már mind. Hát igen, nagy, lomha, (kivéve E8) és gyenge a lövege:) Minden amit nem akarsz egy tankban:) De ha ráérzel nagyon jókat lehet vele menni és nagyon jól hozza a zsét. Ha fullos lesz a legénységed sokat fog javulni.
bardocz
Zseniális meccset mentem IS-3-mal.

És a munkám gyümölcse. A velem jövõk nem tudom mitõl haltak ki, azt hittem sima ügye lesz itt átvonulni ekkora tûzerõvel:D
Szerintem eltévedtél.
Helló.
A karakteremet áttudom vinni egyik szerverlö a másikra?

Hát hihetetlen milyen gyorsan odaért pedig hát az IS3 se lassu, és én is ugy emlékeztem h kb 130 a penje erre kétszer is sebez szembõl... Utána az arty már csak hab a tortán volt.
Patch elõtt nem volt semmi baj a tarackkal, 19 Top Gunig és jutottam vele. Érzéssel.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

noname23
Azért nem minden rohadt nagy opé az is ha B1ben ülsz xD minden csak nézõpont kérdése.

http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif

Tényleg kajak minden meccsen ellövik szal ugynézki vennem kell rá:)
popey8
Elõször is köszi a jó tanácsokat. Hasznos volt, bár tudom, h kell szovjet és amcsi medekkel játszani, de ez csak az elmélet. Am nem szoktam a puszta közepén megállni és lövöldözni. Ugyan nem nagyon megyek vele elõre, de ha megfelelõ a szitu, akkor természetes, h a heavyk hátába/oldalába kerülök és közelrõl lövöldözök rájuk. DE: A Shermannal a gyakorlatban nem túl sokszor lehet ezt megvalósítani. Van T-44-esem és azzal mennek az általad felsorolt dolgok. A kis M4-es nem elég mobilis, és ami inkább probléma, h túl kevés az élete. Hiába a döntött páncél meg beforgatás és egyebek akkor is kb minden átüti. Az ágyúról meg ne is beszéljünk. Pl. a Panzer IV-esen legalább van egy normális löveg.
Westfielden a városban tevékenykedtem. Egy Stuggal kerültem szembe és 50m-en belül voltunk. Mit ad isten 4 lövésbõl kettõ mellé ment egy pedig rikosé. 1x tudtam csak sebezni. Utána megöltek.
Ensk ismét csak városban vagyok. Épp próbálok egy heavynek a hátába kerülni. Max sebességgel megyek, erre kapok egy lövést oldalról, marad 25hp-m + egy letrekkelés. Mondanom sem kell, h már jött is a következõ lövés egy BDR-tõl (a 75mm long 44 volt rajta), ami persze ki is végzett.