418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Trucker39
    Szakaszban nem próbáltam még. Egyedül meg semmi nem változott hétvége óta. Vagy előre szalad a nép és meghal. vagy elvonul egy félre eső helyre és onnantól mutogathatok magyarázhatok bármit, nem érdekli.
  • patchaou
    Nekem délelőtt egész jól ment. Furcsa módon mostanában jobban megy egyedül, mint szakaszban.
  • Trucker39
    Reggel óta a helyzet változatlan. Tele a játék "piroskákkal". Igen nehéz xp-t gyűjteni.

• Maala
    Akkor én a 4 arty ággal csőbuzi vagyok? Felhívom anyukámat, el kell mondanom neki. :( :D
  • stoppos
    Csakcsupán a "best performance"-ért nem fejleszteném ki. :)

Nem akarok a szükségesnél többet menni vele. Elég fostalicska ágyúja van szerencsétlen tanknak. A T-34-85 hegyre menet lehagyott, de amúgy nem érzem lomhának a tankot.
  • TiborTamas
    Igen, a T3-as arty elég magas ívben lő,akárcsak a Su-26 vagy a Su-5,ezért azok ellen áltában a sziklák és a dombok nem védenek,csak a házak. Cserébe nem is tudják keresztbelőni a mapokat,mert csak 5-600 méteres a hatósugaruk. Az 1 hit meg pech,valószínűleg a tornyod tetején lévő kartonpapírt átvitte a HE :)
  • patchaou
    lol Bárki írhat nyugodtan a fórumra :) Nem Én vagyok aki ezt eldönti. De aki ide jár már egy ideje, az tudja mi sül ki abból, ha valaki arty győzelmet másol be :) Valaki biztos rávetődik. Kicsit már bánom, hogy belelovaltam magam a témába. És elnézést is kérek a flame miatt azoktól akiket zavar.
  • TiborTamas
    Na igen. Tapasztalatból mondom,hogy 6 Bison egy ESL meccsen csodákra képes. (pláne gold ammoval)
  • Master91
    Csak hogy eddig max. 100-150-eket kaptam be T2 T3 artiktól.
    Most meg pár napja 1 hit.

Amikor meg vártam míg felspototlják az ellenfél artyját, vagy láttam is őket a térképen, majdnem mindig ugyan oda állnak ahova kell. Arra gondolok hogy be állok a szikla mögé, és mintha fentről jönne a lövedék, úgy csapódik rám.
    Vagy pl. Karelia védésnél, mindig a H1-be megyek, mert gyorsan oda érek, már várom hogy feljöjjön az ellenfél , 1-2 lövés, és vissza bújok a magas föld mögé, ahova soha se tudtam belőni artyval, erre 1 hit by french T3 arty. Eh.....
  • TiborTamas
    Érdemes mindenképpen,hogy meglegyen a "best performance". :)
  • stoppos
    Nu, akkor egy gyakorlati kérdés. Az M4A3E8-nál érdemes a legnagyobb motort kifejleszteni 11k XP-ért, vagy sokat nem használ? 460 kontra 520 LE.
  • killbull
    Igazából az egész lényege az hogy 2 fél nem egyezik ki. Én csak hozzászóltam a témához. Engem nem izgat a kredit mert ha akarok akkor fogom az IS7 em és tolatva megyek támadni HE lőszerrel. Nem tud igazán felidegesíteni a dolog. Vége a csatának pótolom a kredit hiányt a tank meg olyan amilyen volt mikor elindultam vele. Ez sem kötekedés, csak kicsit szar azért pár embernek rosszul éreznie magát mert nem írhat egy fórumra. Nem csak én gondolom így és ezért írt pár új arc ide fórumra mert őket is zavarta. Te csak szimplán egy poént nem bírtál lereagálni. Nem a világvége. Legyen szép napod és szórakozz jól a kedvenc játékoddal!
  • Destydeme
    Azért ne szívd már fel magad!
    Aki megy nagy tier-el tudja miről beszélsz/beszélek/vagy más valaki,aki ír erről.
  • virkir
    Lehet teszten kipróbálom a low francica artykat mert a bat amit eddig néztem semmivel nem lő másképp mint a GWPanther, két arty ág meg azért túlzás lenne még a biszexből teljesen átmennék buziba :D
    Azon mi a csoda, ha oldalba lövöm a másik M4-et a 105-el egy kis szerencsével el is pukkan. Azért ennek a tanknak még csak papíron van némi páncélja. A Bison meg amúgy is egy kis genya arty, nem ok nélkül szeretik századba is.
  • TiborTamas
    A német artyk laposabb ívben lőnek,ezért tudják már tier 3-ban is keresztbelőni a mapot. Egyébként teljesen szubjektív,hogy hova tud belőni egy arty,mert függ attól is,hogy hova állt. Pláne egy gyors francia artynál soha nem tudhatod a map melyik részére is futott át éppen. Ez a legjobb bennük.
  • patchaou
    Ha valakit magára veszi azt amit az artykról gondolok, az már a saját baja. Nem azokat utálom akik az artykkal játszanak, mégcsak azokat sem akik azért játszanak vele mert tankokkal nem megy nekik, hanem magukat az artykat. "Az átsiklást" pedig neked is gyakorolnod kéne, ha zavar amit írok/írunk.
    Ha nem lennének az artyk olyanok amilyenek, sokkal kevesebb flame születne. Nem hiszem hogy Én vagyok az egész kiváltója.
    Magasról leszarom ki figyel rám, vagy ki nem. Azt hiszem jóval többször segítettem már, adtam tippet/ötletet, mint ahányszor trollkodtam a fórumon.
    Arra azért még kíváncsi lennék, hogy szerinted mit is kéne tanulnom.
  • killbull
    Van IS7 em IS8 am IS3 om és T44 ig meg Object 704 ig kivan fejlesztve az orosz ág úgy hogy tudom mit írok és engem sose izgattak az artik mert attól hogy kilő és telisírsz egy egész HSZ t mint egy kislány nem tudod visszafordítani a dolgokat. Nyugodtan lehet utálni mert ezt gondolom nagyon nem érdekel én arra használom a fórumot amire való.
  • Destydeme
    Hi.Már én is megbántam,mosolyogtam,h lenyitottam a hszt.
    Amúgy tényleg ökörség ezen vitázni.
    Szerezzen mki tier 8-10es tankokat,aztán ha 5/2-3 esetben kiszed(i) az arty,akkor nem lesz itt fröcsögés arty vs tankok témáról.Egyből meglátja,h miről/miért szól a"vita".
  • FosTalicskaa
    ...és már meg is érkeztünk oda, hogy az artik játszanak, mindenki más meg azért legyen a pályán hogy spotot adjanak, meg legyen kire lőni. Oké, ez aztán a játékélmény azoknak akik nem artiznak. Lassan, (remélem minél gyorsabban) el jutunk oda ahol mindenki megutálja végre ezt a hülye játékot és a hülye spg-k majd 30-an lövik egymást csatánként.
  • Master91
    -olyan helyre belőnek ahova én artyval soha se tudtam ( franciák )
    -a kis bison is 300-at baszott belém (TIER 2 !!!) M4-essel....

Nem volt gondom az artival, ritkán szedtek ki, mert tudtam mikor hova szabad állni, láttam mikor ellőtték magukat stb. De ez egy vicc ez a francia arti, mindig be tud oda lőni ahova soha se tudtam némettel.
  • killbull
    Ez az egész kötekedésnek tűnik holott csak annyit kéne hogy nem veszel róla tudomást vagy átsiklasz fölötte. Hidd el ezernyi embert provokálsz és idegesítesz fel ezzel az utálattal. Nézd meg mai nap hány új ember írt ide csak miattad. Lehet nem figyelnek rád eleget és te ezt élvezed? Ne haragudj de ha ezt látják tőled nap mint nap akkor ne is csodálkozz ha ennyien cseszegetnek. Nem szégyen tanulni én azt mondom, neked is jobb lesz utána.
  • patchaou
    Na idefigyelj, Te nem az vagy aki megmondja nekem hogy mit csináljak. Lexlutor hsz.-e után befejeztem, de Te csak lököd itt a marhaságaid. Persze igazad van, Én vagyok a hülye, hogy lenyitom a hsz-eid. Nyilván nem véletlenül nem látszik azonnal mit irkálsz...
  • virkir
    Már ne is haragudj de ha az M4-el gondot okoznak az arty-k ott már nagy a baj.
  • killbull
    Zárd be magad egy szobába azt ismételgesd hogy nem artizok nem artizok nem artizok nem artizok. Neked köd van a fejedbe hogy nem érted mennyire unalmas ez az utálat? Menj fel wot fórumra nyiss ott topikot azt figyeld hogy ki fog díjazni meg hányan röhögnek majd rajtad hogy erre cseszed el az időt hogy valamit utálj és ezt írogasd egész nap mint valami papagáj.
  • patchaou
    Mi az, hogy kell artit tartani?!?! Hagyjuk már ezt a hülyeséget tényleg.
  • Master91
    ha már arty a téma valaki nyugtasson meg hogy a francia artik kapnak valami nerfet mert kicsit tulzás ahogy oda is be tudnak lőni ahova én sehogy se tudtam...ja meg hogy 1-1 hit vagyok M4-el Tier III artynak, de még hogy 300-at csapjon belém a Bison is, az valami pofátlanság.
    Utóbbi 1 hétbe baromira más lett valami ebbe a játékba.
  • killbull
    Egy kedves fórumozó írta itt ma hogy nagyon magán fórumnak látszik ez az egész ami itt megy. Lehet nem lenne itt annyi feszültség ha az a pár önmagát ismételgetni tudó papagáj inkább a klánjával meg az agyon skillesedett tankjaival foglalkozna nem a kezdők és az artisták szidalmazásával.

Játszhat valaki azért artival mert több ezer kör után ráunt hogy csak is azért vegyen prémiumot vagy prémium tankot hogy szenvedjen a sok kezdő között mert nagy tankal akar játszani.
    Játszhat azért is mert nem bírja a feszültséget és a játék azért játék hogy jól érezd magad és legyen pár élvezetes pillanatod amire jó emlékezni és dicsekedhetsz is vele.Kötve hiszem hogy van ember aki élvezi azt egy játékban hogy folyamatosan nyomás alatt van és idegeskedni kell amiatt hogy eljutott egy szintre és állandóan szívatják és nem tud ellene tenni. Ez is egy ok amiért kell tartani artit. Aki nem klánozik és nem életcélja hogy ő legyen a TERMINÁTOR az nem gyárt magának elméleteket és nem támaszt maga elé falakat.
    Rengeteg oka lehet annak hogy ki miért játszik egy bizonyos típussal és szerintem nem kéne emiatt fajelméleteket gyártani és pont hogy a demokráciában élve megvetni valakit emiatt mert azt teszi amit akar.
  • Veqtor
    Lehet elfelejtette leszerelni és eladta a sütivel együtt. :)
    Még valami az artykhoz, ez már nem az eddigi témába vág, csak megjegyzés, mert a legtöbb csatában nem veszik figyelembe.
    Ha sok arty van, és valaki nem tudja megölni a szembejövő tankot/tankokat, ne akarjon hős lenni, azért is kap xpt/kreditet, ha az arty lövi őket halomra, amennyiben ő volt a spotter. Sokan nem használják ki, de a tankokat nem csak véletlenül lehet trackalni. Ha sok arty van a csapatban, akkor meg főleg előnyös nem sebzésre menni, hanem letrackelni az ellenfelet és esetleg nyomni egy "T"-t, hogy ide lőjjetek. Nekem sokszor bejön és, ha kicsit jobban elterjedne, sok csata lenne élvezetesebb. (elég, ha az arty lelövi low hpra és befejezed, az arty nem fog beszólni a ks miatt, hacsak nem a 4. lövése után történik.)
    Még valami, ezt mint t92 user mondom, minden arty más, és nem lehet ugyanazt elvárni tőlük. T92 pl nagyon lassan céloz és tölt, és örülök amikor a csapat eljut addig, hogy akire rányomom "T"t, hogy őt akarom lőni letrackelik és nem megölik, hogy újra 15 secig célozhassak mást aztán még én legyek a noob aki senkit sem ölt. Mozgó célpontot nehéz ellőni vele, nem lehetetlen persze.
    Remélem lesz aki ezeket figyelembe veszi ezentúl, ha eddig nem tette, sokat segíthet másoknak.
  • Maala
    Erre most jön az, hogy gyökerek mindenhol vannak, amire jön az, hogy de az artisták közt több, amire jön az, hogy... Ööö, mi is? Lárifári-lefutottkörök.

Inkább veszek egy KV-2/su-152/isu-152-t, azt még a szentek is jóváhagyják, legális artik. :) A városi pályás artyval TD-zésnek amúgy nincs párja funfaktorban ebben a játékban. :)
  • wulwerin
    Az artykhoz egy kis szösszenet, hogy mekkora gyökerek.
    Tegnap Erlenberg támadó mód. Balról mentem T32-vel, alig jött velem valaki. Elakadtam a dombnál, mert egy T95-állt a hídon. Egyedül maradt, az összes HE-t rálőttem hátha kosztok néhány kritikált. Aztán jött egy JpanzerE100 segíteni. Átmentünk a hídon, a T95-nek alig volt élete. Egy Object704 lőtt a szemben lévő dombról, 1 esélyem volt, hogy a házak közé megyek, ráadásul seggbekaptam így az amcsi páncélvadászt. A JPE100 meg előröl támadta. Ekkor kb csak mi maradtunk meg 2-2 tüzér. De legalább biztonságban voltunk. Hittem én. Mert a saját GWTigerünk szépen jött killt lopni, és velem együtt posszantotta a T95-öt. Ekkor hibáztam, mert nem kellett volna lenoobozni, és killopással vádolni. Az összes arty a halottak is nekem estek, hogy én vagyok a killopó és hogy jelölte is hogy támadja. természetesen bukta lett a vége. Ja és a JPE100 életéből is vett le egy jókorát.
  • patchaou
    Persze vágom, de ha csak egy artystának is felnyílik a szeme akkor már megérte ;) És lehet, hogy nem tűnt föl, de én nem sírtam az artyk miatt. Pár ezer csata alatt sikerült megtanulnom miként kell játszani, ha van pár komoly arty a csatában.
  • Bmsrt
    Többen is megkértük a cserére,nem csak nekem tűnt fel.
  • killbull
    Azt vágod hogy kb semmit se ér az itteni fórumon való sírás mert mindent no name, semmitmondó arctalan emberkék teszik akik életcéljuknak veszik azt a játékot és napi szinten több órás különbségekkel elérhető mind itt fórumon. Csak éreztetem mennyire nem ér semmit ez az egész műsor amit levezettek itt fórumon. Nem ragozom tovább mert még személyeskedésnek tűnne, csak remélem felnyílik pár öreg nyugdíjasnak itt a szeme.
  • Maala
    Mondjuk az IS-4 még nem szerepel a statján, és a 453as átlagdmg alapján lehet, hogy 1100 csata után pont az első csatájában találtad az IS-4el... Ha már 0T3P-nek is sikerült lehagyni pár csata erejéig... Lehet, rá kéne írni ingame, hogy rakja fel a nagyágyút. :D (Vagy épp kreditet gyűjt rá még? :D)
  • Oddball29
    Hűha, új mutáció...
  • patchaou
    Amikor T9 korában megvetem az IS-4-et 2-3 körön keresztül csak lestem, hogy miért nem lövök át semmit. Aztán rájöttem, hogy nem raktam rá ágyút... :D Lehet röhögni.
  • R3nton
    jó persze idegesítő mikor kiszedi mondjuk a mededet, de azért van jó oldala is mikor pl szembekerülsz egy t110e3-l vagy egy t95-l tudod, hogy esélyed sincs, erre az arty odavág egyet, és segít neked...jó csapatmunka
  • Bmsrt
    1110 csata ST-I-vel...ez nem az:)
  • Bmsrt
    Persze mind a 15-öt ő lőtte ki:D!
    (vereség ez meg megdöglött kill nélkül...)
  • Maala
    Lol, kb 1 percig tartott, mire leesett, hogy nem nagyágyú van rajta. GG. :D